29 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TIMMERMANS, MUT IN FATA PROTOCOALELOR SRI - Presedintele Senatului il demasca pe prim-vicepresedintele Comisiei Europene: “Romania are de 11 ani acest MCV, dar cum se face de nu a vazut existenta protocoalelor, a ingerintei serviciilor de informatii, a abuzurilor din justitie?... Comisia Europeana nu este deloc confortabila cu aparitia acestor protocoale care dovedesc fara putinta de tagada ca in Romania nu avem stat de drept... Unii dintre europarlamentarii romani pronunta minciuni”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

2 October 2018 15:34
Vizualizari: 6565

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu (foto) il acuza pe prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans ca nu scoate un cuvant despre odioasele protocoalele secrete, oferind si motivul pentru aceasta situatie. Liderul ALDE arata ca daca Timmermans ar vorbi despre protocoalele incheiate intre SRI si institutii din justitie, ar insemna sa-si recunoasca esecul in stoparea acestora.


Presedintele Senatului a declarat marti, 2 octombrie 2018, ca Romania are de 11 ani acest MCV, intrebandu-se cum de Timmermns nu a vazut existenta protocoalelor, nu a vazut ingerinta serviciilor de informatii si abuzurile din justitie: “Daca acesta achieseaza la astfel de realitati, atunci trebuie sa isi recunoasca esecul sau, si atunci normal ca a evitat sa intre in acest subiecte si sa duca discutia in zona statului de drept si a combaterii coruptiei. Aceasta trebuie continuata, dar nu poate fi facuta acceptand daune colaterale. Nu putem sa acceptam acest lucru". Comisia Europeana nu este deloc confortabila cu aparitia acestor protocoale, a mai spus Tariceanu. Potrivit liderului ALDE, protocoalele secrete dovedesc ca in Romania nu exista stat de drept.
De asemenea, Calin Popescu Tariceanu a acuzat luni seara, 1 octombrie 2018, in emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, dupa discutiile din Comisia LIBE, ca regreta atitudinea unora dintre europarlamentarii romani care, cu multa nonsalanta, au mintit in legatura cu situatia din Romania, si asta pentru beneficiul lor personal, dar in dezavantajul tarii.

Iata declaratiile facute de Calin Popescu Tariceanu:

E un paradox la care domnul Timmermans refuza sa se refere. Romania are de 11 ani acest MCV, dar cum se face de nu a vazut existenta protocoalelor, a ingerintei serviciilor de informatii, a abuzurilor din justitie? Sigur ca daca acesta achieseaza la astfel de realitati, atunci trebuie sa isi recunoasca esecul sau si atunci normal ca a evitat sa intre in acest subiecte si sa duca discutia in zona statului de drept si a combaterii coruptiei. Aceasta trebuie continuata, dar nu poate fi facuta acceptand daune colaterale. Nu putem sa acceptam acest lucru. (...)

Nu sunt incantat de postura in care s-a aflat Romania in dezbaterea din Comisia LIBE, dar, din punctul meu de vedere, sa nu ne mire ca, dupa ani de zile in care am exportat disputele politice interne la Bruxelles, ne trezim in fata unei astfel de situatii. Pe de alta parte, sigur ca Comisia Europeana nu este deloc confortabila cu aparitia acestor protocoale care dovedesc fara putinta de tagada ca in Romania putem sa discutam despre orice in privinta statului de drept, dar nu avem stat de drept.

Aceasta dezbatere, in care s-au folosit foarte multe generalitati, in care am asistat la luari de pozitie care dovedesc, asa cum spunea si ministrul Toader, si o lipsa de informare, si o lipsa de buna credinta, va pregati dezbaterea care va avea loc pe data de 3 octombrie, dezbatere care in mod normal ar trebui sa se incheie cu o rezolutie, rezolutie care stim ca a fost amanata pentru luna noiembrie. Legile de organizare a justitiei nu au cum sa afecteze lupta impotriva coruptiei, asa cum s-a spus seara trecuta de catre unii dintre intervenienti, multi vad ca se pricep in aceasta problema, putini cunosc pe fond care este continutul reformelor care s-au facut in Romania in aceasta perioada. Chiar si asa, putem sa aratam cum am aratat si pana acum, ca avem deschiderea necesara la dialog, atat cu Comisia Europeana, cat si cu Comisia de la Venetia, sa putem sa discutam care sunt observatiile lor.

Sunt multe agende individuale, sunt agendele unor partide, sunt agendele gruparilor care se fac in perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European si, mai ales, pentru configurarea politica de dupa Parlamentul European care influenteaza aceasta dezbatere si sigur ca, as putea spune, Romania a cazut intr-un moment prost din acest punct de vedere, mai ales ca, in loc sa facem o figura buna in perspectiva pregatirii presedintiei Consiliului European, noi suntem subiectul unei astfel de dezbateri care afecteaza, fara indoiala, imaginea Romaniei.
Nu-mi ramane, in final, decat sa regret atitudinea unora dintre europarlamentarii romani care, cu multa nonsalanta, as spune, pronunta neadevaruri sau minciuni chiar in legatura cu situatia din Romania, distorsioneaza realitatile si acest lucru, sigur, numai pentru beneficiul lor personal, dar in dezavantajul tarii”.

Comentarii

# Didina date 2 October 2018 16:30 +14

Asta se intâmplă din cauza tradatorilor din Ro care nu se multumesc ca traiesc ca niste paraziți platiti peste orice masura din munca poporului român. Romania nu are nici o demnitate din cauza securistilor si pupincuristilor care lucreaza contra intereselor țării si sunt NEPEDEPSIȚI printr-o lege nouă extrem de dură. Daca nu se va face resetarea de la zero a statului român ne vom scălda în mizeria asta pe vecie

# Nicu date 2 October 2018 16:47 0

Tăriceanu vorbește dar nimic altceva nu face ,ca si Dragnea de altfel care sta ca un cățeluș în față UE de teama sa nu se taie de tot fondurile UE , de ce se permite atat ingerenta acestui ambasador în treburile interne ale României? noi chiar nu mai avem un pic de suveranitate? Acest ambasador normal ca a știut de protocoalele secrete pe care s-a întemeiat justitia din 2007 până în ziua de azi dar nu îl interesează,știe numai sa vorbeasca de rau România . De cand am intrat în UE România a ajuns orașul Europei! Sper ca cei cu decizie din factorul politic sa informeze SUA despre ce face acest ambasador si sa fie demis de urgență și să îi se interzică sa mai intre în România!!!!

# Edelweiss - Sophist de Bukowina date 2 October 2018 17:30 +3

Mey, nu vă mai luați de Hans Kleidemmuci. Și Io* l-am făcut albie de porci la vremea cuvenită, DAR... p(a)ulică ăla de fapt face EXACT ceea ce trebuie să facă: promovează prin toate mijloacele interesele politice și strategice ale ȚĂRII SALE, potențează bunăstarea financiară a corporatiștilor din ȚARA SA! CE ANUME AR TREBUI SĂ FACĂ ALTCEVA UN AMBASADOR decât să țină sus steagul țării sale? :-? Alții sunt Jegurile și Gunoaiele care trebuie luate de turul pantalonilor și izbite de asfaltul Agorei de să nu mai rămână din ei nici măcar căcat de-o analiză. Da, da, e vorba de a da de pământul Patriei cu toate PLUELE astea vocale, toate gurile astea lătrătoare care „SE LUPTĂ” caragialește numai DIN GURĂ dar, în fapt, în 3 ani de putere, în 10 - 15 sau 20 ani de parlamentarism au ctitorit exact ceea ce se vede acum: O PLUĂ MĂREAȚĂ. O pluă falnică, ctitorită DIN GURĂ, din texte meșteșugite, din vorbe bombastice, grăite adânc, din fraze sforăitoare morfolite printre jinjii.

# ..SD date 2 October 2018 19:39 0

pui numar la masina cu "...ie T.. si "...ie K.."? Te bagi? Ca altfel nu mai merge .

# ?????? date 2 October 2018 23:08 +1

După un astfel de discurs opinați că Popescu Tăriceanu se poate retrage fericit din politică , că i-a zis-o lui Timmermans ?

# ?????? date 3 October 2018 22:21 0

Ați zice despre Popescu Tăriceanu că este sub Monica Macovei, ca nivel al prestațiilor politice ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva