22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TRAITI, DOMN' GENERAL! – Procurorul CSM Codrut Olaru pleaca din magistratura cu doua stele. Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind inaintarea lui Olaru in grad de general-maior cu doua stele. Olaru va intra in "posesia" stelelor de general incepand cu 31 decembrie 2022, cand va fi trecut in rezerva. Iohannis a semnat si decretul de pensionare a judecatoarei Andrea Chis din CSM, incepand cu 7 ianuarie 2023

Scris de: E.D. | pdf | print

29 November 2022 18:52
Vizualizari: 5704

Au curs decretele la Administratia Prezidentiala. Doua dintre cele mai importante astfel de decrete vizeaza doi membri CSM, respectiv judecatoarea Andrea Chis si procurorul Codrut Olaru (foto alaturi de Klaus Iohannis). Daca pentru judecatoarea Chis presedintele Klaus Iohannis a semnat marti, 29 noiembrie 2022, decretul privind eliberarea din functia de judecator prin pensionare, de la data de 7 ianuarie 2023, pentru procurorul Olaru lucrurile au fost mai complexe.Concret, potrivit decretului semnat de Klaus Iohannis marti, 29 noiembrie 2022, de la data de 31 decembrie 2022 Codrut Olaru, in prezent general de brigada cu o stea va fi trecut in rezerva cu gradul de general-maior cu doua stele. Practic, odata cu trecerea in rezerva, Olaru a mai primit o stea in plus. Ulterior, procurorul Codrut Olaru va putea pleca si din magistratura, prin pensionare.

Iata decretul lui Iohannis privind trecerea in rezerva a procurorului militar Codrut Olaru, membru CSM:

"Decret privind inaintarea in gradul de general-maior – cu doua stele, la trecerea in rezerva, a domnului general de brigada – cu o stea Olaru Codrut din Ministerul Apararii Nationale, la data de 31 decembrie 2022".


Iata decretul lui Iohannis privind eliberarea din functie, prin pensionare, a judecatoarei Andrea Chis:

"Decret privind eliberarea din functia de judecator la Curtea de Apel Cluj a doamnei Andreea Annamaria Chiș, membru al Consiliului Superior al Magistraturii – pensionare, la data de 7 ianuarie 2023".


Comentarii

# Caporalul Svejk date 29 November 2022 19:43 +471

In Romania Educata, Impostura este recompensata (A se citi rima cu o intonatie prezidentiala)

# DODI date 29 November 2022 23:33 +211

CiolaniSS-6case face în continuare doar ceea ce i se ordonă: pentru serviciile aduse lui personal îi recompensează pe pupincuriști cu stele și funcții. Că doar nu dă la el. Cum nu dă de la el nici banii luați ilegal drept chirie pentru casele furate.

# iri date 29 November 2022 23:54 +151

nu a facut armata... nu are cum ... pe bune?

# maresalu' date 30 November 2022 07:30 +101

Daca a ajuns sa fie pe fata, procuror generala (adica procuror si general, vreau sa scriu) e bine ! sun cam asa: ne pisam noi pe voi si pe drepturili voastre! Hai siktir !

# andrei date 30 November 2022 07:54 +521

Mi-a fost sugerat unul dintre filmele de promovare/spalare a imaginii a magistratilor si a Justitiei. Ceva cu faptul ca magistratii se supun doar legilor, sunt impartiali, si Justitia est epentru oameni de catre oameni. Si am intrebat daca se incadreaza si Portocala, Onea, Ardelean, Man etc? Am mai intrebat daca e vorba de aceeasi Justitie care l-a inchis pe avocaul Robert Rosu timp de un an nevinovat. Am observat ca peste 90% din comentarii erau in aceeasi linie. AM FOST BLOCAT de CSM pe Facebook! Am verificat de pe contul unui prieten ca nu mai gaseam postarea si am constatat ca TOATE COMENTARIILE NEGATIVE AU FOST STERSE. Probabil si ceilalti blocati. Din 353 de comentarii mai erau in jur de 15 toate laudative! LUJU, oare nu ar fi oportuna o verificare? Comentariile sterse nu depaseau limitele libertatii de exprimare iar blocarea accesului la contul oficial al CSM (institutie publica) fara motiv cred ca incalca insasi normele de derulare a campaniei de umanizare a magistratilor. Ms

# santinela date 30 November 2022 08:14 +223

Nuuu,pleaca din magistratura dupa 6 luni fiindca tocmai i se mareste salariu( cu noua stea obtinuta ) deci implicit si pensia va fi mai mare . R-ati ai dracului de nemernici !

# Generalul Svejk (intre timp am fost avansat...) date 30 November 2022 09:07 +152

va propun o lectura interesanta despre plagiate, impostura, doctorate si grade de general https://www.contributors.ro/fratia-doctoratelor/

# ?????? date 30 November 2022 22:48 +1

@ Care nu ați înțeles că Bucureștiul este doar un județ al Republicii Moldova și că la Parlamentul European vă reprezentați doar pe voi, conform votului po******r, ?

# Generalul Capenal date 1 December 2022 10:38 +343

@ andrei Bine ai venit în distopia si universul kafkian al institutiei publice CSM. O lume in care integritatea, etica, responsabilitatea, dreptatea, transparența sunt doar vorbe goale, și în care însă prevaleaza combinatia si abuzul de putere. CSM este cea mai anacronică institutie din sistemul judiciar. Un astfel de proiect de imbunatatire a imaginii justitiei, instantelor si magistratilor ar trebui sa aibe un mecanism de masurare a impactului campaniei. Din toti cei pe care i-am intrebat, magistrati, avocati, justitiabili, toti au fost oripilati de absurditatea campaniei. Evident, ea nu e primita bine de publicul careia i se adreseaza. Dar nu te astepta ca acest lucru sa fie si reflectat in analiza de impact a proiectului. Deja se lucreaza la masluirea feedback-ului. Cineva chiar ar trebui sa se uite la dosarul proiectului, la partea de sustenabilitate, la cum se analizeaza impactul si la cum se falsifica rezultatul campaniei.

# Miu date 1 December 2022 20:48 +524

Iata cum magistratii se apara unii pe altii desi, din nou, COPY-PASTE a generat un nou doctorat... https://ziare.com/codrut-olaru-teza-doctorat-plagiat-integral/doctorat-codrut-olaru-motivare-instanta-anulare-decizie-plagiat-1748014

# Fripturidi date 2 December 2022 11:04 +411

Speta pentru auditorii INM: esti procuror sef (civil) intr-o structura de parchet specializata (DIICOT) si conduci o ancheta privind furtul a 60 de arme dintr-o unitate militara a MAPN. Urmare furtului sunt destituiti cinci generali, zece ofiteri superiori si cei trei subofiteri responsabili cu paza depozitului de arme. In urma anchetei conduse de procurorul sef sunt gasite armele iar autorii furtului (civili, membri ai crimei organizate) si cei trei subofiteri sunt trimisi in judecata. Dupa sesizarea instantei, in decurs de trei ani, procurorul sef care a condus ancheta este avansat de MAPN, in mod succesiv, de la gradul de caporal in rezerva la cel de general de brigada. Intrebari: daca se ridica unele probleme de etica si integritate si care sunt acestea. Cum se rasfrange intreaga situatie asupra sistemului judiciar. Daca situatia este de natura a stirbi increderea publicului in independenta si impartialitatea sistemului judiciar, a anchetei si in integritatea procurorului sef.

# ?????? date 3 December 2022 22:15 0

& Nu prea mai reușesc gagicile să găsească cu bani, de politicieni și instituții de forțoși și militari care cer bani să se apere, ? Și la vaccinări s-au considerat importanți, ?

# Ion date 4 December 2022 15:14 +99

UN GENERAL CARE NU A FACUT ARMATA, NU A REZOLVAT DOSARE, NU ARE UN SINGUR DOSAR REZOLVAT, CARE SA II REPREZINTE. OCUPATIA LUI IN PROCURATURA A FOST DE TUCALAR AL POLITICII SI OCROTITOR AL INFRACTORILOR.. UNUL DIN MARII COMPLICI AI DEVALIZARII ROMANIEI. ADICA PUSCARIABIL IN HAINE DE PROCUROR. SIKTIR VALOARE! SCUIPATI PE OBRAZ.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva