20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ULUITOR - 2537 de avocati din Baroul Bucuresti profeseaza fara juramantul depus! Decanul Ilie Iordachescu le cere sa intre in legalitate! (Document)

Scris de: | pdf | print

14 January 2011 14:34
Vizualizari: 14178

Se intampla si la case mari! Baroul Bucuresti, condus de decanul Ilie Iordachescu (foto) are o problema deosebita. Mai bine de o treime din membrii acestei structuri – mai precis 2537 de avocati - au fost inscrisi in Baroul fara sa-si fi depus juramantul, cu incalcarea prevederii articolului 21 din Legea 51/1995 privind organizarea profesiei de avocat. Surprinzator este faptul ca printre cei 2537 de avocati care nu au juramantul depus, se afla maestri cu state vechi in profesie, precum Doru Viorel Ursu, Lucian Bolcas, Viorel Spanu, Arin Octav Stanescu, Aurelian Pavelescu etc.

 

Situatia de nelegalitate nu e de ieri de azi, ea a fost mostenita de Ilie Iordachescu, care incearca in prezent, prin metode mai eficiente, sa o redreseze. Primul pas a fost publicarea pe site-ul www.baroul-bucuresti.ro a listei cu cei 2537 de avocati. Al doilea, mult mai eficient, s-a anuntat ca celor care nu au depus juramantul nu li se vor elibera cardurile de avocat pe anul 2011. Pentru cei care vor fi adusi pe „calea cea buna”, Baroul condus de Ilie Iordachescu organizeaza in fiecare marti, cu incepere de la orele 13.00, sedinte intensive de depunere de juramant, in care cei aflati in ilegalitate sa recite juramantul scris pe o coala A4 si sa-l semneze.

Situatia de nelegalitate se datoreaza in principal Baroului, intrucat conform art. 21, din Legea 51/1995 acesta nu ar fi trebuit sa-i inscrie pe avocati in Barou fara dovada depunerii juramantului. Potrivit art. 21: „(1) La inscrierea in barou avocatul depune in fata consiliului baroului, in cadru solemn, urmatorul juramant: Jur sa respect si sa apar Constitutia si legile tarii, drepturile si libertatile omului si sa exercit profesia de avocat cu cinste si demnitate. Asa sa-mi ajute Dumnezeu! (2) Juramantul poate fi depus si fara formula religioasa. In acest caz, juramantul va incepe cu formula: Jur pe onoare si constiinta!”

Spre deosebire de magistrati, unde nedepunerea juramantului echivaleaza cu nulitatea actelor indeplinite de judecator sau procuror, la avocati nu se prevad asemenea efecte ale nedepunerii juramantului.

Avocatii aflati pe lista celor 2537 cu care am discutat ne-au declarat ca se vor conforma solicitarii decanului Ilie Iordachescu, apreciind ca depunerea juramantului este “o simpla formalitate”.

* Cititi aici lista cu cei 2537 de avocati din Baroul Bucuresti indicati ca nu si-au depus juramantul!

Comentarii

# koko date 14 January 2011 18:38 +3

asta e singura ilegalitate oare? ilegali sunt din 1948 incoace, cind legea i-a desfiintat. schimbati juramintul cu onoarea si constiinta, ce onoare cind dai spaga sa fii primit sa profesezi. pina si magistratii sunt primiti pe usa din dos conditionati de aservirea totala fata de avocati. cica e profesie liberala mon cher, apropo anul trecut intrarea era cam 3000 euro la stagiari. cit mai e acum?

# Cristi P Sturzu date 14 January 2011 20:17 +2

Asta le spuneam eu pe juridice.ro. Acesti indivizi nu au drept de exercitiu ca avocati. Cine e tampit sa sustina contrariul? Cine le tine palma la cur? Cine ii protejeaza? Cine ii tolereaza? Domnul decan? Florea? Predoiu. Tac-su socru? Cine? Cine Cine?

# Cristi P Sturzu date 14 January 2011 20:19 +6

Apropos...pentru Arie Shalev trebuie sa compuneti un juramant particular....Prieteni stiu de ce...

# Cristi P Sturzu date 14 January 2011 20:20 +5

Pentru Arie Shalev nu merge nici macar ala cu "jur pe onoare shi constiinta"...

# dundee date 14 January 2011 21:13 -1

Cristi, ultimile 2 comentarii sunt fantastice! Ce-am mai ras...

# Cristi P. S. date 15 January 2011 12:31 +1

Este??? Well, am gresit cu ceva? Nuuuuu...

# koko date 15 January 2011 11:50 +4

din cite stiu eu nedepunerea juramintului e o conditie ad solemnitatem, fara de care inseamna ca cei 2537 nici macar formal nu au fost avocati. ca un simplu cititor am citit despre bota si va rog explicati-mi si mie cum se poate sa interzici cuiva care are acte sa profeseze si cei care nu au acte sa fie acoperiti de judecatori.asta nu se datoreaza coruptilor din legislativ si judecatorilor care nu stiu sa interpreteze legea. Din cuprinsul lg.270, UNBR este singurul legal.Se pare ca instantele au vazut probele indubitabile la cei din aripa bota, pe cind restul numai vorbe. Si acum va inteb care sau cine este UNBR? Din pacate ma indoiesc ca magistratii mai judeca, ori executa ordinele unor tembeli care au facut scoala cu traista si politicul le-a oferit niste functii nemeritate ori nu-i duce capul?

# Cristi P. S. date 15 January 2011 12:35 -1

Corect. Executa ordine. Ca pe vremea tovarasului Ion Ceausescu....ma scuzati, Traian Boc....pardon...nu stiu ce am astazi...cum Dracula sa-l ia il cheama pe idiotul ala...Enfin, Ceaausesc, Bashescu, tot un Dracula e...

# dan date 15 January 2011 17:27 0

Hopppaaaa...!.... Incet, incet iese la iveala furtul si smecheriile din casta mafiota a avocaturii traditionaleeeee....
Mai urmeaza multe, nu va faceti griji!
O sa vedeti voi la vremea respectiva, sau nu.

# Avocat cu acte date 17 January 2011 06:17 0

Sa se jure pe Zamfirel ca au acte!:)) Scapam si noi de-o grija!:))))) Si pe ginerele ministerial sa se jure tot ca au acte!:)))) Scapam si de alta grija!:))))

# s date 17 January 2011 19:47 +2

Avocatii nu si-au depus juramantul pentru ca nu li s-a cerut la momentul oportun.
Acest aspect nu i-a impiedicat pe multi sa isi exercite profesia conform statutului.
Cu o citire in plus sau in minus- credeti ca erau " mai avocati" decat sunt?...
Ma indoiesc.
Totul tine de pregatirea individuala, nu de niste vorbe rostite ( sau nu) si, in mod obligatoriu, de o semnatura aruncata pe o foaie.

# Cristi P. Sturzu date 17 January 2011 20:09 -1

Conditie de fond ad solemnitatem. Avocatura e profesie nobila, sub autoritatea Justitiei pe vremuri. Depunerea Juramantului este un moment special. Gandeste mult mai adanc. Gandeste.

# proastatargului date 10 February 2011 20:37 -1

semnati va rog petitia online pentru transparenta si corectitudinea ahttp://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/transparenta_in_corectarea_lucrarilor_in_urma_contestatiilor_la_examenul_de_admitere_in_profesia_de_avocat_stagiar_sesiunea_noiembrie_2010-p23287051.htmldmiterii in baroul bucuresti.

# proastatargului date 10 February 2011 20:37 -1

http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/transparenta_in_corectarea_lucrarilor_in_urma_contestatiilor_la_examenul_de_admitere_in_profesia_de_avocat_stagiar_sesiunea_noiembrie_2010-p23287051.html

# proastatargului date 12 February 2011 17:59 -1

http://www.realitatea.net/vezi-aici-topul-spagilor_802792.html

# proastatargului date 12 February 2011 17:59 -1

urmarim link-ul si ne lamurim

# proastatargului date 13 February 2011 09:18 -1

Va rog semnati petitia online. Va rog veniti alaturi de noi marti la 12 in fata BB. Sper ca cei care cred ca profesia lor va fi cea de avocat au macar deminitatea si capacitatea de a cere dreptate, demnitate pe care o au popoare din Africa. Egipt!!!!!!!!!!

# Laurentiu date 22 May 2011 21:56 +1

Juramantul este o formalitate intr-adevar ceruta ad solemnitatem,dar ce facem cu cei intrati in profesie intre 1996-2008(pe timpul raposatului IORDANESCU9 care nu au NICI MACAR DIPLOME LEGALE au niste xeroxuri si de pe bacalaureat si de pe asa zisa diploma de la asa zisa facultate. parca in 2008 s-a dat o decizie privind depunerea acestor diplome. CE FACETI DOMNULE DECAN REALES ILIE IORDACHESCU ? NU-I EXCLUDETI SI PE URMA LA ZDUP CA AU AVUT ACTE FALSE DE STUDII? Ii tolerati ,gata ati castigat voturile. Avocata MARIA PARLOG care a facut o criza de isterie ieri la alegeri oare de ce se zbatea asa? A zis ca ea a fost desemnata de dumneavoastra drept presedinta comisiei de numarare, PE VIATA. Pe viata cui,a ei , noastra,a dumneavoastra. Va era frica ca nu iesiti? Ieseati oricum , numai ca astfel de oameni pe care-i tolerati sa ia zeci si sute de milioane pe luna la oficii(care sunt banii tuturor romanilor) se dau protejatii DV si fac multe abuzuri. De ce ati ingaduit ca buletinele pentru consilieri sa fie de doua culori ? De ce ati ingaduiti ca rude , prieteni stransi, amante ,amanti sa fie la numaratoarea voturilor ? VA FELICIT PENTRU REALEGERE si aruncati gunoiul din jurul Dv. inclusiv pe FLORI. Iar relatiile cu ea ar trebui lamurite pentru corpul avocatilor, va este colaboratoare profesionala sau se ocupa de afacerile baroului.? Oricum a dat un spectacol de zile mari ieri la alegeri a fost pe scena circului calare pe toata lumea. Apropo are diploma valabila? Mai multa seriozitate si severitate,inclusiv fata de salariati pe care-i platiti cu salarii babane,si care nu v-au vrut sau n-au vrut-o pe doamna decan Flori(cel putin aia de la SAJ)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva