24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Un executor judecatoresc atrage atentia Comisiei juridice a Camerei Deputatilor asupra proiectului de lege de favorizare a executorilor bancari

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

19 June 2011 10:17
Vizualizari: 24591

Executorul judecatoresc Elena-Roxana Niculae, care este si avocat, a transmis Camerei Deputatilor, la Comisia Juridica, obiectiile sale privitoare la amendamentele proiectului legislativ prin care executorii bancari ar urma sa fie asimilati executorilor judecatoresti. Opinia nu este numai a sa, ci si a altor colegi de breasla care sustin ca, prin adoptarea acestui proiect, se incalca grav principiul nediscriminarii in ceea ce priveste conditiile de acces in profesia de executor judecatoresc, cat si repartizarea pe post. Inca din debutul sesizarii, executorul judecatoresc Elena Niculae arata ca “sunt discriminatorii conditiile de acces in profesie pentru executorii bancari prin raportare la conditiile prevazute pentru accesul in profesie al executorilor judecatoresti”.


Asa cum se doreste, prin asimilarea executorilor bancari la cei judecatoresti, fara examen, dupa doi ani de experienta in domeniul bancar, se incalca dispozitiile art.16 din Constitutie, dispozitiile art.1 alin.2 din Ordonanta 137/31.08.2000 si dispozitiile art.14 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, incalcandu-se astfel principiul egalitatii in drepturi si cel al nediscriminarii. “Din punct de vedere al subsemnatei, prin adoptarea propunerii legislative in masura in care se afla in acest moment, s-ar incalca principiul nediscriminarii si cel al egalitatii de tratament, sub un prim aspect, deoarece potrivit propunerii legislative, accesul in profesia de executor judecatoresc de catre executorii bancari, s-ar efectua in conditii mult mai favorabile, acestia fiind asimiliati fara examen, iar fata de cei care au executat functii de specialitate juridica, apare inca o discriminare referitoare la vechimea juridica. Nu se poate retine ca si argument faptul ca, executorii bancari au o experienta mai vasta in domeniul executarii silite, si pentru acest motiv trebuie create conditii mai favorabile acestora, cat priveste accesul in profesie fara o anumita vechime, si fara o eventuala verificare a cunostintelor profesionale a acestora, acest argument sec ca executorii bancari au o experineta mai vasta decat executorii judecatoresti nefiind altceva decat un argument lipsit de obiectivitate si fara suport, neputand fi verificata intr-o anume modalitate competenta profesionala a acestora, mai ales ca exista anumite forme ale executarii silite in privinta carora executorii bancari nu au niciun fel de competenta, nemaivorbind de experienta”, sustine Elena Niculae.

In sesizarea adresata Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, executorul judecatoresc Elena Niculae mentioneaza si alte elemente extrem de importante care trebuie luate in consideratie de deputatii care vor aproba acest proiect de lege, cum ar fi: incalcarea libertatii executorului judecatoresc de a aprecia in ce masura ar avea nevoie de un stagiar avand in vedere ca isi asuma anumite obligatii fata de acesta, precum si de a-l angaja in mod efectiv. “Mai mult chiar, se prevede posibilitatea executorilor bancari de a intra in profesie prin asimilare in conditiile in care au 2 (doi) ani vechime, desi nici macar judecatorii nu pot intra in profesia de executor judecatoresc cu o vechime de 2 (doi) ani fara a achita nicio taxa pentru intrarea in profesie sau pentru exercitarea profesiei, desi executorii judecatoresti au achitat atat taxa pentru sustinerea examenului sau concursului cat si taxa pentru desfasurarea activitatii”, se arata in adresa catre Camera Deputatilor.

Cu privire la principiul nediscriminarii, executorul judecatoresc Elena Niculae explica faptul ca acesta este incalcat si atunci cand este vorba de repartizarea pe post a executorilor bancari, aceasta repartizare realizandu-se in conditii obiective si conform legii. Numarul executorilor judecatoresti se stabileste si se actualizeaza anual de catre Ministerul Justitiei, cu consultarea Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, in functie de anumite criterii. Numarul executorilor bancari sunt la dispozitia unitatilor bancare angajatoare.

Pe de alta parte, sunt discriminati executorii judecatoresti in functie, dar in momentul in care au intrat in aceasta profesie au fost repartizati in functie de criterii obiective stabilite de lege, in functie de media obtinuta la examenul sau concursul de admitere in profesie, pe cand executorii bancari, pe langa aspectul ca vor fi asimilati fara examen, vor fi repartizati pe locurile care nu s-au scos la concurs, spre exemplu de aproximativ doi ani nu se mai scot posturi la concurs pentru executorii judecatoresti in Bucuresti, ci doar pe competenta Curtii de Apel Bucuresti, incepand cu modificarea Codului de procedura civila ce a intrat in vigoare in noiembrie 2010, posturi pentru a caror ocupare sunt cei mai multi candidati pe loc, iar prin asimilare, executorii bancari devin executori judecatoresti pur si simplu, fara nici o justificare obiectiva (...).

Semnatara petitiei, Elena Niculae, se simte chiar si personal nedreptatita, deoarece a devenit executor judecatoresc in urma unui concurs “pentru care au fost stabilite anumite posturi, dar niciunul in Bucurest, fiind repartizata pe un post de executor de la Judecatoria Moinesti”, cu toate ca pana in prezent si-a desfasurat activitatea ca avocat in Bucuresti. Elena Niculae face trimitere, in petitie, si la modul in care se intra in profesia de executor judecatoresc in UE, tot pe baza de concurs si cu colaborarea implicita si obligatorie a Ministerului Justitiei.

* Cititi aici petitia adresata de executorul judecatoresc Elena Niculae Comisiei juridice a Camerei Deputatilor

 

Comentarii

# executor date 20 June 2011 08:14 -14

de acord cu colega. tot ce spune este cat de poate de pertinent. dar eu cred ca exista niste baieti de baieti, rude ale unor stabi si parlamentari care vor sa ajunga executori judecatoresti fara nici un efort. sa le fie rusine celor ce ar vota o asmenea mizerie!

# mark date 20 June 2011 21:41 +9

stimata dna. "executor" i-a lamureste-ne si pe noi cum ati intrat domnia voastra in breasla asta...iti spun eu fie pe rudenie, fie pe pile, fie pe interese, fie pe bani foarte multi...problema este faptul ca va este frica de acesti executori bancari tineri si bine pregatiti juridic...daca sunteti asa porniti uite ce va propunem...ne punem in banci si dam si noi - executorii bancari - si voi executorii judecatoresti examen ca la intrarea in Magistratura...si cine este mai bine pregatit ramane, cine nu pleaca...ce zici?...si va mai este frica de ceva...dupa intrarea executorilor bancari in casta voastra se vor produce schimbari mari in casta voastra...multi veti fi schimbati si veti lasa locul altor colegi cu adevarat profesionisti...pe curand

# mark date 20 June 2011 21:43 +9

stimata dna. "executor" i-a lamureste-ne si pe noi cum ati intrat domnia voastra in breasla asta...iti spun eu fie pe rudenie, fie pe pile, fie pe interese, fie pe bani foarte multi...problema este faptul ca va este frica de acesti executori bancari tineri si bine pregatiti juridic...daca sunteti asa porniti uite ce va propunem...ne punem in banci si dam si noi - executorii bancari - si voi executorii judecatoresti examen ca la intrarea in Magistratura...si cine este mai bine pregatit ramane, cine nu pleaca...ce zici?...si va mai este frica de ceva...dupa intrarea executorilor bancari in casta voastra se vor produce schimbari mari in casta voastra...multi veti fi schimbati si veti lasa locul altor colegi cu adevarat profesionisti...pe curand

# daniel date 20 June 2011 23:07 -14

Esti balbait mark...?, sau doar nervos pe articol ...?, ca vad ca ai publicat de 2 ori acelasi mesaj.... ?....sau esti si tu unul dintre executorii bancari care nu dati examen si vreti direct posturi pe Bucuresti..... Mark esti cumva securist ca vad ca stii ca “executorii bancari sunt si tineri si bine pregatiti:.....? .....pai se poate sa faci aprecieri cu privire la comptetentele lor profesionale si la varsta lor – atunci cand vorbim de un numar de 332 de executori bancari....... ? Vezi ce deplasat esti ........sau tu ii cunosti personal pe toti ce varste au si ce acte de executare fac .......? – Nu te arunca sa vorbesti ca nu te mai crede nimeni – iar cat priveste concurenta - NU NE ESTE FRICA DE UNII CARE INTRA IN PROFESIE FARA EXAMEN SI CARE AU FACUT EXECUTARI DOAR PENTRU O MICA PARTE DIN DOMENIUL EXECUTARILOR SILITE – BANCARII NU AU FOST SI NU VOR FI NICIODATA (NEVER-EVER) ADEVARATA CONCURENTA - Asa se explica nervozitatea ta, colega cu articolul este intrata cu examen si nu cu pile.... aia cu pile au intrat deja in breazla..... si urmati voi astia din banci – care aveti pila cea mai mare – sustinerea bancara la nivel de – PD – respectiv notarul si presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor - Daniel Buda – care vrea sa va asimileze fara niciun concurs, si fara sa va dea Ministerul Justitiei repartitii pe posturi, cum fac pentr unoi executorii judecatoresti – ca de voi sunteti adevaratele pile si nu noi care am dat examen pe post. Pentru voi legea trebuie sa fie mai blanda ca noi daca ati da un astfel de examen l-ati pica cu note de 1 si 2, ca altfel aparea o lege ca va desfiinteaza si ca sunteit obligati sa sustineti examenul de intrare in profesie – dar nu pt voi nu se sustine niciun concurs, nicio repartitie, ci doar va asimileaza pe posturile din Bucuresti - si te mai plangi de pilele colegei cu articolul.......fii rezon Mark. Insa pentru tine exista o posibilitate daca nu veti fi asimilati pana la urma – dai examen ca exista aceasta oportunitate in lege, dar fii convins ca nu faci fata unui astfel de examen – pt ca altfel erai executor judecatoresc deja.

# mark date 21 June 2011 09:24 +11

daniel te intreb si eu de unde cunosti tu cine se afla in spatele unui nick ca sa-ti dai cu parerea?? hai sa-ti spun eu cam cum sta treaba cu voi executorii judecatoresti , daca tot te umfli in pene atat....cum ati devenit voi prietene executori judecatoresti atunci cand s-a publicat vestita lege 188? iti spun eu ati fost facuti la apelul de seara, fara examen, fara taxe executori judecatoresti...mai mult mare parte din voi nici nu aveati studii juridice si nici acum nu le aveti toti...pe sleau ajunge unul ca tine , care este orice numai jurist nu sa se considere doctor in materia executarii silite...bun pana aici cred ca nu ai ce comenta iar daca vrei exemple uitete la colegii dlui Crafcenco care au intrat in profesie exact cum ti-am spus...in continuare prezinta te rog modul in care se da examen si se intra in profesia aceasta astazi, dar pe intelesul tuturor cititorilor...spune-le ca voi va luati stagiari din randul rudelor, prietenilor etc...acei stagiari au drept de preferinta

# mark date 21 June 2011 09:31 +10

adica pe romaneste dau primii examenul de definitivat, apoi daca mai raman locuri dau examen si celelalte categorii?? de ce daniel?? de ce domnule comunist?? de ce nu dati examen ca la magistratura si cine este cel mai bun intra?? va spun eu tot ce ati facut prin statute, decizii interne etc a fost abuziv, facut cu scopul blocarii accesului in aceasta profesie...vb de experienta executorilor bancari, de profesionalismul lor, dar uiti sa vb de cei ca tine...vrei exemple din ultimile luni de executori extrem de cunoscuti arestati pentru infractiuni grave?? pot sa-ti enumar cel putin 5 executori judecatoresti penali in ultima luna, repet probati cu infractiuni grele...nu mai vb si stai in banca ta ca din pacate eu sunt prieten cu destui executori judecatoresti si nu cred ca ai vrea sa public ce stiu despre voi...despre proiectul de lege de care va tot luati vreau sa-ti spun cateva lucruri....acest proiect este de fapt transpunerea unei directive europene stimate domn...

# mark date 21 June 2011 10:01 +10

iti amintesc ca acest proiect de lege de care va legati mereu este sustinut in prezent de absolut toate partile implicate Ministerul Justitiei, Comisia de Buget, Comisia Juridica din Camera Deputatilor, CSM, ARB, Asociatia Executorilor Bancari, Guvernul Romaniei...si ghici cine este impotriva , de fapt singurul impotriva UNEJ prin comunistii din interiorul ei....voi sunteti mai cu mot decat oricine in tara asta decat magistratii, decat legiuitorul, dacat Guvernul , voi le stiti pe toate mah sunteti asi, cei mai cei...

# mark date 21 June 2011 10:10 +9

din pacate pt voi numirea in profesie nu o face UNEJ, ci Ministerul Justitiei, care prin vocea dlui. Ministru Predoiu, a dnei. Secretar de Stat Lidia Barac sustine acest proiect in forma contestata de voi...daniel hai sa te mai intreb ceva...de ce la discutiile din comisii nu sunteti asa de vehementi, sa nu zic tupeisti ca aici pe forum, ascunsi in spatele unor nickuri....am vazut ca crafcenco, dorina gont, bogdan dumitrache, bran si cei care au mai participat de la voi nu stiau nimic de publicarea acestor articole in lumea justitiei si s-au detasat de ele...de asemenea am vazut ca in comisii nu au avut prea mult de comentat dupa ce au fost pusi la punct din cauza modificarii intentionate a statutului vostru....apropo maestre ai platit tu 5000 Euro la intrarea in profesie asa cum ati vrut sa ne puneti pe noi sa va platim?? pentru ce anume va trebuie aceste taxe maestre...la 300 executori bancari taxele insumate inseamna 150000 Euro....ce faceti voi mah de banii astia??

# mark date 21 June 2011 10:18 +9

spune aici pe forum daniel cam care sunt veniturile medii anuale ale biroului tau ca sa inteleaga lumea de ce tineti asa inchisa aceasta casta si sunteti atat de revoltati de intrarea executorilor bancari in casta voastra...v-a pus crafcenco sa publicati articole aici si sa comentati pro UNEJ...rusine sa va fie ca nu va mai ajunge cat aveti...apropo vrei sa-ti public cate sute de condamnari la CEDO are Romania in prezent datorita dibaciei voastre, a executorilor judecatoresti, acesti doctori in drept...cine plateste nervosule prostiile voastre?? aaaa nu stii iti spun eu tara asta din taxele si impozitele platite de catre toti cetatenii ei, care trebuie sa acopere nepriceperea, lenea, lipsa voastra de profesionalism...de asta are aceasta tara probleme pe capitolul justitie in fata UE din cauza unora ca voi...daca ati fi pusi sa platiti din buzunarul propriu aceste condamnari la CEDO iti spun eu ca a doua oara nu se mai repeta...

# mark date 21 June 2011 10:36 +9

spune aici pe forum daniel cam care sunt veniturile medii anuale ale biroului tau ca sa inteleaga lumea de ce tineti asa inchisa aceasta casta si sunteti atat de revoltati de intrarea executorilor bancari in casta voastra...v-a pus crafcenco sa publicati articole aici si sa comentati pro UNEJ...rusine sa va fie ca nu va mai ajunge cat aveti...apropo vrei sa-ti public cate sute de condamnari la CEDO are Romania in prezent datorita dibaciei voastre, a executorilor judecatoresti, acesti doctori in drept...cine plateste nervosule prostiile voastre?? aaaa nu stii iti spun eu tara asta din taxele si impozitele platite de catre toti cetatenii ei, care trebuie sa acopere nepriceperea, lenea, lipsa voastra de profesionalism...de asta are aceasta tara probleme pe capitolul justitie in fata UE din cauza unora ca voi...daca ati fi pusi sa platiti din buzunarul propriu aceste condamnari la CEDO iti spun eu ca a doua oara nu se mai repeta...

# Alex date 1 March 2012 22:59 +1

Tara lu papura voda, asta este Romania ...nu sunt ex. jud. nici ex. bancar...nu fac parte din nici una din tabere, sunt de profesie avocat. Ambele tabere au dreptate dar si gresesc, adevarul este ca suna cam aiurea...intrii pe o noua profesie fara sa dai macar un examen si nici macar nu au aceasta specialitate si majoritatea nu sunt licentiati, chiar daca sunt licentiati...sunt trecuti prin drept ca gasca prin apa. Adevarul este ca...si cei care au functia de magistrat trebuia sa fie in functie cativa ani ca sa poata sa intre ca si executor judecatoresc...etc etc. Ar fi multe de spus si de o parte si de alta...pro si contra dar prin acest act se face dovada ca interesele in Romania se fac pe fata ...nu se mai ascund. Prin transformarea executorilor bancari in ex. judecatoresti s-au incalcat multe drepturi...constitutionale si internationale. Pacat ca se sta cu mainile in san si nu se face nimica.

# Mihai date 20 June 2011 09:29 +10

Normal ca se simte discriminata si ea si toata cloaca lor, pentru ca nu pot intelege ca executorii bancari au facut aceeasi munca, si sigur majoritatea bancarilor au facut executari mai multe decat dansa la Moinesti....

# victoria date 20 June 2011 23:58 -10

Victorita : Mihai cine ce vorbeste..? SUBIECTUL este cate executari a facut dna excutor judecatoresti la Moinesti, sau cate executari au facut angajatii bancilor cu contract individual de munca pentru angajatorii lor BANCILE - ? SAU subiectul era "discriminarea" creata prin proiectul de lege pus in discutie de dansa ? Sa fim totusi profesionisti si daca vrem sa jignim sa o facem cu argumente juridice pt ca pretindeti ca sunteti concurenta pentru cei ca dna executor judecatoresc de la Moinesti. Poti si tu sa aduci critici la acest memoriu in vreun fel ? Daca da - perfect ce ai putea sa ne spui pentru a ne convinge ca nu are dreptate colega noastra - A spune ca unii au executat mai mult decat altii e ceva ce nu poate fi verificat – si atunci de ce ai avea tu dreptate ?. Adu argumente pro si contra acestui articol care este foarte bine motivat si ia lectii de la colega ta executor judecatoresc din Moinesti pentru ca le spune bine de tot – se vede ca a inteles institutiile de drept mult mai bine decat practica ta (munca) de care vorbesti tu –prestata la angajatorul tau – BANCA.

# Barbu date 20 June 2011 09:38 +9

Haideti nu fiti rai ca e si ea noua si ofticata. Ea nu intelege ca situatia susmentionata este la fel cu cea din anul 2000 cand s-au desfiintat ei si au fost trecuti ope legis in profesia liberala. Asa este si acum. Se desfiinteaza executorii bancari si sunt trecuti ( cum au fost trecuti si executorii judecatoresti de pe langa instante) pe posturi. Asa ca va rugam ciocu` mic d-na executor judecatoresc din 2011. Esti pe dinafara.

# bej date 20 June 2011 22:14 -13

Uau ..... vorbeste un executor bacar sigur te simti afectat dragutza...., dar daca esti asa de priceput de ce nu dai mataluta examen, iti este cumva frica ….? sa te vedem ce talente nebanuite ai - ca la jigniri vad ca te pricepi teribil de bine. La examenul de promovare in profesia de executor judecatoresc din ian. 2011 din 99 de candidati / toata tara au promovat examenul decat 15, tu unde te aflai ....aaaaa da acum imi amintesc erai sclavul bancii la care lucrai cu carte de munca ........hahah…… ca de nu executori te dadeau bancherii afara........mai ales ca daca nu it ifaceai norma erai sigur pe lista celor care urmau sa fie dati afara…….. ups. Da-i si tu examen si atunci sa emiti judecati de valoare si mai ales atunci sa vedem cine e mai ofticat decat colega executor judecatoresc din 2011 care chiar are esenta juridica si profunzime (vorbeste de articole incalcate, de o discriminare care se produce si de neste chestii pentru care tu o sa iei meditatie ca sa le intelegi.....). Daca o sa credeti ca va lasam ca peste noapte sa va trasnformati direct in executori judecatoresti, fara examen, fara a vi se da repartitie de M.J. pe posturi – asa cum prevede legea inca din anul 2000, fara taxe de examinare si inregistrare, si fara o vechime de 5 ani ca magistrat/avocat, asa cum prevede legea in prezent si nu cea din 2000 - la care tu gresit te raportezi si care este de mult apusa - te inseli amarnic executor bancar ofticos.....care esti

# re date 21 June 2011 10:55 +11

asa cum a spus si colegul mark mai sus pe voi v-a pus UNEJ sa comentati pe aici si sa publicati articole....uite ce coincidenta bej si tu si daniel intrati cam in acelasi timp si comentati aici (20 iunie 2011 orele 23) ce coincidenta nu crezi?? ups nu te-ai gandit la asta eee lasa ca trece...de ce bej nu-i dati voi afara pe cei care sunt acum executori judecatoresti si au intrat fara examen, ori nu au studii juridice finalizate....aaaa inteleg pentru unii muma pentru altii ciuma...sezi bland in banca ta si nu te mai da rotunda...daca tot te umfli in pene publicati datele numele, data intrarii in randul executorilor judecatoresti...mai aroganto daca nu va dadea statul roman atata putere pe mana si ciolanul nu era plin de carne nu tineati cu dintii de el...ati ferecat portile de acces in profesie si nu bagati acolo decat rudele, cunostiintele etc...hai sa-ti spun eu castigul mediu al unui executor judecatoresc pe bucuresti intr-un an...circa 3 miliarde lei vechi....cam de asta latri aici

# @bej date 21 June 2011 14:07 +10

dar cine esti tu mah sa faci legea in tara asta?? cum adica daca ne lasati voi sa devenim executori judecatoresti...bai disperato dute in fata oglinzii si dati 2 palme poate te trezesti la realitate...madam tu nu esti buricul pamantului, iar daca legea se da in forma care este deja creionata astept sa vad cum te opui tu si slugile tale..hai sa vezi ce probleme uriase veti avea daca nu veti respecta ad litteram prevederile legale...sincer inainte sa te dai mare pune mana si invata gramatica limbii romane...apoi daca reusesti, desi cred ca e cam greu pt tine, vb si de partea cu grandomania, amenintarile voalate etc...

# terebentina date 20 June 2011 22:26 -10

Asta cu saritu' parleazu' executorilor bancari e tot o gogoritza a la Boc Basescu Udrea. Eu am vazut de ce sunt in stare...un alt fel de urban si asociatii, cu mica deosebire ca nu sunt organizati in s.r.l. In rest, nimic nou, tipic romanesc. Poate ca maine poimaine si moasele calificate vor putea sa treaca direct in ordinul medicilor obstetricieni, doar cu inteviou. Nu m-ar mira deloc. dar deloc.

# bej date 20 June 2011 23:33 -11

Corect spus, ei au pilele si sustinerea cea mai mare –BANCILE MANA IN MANA CU PD-UL, si ne vorbesc noua de moralitate, pile si concurenta. Vor sa fie asimilati direct, nici macar cu un interviu, ce sa mai vorbim de concurs/examen. E departe de ei acest aspect. Sunt de rasul curcilor, cand vorbesc ei de concurenta. Nici nu poate fi vorba de asa ceva - in conditii in care nu dau nici interviu si nici examen. Cica trebuie sa ne fie frica de concurenta de tinerete si pregatirea profesionala a executorilor bancari, dar nu sunt in stare sa sustina un astfel de examen. Ei se raporteaza la cum a fost legea executorilor judecatoresti cand s-a privatizat profesia asta in anul 2000 - desi noi ne aflam in anul 2011 si avem o lege in vigoare in prezent – cea din 2000 s-a modificat pana in prezent - dar ei se raporteaza la ce lege se aplica in anul 2000 – de aici rezulta si pregatirea lor juridica – asta da concurenta - ceva de speriat. Desi avem o lege in 2011 – pentru executorii bancari care se doreste sa fie asimilati fara examen trebuie sa se modifice conditiile de examinare – DOAR PENTRU EI – si sa asimilam niste neprofesionisti cu pile si relatii – ca asa trebuie – FARA NICIO LOGICA SI FARA NICIO NECESITATE. Avem excutori judecatoresti care isi fac treaba si nu trebuie sa fim nevoiti sa asimilam o multime de pile doar de dragul de a nu avea executori si bancari si judecatoresti. Ar trebui ca cine i-a autorizat sa-i si desfiinteze ca nu suntem altceva de cat angajati cu carte de munca in cadrul bancilor – si sa nu fim obligati sa primim toate pilaraiele bancilor, putem sa-i si desfiintam – daca ei nu sunt capabil sa sustina un examen de intrare in profesia executorilor judecatoresti, asa cum prevede legea 188/2000 – in prezent.

# re date 21 June 2011 11:03 +10

aveti executori judecatoresti care isi fac treaba??? hai nu ma innebuni bej....dar de multitudinea de condamnari la CEDO din cauza voastra ce spui...de ce nu strangeti taxele asa cum cereti executorilor bancari si platiti prostia voastra care este platita extrem de scump in fiecare an de catre tara asta...bine ar fi sa va modifice legea si sa va trimita acolo unde va este locul asa cum se si discuta de altfel....locul vostru este in subsolurile instantelor, in subordinea presedintilor de instante, iar onorariile din nou vor fi supuse unor proiecte de lege pt ca sunt extrem de mari raportate la ceea ce faceti pt ele...va trebui luata la puricat extrem de bine aceasta casta de catre legiuitor pt ca a dat nastere la specimene ca tine

# bej date 21 June 2011 14:57 -13

mark, re, @bej sau cum te mai intitulezi, esti varza rau si : 1. nu ai ultimele noutati in materie de proiect legislativ de asimilare si, 2. esti prea tampit/tampita ca sa intelegi ceva....bla...bla...bla.... unej + alti executori condamanti + solutiile de la cedo - prea prost, prea ca la tara - ca sa ma exprim asa pe intelesul tau - unej-ul nu imi dau mie raportul si nu imi pasa mie ce fac cei de varsta senectutii ca draganescu & company - noi cei revoltati am intrat cu examen si cu taxe si pe posturile scoase la concurs de mj si nu concepem ca nite pilosi ca voi sa vin cu tupe din banci – unde munciti ca angajati cu carte de munca - sustinuti de banci din spate – care ghici ce nu vor sa angajeze executori judecatoresti pt ca ar trebuie sa le achite onorariile care nu se compara cu salariile voastre. Nu suntem si nu am fost pe pozitii de egalitate niciodata. Cei care nu ne-au reprezentat la comisia juridica din camera deputatilor, e problema lor de ce nu au facut-o cum trebuie, dar noi cei tineri, intrati cu examene, cu taxe si cu repartitii prin toata tara – pentru ca nu ne-au scos mj-ul posturile pe bucuresti ne vom reprezenta singuri si atunci mai vorbim, poate chiar personal

# @bej date 21 June 2011 15:08 +11

m-ai convins...esti proasta rau de tot...cunostem absolut toate noutatile despre acest proiect desteapto ce esti...mai mult cunosc si discutiile din interiorul UNEJ referitoare la acest aspect...cand nu ai argumente arunci jigniri aiurea...esti si tupeista si proasta de impungi...voi tampito va alegeti conducerea , nu altcineva...daca nu ati ales cum trebuie este treaba voastra...nu erati asa de disperati daca nu stiati precis ca acest proiect de lege va trece asta e clar...astept sa vb asa cum spui chiar personal, eu si inca foarte multe persoane...vrei sa induci aiurea in eroare faptul ca nu esti pusa de conducerea UNEJ sa comentezi aici...scarba imi este de persoane de teapa ta

# om onest date 21 June 2011 18:39 -9

sugeti maraciuca executorilor bancari

# executor2 date 21 June 2011 22:42 -11

am intrat in profesie prin examenul din 20 ianuarie 2011 si asigur pe toti de aici ca a fost un examen foarte greu motiv pentru care prin asimilare se creeaza adevarate premise de discriminare

# just date 22 June 2011 10:36 +12

dar prin statutul vostru nu se creeaza numeroase discriminari domnilor executori judecatoresti??

# Bubu date 22 June 2011 18:14 +12

Vad ca v-ati incins. Haideti sa gandim pozitiv. Tineretul ar putea sa-si dea mana sa schimbe aceasta conducere comunista si sa vedeti ca profesia va iesi la lumina. Si chiar bine. Eu unul vad cu ochi buni aceasta trecere a executorilor bancari pentru ca am auzit ca ar fi 400.000 dosare de executare silita in banci, deci vom avea absolut toti obiectul muncii. Cunosc multi executori bancari si pot spune ca majoritatea mi-au facut o impresie buna. Asa ca eu personal va astept nerabdator intrarea, vom schimba mentalitatile comuniste si vom da drumul la treaba asa cum trebuie. Nici noi nici voi cei bancari nu ne-am nascut invatati. Vin codurile noi, o vom lua toti de la 0, vom fi toti la egalitate. Asa ca nu are rost sa ne mai certam ci trebuie sa vedem partea buna a lucrurilor. Va fi bine. Veti vedea. Cu calm, vom aduce undeva sus profesia. Eu si multi colegi de-ai mei executori judecatoresti nu am putut sa nu observam ce lobby au facut colegii executori bancari. Asta inseamna ca, in momentul transformarii lor, daca gandim cu totii vom putea sa pornim motoarele, schimband legi, statute si regulamente pentru a crea cu adevarat o profesie deschisa, liberala, cum se vrea a fi cea de executor judecatoresc. Cu stima,

# client patit date 17 July 2011 17:00 +13

cresterea cantitativa si calitativa a profesiei de executor judecatoresc este un lucru pozitiv pentru societate. este greu in prezent sa gasesti un executor judecatoresc harnic, bine pregatit si cinstit, aceste calitati le au maxim 50% dintre executori. daca unej "organizeaza" accesul in profesie astfel incat limiteaza nr. intrarilor la 15/an, asta inseamna ca, in cel mai bun caz sunt inlocuiti cei care ies din profesie. profesia de executor judecatoresc este o profesie monopolista, desi se auintituleaza liberala. am o nelamurire: daca avocatii mi s-au parut, in medie, mai pregatiti decat executorii, de ce accesul in breasla executorilor mult mai dificil?

# Paul date 29 August 2011 18:01 +3

Stimata D-na executor cu post la Moinesti, stimata doamna care nu ai practicat niciodata meseria asta, stimata doamna suspendata din functie, stimata doamna avocat din 2003. Iti promit solemn faptul ca, in momentul in care vom intra in paine o sa te mutam la Oradea, asta pentru ca tot esti tu cu gura mare. Nu e bine la Moinesti, Vei functiona la Negresti Oas. Sa te vad eu in gura osenilor acolo daca mai esti cu tupeu. Aia capacesc des executorii pe acolo. Unii din astia iti trebuiau tie. Nu ti-e rusine teoreticiano?

# viorela date 24 October 2011 09:45 +1

Domnilor executori bucuresteni...cata spaga luati de la Pomponiu? Cel care adjudeca tot la preturi derizorii.... Ce va spune numele asta? POMPONIU?... Cum vi se pare un apartament de 2 camere pe Vasile Lascar in Bucuresti adjudecat de Pomponiu cu 31.000 lei? Interesant......

# fred date 24 October 2011 11:22 +1

nu viorela, ei cica sunt profesionisti, corecti...ei nu iau spaga...problema este faptul ca nimeni nu se sezizeaza sa sparga acesti buboi de la cejcab...o mafie mai mare ca la cejcab cred ca nu gasesti niciunde in tara asta.....daca ii iei la puricat bine nu stiu daca din 50 (cam cati sunt in camera bucuresti) gasesti vreo 10 corecti

# fred date 24 October 2011 11:38 0

nu viorela, ei cica sunt profesionisti, corecti...ei nu iau spaga...problema este faptul ca nimeni nu se sezizeaza sa sparga acesti buboi de la cejcab...o mafie mai mare ca la cejcab cred ca nu gasesti niciunde in tara asta.....daca ii iei la puricat bine nu stiu daca din 50 (cam cati sunt in camera bucuresti) gasesti vreo 10 corecti

# Anti-comunist date 21 November 2011 00:25 +2

Avand in vedere cel putin 3 exceptii de neconstitutionaliate rezolvate in mod negativ de catre CC, privind constitutionalitatea titlurilor executorii puse in executare de catre executoii bancari, de ce in tara asta trebuie sa fie caste? Sa fie liberalizat totul sub controlul ministerului justitiei nu sub controlul castelor comuniste, ale executorilor judecatoresti, fosti militieni si securisti care nu fac distinctia dintre executarea mobiliara si imobiliara. Cat despre judecatori si alte tagme de gen, personal va comunic la cerere "perle"pe executare silita. La minim 4000 lei salariu de judecator, este inadmisibil, era o scuza daca nu erau paltiti din banii mei si a altora, adica din taxele colectate in mod abuziv de executorii fiscali! Sa fie competitie pe bune, n-aveti nici o sansa! Moarte castelor, traisca piatza libera!

# Doina Saftea date 28 November 2011 10:25 -1

Nu mi se pare normal ce se intampla. De asta se revolta executorul judecatoresc Doina Safta. La 80 ani, dupa ce a trecut prin toate meseriile juridice posibile, intr-un mod total neprofesionist ( revenim cu note la examene si ce probleme a avut ca si judecator la Constanta), ne invata pe noi ce inseamna executarea silita. La fel si Elena Roxana Nicolae. Ambele, profitand de vechimea lor de 2 lei, se trezesc executori judecatoresti si nu le mai ajunge lumea la nas. Cate acte de executare ati facut pana acum doamnelor? Safta, tu ai apucat sa faci 2-3 acte ca doar ai doar 6 luni de cand ai dreptul sa faci acte. Si tot tu cu gura mare? Iti dau lectie cand vrei cum vrei doamna judecator corupta..... Si ma intreb de unde ai avut tu 1 milion de euro sa-ti cumperi casa in care ai cabinetul? Din salariul de magistrat de la Judecatoria Constanta sau de la Sectorul 1? Revenim in curand si cu dovezi ale spagii cat timp ai fost judecatoare cucoana batrana ce esti... Ca tot ai tu gura mare.......sa vedem echitate........

# lamuritul date 4 December 2011 20:44 0

De ce nu vorbesc  argumentele juridice? Cui aratati atata patima, cu cuvinte nepotrivite si scrise agramat? Vad ca executorii bancari nu isi afirma calitatea, ci jignesc. Decenta nu ar trebui sa ii caracterizeze pana si pe ei? Astea sunt argumente? Daca vreti sa ne convingeti ca meritati, de ce fugiti de concursuri de parca miroase a tamaie?

# lamuritule date 5 December 2011 09:45 +5

Ce argumente juridice mai doriti sa va fie aduse?? Voi ne trageti pe noi la raspundere? In ce calitate stimabile?? Despre ce examen vorbiti voi domnilor pana la urma? Despre un examen masluit asa cum a dat si fata dlui. executor judecatoresc Draganescu in octombrie 2011, domnisoara care la examenul propriu-zis a luat note de 3, iar dupa contestatie a intrat cu nota 7. Vicepresedintele UNEJ si-a prezentat demisia dupa acest furt ordinar si tu vorbesti de executorii bancari. Ne cunosti tu pe noi ca sa emiti judecati de valoare?. Examplare ca dumneata au capusat aceasta profesie. Sunteti numai rude, peste rude in profesia asta, extrem de multi sunteti paraleli cu aceasta profesie. Promitem sa facem mari schimbari in profesie dupa intrarea noastra, asta ca sa ne cunoastem mai bine daca tot va doriti atat. Apropo, agramat cred ca esti tu si executorii judecatoresti care comentati pe aici(vezi postarile de mai sus).

# lamuritule date 5 December 2011 11:49 +4

iata si link-ul referitor la examenul organizat de UNEJ in octombrie 2011(despre care am facut referire mai sus) http://www.cotidianul.ro/scandal-la-uniunea-executorilor-judecatoresti-162431/ Poate vei invata sa te uiti in oglinda executorule judecatoresc inainte de a vorbi despre executorii bancari. Asa ati intrat majoritatea in profesia de executor judecatoresc, aidoma donisoarei Draganescu Mirela Sorina Alexandra si tot o dati sus si tare cu examenul vostru. Este o mascarada curata acest examen, pentru ca cine trebuie sa intre tot intra, nu conteaza ca merita sau nu. Poate ai amabilitatea sa ne aduci si noua niste argumente "juridice" referitoare la linkul indicat. Voi sunteti cei cu probleme si nu noi. Va intelegem pe de o parte nelinistea, vor incepe vremuri noi in aceasta profesie si prevad ca multi dintre voi nu veti tine pasul.

# aditza date 6 December 2011 08:54 +3

Imi vine sa rad. Stii draga executor judecatoresc din Romania cum ar arata un examen tinut de voi pentru executorii bancari? Uite asa: Scrieti CNP-ul tuturor locuitorilor "muncipiului" Bucuresti. Si pentru rudele voastre ar suna asa : Nu-i asa ca in Bucuresti sunt 1.900.000 locuitori? Pe cine credeti voi ca prostiti? Mentalitatile s-au schimbat. Nu mai merge cum mergea pe vremea voastra. Lumea s-a mai desteptat. Nu mai faceti voi pe oricine din vorbe si din pix. Ati bagat 5000 euro si scutire de plata pentru rudele voastre. V-ati luat-o in bot. Ati modificat si ati bagat " o taxa ce va fi stabilita". Stralucitor! Adica era sa v-o luati in nas, ati modificat si ati dat mai rau cu batul in balta. Acum nici macar nu mai scrieti suma. Poate bagati 100000 euro ca asa vreti voi? Si dupa aia va mai intrebati de ce a intrat DIICOT in voi, de ce aveti Consiliul Concurentei pe cap, de ce se ia Ministerul Justitiei de voi si de ce va vin controale.... Pentru ca meritati, cu toate abuzurile facute. Meritati si mai rau si in stilul asta veti ajunge jos de tot. Va luati mereu suturi in fund, de peste tot si voi tot va plangeti. Ba aveti curajul sa va plangeti si la Cotroceni. Adica peste tot e consens, nu exista nimeni sa nu sustina acest proiect de lege si va treziti 15 ratauti sa va plangeti..... Nici 15 nu sunteti. Pe cei din tara nu ii intereseaza problemele voastre de capitala... Oamenii acolo isi vad de munca si atat. In Bucuresti insa, sunteti cu gura mare degeaba. Poate va mananca in fund sa mai modificati ceva pe la statut sau regulament sa vedeti dupa aia ce se intampla cu voi. Pana acum a fost joaca....

# Steriade date 6 December 2011 08:58 +3

Cum ma pot inrudi si eu cu un executor judecatoresc? Ca sa intru si eu usor. Ofer 50.000 euro? Nu negati. Stim cu totii ca luati bani. Ce-ati zis voi. Draganescu cel batran se pensioneaza. Hai sa o bagam pe fii-sa ca sa nu moara de foame familia... Foarte tare. Imi mentin oferta de a ma inrudi cu un executor judecatoresc in schimbul sumei de 50.000 euro. Astept sa ma contactati aici pentru a perfecta intelegerea. ;-)

# Encica date 10 December 2011 14:03 0

Cred ca din nastere a fost defavorizata de natura sau de mama ei..

# Lori date 17 December 2011 00:06 0

Hai ca pentru ca a scris ea ca e defavorizata ca a fost trimisa la Moinesti, au recompensat-o comunistii si acum e la Alexandria, in circumscriptia Curtii de apel Bucuresti. Au avut grija de ea......

# fred date 18 December 2011 22:09 +4

Conducerea Camerei Executorilor Judecatoresti trebuie schimbata urgent la primele alegeri, iar noi executorii bancari intrati in aceasta camera sunt convins ca vom face posibil acest lucru. De altfel executorii judecatoresti care sunt acum in aceasta Camera banuiesc ce va urma. E timpul ca in aceasta profesie sa se faca curatenie si sa o aducem pe linia legalitatii.

# fred date 18 December 2011 22:10 +4

* Camerei Executorilor Judecatoresti Bucuresti

# b32die date 12 March 2012 23:45 -1

http://www.juridice.ro/191345/concurs-pentru-schimbare-de-sedii-pentru-executori-judecatoresti.html

# newbej date 19 January 2012 00:27 -1

Ateeentieeee, veniiiim

# Magda date 14 March 2012 13:54 -1

Si uite cum fufa de la Moinesti a fost recompensata de UNEJ cu un post caldut in Bucuresti.. Pentru efortul facut. Pentru ca a scris si ea un memoriu si pentru ca a facut o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Si acum e si ea pe Curtea de Apel Bucuresti - la Judecatoria Cornetu. Esti multumita acum doamna tzoapa executor judecatoresc de Moinesti cu harfe de Bucuresti?

# goofy date 19 March 2012 10:44 0

Ai mare dreptate. Ar trebui sa explice cum a facut ca in interval de 1 an de zile a ajuns de la Moinesti-Camera Bacau(unde intrase initial) la Rosiori de Vede (Camera Bucuresti), iar de cateva zile a promovat un simulacru de examen de schimbare a sediului biroului(unde au participat cica 2 concurenti, asa de ochii lumii). Logic contracandidata domnieie sale nici macar nu a luat note de trecere si iata cum aceasta executoare s-a apropiat si mai mult de tinta finala Bucuresti. Este actualmente la Cornetu, dar probabil ca in cateva luni o vedem pe Bucuresti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva