29 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VICTORIE FINALA PENTRU INVESTITORI – Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv: investitorii din parcurile industriale raman scutiti de impozitul pe imobile. Hotararea a fost pronuntata intr-un proces al Intermed Consulting & Management SRL, reprezentata de avocatii Cosmin Vasile, Ovidiu Serban, Simona Oprea si Ioana Hockl de la Zamfirescu Racoti Vasile & Partners

Scris de: L.J. | pdf | print

4 August 2020 17:54
Vizualizari: 4511

Investitorii din parcurile industriale raman scutiti de impozitul pe imobile, a hotarat definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie la 23 iulie 2020, intr-un proces in care petentul a fost reprezentat de catre casa de avocatura Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP).Solutia poate fi folosita in instanta de toti rezidentii parcurilor industriale aflati in situatii similare, ale caror procese nu au fost finalizate definitiv.

Echipa care a gestionat dosarul a fost formata din avocatii Cosmin Vasile (managing partner), Ovidiu Serban (managing associate – foto), Simona Oprea (senior associate) si Ioana Hockl (partner ZRVP Tax).


Redam comunicatul ZRVP:


O echipa a societatii de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) a obtinut in data de 23 iulie 2020 o solutie definitiva din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in baza careia clientul a fost scutit de la plata impozitului pe imobilele din parcurile industriale. Facilitatile fiscale de care beneficiau din anul 2004 societatile rezidente in parcurile industriale, si anume scutirea de la plata impozitelor pe terenuri si cladiri, nu au fost mentinute de autoritati incepand cu 2014. Mai mult, anumite organe fiscale au emis decizii de impunere retroactive, cu dobanzi si penalitati, sumele impuse fiecarui investitor din zonele industriale atingand milioane de euro.

In concret, Intermed Consulting & Management S.R.L., rezident in Sema Park, a primit anual de la Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 6 confirmari de scutire de la plata impozitului in perioada 2009-2014. Mai mult, DITL Sector 6 chiar a dispus restituirea acestuia cand a fost platit voluntar. Elementul-surpriza a aparut in anul 2014 cand aceeasi autoritate a stabilit in sarcina aceleiasi entitati careia, ani la rand, i-a comunicat faptul ca este scutita de la plata, obligatia de a plati impozit pe imobilele din parcurile industriale de aproximativ 17 milioane lei si penalizari in cuantum de 11 milioane lei pentru perioada 2010-2014.

'Hotararea ICCJ remediaza o situatie nascuta in urma unei abordari nelegale a autoritatilor locale, generata de o reglementare interpretata neunitar. Cu aceasta problema s-au confruntat toate societatile rezidente in parcurile industriale, in perioada de dupa 2013, cand autoritatile fiscale locale au reconsiderat politica scutirii de la plata impozitului pe imobilele din parcurile industriale', a declarat av. Ovidiu Serban, managing associate ZRVP.

Importanta juridica a acestei solutii consta in faptul ca s-a reusit modificarea jurisprudentei Inaltei Curti de Casatie si Justitie care, intr-o speta similara, isi confirma jurisprudenta mai veche”.

Comentarii

# Liţă date 4 August 2020 18:20 +3

Prin efortul unor avocaţi competenţi si al unor judecători corecţi, se mai întâmplă şi lucruri bune în România noastră. Felicitări!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva