8 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 1.10.2023 – La ICCJ s-a discutat despre lentile de contact pentru judecatori

Scris de: L.J. | pdf | print

1 October 2023 19:30
Vizualizari: 4182

* Plecata de aproape un an din magistratura, judecatoarea Andrea Chis (foto) apare ca fiind dornica sa se mai bage cat de cat in seama, astfel incat sa nu uite lumea de ea.


Recent, Chis a lansat pe piata un asa-zis studiu, in care, vezi Doamne, ne arata ea cat de multe lucruri rele s-au intamplat in Justitie in cei sase ani de mandat ai vechiului CSM, Consiliu din care a facut parte. Daca nu cititi opera lui Chis, credeti-ne, nu pierdeti nimic. Sunt reluate probleme semnalate de presa pe parcursul celor sase ani, si in rest aceleasi lamentatii de tip #rezist. Caci Chis, sa nu uitam, este cu #rezist in suflet, o fana convinsa USR. Totusi, asa-zisul studiu al lui Chis iese cu ceva in evidenta. Si anume cu modul in care Andrea Chis inca o jeleste si o ridica in slavi pe Laura Kovesi. Asta da pasiune! Va dati seama cat de impartiala ar fi fost Chis daca era judecator de penal si avea la solutionare un dosar fabricat de DNA-ul condus de idolul sau Laura Kovesi?

 


* Cu vreo trei saptamani in urma, la Inalta Curte a avut loc o intalnire intre sefa ICCJ Corina Corbu, presedintii curtilor de apel, seful CSM Daniel Gradinaru si ministra Justitiei Alina Gorghiu. Auzim ca pe langa problemele legate de salarii, pensii si starea sistemului in general, in cadrul discutiilor s-a mai ridicat o problema: decontarea ochelarilor de vedere si a lentilelor de contact. Cu alte cuvinte, judecatorii si personalul din instante sa nu isi plateasca ochelarii de vedere sau lentilele, daca vederea le-a fost afectata din cauza conditiilor de munca. Intr-adevar, o baza legala pentru acestu lucru exista, mai exact o hotarare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) prin care s-a decis ca angajatorul trebuie sa suporte cheltuielile cu ochelarii de vedere pentru salariatii care lucreaza in fata calculatorului.

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 1 October 2023 21:10 0

Acum ne-am lămurit de ce cvasimajoritatea magistraților nu VĂD bine codurile și dau sentințe după ureche (mai precis după indicațiile de la Noua organizație antiromânească Ochiul și timpanul). Pentru cei născut în epoca de tristă amintire a lui Petrov și ciolANUSS să le spunem că este vorba de SRI. Astfel se explică sentințele date anapoda, în contradicție cu documentele de la dosar și cu adevărul.

# Just date 1 October 2023 21:53 +9

Acuma e bine ce spune CJUE ?

# Termopanee, termopaneee!!! date 2 October 2023 16:35 +4

- Fa-te, mama, pensionar special! Sa iti deconteze statul esuat si cleptocratic pana si hartia igienica!

# maxtor date 2 October 2023 19:01 +3

si ochelari de cal.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2023 – Se anunta proteste spontane in instante

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva