22 septembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 10.09.2021 – Nu dati banii pe spitale, mai bine facem puscarie mare!

Scris de: L.J. | pdf | print

10 septembrie 2021 18:44
Vizualizari: 3383

* Un avertisment serios a fost lansat de sefii mai multor banci centrale. Vizati sunt cei care isi investesc banii pe o piata aflata intr-o continua expansiune. Oamenii trebuie sa fie atenti in pofida optimismului global care exista in acest moment. Click aici pentru a afla mai multe informatii.

 

* Un cunoscut presedinte de Consiliu Judetean tuna si fulgera pe timpul vizitei lui Citu de la Iasi in legatura cu mersul lucrarilor pe Autostrada A8. Culmea e ca este PNL-ist si cu toate astea ameninta pe mandatul liberalului Citu ca se leaga cu lanturi pentru ca A8 sa fie finalizata! Asta da patriot! Despre cine este vorba, click aici.


* Penitenciare, nu spitale! Acum vreo sase luni, Guvernul Citu a dat o Hotarare pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii "P47 Berceni - Penitenciar 1.000 de locuri cu regim de maxima siguranta si inchis - Penitenciarul Ploiesti - judetul Prahova". Banii pentru constructia noului penitenciar au fost luati cu imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BERD). Adica vreo 133 de milioane euro, la un cost de (4,76 euro) pentru constructia unui penitenciar de circa 77.000 mp si vreo 1000 de locuri. Constructia are un termen de finalizare de 5 ani si a inceput cu o licitatie de 13,5 milioane lei, lansata de Administratia Nationala a Penitenciarelor la finalul acestei saptamani pentru "Servicii de proiectare si asistenta tehnica din partea proiectantului", pentru atingerea standardelor specifice pentru penitenciare prin sporirea capacitatii de cazare. Sa fie cat mai multi!

Sigur, trebuie precizat ca penitenciarul din comuna Berceni, judetul Prahova, precum si un altul pregatit a fi construit in Focsani, Vrancea, au fost prevazute ca investitii dupa hotararea-pilot Rezmives si altii impotriva Romaniei, precum si a hotararilor pronuntate in grupul de cauze Bragadireanu impotriva Romaniei. Nimeni nu contesta halul in care arata penitenciarele romanesti, dar parca ar fi mai ieftin sa repari si sa pastrazi curat un spatiu, decat sa dai vreo 133 milioane de euro pentru un singur penitenciar. Nu?

Mai ales daca tinem cont ca in timp ce tara se umple de penitenciare cu multe spatii de cazare, s-a reusit, dupa 30 de ani, finalizarea constructiei Spitalului Municipal Falticeni! Da, ati auzit bine! 30 de ani a durat constructia unitatii spitalicesti cu 240 de paturi intinse pe cele 6 etaje ale cladirii. Si de parca nu ar fi suficienta antiteza, pentru constructia Spitalului Falticeni s-au cheltuit aproape 13 milioane euro! Cam cate spitale s-ar construi pe acest calcul din cele 133 milioane euro alocate pentru penitenciarul din Prahova? Faceti voi calculele sumbre!


* ”Brigada Nufarul” din CSM se pregateste de o noua spalatura. De data asta pentru procuroarea DNA Melinda Diaconescu. Aceasta s-a jelit la Sectia pentru procurori a CSM ca, vezi Doamne, i-ar fi fost afectata reputatia profesionala si independenta de catre Sectia pentru judecatori a CSM care, prin Hotararea 825 din 29 iunie 2021, a constatat ca tocmai Melinda Diaconescu a afectat impartialitatea si independenta judecatorilor CAB din dosarul Colectiv, prin modul in care a formulat cererea de recuzare (click aici pentru a citi). Si nu doar ca au stabilit asta, dar i-au cerut sefului DNA Crin Nicu Bologa sa analizeze revocarea din parchet a procuroarei Diaconescu, fiind refuzati bineinteles (click aici pentru a citi). Dupa ce plangerea prealabila facuta impotriva Sectiei pentru judecatori nr. 825 a fost respinsa, Melinda a dat fuguta la Cristian Mihai Ban, Nicolae Solomon, Florin Deac, Codrut Olaru si Tatiana Toader ca sa verse o lacrima, ca ce rai sunt judecatorii din Consiliu. Si nu s-a multumit cu atat, dar se da lezata si de articolele din Lumea Justitiei in care am prezentat acest caz. Oare ce credeti ca o sa decida “Brigada Nufarul”? Evident e o intrebare retorica. La ce sindicat au facut procurorii din CSM si la cum ii spala ei pana si pe cei mai abuzivi procurori, credeti ca stau prea mult pe ganduri cu Melinda? O rezolva din scurt. Dar, deh, isi mai face si fata nume...


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2021 – 30 milioane euro, spaga la oamenii lui Iohannis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva