16 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 12.02.2021 – DNA se victimizeaza cu tupeu

Scris de: L.J. | pdf | print

12 February 2021 17:13
Vizualizari: 3653

* Incet, incet lumea se schimba. Iar una dintre dovezi este ceea ce se intampla in aceste zile in comertul online. Acolo unde un gigant mondial tocmai ce a anuntat un serviciu care va revolutiona platile online. Mai multe detalii puteti afla dand click aici.


* S-au impartit banii pentru 2021. Probabil multi dintre dumneavoastra ati vazut deja ca Ministerul Sanatatii are un buget mai mic decat cel din 2020, desi suntem in plina pandemie. Fara comentarii. Totusi, un alt domeniu vital pentru Romania si in care este nevoie de investitii urgente cica va primi ceva mai mult decat in 2020. Cititi aici despre ce este vorba.


* Hai ca am trait sa o vedem si pe asta. Procurorii DNA acuza, atentie, posibile presiuni asupra judecatorilor. Da, ati citit bine. Dupa ani de zile in care a semanat teroare printre magistrati, acum parchetul anticoruptie le plange de mila acestora. Desigur, e greu ca cineva sa ii creada, in afara de fanaticii catuselor si agentii propagandisti din presa.

Concret, DNA a reactionat dupa sedinta Plenului CSM in care s-a dat aviz negativ desfiintarii SIIJ si in care s-au reamintit nenorocirile comise de DNA de-a lungul ultimilor ani. Problema parchetului condus de Crin Nicu Bologa este ca membrii CSM au facut trimitere la hotararea Consiliului prin care s-a aprobat raportul Inspectiei Judiciare in care s-au devoalat miile de dosare fabricate magistratilor. Or, acuza DNA, referirea la aceasta hotararea ca si cum ar fi una definitiva poate reprezenta o presiune la adresa judecatorilor care solutioneaza contestatia DNA.

In acelasi comunicat, aceeasi DNA se da vexata de “inversunarea cu care numele si activitatea institutiei noastre sunt folosite in mod defaimator ca 'munitie de razboi' in dispute care vizeaza modificari legislative sau exprimarea unor puncte de vedere divergente cu privire la sistemul judiciar”. Totusi, ce trebuie sa inteleaga seful parchetului anticoruptie si toti procurorii de acolo este ca nimeni nu ar folosi numele DNA daca DNA nu ar fi facut in trecut atrocitati pe banda rulanta, fara ca apoi sa-si ceara scuze magistratilor si miilor de oameni nevinovati pe care i-a hartuit.

Altfel, comunicatul este presarat cu afirmatii pompoase scrise in limbaj de lemn in care DNA asigura ca nu se va lasa intimidata si isi va indeplini in continuare misiunea. Bine, pa!


Daca vreti sa va distrati, dar si sa va faceti cruce cu doua maini de tupeul DNA, cititi comunicatul de mai jos:


In contextul dezbaterilor privind desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, care au avut loc in cadrul sedintei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii din data de 11 februarie 2021, constatam cu ingrijorare ca au fost facute afirmatii nejustificate, denigratoare la adresa activitatii Directiei Nationale Anticoruptie si a procurorilor din cadrul acesteia. Prin urmare, Directia Nationala Anticoruptie (D.N.A.) face urmatoarele precizari:

In ciuda atacurilor injuste, D.N.A. nu se va lasa intimidata si va continua sa isi indeplineasca misiunea, sa combata faptele de coruptie care ii sunt atribuite in competenta conform legii, cu respectarea garantiilor procedurale prevazute de lege si de normele internationale pentru apararea drepturilor omului.

Dezbaterile de idei sunt intotdeauna binevenite, dar este de neinteles inversunarea cu care numele si activitatea institutiei noastre sunt folosite in mod defaimator ca 'munitie de razboi' in dispute care vizeaza modificari legislative sau exprimarea unor puncte de vedere divergente cu privire la sistemul judiciar.

Totodata, am remarcat ca in Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se folosesc ca argumente concluziile unei hotarari care nu are caracter definitiv, respectiv Hotararea Plenului CSM nr. 225 din data de 15 octombrie 2019. Impotriva acesteia, D.N.A. a formulat actiune in anulare, cauza fiind in prezent pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal. Or, inducerea in opinia publica a ideii ca acele concluzii reprezinta adevarul, poate constitui o presiune la adresa judecatorilor care in prezent judeca actiunea.
Directia Nationala Anticoruptie este o institutie care indeplineste o misiune importanta de combatere a coruptiei la nivel inalt si mediu, fenomen care pune in pericol valorile democratiei si dezvoltarea economica a societatii. Ca unitate de parchet, Directia Nationala Anticoruptie isi indeplineste acest rol conform legii si in slujba cetatenilor”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Lorenzo de Medici date 12 February 2021 22:19 +7

DNA, o adunătură de jeguri umane. Ăștia chiar nu se pot abține. I-o fi enervat pe securistoizi remarca judecătoarei Simona Marcu, referitoare la pagina de Facebook a DNA. Dar nu înțeleg deranjul. Din moment ce sunt niște pițipoance și niște pitiponci ai magistraturii, e normal sa se promoveze pe Facebook. Poate îi alege și pe ei cineva pentru "nebunii". Că doar de asta sunt bune "panaramele".

# YES. date 13 February 2021 22:53 0

Cititi va rog , declaratia Dr. Emilian Imbri managerul spitaului de boli infectioase "Victor Babes" din Bucuresti din 13.feb. 2021 \ ora 18.19 de la adevarul.ro/news. despre vacinarea corona-virus. Este un exemplu FASCINANT !.

# VOX. date 13 February 2021 23:16 0

Acesti procurori din DNA , merg pe principiul "Leafa merge noi cu SPOR muncim " . !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.08.2022 – Modificari la concursul pentru promovarea la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva