22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 14.04.2024 – Iulica Dragomir, lasat masca de procuroarea DNA

Scris de: L.J. | pdf | print

14 April 2024 19:20
Vizualizari: 4689

* Este savuros judecatorul Iulian Dragomir (foto) de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Iar asta si pentru ca nu se fereste sa spuna ce gandeste, indiferent de context, chiar si in timpul sedintelor de judecata.


 

Un episod de senzatie cu judecatorul ICCJ Iulian Dragomir a fost relatat de avocata Ingrid Mocanu, intr-un comentariu facut la o postare de pe Facebook. Atat de tare l-a socat procuroarea DNA de sedinta pe Dragomir, incat acesta nu s-a putut abtine, afirmand tare cat sa se auda in toata sala: “Praf sunt astia”.

Iata ce a scris avocata Ingrid Mocanu:

“Ce atata carte, ca strica. Un procuror DNA, la ICCJ ii cerea lui Iulian Dragomir sa respinga exceptia de neconstitutionalitate, ca nefondata. A mai intrebat o data 'sunteti sigura ca nu ar trebui respina ca inadmisibila?'. I-a reconfirmat: 'nu, ca neintemeiata'. Nu s-a putut abtine nici Iulica al nostru si i-a spus colegei de complet (suficient de tare ca a auzit toata sala): 'praf sunt astia'”.

 


 

* Grefierii romani au primit recunoastere la nivel european, a anuntat Sindicatul National al Grefei Judiciare (SNGJ) Dicasterial vineri, 12 aprilie 2024.

Cu aceasta ocazie, reprezentantul delegatiei romane, Catalin Traistaru (liderul SNGJ si vicepresedinte al Asociatiei Grefierilor din Romania), a fost ales vicepresedinte al Uniunii Europene a Grefierilor.


Iata comunicatul Dicasterial (click aici pentru galeria foto):


Reusita importanta pentru grefierii romani: Asociatia Grefierilor din Romania admisa in cadrul Uniunii Europene a Grefierilor

Reprezentantii grefierilor si ai functionarilor din sistemele de justitie europene s-au reunit la Sofia, in perioada 11-13 aprilie 2024, in cadrul Congresului Uniunii Europene a Grefierilor (European Union of Rechtspfleger – EUR).

Reuniunea de astazi va ramane un moment de referinta pentru grefierii romani, deoarece marcheaza doua rezultate notabile: Asociatia Grefierilor din Romania a fost admisa si a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene a Grefierilor, iar reprezentantul delegatiei romane, Catalin Traistaru, a fost ales vicepresedinte al EUR.

In urma eforturilor constante depuse de catre liderii grefierilor din Romania s-a reusit astfel afilierea profesionala la nivel european, precum si capacitatea de a contribui la consolidarea prestigiului profesiei de grefier, prin alinierea statutului grefierului roman la standardele europene, atat cu referinta la drepturi si obligatii, precum si la formarea si perfectionarea profesionala.

Contextul actual ajuta la crearea si dezvoltarea de noi parteneriate, oferind totodata posibilitatea promovarii valorilor fundamentale, a intereselor si organizarea acestei profesii conform celor mai bune practici europene.

Uniunea Europeana a Grefierilor – EUR – este o organizatie neguvernamentala europeana, infiintata la data de 6 octombrie 1967. EUR este compusa din sindicate sau asociatii ale grefierilor sau ale functionarilor din justitie care executa sarcini comparabile cu cele ale grefierilor, desfasoara activitati de promovare a justitiei si a beneficiilor acesteia pentru toti cetatenii, are o orientare proeuropeana si pro-democratica si are statut consultativ pe langa Consiliul Europei, conform Recomandarii Comitetului de Ministri 71(10) din 5 mai 1971.

Reamintim ca Asociatia Grefierilor din Romania a fost infiintata in anul 2016, este singura organizatie profesionala a grefierilor, constituita la nivel national si recunoscuta de organizatiile magistratilor din Romania drept organismul profesional reprezentativ al grefierilor.

Prin demersurile intreprinse de-a lungul anilor, A.G.R. s-a comportat ca un partener de incredere in promovarea valorilor fundamentale, a intereselor acestei profesii conform celor mai bune practici europene, astfel incat 'institutia grefierului' sa fie recunoscuta a fi un pilon al Justitiei, asa cum se intampla in statele cu organizatii membre in EUR”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 14 April 2024 23:01 0

"praf sint astea"

# maxtor date 15 April 2024 10:42 0

exceptie de neconstitutionalitate? in raport cu "Este interzisă înfiinţarea de instanţe extraordinare." (aviz celor care s-au mascat) tocmai am aflat ca functioneaza Curtea Suprema de Casatie si Justitie,si are 2 presedinti;amanunte pe https://www.cotidianul.ro/alina-gorghiu-si-procurorul-alex-florenta-in-brazilia-pe-sest/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva