28 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 15.09.2021 – Suspecta vizita a Corinei Corbu

Scris de: L.J. | pdf | print

15 septembrie 2021 19:43
Vizualizari: 4957

* Nu exista nicio indoiala ca Romania merge sigur spre prapastie cu actuala guvernare Iohannis-PNL. Cine nu este convins inca de acest lucru are la dispozitie datele oferite de una dintre cele mai importante institutii din Romania. Un indicator cat se poate de semnificativ pentru ce se intampla. Mai multe informatii puteti citi aici.


* Chiar inainte de a fi redeschis, au aparut deja controverse pe marginea Aeroportului Baneasa din Capitala. Unul dintre actionari aduce grave acuzatii. Se vorbeste chiar de supraevaluarea masiva a unui teren. Click aici pentru detalii.* Desi miercuri, 15 septembrie 2021, nu a fost programata la CSM nicio sedinta de Plen sau de Sectie pentru judecatori, auzim ca sefa ICCJ Corina Corbu si-a facut drum pe la Cotet. Cica presedinta instantei supreme a zabovit cam vreo ora, dupa care a plecat – semn ca la CSM a avut de rezolvat o problema punctuala. Acum: ca era in trecere si a vrut sa-si salute colegii sau ca era interesata de o problema anume nu stim cu exactitate, dar banuim ca a doua varianta este cea corecta. Iar problema poate fi concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Nu de alta, dar acum, zilele astea, trebuie sa se decida componenta comisiilor de concurs. Si poate ca are si Corina vreo preferinta, mai ales ca stiti deja ca unele dintre aceste concursuri sunt cu cantec, iar de multe ori candidatii care merita sa promoveze sunt picati, iar altii, la care nimeni nu se asteapta, produc surprize.


* Ia priviti ce manevra a facut Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM, ca sa bage la naftalina un dosar (doar-doar s-or prescrie faptele din el)! A invocat drept pretext o cauza civila, in care celebrul judecator #rezistent Dragos Calin (presedintele Forumului Judecatorilor din Romania) cere la Curtea de Apel Pitesti anularea Ordinului pentru aprobarea Regulamentului privind normele de efectuare a lucrarilor de inspectie nr. 136/11.12.2018 (completat si modificat succesiv prin Ordinele nr. 10, 34, 80 si 102 din 2020).

Este vorba despre cauza nr. 793/46/2021, unde CA Pitesti a stabilit pronuntarea pentru ziua de 20 septembrie 2021. In termenul anterior, din 6 septembrie, judecatorul Viorel Terzea i-a aprobat lui Dragos Calin sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a art. 65 alin. (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, care spune ca „normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie se aproba de catre inspectorul-sef, prin regulament”.

In esenta, seful FJR reclama ca articolul de mai sus incalca art. 125 alin. 2 din Constitutie, care prevede ca „propunerile de numire, precum si promovarea, transferarea si sanctionarea judecatorilor sunt de competenta Consiliului Superior al Magistraturii, in conditiile legii sale organice”. Deci lege organica, nu act infralegal (respectiv regulament).

Revenind la procurorii CSM: in sedinta de miercuri, 15 septembrie 2021, „Brigada Nufarul” a suspendat judecarea dosarului disciplinar vizandu-l pe procurorul militar George Nica de la Parchetul Militar Bucuresti pana la solutionarea definitiva a cauzei de mai sus, de la CA Pitesti, in care reclamant este seful FJR Dragos Calin.

Din fericire, hotararea „Sindicatului” nu este definitiva, Inspectia Judiciara putand ataca suspendarea dosarului disciplinar la completul de 5 al ICCJ.


Iata minuta din dosarul disciplinar nr. 1/P/2021 (vezi facsimil):


In baza art. 413 alin. (1) pct. 1 din Codul de procedura civila, suspenda judecata cauzei privind actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Nica George, procuror militar sef sectie judiciara din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, pana la solutionarea in mod definitiv a cauzei care formeaza obiectul dosarului nr. 793/46/2021 al Curtii de Apel Pitesti – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica azi, 15 septembrie 2021”.

 Dupa cum vedeti mai sus, Inspectia Judiciara il acuza pe Nica de urmatoarele abateri disciplinare (prevazute la art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor):


- a): „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- j): „nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, daca fapta nu constituie infractiune”;

- m) teza I: „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul parchetului”.


* Poate cel mai asteptat moment din ultimele luni se va produce duminica, 19 septembrie 2021. Este ziua in care fostul lider PSD Liviu Dragnea va oferi primul interviu televizat dupa eliberarea din penitenciar. Interviul este realizat de jurnalista Anca Alexandrescu si va fi difuzat de postul Realitatea Plus, in cadrul emisiunii “Culisele Statului Paralel”. “Multi oameni politici vor tremura in urma dezvaluirilor pe care le va face fostul lider PSD. Dragnea este decis sa spuna secrete care vor zgudui fostul sau partid, dar vor lasa urme adanci si la Palatul Victoria si la Palatul Cotroceni”, se precizeaza in promo-ul in care se anunta interviul cu Liviu Dragnea (vezi video).

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2021 – Kovesi n-ar fi mandra. Stoina, bagat in disciplinar pentru ca sta cu curu' pe dosare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva