17 ianuarie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 2.12.2021 – Procurorii din CSM au dat liber la maiorul SRI

Scris de: L.J. | pdf | print

2 decembrie 2021 18:57
Vizualizari: 4930

* Mare fericire azi in Romania, de zici ca de acum inainte vor curge numai lapte si miere. Culmea, lumea se impauneaza cu ceva la care Romania are tot dreptul, ca oricare alta tara membra UE. Despre ce anume este vorba aflati de aici.


* E, hai ca asa ceva chiar ca ne-a lasat muti... Cica in infrastructura de transporturi din Romania se vor investi 73 de miliarde de euro in urmatorii zece ani. Adica 7 miliarde de euro pe an. Doamne, ajuta, dar noi ramanem sceptici ca asa ceva se va intampla. Click aici pentru a citi mai multe detalii.


* A fost jale la concursul de numiri in functii de conducere la instante. Atat de mare, incat vreo 15% dintre candidati au luat note sub 5. Mai exact, 11 dintre cei 75 de concurenti care au sustinut proiectul referitor la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere nu au putut sa obtina note mai mari de 5. Altii, destui la numar, au fost la limita si au luat 5. In schimb, la concursul similar sustinut de procurori pentru numiri in functii de conducere la parchete auzim ca a fost un succes, toti candidatii luand peste 7. Acum, ne intrebam: sa fie mai bine pregatiti procurorii decat judecatorii sau sa fi fost mai exigent concursul la judecatori? Bine, mai e si o a treia varianta: ca cei cu note mici sa nu faca parte dintre preferatii zeilor Justitiei, care oranduiesc prin intermediul comisiilor de concurs.

 

* Sectia pentru procurori a CSM i-a refuzat procurorului Valentin Teodorescu sa participe la concursul de numiri in functie de conducere strict pentru ca legea nu permite asta in cazul fostilor ofiteri sau colaboratori ai SRI, iar Teodorescu a fost in trecut maior al Serviciului Roman de Informatii, lucrand chiar cu vestitul paraditor Mircea Negulescu (click aici pentru a citi). Daca nu ar fi interzis legea ca fostii ofiteri SRI sa ia parte la concursurile de numiri in functii de conducere, procurorii din CSM nu ar fi avut nicio problema cu faptul ca Valentin Teodorescu a fost maior SRI. Dovada este Hotararea nr. 1048 din 16 noiembrie 2021, prin care Sectia pentru procurori a CSM a prelungit delegarea lui Valentin Teodorescu in functia de prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Targu Secuiesc. Or, este limpede ca daca aveau vreo problema cu apartenenta lui Teodorescu la SRI din trecut, atunci procurorii din CSM nu il mai pastrau la sefia Parchetului Judecatoriei Targu Secuiesc. Dar cum sa aiba procurorii din CSM probleme privind colaborarea cu SRI, cata vreme cel putin unul dintre ei a fost in echipele mixte constituite in baza Protocolului PICCJ-SRI (click aici pentru a citi)?

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Lorenzo de Medici date 3 decembrie 2021 12:29 -7

Delegarea securistului Teodorescu ca sef de parchet este una ilegală. Atâta vreme cât legea interzice numirea în funcție, deci mai mult, ea interzice implicit și delegarea in funcție, deci mai puțin. Este arhicunoscutul argument de interpretare logică a legii "a majori, ad minus", aplicabil normelor care instituie interdicții. E o chestiune elementară care se învață în anul întâi la Drept. Dar, probabil că membrii secției pentru procurori a CSM au făcut Stângul sau Stângul in Dreptul, că de logică ce sa mai vorbim.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.01.2022 – Operatiunea "Buda in Cotet" a intrat in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva