28 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 20.09.2021 – Werner si Ravasitoarea ne-au costat 10.000 dolari pe ora

Scris de: L.J. | pdf | print

20 septembrie 2021 18:17
Vizualizari: 5463

* Curtea Constitutionala a publicat saptamana trecuta o decizie care le pica greu la stomac bancilor. Una prin care a declarat constitutionala cea mai importanta prevedere din Legea darii in plata, a senatorului PSD Daniel Zamfir, in ciuda valului urias de procese (de ordinul sutelor) in care bancile au atacat acest act normativ. Click aici ca sa intelegeti cat de mult bine le face decizia CCR debitorilor!


* Romania rateaza oportunitati comerciale uriase din cauza ca nu isi dezvolta infrastructura feroviara. Unde sunt necesare lucrari urgente in aceasta zona aflati dand click aici.


* Probabil ca ati vazut deja halul in care a organizat UNBR examenul de primire in INPPA duminica, 19 septembrie 2021: fix in ziua in care langa Romexpo avea loc ditamai raliul, plus repetitiile unei formatii. Deci bietii studenti au iesit din examen cu creierii terci, fiind nevoiti sa se concentreze la grile in toiul urletelor de motoare si al instrumentelor muzicale.

Din fericire, unii dintre aspirantii la profesia de avocat nu s-au lasat calcati in picioare, ci au initiat o petitie catre UNBR, rugand Uniunea Nationala a Barourilor din Romania sa organizeze o noua sesiune de admitere in INPPA – bineinteles: una care sa nu se tina in bataie de joc, precum cea de ieri.


Redam petitia candidatilor, semnata de Madalin Chipirlin, presedintele Asociatiei Legal Drive (un ONG care militeaza pentru siguranta in trafic):


Va solicitam respectuos organizarea unei noi sesiuni suplimentare/ intermediare pentru examenul de acces in profesia de avocat, eventual in luna martie 2022 sau intr-un calendar ce va permite indeplinirea formalitatilor in termenele legale, pentru urmatoarele considerente:

- zgomotul produs de evenimentul "European Car Festival", care a durat aproape pe tot parcursul timpului de examinare (drifturi si motoare turate) fiind desfasurat in aceiasi locatie cu centrul de examinare. Aceasta situatie a preturbat grav desfasurarea unui cadru normal de examinare pentru admiterea in profesia de avocat;

- repetitiile de concert ale trupei 5Gang de asemenea au inceput in timpul examinarii, fiind la un nivel de sonorizare extrem de ridicat;

- UNBR nu a luat nicio masura pentru a preintampina o asemenea situatie, de asemenea, in timpul desfasurari examenului nu au luat nicio masura pentru incetarea starii de fapt sau pentru atenuarea ei;

- numarul de candidati care doresc sa acceada in profesie;

- numarul candidatilor respinsi, in sesiunea din septembrie 2021, “la limita”;

- numarul mare de contestatii care, indiferent de solutie, semnifica o stare de confuzie si neincredere in faptul ca , la elaborarea subiectelor de examen, au fost respectate regulile prevazute in Regulamentul- cadru la art 14 alin 3 li a (de exemplu, sa nu contina probleme controversate in doctrina sau practica);

- iminenta unor modificari legislative care ar face ca actuala bibliografie - care a fost parcursa (pentru unii candidati chiar doi ani);

- sa devina perimata si inlocuirea ei sa ii puna pe candidatii respinsi (asa cum am aratat, “”la limita”) in situatia de a nu putea valorifica cunostintele insusite pana acum ceea ce ar crea un sentiment justificat de frustrare si injustitie. Ar exista un sentiment de inechitate pe care l-ar avea cei respinsi in raport cu faptul ca multi candidati au fost admisi pe aceasta bibiografie care isi va pierde actualitatea pana vor ajunge la definitivat.

Va rugam sa aveti in vedere ca organizarea unei sesiuni suplimentare nici nu contravine normelor legale care guverneaza profesia de avocat, nici nu aduce atingere politicii profesionala privind selectia la primirea la profesia de avocat, nici nu genereaza un efort material urmand sa se achite taxele corespunzatoare.

In temeiul dreptului de petitionare si justificand un interes legitim, consideram ca este oportuna organizarea unei sesiuni suplimentare pentru argumentele exprimate mai sus.

S-a procedat in acest fel, de mai multe ori, si pentru accesul in profesia de avocat in 2010, 2019 si la unele examene de rezidentiat, si la accesul in profesia de auditor fiscal. Pentru ratiuni similare, un grup semnificativ de candidati respinsi, semnatar al prezentei petitii, solicitam sa ni se dea posibilitatea sa accedem in profesia de avocat, in conditii de concurs.

Am avut in vedere art.17 alin.1din legea 51/1995 care statueaza ca “primirea in profesie se realizeaza (…) cel putin anual (…)” coroborat cu prevederile art 33 alin 2 din Statut care, de asemenea, prevede ca examenul de primire in profesie se organizeaza cel putin o data pe an. Prin urmare, am decis sa ne adresam Consiliului UNBR care are atributii in acest sens, in baza art. 66 lit. h din legea nr 51/1995 si sa solicitam organizarea unei noi sesiuni.

Totodata, am observat ca in Regulamenul –cadru adoptat prin Hotararea nr 367/22.06.2018 pentru republicarea in forma consolidata a Regulamentului-cadru, la art. 5 alin. 1 se mentioneaza ca “Consiliul UNBR poate decide organizarea mai multor examene intr-un an din ratiuni legate de politica profesionala privind selectia la primirea in profesia de avocat”.

Anexam tabelul cu semnaturile celor care sustin prezentul demers” (click aici pentru lista semnatarilor).


* Cu cine altceva sa incheiem editia decat cu presedintele Klaus Iohannis si cu sotia lui, Carmen, poreclita „Ravasitoarea”? Cei doi fac ceea ce stiu ei cel mai bine: se plimba. Si nu oricum, ci in mare lux. Site-ul Stiripesurse.ro a publicat luni, 20 septembrie 2021, imagini cu avionul de mare fita care i-a dus pe cei doi specialisti in afaceri imobiliare de la Bucuresti la New York, unde sunt asteptati la Adunarea Generala a ONU si la un summit despre pandemie organizat de catre Administratia Prezidentiala a SUA.


Ia sa vedem ce scrie in stirea citata:


Presedintele Romaniei a zburat duminica, 19 septembrie, din Bucuresti spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon 8X (LX-LXL) inchiriat de la Global Jet. (...) In acest moment, intre Romania si New York nu exista zboruri comerciale directe. Zborul presedintelui Iohannis, plecat de la Bucuresti, a facut o escala la Sibiu, cel mai probabil pentru a o lua si pe Carmen Iohannis. Un avion precum cel inchiriat de Administratia Prezidentiala costa 58 de milioane de dolari. Potrivit cotatiilor internationale, inchirierea unui avion Dassault Falcon 8X costa 10.700 de dolari pe ora.

Ati inteles, da? In caz ca nu v-ati facut destui nervi, dati click aici, ca sa vedeti cum arata avionul cu care se plimba cei doi faraoni!


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower (passionate) Flightradar24 Stalker date 20 septembrie 2021 21:55 +45

Și nu e prima dată când cel mai Clăpăug și Rânjit Plăvann al Țării antamează serviciile ultra-costisitoare ale lui LX-LXL de la GLOBAL JET LUXEMBURG. Ingăta, din archiva mea de stalker amator, capturi de ecran din data de 7 feb 2020 când Întâiul Buhai al Țării, răstignit pe perinile ultra-expansive ale Daasault Falcon-ului 8X de la Global Jet, a poruncit să se facă o mică escală la Hermannstadt ca să-și cupleze la remorca Falcon-ului pocnitoarea conjugală, nimeni alta decât Ravisanta Răvășitoare cu genunchii ultra-tociți în decursul unor activități meditative de tip Kama-Sutra. Pentru conformitate, inga link din 2020 cu aceeași aeronavă, aceleași personaje infecte, aceeași nesimțire și același tupeu apoteotiq: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2020/02/callsign-blocked.html

# Neanae date 21 septembrie 2021 01:27 +43

Țara arde și moftangii se plimba! Te pomeni ca ONU se blochează dacă puturosul de la Treicoceni lipsește. Lichea de preș ca ăsta nu a fost NIMENI NEVER in istoria României. Acuși cine știe cu ce ne mai sărăcește! Ce-o mai vinde pe doua șepci plus vreo 350.000 de dolari? La care adăugăm musai 320.000 de euro încasați ilegal cu chiriile dintr-un imobil FURAT IN CÂRDĂȘIE CU RAVASITOAREA ȘI FAMILIA. Câtă nesimțireeeeeeee!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2021 – Kovesi n-ar fi mandra. Stoina, bagat in disciplinar pentru ca sta cu curu' pe dosare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva