23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 24.09.2023 – Negocierile pe pensiile magistratilor nu s-au incheiat

Scris de: L.J. | pdf | print

24 September 2023 18:47
Vizualizari: 5575

* Deja incepe sa se sature lumea de povestea cu taierea pensiilor de serviciu ale judecatorilor si procurorilor. Au fost vehiculate fel de fel de termene pentru adoptarea noului proiect de lege privind pensiile de serviciu (gresit denumite pensii speciale), dar niciunul nu a fost respectat.

Intre timp, auzim ca nici pana in prezent Guvernul Romaniei nu a ajuns la un numitor comun cu birocratii de la Comisia Europeana in legatura cu forma proiectului de lege privind pensiile de serviciu. Caci, da, birocratii de la Bruxelles decid cum sa se legifereze in Romania. Cica discutiile dintre Executivul Romaniei si oficialii Comisiei Europene vor continua si in zilele urmatoare, existand totusi o posibilitate ca povestea sa se inchida saptama urmatoare. Apoi, ar urma trimiterea proiectului in Parlament, pentru a fi dezbatut si votat in procedura de urgenta. Vedem ce-o fi...

 


* Ati vazut vineri uimitoarele detalii despre ancheta DIICOT vizand farmacistul acuzat de trafic de droguri (click aici pentru a citi). Printre altele, farmacistul este acuzat ca vindea fentanyl (fentanil). Problema cu fentanylul este ca te loveste mult mai puternic decat heroina, fiind de 50 de ori mai puternic.


 

 

Informatia nu reprezinta o noutate – de exemplu, site-ul televiziunii publice americane PBS (Public Broadcasting Service) scria inca din 2016 despre aceasta problema (click aici).

Ca sa va faceti o idee, vedeti imaginea de mai jos (publicata de PBS in 2016), care arata doza letala de fentanil comparativ cu doza letala de heroina. Asadar, aveti grija de copii si nu-i lasati sa cada prada drogurilor!
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva