20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

HAINEALA L-A LUAT CA DIN OALA – Detalii din prima ancheta de amploare vizand traficul cu Oxicodona si Fentanyl, instrumentata de procuroarea DIICOT Oana Haineala. Farmacistul care a umplut Capitala cu un drog de 50 de ori mai puternic decat heroina a fost facut cu investigatori si colaboratori sub acoperire in doar o luna: “Am fost colegi la Catena... Am inceput sa discutam despre posibilitatea scoaterii unor medicamente cu regim de stupefiante... Nu impunea pretul”

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 September 2023 19:17
Vizualizari: 5545

Lumea Justitiei prezinta detalii din prima mare ancheta vizand traficul cu Oxicodona si Fentanyl, acesta din urma o substanta de 50 de ori mai puternic decat heroina. Instrumentat de procuroarea DIICOT Oana Haineala (foto), cazul este cu adevarat spectaculos si iesit din comun, avand in vedere ca traficantul este un farmacist care comercializa pastile cu regim de stupefiante.


 

Joi, 21 septembrie 2023, DIICOT a anuntat prinderea in flagrant si retinerea unui farmacist, angajat la societatea Fildas Trading SRL care detine lantul de farmacii Catena, acuzat ca in aproximativ un an a vandut 13.000 comprimate ce contin ca substanta activa Fentanyl, 868 comprimate ce contin ca substanta activa Oxycodona, 817 plasturi cu eliberare prelungita ce contin ca substanta activa Fentanyl, 3243 fiole morfina, 3250 comprimate morfina, 263 comprimate Codeina, 487 comprimate continand substanta activa Alprazolam, precum si circa 1800 de comprimate de Diazepam, Lorazepam, Bromazepam, Rivotril, medicamente ce reprezinta droguri de risc. Farmacistul, pe numele sau Constantin Sonea, a fost probat extrem de rapid, in numai o luna, cu investigatori si colaboratori sub acoperire.


Denuntul partenerului


Informatiile despre modul de derulare a anchetei apar in referatul DIICOT cu propunere de arestare preventiva a lui Constantin Sonea (masura dispusa de Tribunalul Bucuresti, vineri seara, 22 septembrie 2023). Astfel, Sonea a fost dat in primire de partenerul sau de afaceri, cu care fusese coleg la o farmacie Catena din Giulesti. Prins cu droguri si trimis in judecata la inceputul acestui an de catre DIICOT intr-o alta cauza, fostul coleg al lui Sonea a formulat denunt, explicand cum se derula afacerea pe care cei doi o pusesera la cale, pentru ca apoi sa devina colaborator in dosarul in care Constantin Sonea a fost retinut joi, 21 septembrie 2023.

 

Iata declaratia data la DIICOT de fostul partener de trafic de droguri al farmacistului Constantin Sonea:


“Cu ocazia audierii sale ca martor in prezenta cauza la data de 29.08.2023, (...) a declarat ca:

Il cunosc pe numitul Sonea Constantin, zis Costy, din aproximativ anul 2010, cand am fost colegi la una din farmaciile Catena de pe str. Giulesti. In timp, ne-am apropiat, iar undeva prin 2019 am inceput sa discutam despre posibilitatea scoaterii din circuitul farmaceutic a unor medicamente cu regim de stupefiante si comercializarea acestora catre diferiti consumatori. La acel moment el m-a intrebat daca as cunoaste oameni dispusi sa cumpere astfel de medicamente, pentru ca el le poate furniza. Primele discutii au fost despre Oxicodona, iar de vreun an incoace ne-am axat si pe Fentanil, pentru ca atunci a aparut cererea pe piata. Sonea Constantin, zis Costy, lucreaza la SC Fildas SRL, este de profesie farmacist si in cadrul sediului central al SC Fildas, printre altele, el se ocupa cu strangerea de la toate farmaciile Catena din tara, de medicamente care sunt destinate distrugerii, nu doar cele psihotrope, ci toate medicamentele care, fie ca sunt expirate, fie ca sunt cutiile consumate partial, fie ca sunt aduse in farmacii pentru distrugere de catre pacienti, fie ca apar in stocurile farmaciilor pe plus, si din aceste motive ele sunt adunate conform procedurii la sediul firmei de pe sos. Chitila si de acolo trimise catre Comisia de Distrugere a Medicamentelor din care fac parte mai multe persoane din partea mai multor institutii. Din ce cunosc, Costy nu tine medicamentele pe care le scoate din circuitul legal acasa, ci le pastreaza la sediul firmei, de unde periodic, pe baza comenzilor pe care i le dadeam intru-un limbaj codificat, mi le aducea acasa. Eu ii plateam o parte din bani la momentul cand venea cu medicamentele si restul dupa ce le vindeam.

La momentul cand am fost arestat, in decembrie, aveam acasa mai multe baxuri de Fentanil si mai multe cantitati de Xanax, Alprazolam, diferite concentratii, morfina fiole, Regenon si DHC. Toate aceste medicamente, cu exceptia Xanaxului, Alprazolamului, Regenonului si DHC-ului, le luasem cu o seara inainte de la Costy si urma sa le vand. Nu apucasem sa ii dau niciun ban pe ele, urma sa le platesc dupa ce le vindeam. Nu discutasem un pret, pentru ca relatia dintre noi era una de incredere si castigul obtinut depindea de cumparatori.

Am formulat denunt fata de Sonea Constantin si am calitatea de colaborator cu identitate reala in aceasta cauza. In aceasta calitate, lunea trecuta, pe 21.08.2023, in virtutea relatiei noastre anterioare, am cumparat de la Sonea Constantin cantitatile de 380 pastile Fentanil concentratie de 200 mg, 20 comprimate Fentanil de 400 mg, 109 comprimate Oxicodona de 40 mg, pentru suma de 1.000 lei. Nu a fost nevoie sa ii cer ceva lui Costy, ci acesta m-a intrebat daca vreau sa imi aduca ceva, pentru ca a strans mai multe si a venit la mine acasa pe str. Icoanei, unde ma aflam impreuna cu alt colaborator si cu investigatorul sub acoperire si mi-a adus medicamentele mai sus mentionate, iar eu i-am dat banii, ce reprezentau doar o parte din contravaloarea medicamentelor. Ca de obicei, diferenta de bani urma sa i-o dau dupa ce as fi vandut marfa. Costy nu impunea pretul, de regula, eu ii dadeam banii din vanzari asa incat sa fim amandoi multumiti. in intervalul de timp imediat urmator Costy imi va mai oferi spre vanzare acelasi gen de medicamente.

Referitor la modalitatea in care Costy scoate medicamentele din circuitul legal, arat urmatoarele:

Produsele expirate, dar care continua sa isi produca aceleasi efecte din punct de vedere farmaceutic, desi ele se mai diminueaza odata cu trecerea timpului, sunt centralizate si adunate de Costy, in calitate de angajat al SC Fildas SRL, el adunand astfel de medicamente de la toate farmaciile Catena din tara. Aceste medicamente sunt destinate distrugerii.

O alta categorie o reprezinta medicamentele ce provin din cutii folosite partial de pacienti si pe care apartinatorii acestora, atunci cand pacientii decedeaza, le returneaza farmaciilor pentru distrugere, iar returnarea se face pe baza de proces-verbal, in cazul medicamentelor stupefiante si psihotrope, gen morfina si fentanil.

A treia categorie de medicamente ar proveni din plusurile ce rezulta la farmacii in urma inventarelor. La aceste plusuri se poate ajunge in urma erorilor de eliberare a produselor din partea farmacistilor, erori ce vizeaza cantitatea sau concentratia medicamentului. De exemplu, se prescriu doua cutii dintr-un medicament de concentratie 200 mg, iar farmacistul elibereaza fizic pacientului 2 cutii de concentratie 400 mg. in acel moment, farmacia, la efectuarea inventarului, va figura pe minus de 2 cutii de 400 mg si pe plus cu 2 cutii de 200 mg. Fiecare cutie ce contine substante psihotrope si stupefiante are o serie si un cod de bare pe baza carora sunt identificate si care se regasesc in procesele verbale pe baza carora medicamentele sunt trimise de farmacii catre Fildas si de catre Fildas catre firma de distrugere a medicamentelor. Astfel, se poate stabili trasabilitatea acestor medicamente.

Arat ca uneori Costy imi cerea sa ii restitui ambalajele medicamentelor, fiindu-i necesare pentru intocmirea documentelor in vederea distrugerii medicamentelor. Costy nu mi-a povestit niciodata in detaliu cum face sa sustraga medicamentele cu ocazia distrugerii acestora, dar din cate cunosc modalitatea de functionare a lanturilor farmaceutice, cred ca acesta falsifica si falsifica in mod curent procesele-verbale prin care medicamentele se trimit catre firma de distrugere, cred ca membri comisiei de distrugere nu verifica evidenta scriptica cu numarul efectiv al cutiilor si astfel Costy reuseste sa sustraga medicamentele. Din ce stiu, atunci cand se distrug medicamente, se distrug cantitati mari si foarte mari si probabil ca nu mai sta nimeni sa verifice. Stiu ca anul trecut distrugerea sa facea la o firma in Ploiesti, iar anul asta se face la o firma din Iasi, de fapt din decembrie anul trecut se facea in Iasi. La un moment dat, anul trecut prin vara, Costy mi-a spus ca nu imi poate aduce marfa, pentru ca are nevoie de ea pentru distrugere. Am dedus ca se terminase contractul cu firma de distrugere din Ploiesti, urma sa se deruleze contractul cu firma din Iasi si nu avea inca facute toate conexiunile pentru a putea scoate medicamente fara sa bata la ochi.

Stiu ca de cateva ori Costy a participat si personal la distrugerea medicamentelor si a si insotit transporturile catre firma de distrugere. La un moment dat (prin septembrie – octombrie 2022) Costy mi-a spus ca din cauza faptului ca sunt foarte mari cantitatile receptionate din tara, medicamentele nu mai sunt depozitate fizic la sediul din sos. Chitilei, ci duse la un depozit la firmei Fildas din Mogosoaia”.


Ancheta ca la carte


In ceea ce priveste strangerea probelor impotriva farmacistului Constantin Sonea, DIICOT a lucrat atat cu un investigator sub acoperire, cat si cu colaboratori sub acoperire, printre care chiar si denuntatorul de mai sus. Asa cum am mai precizat, totul s-a intamplat extrem de rapid, in decurs de o luna, avand in vedere ca infiltrarea investigatorului sub acoperire si colaboratorilor DIICOT s-a produs la finele lunii august2023. O ancheta ca la carte, cum faceau candva toate parchetele din Romania, cu monitorizari si interceptari finalizate cu flagrant.


Prezentam in continuare stenogramele discutiilor dintre colaboratorii DIICOT si farmacistul Constantin Sonea:


La data de 21.08.2023, sub supravegherea investigatorului sub acoperire cu numele de cod 'Radulescu Bogdan', colaboratorii cu identitate reala (...) si colaboratorul cu numele de cod Ivan Dumitru, s-au intalnit in jurul orei 11.40, in zona str. Icoanei nr.110, cu numitul Sonea Constantin zis 'Costy' si au cumparat de la acesta un numar de 380 pastile de Fentanyl, concentratie 200 mg, ambalate in 38 de cutii inscriptionate Lunaldin, 20 comprimate de 400 mg ce contin Fentanyl, ambalate in doua cutii inscriptionate Lunaldin, precum si 109 comprimate ce contin Oxycodona, ambalate in doua cutii inscriptionate Oxidolor, pentru suma de 1000 lei.

Cutiile cu pastile ce contineau 380 pastile de Fentanyl, concentratie 200 mg, 20 comprimate de 400 mg ce contin Fentanyl, precum si 109 comprimate Oxycodona, au fost introduse intr-o punga de plastic, sigilata cu sigiliul MAI 18549.

(...)

Discutiile purtate in aceasta imprejurare de colaboratorul cu identitate reala (...) cu inculpatul au fost inregistrate conform mandatului de supraveghere tehnica nr. 3336/UP/18.08.2023, incuviintat de Tribunalul Bucuresti prin incheierea nr. 24866/3/2023, iar mai jos, prezentam redarea in forma scrisa a acestora:

COLABORATOR: Hello, hello, hello… Vino pe partea astalalta ca nu te…

COSTI: Eu am intrat asa pe covorul tau…

COLABORATOR: Stai relax, stai asa ca asta doare…Dar ce faci? Eu inca nu am murit in cazul in care te gandeai si vroiai sa mor, eu nu…

COSTI: Ceva, ceva ai lipsit…

COLABORATOR: Nu vrei, nu ar vrea nimeni sa…Bine ca sunt cat de cat sanatos si sper sa ma mentin asa, nu isi mai fac efectul nici alea ale mele.

COSTI: Cu toate astea nu arati rau asa la fata.

COLABORATOR: Stii ce m-a salvat? Alea si ce 'trivialitati' mi-a bagat acolo, perfuziile, am slabit 9 kg…sunt beton, sunt fit acum.

COSTI: De la o varsta incolo tot ce slabesti, e bine…eu oricum am, pe fuga chestii, am parcat in fata garajului omului, dar am numarul in…

COLABORATOR: Fii atent, vreau sa il suni pe ala, eu cand a venit ambulanta si m-a luat, el stie o faza, daca se intampla ceva ai numarul de telefon.

COSTI: Mi-ai zis.

COLABORATOR: Dar faza, eu nu am apucat sa notez cantitatile, nu am cantitate aproximativ.

COSTI: La ce era atunci?

COLABORATOR: Nu, cred ca in mare nu stiu cantitatile, era Lunaldin de 200 si

MORFINA fiole… Eu ce am apucat sa deschid…

COSTI: Stai asa ca erau cumva mai mult daca merg, nu erau baza, baza erau astelalte.

COLABORATOR: Era Lunaldin de 200, stiu sigur.

COSTI: Si tu 'neinteligibil'…

COLABORATOR: Pai da, dar eu daca il sun, spune-mi si mie cam ce cantitate era, eu nu pot sa fiu total, cu aproximatie, eu la ce m-am gandit eu, gandindu-ma la cutia de morfina, undeva pe la 60 cutii cred ca incapeau acolo, dar nu stiu la Lunaldin.

COSTI: Cred ca a fost, aveai tu un stoc tampon de vreo 20 de, dar nu mai stiu concentratia.

COLABORATOR: Stocul tampon la Lunaldin era de 200, asta stiu sigur.

COSTI: Eu stiu ca la ala, eu ti-am adus o perioada 'neinteligibil', cam asa estimez eu.

COLABORATOR: Faza, dupa ce le-o dus, am aflat pe alte surse, eu nu l-am sunat inca pe el, pentru ca voiam prima oara sa vorbesc cu tine…

COSTI: Ca era ok ?

COLABORATOR: Am aflat acum, ca de fapt, acum pe piata este acesta dar eu nu voiam sa il sun pana nu vorbeam cu tine ce cantitate ca sa stiu…

COSTI: Eu ti-am pus destul de multe, pentru ca eu nu am stiut perioada asta, tu nefolosind telefonul daca e o problema mai mare.

COLABORATOR: Daca mi le-ai si gasi, ar fi ideal.

COSTI: Eu nu stiu perioada asta, ce sa fac, sa strang, sa nu strang, am strans ceva dar la un minim necesar oricum s-a mai adunat ca sa pornim la drum.

COLABORATOR: Eu nu cred ca pot sa iti dau inapoi ambalajele de atunci, garantat nu am cum.

COSTI: La astea nu imi trebuie pentru ca am incercat sa ma ancorez sa imi rezolv toate lucrurile dar sunt fara nevoia de a recupera ceva, tu vezi ce mai poate merge.

COLABORATOR: Eu cred, la ce informatii am, cat am putut sa aflu si eu, cred ca acum e acesta, fentanilul, asta de 200, de 300.

COSTI: De 200 'neinteligibil' multe asa, am strans de 400 gandindu-ma ca iei cumva…asta este randuiala de zi, abonamentul…2 de 200 si ar mai fi…

COLABORATOR: Ma gandeam la o chestie, o sa fac tot posibilul sa iti dau toti banii, de ce-o fost atunci…ai nevoie de ceva bani? Ca eu am ceva bani stransi dar ne, ne…

COSTI: Sincer nu acum, nu asta a fost scopul vizitei acum.

COLABORATOR: Stiu, dar eu iti spun suplimentar…

COSTI: Era idea daca merge afacerea in continuare si o lasam sa mearga, acum Doamne fereste sincer…

COLABORATOR: Nu, fii atent…Eu am niste bani pusi deoparte care erau in casa exact pentru chestia asta, intelegi?

COSTI: Lasa-i ca sa fie tampon mai bine, nu?

COLABORATOR: Nu, ca am, am si alalalt deci aia sunt pe plus…Asa m-am gandit eu, sa ti-i dau pe aia si sa scad din ce zice asta cantitate…

COSTI: Pentru ca e ceva…tinand cont de toate…

COLABORATORUL (...) ii spune colaboratorului cu identitate protejata - Ivan Dumitru - nume de cod sa ii aduca niste bani din alta incapere.

COSTI: Ce faci, tu stii…cu el am mai vorbit, am mai comandat din Austria 'neinteligibil'’….

COLABORATOR: Pai care-i faza, i-am spus lui prin mama, ca mamei ii spuneam de Andrei ca nu te stie, ii spuneam pastreaza legatura cu astia pana am plecat, ca aici a fost scandalul cu plecatul la Cluj, ca m-au transportat de aici la Cluj…Eu am banii care erau pusi deoparte, eu nu amestesc, eu ce fac pun deoparte si nu stiu ce, astia ti-i scad din ce informatii imi dau ei cat stoc, dar nu poti sa imi spui…

COLABORATORUL (...) a primit banii de la colaboratorul cu identitate protejata - Ivan Dumitru - nume de cod si incepe sa ii numere, dupa care ii inmaneaza lui COSTI.

COLABORATOR: Nu poti sa imi spui, nu poti sa iti dai cu aproximatie cam cat, nu vreau sa ma ia din oala, deci stiu ca era…

COSTI: Tu zici ca pe asta ar fi modul de lucru acuma?

COLABORATOR: Da.

COSTI: Nu pe asta?

COLABORATOR: Nu, pe fentanyl cica pe fentanyl… Bine, eu cand am auzit in capul meu ca vestile sunt bune…

COSTI: Fusesem cu ochii tot pe ala…

COLABORATOR: Da, dar stii care e faza? Stii ca iti spusesem ca nu mai venise de ceva timp…

COSTI: Si plus ca fusese ala de a plecat in strainatate.

COLABORATOR: Da si am pierdut abonamentul, asta era abonamentul bun…

COSTI: Am mai adus aici 'neinteligibil'’.

COLABORATOR: Da, lasa-l ca o sa incerc si pe asta sa il dau..

COSTI: Oricum lasa-l aici si mai am in principiu.

COLABORATOR: Aaa, e de 20, aaa e de 40, da asta era.

COSTI: Da, asta era 'neinteligibil'…

COLABORATOR: Da asta era.

COSTI: Am si de 20 am si de 80.

COLABORATOR: Ala de 80 merge cel mai bine.

COSTI: Doar ca nu am strans la capacitate maxima pentru ca nu vreau sa mai fac presiunile de atunci, dar stiu de unde , la nevoie se mai poate cere.

COLABORATOR: Spune-mi o faza…Am aflat o alta chestie ca sa nu te retin mult …cineva din Crangasi a adus oxicodona, dar facuta in Italia, noi importam asa ceva? Deci o aduce cum stiu eu, prin Drobeta Turnu Severin din Italia.

COSTI: Acum este doar oxidolor, magherot si oxicontin nu mai este, singura forma este asta…Saptamana viitoare pe vremea asta 'neinteligibil'.

COLABORATOR: Eu vreau sa sun sa aflu cantitatea, pe mine ma racaie cantitatea, hai sa fim seriosi ca erau cantitati cu cutiile alea mari, adica eu ii fac lui cadou cateva mii de lei?

COSTI: Tu trebuie sa fii pregatit ca daca mergi in continuare sa…

COLABORATOR: Aici am pe celalalt, stii ca mai aveam unul, pe celalalt si am zis sigur ca il sun ,eu nu am sunat nu am facut nimic pentru ca voiam prima oara sa vorbesc cu tine ca poate iti dai cu presupusul cam care ar fi cantitatea aia….Nici ambalajele astea nu iti trebuie?

COSTI: Nu.

COLABORATOR: Te descurci?

COSTI: La astea, da.

COLABORATOR: Tot acolo faci?

COSTI: 20 si ceva de cutii, sa fi fost ultima tura.

COLABORATOR: De Lunaldin?

COSTI: Stau si ma gandesc la cele din urma ca tu mi-ai zis sa opresc ca poate mai erau aici.

COLABORATOR: El a dus ce era, celelalte nu erau in casa, el stie sa elibereze ce era in casa, tot ce era stoc tampon era tinut in masina, intelegi? Ce era in casa era…ala de urgenta, astelalte le-a vandut el, saracul, nu stie preturile si cand am aflat ce a facut ce sa ii fac? Ce sa ii cer? Si asa e cu morcovul in fund…Dar ce medicamente ai reusit pana la urma sa…ca m-o intrebat de un medicament…

COSTI: Dar tu ce ai facut cu slujba la Sensiblu?

COLABORATOR: Nu am avut concediu medical 6 luni…

COSTI: Eu nedand de tine, am vorbit cu Andreea Pascu pe care o stie unul din ASN, i-am zis: 'nu imi dai numarul lui (...) si mie? Ca a fost colegul meu…' mi-a dat un numar la care nu raspundea nimeni, probabil fostul tau numar de serviciu si dupa aia nu am mai facut nicio presiune, niciun telefon.

COLABORATOR: Pastram legatura tot prin (aspecte care pot determina deconspirarea identitatii colaboratorului cu identitate protejata) …o sa incerc daca vin de la Cluj raman doar cu ei.

COSTI: Ma aud eu cu el. Un pic din ce sa strang…

COLABORATOR: Da…ii spun lui dar tot asa, scandura de 200 …

COSTI: Scandura 'L', scandura 'O'.

COLABORATOR: Asa, da, dar nu ca daca iti spun de 40, scandura de 40 stii ca ma refer…

COSTI: Da, 3 cifre…

COLABORATOR: Da, ca asta e cu suta…scandura de 3 cifre ….

COSTI: Daca mai apare ceva…

COLABORATOR: Nu mai apare nimic deocamdata ca daca eu nu pot sa ma misc nu pot sa ies pe piata sa fac si alte chestii…Ceau!

COSTI: Te-am pupat!

COLABORATOR: Te pup!

Dupa ce se saluta cu colaboratorul Titu Klaus Rihard, numitul Costi paraseste locuinta.


La data de 29.08.2023, sub supravegherea investigatorului sub acoperire cu numele de cod 'Radulescu Bogdan', colaboratorii cu identitate reala (...) si colaboratorul cu numele de cod Ivan Dumitru, s-au intalnit in jurul orei 12.05, in zona str.Icoanei nr.110, cu numitul sonea Constantin zis 'Costy' si au cumparat de la acesta, pentru suma de 1000 lei, un numar de 10 cutii a cate 5 plasturi cu Fentanyl, in total 50 de plasturi, 5 cutii incomplete ce contin 15 plasturi cu Fentanyl, 29 de cutii inscriptionate Lunaldin de concentratie 200 mg, in total 290 comprimate, 7 cutii inscriptionate Lunaldin de concentratie 400 mh, in total 70 de comprimate, 5 cutii inscriptionate Oxidolor,ce contin 229 comprimate Oxycodona.

(...)

Discutiile purtate in mediul ambiental intre inculpatul Sonea Constantin si colaboratorul cu identitate reala (...), cu ocazia tranzactiei autorizate de droguri, au fost inregistrate in baza mandatului de supraveghere tehnica nr.3336/UP/18.08.2023,al Tribunalului Bucuresti, fiind redate in cele ce urmeaza:

Min 01:53-Costi intra in locuinta colaboratorului.

COLABORATOR: Buongiorno!

COSTI: Salut!

in intervalul 01:54-07:50 nu sunt prezentate aspecte de interes operativ.

La minutul 07:51 colaboratorul ii inmaneaza lui Costi o suma de bani.

COSTI: Sunt pentru data trecuta?

COLABORATOR: Iti dau, fac un calcul, dar in principiu e pentru data trecuta, pentru cand ne-am vazut…saptamana trecuta, nici nu mai stiu. Voiam sa discut cu tine, am niste cereri pentru tine ca cica sunt niste concerte weekendul viitor, da, weekendul viitor sunt 2 sau 3 concerte aici in Bucuresti, festivaluri.

COSTI: Viitor inseamna asta cu 'neinteligibil'?

COLABORATOR: 8,9, ( n. este vorba de 8, 9 septembrie) sunt 2 sau 3 aici si unul prin Prahova.

COSTI: Pai si ce trebuie sa pregatim?

COLABORATOR: Imi trebuie neaparat fentanyl de 100, oxy….

COSTI: Oxy, ce mi-ai zis tu…

COLABORATOR: Da, de la urgenta mi-a spus…

COSTI: Dar acum, la urmatoarea tura o sa fie ceva de 40, pentru ca din ala am strans mai mult in perioada in care ai lipsit tu, gandindu-ma la abonament, dar ajung la stoc zero si trebuie sa ma apuc sa le strang pe alea din tara pe care le mai am pastrate undeva, dau drumul la asta?0 Ca….

COLABORATOR: Da!

COSTI: Eu asteptam sa vad cum merg lucrurile pentru ca….

COLABORATOR: Stii ce nu merge sub nicio forma? Fiolele de morfina.

COSTI: Nici nu am mai insistat cu ele.

COLABORATOR: In schimb, in acele cutii ce mi le-ai dat in decembrie, cica erau si 2-3 cutii de plasturi, fentanyl.

COSTI: Pai cum mi-ai zis acuma, astia de 100…

COLABORATOR: Stai putin, de asta mi-a cerut, e prima data cand imi cere, eu asa le dadeam pe aici pe colo cate 1-2 .

COSTI: La asta la Lunaldin, gandeste-te ca mi-ai cerut de 200 si de 400, este si de 300 si de 600. ( n. este vorba de concentratie)

COLABORATOR: Ala de 600 este lux.

COSTI: Am putine dar sa imi zici ce sa pregatesc.

COLABORATOR: Deci absolut, sunt foarte bune, cu cat e concentratia mai mare cu atat mai bun, dar poate sa mai fie… Sfatul meu, parerea mea, cum as juca-o eu pe asta… Sa imi aduci ce ai si cat poti, intelegi?... Si eu atunci ma duc si iti 'neinteligibil' ce vrei… Stai o secunda, nu mi-a zis concentratii, mi-a zis doar fentanyl pastile si oxicodona pastile, aici la concentratii, acum am putut de 20, am putut doar o cutie.

COSTI: Eu am si de 20, aia de care tu spuneai ca nu e ok, dar de bine de rau, este!

COLABORATOR: O dau si pe aia, i-o dau! Bai am de 20 am de 40, jonglezi, te joci, ti-o dau pe asta de 40 dar ia-o si pe asta 20, ca 20 nu-i mult.

COSTI: Tu vezi cum merg astea, si imi dai un feedback.

COLABORATOR: Deci eu ce ti-am trimis, ti-am trimis pe cerere clara…

COSTI: Si mai creste evaluarea?

COLABORATOR: Cred ca va creste acum la asta la….pentru ca eu am aflat niste preturi, ca eu cand ma intalnesc cu el ca acum ma intalnesc 'face to face' si avem si noi timp sa stam, am vorbit eu cu .( aspecte ce pot deconspira identitatea colaboratorului cu identitate protejata).., ma duce el sa ne vedem undeva si ma lasa acolo.

COSTI: Cand vrei sa ne mai vedem? Saptamana asta sau cea in care incep concertele?

COLABORATOR: Cand consideri ca ai putea tu sa imi aduci ca sa ii pun la dispozitie pentru ca eu am nevoie….

COSTI: Tot pe ….

COLABORATOR: Fentanyl.

COSTI: Duminica asta?

COLABORATOR: Da…iti spun care-i faza….Eu am ramas fara bani.

COSTI: Da, dar la Lunaldin iti trimit eu mesaj cu ce variante mai sunt, de 200 de 400, de 600, si cate ar fi, si ala de 300 cate ar fi.

COLABORATOR: Indiferent cate ar fi, cu cat e mai mare cu atat e mai bun

COSTI: Ideea este ca nu pot face un suprastoc asa…

COLABORATOR: As vrea sa profit acum de pe aceste concerte, am pierdut, cica a mers foarte bine la Untold, la toate nebuniile, as vrea sa pistonez…

COSTI: Pai si ce sa fac, sa iti fac un inventar cu tot ce am?

COLABORATOR: Da, si atunci eu iti spun, tu spui scandura…stii povestea?

COSTI: Stiu.

COLABORATOR: Inca o faza, ca am gresit…Nu iti mai…eu nu am stiut…nu iti mai…a trimis pe mesaje normale…iti trimit pe Whats*app de acuma…Pe Whats*app vorbeam noi.

COSTI: Pe Telegram ca ala este cel mai…

COLABORATOR: Pe Telegram? Daca ai Telegram mi-l pun si eu.

COSTI: Ma apuc sa inventariez.

COLABORATOR: Cand ai putea sa imi trimiti o lista?

COSTI: Cred ca joi iti trimit o lista.

COLABORATOR: Daca ar fi, tu ai putea sa mi le aduci vineri? Sau…

COSTI: Pai stai putin, sa inteleg ca vineri nu esti aici…Cred ca mai bine sa vin tot joi, mai degraba decat sa vin vineri…E prea devreme? Adica pentru e mine e cam scurt, sunt 2 zile…azi e marti…

COLABORATOR: Ai putea gestiona?

COSTI: Pana joi astea sunt…

COLABORATOR: Astea sunt date de azi deja…

COSTI: Mai bine asa decat vineri.

COLABORATOR: Atunci sa ramana joi, dar atunci vreau sa imi aduci, eu pot sa le si dau si atunci si atunci putem sta linistiti, pentru ca weekendul ala…

COSTI: Dar mai fac o inventariere ca sa le putem urmari, sa iti trimit o lista totusi.

COLABORATOR: Eu oricum imi notez, data trecuta a fost asa:380 pastile de 200, 20 pastile 2 cutii de 400, 109 oxidolor de 40.

COSTI: Atunci fac sistem de maine, si joi tot interval de ora asta, daca ajung joi la Floreasca, la spital, e si mai bine, daca e bine si pentru tine, adica la 8 dimineata sa ne vedem e o varianta, sau la 1, 1 jumate.

COLABORATOR: Mai degraba 1…la 9, 9 jumate as avea programare la RMN.

COSTI: Hai ca fac lista maine si ramane sa ne vedem joi de preferabil la 1.

COLABORATOR: Dupa 12 eu sunt acasa pana-n 4.

COSTI: Si poate faci rost de niste incasari ceva.

COLABORATOR: Da fac rost de invitatie, sigur, vad eu cum fac..'neinteligibil' si ii aduc inapoi.

COSTI: Bine, sa nu te blochezi.

COLABORATOR: Nu ma blochez, iti spun sincer, pe mine ma intereseaza sa fac rost de bani ca sunt zero bani…Ia fii atent o faza… Tu mi le aduci joi pana in 4, e perfect, joi pana in 4 e perfect, pastram legatura prin …( aspect ce poate determina deconspirarea colaboratorului cu identitate protejata).

COSTI: Iti fac o lista si iti trimit.

COLABORATOR: Maine sa am lista sa pot si trimite informatii.

COSTI: Hai te-am pupat, vorbim pe Telegram eventual.

COLABORATOR: Da…Pa!

COSTI paraseste locuinta colaboratorului.

(...)


La data de 31.08.2023, sub supravegherea investigatorului sub acoperire cu numele de cod 'Radulescu Bogdan', colaboratorii cu identitate reala (...) si colaboratorul cu numele de cod Ivan Dumitru, s-au intalnit in jurul orei 12.12-20, in zona str.Icoanei nr.110, cu numitul sonea Constantin zis 'Costy' si au cumparat de la acesta,pentru suma de 1000 lei, un numar de : 4 cutii cu 20 de plasturi Fentanyl Actavis 100 mg, 10 cutii cu 50 de plasturi Fentanyl Actavis 50 mg, Lunaldin de 200 mcg -47 de cutii ce contin 471 comprimate, Lunaldin de 300 mcg-18 cutii ce contin 188 comprimate, Lunaldin de 400 mcg -2 cutii cu 20 de comprimate, Lunaldin de 600 mcg-6 cutii cu 60 comprimate, Oxidolor de 20 mg-4 cutii ce contin 222 comprimate, Oxidolor de 80 mg-3 blistere ce contin in total 30 de comprimate, Oxicodona Sandoz de 40 mg-4 cutii ce contin in total 78 comprimate ,pentru suma de 1000 lei.

(...)

Discutiile purtate in mediul ambiental de inculpatul Sonea Constantin cu colaboratorul cu identitate reala (...), inregistrate in baza mandatului de supraveghere tehnica nr. 3336/UP/18.08.2023, vor fi redate in cele ce urmeaza:

COLABORATOR: Servus!

COSTI: Salut!

COLABORATORUL incepe si numara bani.

COLABORATOR: Ia fii atent, am facut un calcul sumar la ce a fost…lunea trecuta si alaltaieri, ia inca o mie de lei.

Colaboratorul ii inmaneaza o suma de bani lui COSTI, acesta din urma ii ia si ii numara din nou.

COLABORATOR: Sunt o mie sau o mie o suta?

COSTI: Hai sa ii mai numaram o data.

COLABORATOR: Si a iesit suma totala pe care aici am dat-o in doua, deci aici e totalul cu care le dau, si asta este per persoana, uite aici iti arunci tu, deci aici am dat azi o mie de lei, ia, ia fii atent daca intelegi acolo, cu aproximatie si pe urma sa iti zic eu…

COSTI: Deci asta este un total…

COLABORATOR: Totalul de la ultimele doua ture cu care le dau, care se imparte in doua si uite sus acolo in dreapta sus am pus per persoana, ti-am dat o mie, sper sa fiu si eu aici saptamana viitoare intre Tecuci si Cluj.

COSTI: Deci ar mai fi inca 1.450 si ramane asta de vazut ce….

COLABORATOR: Asta si sper sa recuperez, eu nu am….eu am pus o suma asa aproximativa de 4.000 de persoana la ce a fost data trecuta, nu stiu daca e mult nu stiu daca e putin, eu am zis sa iti dau tie 4.000, 4.000 din decembrie ce-o dat el, acuma mai castig mai pierd mai nu stiu ce si plus astea care trebuie sa le…eu nu am facut calculul la astea ca am zis sa le iau, sa le pun eu pe…Acum intrebare, ca nu l-am intrebat pe ( aspecte ce pot determina deconspirarea colaboratorului cu identitate protejata)…cutiile de marti?

COSTI: Nu, nu imi mai trebuie, eu iti spun daca imi trebuie ceva, momentan cum ti-am zis de la inceput ce iti dau acum nu imi mai trebuie cutiile…Daca imi trebuie ceva si cred ca din ce in ce in… transele care vor veni, o sa imi trebuiasca cutiile ca o sa ma ating de niste stocuri puse deoparte, atunci o sa iti spun.

COLABORATOR: Si asta?

COSTI: Nu imi trebuie nimic inapoi.

COLABORATOR: Bun, deci nu mai nimic, le bag in tocator, ca sa stiu, iti dai seama ca nu imi convine ca sa stau cu cutiile asa ca eu le scot, le tai, le….bun gata, e perfect.

COSTI: Daca te ajuta, eu le iau dar nu imi trebuie.

COLABORATOR: Mie imi vine usor pe urma, mi le dai, mi le aranjez pe urma ai vazut, cum iti aduceam punga cu ele si…

COSTI: Astea mie nu imi trebuie stii…

COSTI: Cand ai vrea sa ne vedem saptamana asta?

COLABORATOR: Pai asta e faza, in functie de cum vin, ca daca vin luni…

COSTI: Ca astea sunt pentru saptamana cealalta!

COLABORATOR: Da, eu azi ma si intalnesc, pana plec.

COSTI: Ca poate mai vine ceva.

COLABORATOR: Pai asta e, sa mai si incasez ca eu cred ca…

COSTI: Tu, printre picaturi, mai poti sa imi scrii, daca mai ai de pe ce sa imi scrii, sa incerc sa ma pregatesc sa nu fiu luat prin surprindere, pentru ca cel putin la scandura de 40, 80, 20 trebuie sa adun din tara acum ca nu am aici nimic, eu trebuie sa incep sa strang, la celelalte de 100 de fapt 100 nici nu ti-am adus pana acum, de 300, 400, 200 si asa mai departe inca am.

COLABORATOR: Ai reusit si de 600 o cutie, doua?

COSTI: Da, si ti-am spus ca am!

COLABORATOR: Perfect, dar nu imi mai aduc aminte, stii din ce cauza…am verificat, dar cu plasturii aia la 50…

COSTI: Eu pusesem prea multi acolo…

COLABORATOR: Da scartaie, stii, eu am si aruncat din ei ca nu prea merg, dar aia de 100 merg ca se mai duc isi pun plasturele si nu stiu ce…Eu consider, adica vreau daca ajung luni, eventual ne vedem marti seara sau marti mai spre dupa-amiaza ca sa am timp sa ma intalnesc sa vad ce recuperez din invitatii si weekendul asta cica sunt, un festival, un concert .

COSTI: Hai ca atunci eu incerc, cu ce sunt eu mai in urma…cu astea de 20 de 40 de 80 si incep sa adun pentru ca indiferent ce necesar imi dai tu…chiar daca nu ca inainte da…

COLABORATOR: Stii care e faza, eu nu vreau sa mi se ceara si eu sa spun ca nu am, no si asa eu am fost autoservice, disparut ma cautau …

COSTI: Sa am saptamana viitoare macar ceva…

COLABORATOR: Si reusesc, asa consider, asa vreau de fapt, daca in seara asta e prea tarziu si nu ajung de la maica-mea in oras ca sa ma duc, dar luni sau cand ma aduce la Bucuresti vreau sa ma opresc la Focsani sau Buzau la sora mea acolo sa imi iau SIM, nu e, a disparut, mama zice ca nu e la ea telefonul, zice ca a disparut in ambulanta care m-a dus la Cluj.

COSTI: Hai ca fug, nu te mai deranja.

COLABORATOR: Pa!...Deci, ne auzim la telefon si in principiu undeva pe marti, miercuri, sper sa am si invitatii pana atunci.

COSTI: Salut!

COSTI paraseste locuinta colaboratorului”.

Comentarii

# Crinuta date 22 September 2023 19:52 +3

Pana cum nu am văzut numele procurorului din dosare prezentat pe aici…ce urmează?

# DODI date 22 September 2023 19:55 +7

În România sunt mai multe farmacii decât aprozare. Am devenit un popor de bolnavi conduși de niște tembeli bolnavi de putere, fără bun simț, fără patriotism sau 6-7 ani de acasă compensați cu 6 case furate. Aștept, că și în alte cazuri celebre, să se tergiverseze și acest caz până la binefăcătoarea prescripție și doar dacă ”omul” nu-și ține limba după dinți să beneficieze gratia de spațiile de cazare de la minunatele noastre temnițe.

# Delaco date 23 September 2023 12:42 -3

Mare speță, mare brânză. Denunț, colaboratori, investigator...punct ochit, punct lovit: caz banal pentru DIICOT, un farmacist, nu rețea - dificultate minimă, la care s-a plusat în comunicatul de presa cu sublinierea periculozității substanțelor, de parcă farmacistul le livra vrac, neprelucrate in produse de uz farmaceutic. Și Crinuța are o nedumerire legitimă. Propaganda s-a activat iar la capacitate maximă și ne așteptăm să vedem din nou pe cai mari și frumosh pe cineva cu ambiții neostoite și relaționare de culise. Senzație de deja vu.

# Visu date 24 September 2023 10:30 -1

Da, Costy e oaia pt neputinta diminuarii toxicomanilor si adevaratilor dealeri! Cei ce dau in piata(golanii strazii - colaboratorul)trebuie prioritizati si apoi fraerica!

# grigore după ureche date 26 September 2023 16:11 0

Vai ce minunat de extraordinar. Daca-l prindea după 6 ani ,, iera”” mai bine!!! Ca aduna probe mai multe!!!! Uraaa ura!!! traiască Fenechiul!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva