20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ZDREANTA TRIMIS LA PLIMBARE – Judecatoarea Simona Nenita de la Inalta Curte a respins plangerea procurorului Mircea Negulescu impotriva ordonantei PICCJ prin care a fost pus sub control judiciar. Negulescu s-a victimizat degeaba la instanta suprema: “S-au incalcat dispozitiile privind dreptul la aparare... Doamna procuror avea obligatia sa imi asigure aparator din oficiu, lucru pe care nu l-a facut” (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

31 July 2018 16:11
Vizualizari: 10698

Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat legalitatea ordonantei prin care vestitul procuror Mircea Negulescu (foto) a fost pus sub control in dosarul de la PICCJ in care este inculpat pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare si complicitate la infractiunea de represiune nedreapta, in legatura cu abuzurile si inscenarile pe care le-a comis cand activa la DNA Ploiesti.


Judecatoarea Simona Nenita de la ICCJ a decis, marti 31 iulie 2018, respingerea plangerii pe care Mircea Negulescu, zis “Zdreanta” sau “Portocala”, a depus-o impotriva ordonantei prin care a fost plasat sub control judiciar. Este vorba despre ordonanta din 27 iulie 2018 prin care procuroarea Elena Iordache de la PICCJ l-a pus sub control judiciar pe Negulescu, interzicandu-i printre altele sa isi exercite profesia de procuror sau sa comunice cu celalalt paraditor de la DNA Ploiesti, Lucian Onea, zis “Lucica”.

Iata minuta Inaltei Curti:

Respinge ca nefondata plangerea formulata de petentul Negulescu Mircea impotriva ordonantei din data de 27.07.2018 emisa in dosarul nr. 19/P/2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. Obliga petentul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 130 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta din camera de consiliu, azi, 31 iulie 2018”.

Negulescu pozeaza in victima unui abuz

Mircea Negulescu s-a prezentat la Inalta Curte la primele ore, cu un discurs in care a incercat sa se victimizeze si in care a acuzat, atentie, abuzuri ce ar fi fost comise impotriva sa. Mai exact, Negulescu a pretins in declaratiile date jurnalistilor prezenti la fata locului ca ordonanta de instituire a controlului judiciar a fost data cu incalcarea dreptului la aparare. Concret, Mircea Negulescu pretinde ca procuroarea Elena Iordache avea obligatia sa ii asigure un aparator din oficiu, in conditiile in care el nu isi permite angajarea unui avocat, fapt pe care aceasta nu l-ar fi facut. Asa cum s-a putut vedea, in cele din urma Negulescu nu a putut proba ca impotriva sa ar fi fost comis vreun abuz sau ca ordonanta privind masura controlului judiciar ar fi fost nelegala.

Iata declaratiile facute de procurori Mircea Negulescu la Inalta Curte, prezentate de Antena 3 si Digi24:

S-au incalcat dispozitiile privind dreptul la aparare. (…) Eu am contestat aceasta masura pentru ca doamna procuror avea obligatia sa imi asigure aparator din oficiu, lucru pe care nu l-a facut. Este o nulitate absoluta pe care eu acum am prezentat-o ICCJ urmand sa se pronunte referitor la aceasta nulitate. Eu i-am explicat doamnei procuror la momentul cand am vazut avalansa de acte de urmarire penala care s-au facut in 50 de minute, extinderi, continuari, i-am spus ca simt nevoia sa mai dea un termen ca sa-mi angajez un aparator, pentru ca erau o gramada de invinuiri care mi se aduceau in 50 de minute. Nu vazusem materialul probator, nu vazusem absolut nimic si am simtit ca nu ma pot apara singur. Si doamna procuror atunci ar fi trebuit sa-i puna un aparator din oficiu”.

Comentarii

# un mizantrop date 31 July 2018 16:27 +6

Mai, sa fie! Deci, astia au auzit de "drepturile omului", de "drepturi procesuale"...Concluzia: "omul" e numai procurorul, sau altul din componenta sistemului, noi, astialalti, carora ni se aplica nenorocitul ala de cod penal, subiectii interceptarilor in masa, tintele zombilor din Piata Victoriei, pe motive de afinitati politice, varsta, afectiuni stomatologice, depasirea pragului de IQ, educatie, bun simt si caracter, suntem vitele din Oborul Romaniei Penitenciare, cei carora li se aplica experimentul "fara penali", gen...Hai, ca-i prea de tot!

# DOREL date 1 August 2018 00:09 0

Pentru scelerati ca Negulescu si Onea, prezumtia de nevinovatie ar trebui sa functioneze invers ! Si, b): din pacate, in procuratura sunt multi alti Negulesti ! Parerea mea ...

# Retardanis date 31 July 2018 16:34 0

Mai e putin si exlodeaza portocala. Pe cine va da prima data in gat? Pariati acum pe cote marite.

# Maimuta contraataca date 31 July 2018 16:50 0

Varianta I: 1.Se ia o maimuta. 2. Se taie coada. 3. Se obtin masuri. Varianta II: 1. Se ia un buton. 2. Se coase coada penala. 3. Se obtin masuri. Care varianta e corecta?

# Carcotas date 31 July 2018 17:28 +4

Asa nenicule, sa guști si tu din papara asta! Avocat iti trebuie, hm?! Ce respect ai avut tu pentru dreptul la aparare, pentru justitie si pentru adevar, tot atata capeti.

# macarale, stand in soare, argintii ... date 31 July 2018 17:29 0

Portocala, doar o vorba sa-ti mai spun : ha, ha, ha, ha ! :D

# DODI date 31 July 2018 17:33 +2

Zdreanță ar fi cazul să înceapă să dea afară din casă ce știe despre cei care l-au pus să facă nefăcutele. Asta dacă l-a dus mintea și a făcut înregistrări cu netrebnicii lui șefi. Dacă nu să îl întrebe pe EVA cum e să fii FOST....

# Florins date 31 July 2018 17:39 +2

Va rog, nu-i mai spuneti 'vestitul prpocuror'! Va faceti de ras!; 'mizerabilul procuror', poate.

# Statu-Palma-Barba-Cot date 31 July 2018 17:59 +3

Bai nene,am auzit cu ochii mei și-am văzut cu urechile mele pe tembeliziuni când viețuitoarea prinsa-n capcana propriei nimicnicii spunea ziaristilor ca se va apăra singur.Pai nu deducem d-acilea ca se crede destul de deștept în materie si ca n-are nevoie de avocat?Poate ca d-na procuror l-a luat în serios pe neserios, deși nimic din ce spune n-ar trebui crezut fără probe materiale indubitabile.Mi-e greu sa cred ca-și permite cineva sa nu respecte procedurile si-n felu-ăsta sa-i dea posibilitatea sa scape din cușcă de la prima chitaitura.Așa ca merg pe mana doamnelor magistrat care l-au legat de glie pe iobagul statului paralel , le felicit pt curaj și pt încercarea lor de a repune justiția pe șine.

# Gilu date 31 July 2018 21:49 +3

Mircica , da pe goarna , tata ! Altfel o sa incasezi la suturi in cur , de o sa uiti de Nefertiti , de Slujirea si de toti , inclusiv de tac - to Bashinescu ! Tu nu ai protectia lor , fiind un simplu mercenar bun la toate , inclusiv de sacrificat ! Daca ajungi pe mana judecatorilor , Radu te - a chemat !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva