23 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ZIUA AVOCATULUI – Presedintele UNBR Gheorghe Florea le ureaza avocatilor sa fie independenti: "Va doresc reusite materiale, apte sa asigure o independenta economica reala, pe baza careia independenta profesionala sa estompeze calificarea avocaturii ca o „ruda saraca a ocupatiilor profesionale juridice”

Scris de: E.D. | pdf | print

14 June 2013 18:20
Vizualizari: 6723

 

Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, avocatul Gheorghe Florea (foto), le-a transmis colegilor sai avocati, cu ocazia "Zilei Avocatului", sarbatorita in fiecare an la data de 24 iunie, un mesaj in care le ureaza sanatate si putere pentru a rezista si reusi ca profesia de avocat sa fie un model de solidaritate intre "confrati profesionisti" si intre avocati si interesul clientilor.

Gheorghe Florea sustine in mesajul sau ca pentru exercitarea profesiei de avocat sunt necesare legi clare si o jurisprudenta previzibila, care sa intareasca increderea in opinia avocatului.


In acelasi mesaj adresat avocatilor cu ocazia "Zilei Avocatului", presedintele UNBR, Gheorghe Florea, precizeaza ca, in zilele de 14 si 15 iunie, barourile din tara vor initia mai multe actiuni de pregatire profesionala ori de evocare a personalitatilor profesiei de avocat, in contextul intrari in vigoare a Noului Cod penal si a Codului de procedura penala.

In final, avocatul Gheorghe Florea, presedintele UNBR, le doreste colegilor sai reusite materiale, care sa le asigure o independenta economica reala.

Prezentam in continuare mesajul presedintelui Uniunii Nationale a Barourilor din Romania adresat avcatilor cu prilejul Zilei Avocatului:

"Cu ocazia Zilei Avocatului, serbata potrivit Hotararii Congresului Avocatilor din anul 1998, in fiecare an la 24 iunie, de sarbatoarea Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, in numele Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si al meu personal, va urez multa sanatate si putere pentru a rezista si a reusi ca profesia de avocat sa fie un model de solidaritate intre confrati profesionisti, intre acestia si interesul legitim al clientilor, bazat pe legi clare si o jurisprudenta previzibila, care sa intareasca increderea in opinia avocatului bazata pe o legislatie durabila!

Actiunile initiate de barouri, care debuteaza cu actiunile dedicate Zilei Avocatului de barourile Brasov, Alba, Cluj, Dolj, Arges, Bucuresti, incepand din perioada 14-15 iunie si care se vor finaliza in preajma sau imediat dupa 24 iunie semnifica imprejurarea ca in conditiile in care presiunea noilor Coduri se intensifica, sarbatorirea Zilei Avocatului prin actiuni de pregatire profesionala ori de evocare a personalitatilor profesiei de avocat, dovedesc maturitatea unei profesii care isi dovedeste apartenenta la un Corp profesional decis sa realizeze politici publice asumate de Congresul avocatilor 2013 in consens cu necesitatile vremurilor sub care traim.

Va doresc reusite materiale, apte sa asigure o independenta economica reala, pe baza careia independenta profesionala sa estompeze calificarea avocaturii ca o „ruda saraca a ocupatiilor profesionale juridice” ori ca un „vesmant second-hand al timpului”, loc de refugiu al celor care au ori intra in conflicte de interese, deseori prin incalcarea legii!"

Comentarii

# LEGEA 3/1948 date 14 June 2013 18:45 +4

,,UNBR,, - Flocea: Singura uniune din lume care se organizeaza fara a fi infiintata !

# o ruda saraca date 14 June 2013 18:47 +3

O ruda saraca in care exploatatorii s-au imbogatit !

# material dar numai atat? spiritual nu? date 15 June 2013 20:47 +5

avocatii de renume se rasucesc acolo, in m....; e multa pleava incat pana si alde bota\'n ridica ciocu  :-)

# 992 date 15 June 2013 21:46 +8

Pai intereseaza pe cineva spiritualitatea ? Sa aiba vile, curve, bautura, jipane, sa faca concedii in Bahamas, in rezumat, sa se dea jmecheri peste tot mereu. Banu\' conteaza, onestitatea, bunul simt si profesionalismul e pentru prosti. De la bass si pana la EBA, de la Berbecali si pana la flocea, numai asa ni se da exemplu. O tara de ******t !

# avocat traditional date 14 June 2013 19:37 -7

Mai acesta,posesorul unui bogat vocabular de derbedeu,Iarasi semnezi cu obsesia ta?Nea Bulumac,dupa ce te-a invatat smecheriile alea de crasma,nu te-a invatat sa interpretezi niste legi?Studiaza mai ,,doctorandule,,perpetuu,legislatia avocaturii in cronologia ei.Apoi,analizeaz-o din punct de vedere dialectic,gnoseologic - epistemiologic,stiintific,semantic,naturalist,schopenhaurian,kantian,enescian,haraldic,hermeneutic,darwinian etc.(hai ca te-am bagat in ceata) si abia apoi comenteaza.Dar numai daca esti avocat.Altfel, te trimit la logaritmi(ca nici pe aia nu-i cunosti).PS Cujm a fost chestia aia cu scandalul din hotelul Iesilor.Mai bine ramaneai la Marshal.Poate daca iti dadeam o bere stateai lnisitit.

# GUY FAWKES date 14 June 2013 19:44 +2

Salutare av. Traditional..long time no see! Ce mai zici ce mai invarti?

# avocacatului traditional date 14 June 2013 19:58 -4

Mai asta bolnav psihic, cand te duci la psihiatru ? Apropo, in ultima luna, cati colegi de-ai tai au fost condamnati ? Ai o statistica ? Daca e sa judecam fapte reale si nu elucubratiile unuia care manifesta tulburarea de personalitate borderline. Adica tu ......

# sereistul de serviciu date 16 June 2013 19:59 0

Se pare ca cel de mai sus trece des pe la nenea psihiatru si a auzit mai multe despre tulburarile lui de comportament (nu ale medicului).Urmaresc disputele dintre avocatul traditional si cativa dintre avocatii constitutionali si imi dau seama ca adversarii traditionalului au si ei ceva tulburari de comportamentl.Si din punct de vedere psihiatric si din punct de vedere social.Acestia prezinta o tulburare de comportament denumita histrionica (probabil si borderline) asa incat ar trebui sa isi vada ei prima data de sanatate.Ambele tulburari pot fi tratate,asa ca nu va feriti de medic.Din surse,am aflat ca dl.Bota se convorbeste des cu un nenea medic.Poate ne spune domnia sa mai multe despre aceste tulburari de comportament.oricum,cin a raspuns traditionalului nu a remarcat ironiile sale (ori s-a prefacut ca nu le intelege).Probabil a v rut sa scrie despre o tulburare de comportament bordeleza,care este cu totul altceva.Adica,vine de la vinul de Bordeaux pe care traditionalul il apreciaza.Zic si eu asa,ca nu am de unde sti.

# avocacatului traditional & sereistului de serviciu date 16 June 2013 22:11 0

Acele asa-zis ironii sunt asemenea celor bassiste, adica el le emana, el rade. Plus limbistii de pe margine care se hlizesc, sa-i faca pe plac sefului, poate le da o maslina mucegaita in plus. Fraierica, mai sunt unii care beneficiaza de o educatie / instruire mai vasta decat unele baloane de sapun care fac clabuci pe aici. De kitsch-uri, lipsa de bun-simt si neprofesionalism suntem satui pana peste cap.

# manifest date 14 June 2013 21:47 +2

Nenea asta nu are barouri, nu are uniuni, dar vorbeşte de ziua avocatului. Vai de capul nostru!

# IOAN DUSCAS date 14 June 2013 22:42 +4

INTR-UN STAT MAFIOTO POLITIENESC AVOKATUL PE CINE SA MAI REPREZINTE DAKA PROCURORUL VREA SA FIE MAGISTRAT SI SA KAUTE DREPTATEA EFECTIV NU MAI ESTE NICI O NEVOIE DE AVOCAT ! INTR-UN STAT DE DREPT AVOKATUL ESTE EGALUL PROCURORULUI DAR INTR-UN STAT POLITIENESC ESTE A CINCEA ROATA LA KARUTA !

# ZIUA AVOCATULUI date 14 June 2013 22:52 +5

eu ii urez lui domn\" florea sanatate si -l astept sa se inscrie sa dea examen de intrare in avocatura. ii reamintesc tovarasului florea ca el nu este avocat, nu a dat examen si nici nu exista unbr-ul de care tot vorbeste, cu de la sine putere si-a facut o uniune de bisnitari traditionali deocamdata acceptata de unii magistrati obedienti care si-au bagat progeniturile imbecile, incapabile intelectual sa castige un ban nemeritat. asa-i IDIOTULE TRADITIONAL? 

# La multi ani...cu acte de infiintare! date 15 June 2013 10:07 0

La multi ani, de jure,celor cu acte de infiintare! Celor care nu au acte de infiintare, statut, hotarare judecatoreasca de infiinatre, lege de infiintare si nici o dovada ca au dobandit personalitate juridica, chiar daca vrem sa le uram ceva, nu putem ptr. ca nu exista de jure! :D Iar pentru cei care inca mai cred in povestea cu \"traditia\" si descalecarea le uram un traditional \"Somn usor!\" ca tot traiesc in noaptea mintii!:)))))) Era sa uit! Si un traditional spor la spaga!:))))

# unul date 15 June 2013 11:08 -4

Ai mare dreptate !!! Ne vedem prin instante ! Aaaaa, nu ai voie sa intri, uitasem ! Ooops !!! Bolovanuleeeeee care te crezi avocat !!!

# 992 date 15 June 2013 11:13 +1

Pe cuvantul tau de pionier ca asa este ? Ca nu ne primesc instantele ?

# Sîc! date 15 June 2013 20:02 0

Te-ai trezit din noaptea mintii / Si improsti de zor dejectii!/ Eu te iert mai fratioare/ Ptr. ca spaga te doare!/ Eu de jure, deci, exist/ Tu de facto, deci, persisti! / Ei cu acte/ Tu traditie/ Eu de jure/Tu ...dejectii!

# Avocat legal date 16 June 2013 21:17 0

Pisoiule, te-ai scapa pe tine daca ai vedea la cate dosare lucrez, in ce domeniu si la cate instante din Romania. Nu mi-ar placea sa-mi zici \'maestre\', dar mana te-as lasa sa mi-o pupi! :lol: Te salut, in numele avocatilor \'Bota\'. ;-)

# avocat traditional date 18 June 2013 20:06 -1

Sa mori tu mai avocat legal Bota?Fii sigur ca nu o sa-ti spuna nimeni maestre.lasa-te de sotii si pune mana pe carte ca azi maine va rfi ne4voie sa dai examen pentru UNBR Florea.Esti penibil,mestere.

# Titi date 18 June 2013 20:29 0

Mestere traditional, nici dupa infarctul pe care zici ca l-ai avut, nu ai devenit un om mai bun ? Urasti, de-a dreptul, avocatii din structura Bota, pentru simplul motiv ca isi castiga o paine. Cred ca necazul prin care ai trecut, ar fi trebuit sa te schimbe, in bine.

# carnat traditional date 18 June 2013 20:58 0

Prosule, eu am vorbit serios, dar tu nu nu poti, biologic, sa pricepi lucrurile serioase, si nici sa faci diferente. Daca iti demonstrez, stai capra? :lol:

# JOI la JS1 date 15 June 2013 11:25 +4

Joi la JS1, presedinta a zis ca exercitam legal profesia de avocat si l-a lasat pe un av de la noi sa il apere pe ... Bota ! http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000369661&id_inst=299

# asa e date 15 June 2013 11:27 +4

Asa e, am fost in sala: de ciuda av ,,traditional,, a recuzat-o pe jude: ,,Respinge ca neîntemeiata cererea de recuzare împotriva d-nei judecator Constantina Veronica Adam, formulată de pârâta SOCIETATEA CIVILA PROFESIONALA EXCELLO,,

# si eu date 15 June 2013 11:30 +1

Si eu am vazut! In ac. dosar ,,preseditele,, lobotomiei a mai falsificat un act ! Va face sbarna pe viata !

# interesant date 15 June 2013 11:32 +1

Chiar, pe Bota numai noi il putem apara !

# Si la ICCJ date 15 June 2013 11:34 +2

Nu uitati ca si la ICCJ, completul de 9 juzi i-a permis colegului nostru Belniceanu sa il apere pe Bota !

# pt interesant date 15 June 2013 12:58 -2

BOTA NU MERITA NICI UN SCUIPAT DE LA NOI, DARMITE SA IL APARAM. NU A FACUT NIMIC PENTRU NOI IN 10 ANI, SINGURA LUI PREOCUPARE, A FOST SA INCASEZE, SA INCASEZE SI IAR SA INCASEZE, DONATII. STIU O GRAMADA DE AVOCATI DE LA NOI, CARE L-AR VREA IN PUSCARIE, SA SCAPAM ODATA DE EL. NE-AM SATURAT DE SCHEZOFRENIA LUI.

# TU SA APERI date 16 June 2013 15:10 0

Tu analfabeto, sa-l aperi pe Bota ? ,,SCHEZOFRENIA,, (?) e a ta !!!

# adevarat date 15 June 2013 11:36 0

Asa e: http://bota.ro/nou-inalta-curte-permite-avocatului-belniceanu-din-baroul-bucuresti-bota-sa-il-apere-pe-bota/

# Victor Rusa date 15 June 2013 12:32 0

 Va prindem noi la Cluj. Cine vine la Cluj îl provoc la duel. 

# pt Victor date 15 June 2013 13:08 +3

Victor, sa inteleg ca esti avocat traditional? De ce atita ura fata de avocatii UNBR 2004, ce v-au facut noi. V-am luat painea de la gura si v-am lasat flaminzi, am respirat aerul vostru si nu puteti respira de noi ? In ce tara din lumea asta, ai auzit ca niste confrati avocati sa se comporte de asa maniera. Ai auzit ca medicii sa se urasca si sa se injure ? Un avocat, este confrate cu orice avocat din lumea asta si trebuie sa se respecte reciproc. Ura asta, e semanata de porcul mistret FLOREA GHEORGHE, care nu doreste liberalizarea avocaturii, pt ca se pierd milioanele de euro din taxele avocatilor si puterea asupra lumii politice.

# 992 date 15 June 2013 13:33 +1

Si sa nu uitam banii din oficii, acele meleoane frumoase incasate de la MJ, adica de la fraierii de contribuabili. Cumm sa dea flocea din mana atata banet ??

# pt Victor Rusa date 15 June 2013 14:14 +1

Ba, Rusa, tu esti de-a dreptul analfabet. Acceptam duelul cu tine oriunde, chiar si la tine acasa.

# Ultimul Charlot date 16 June 2013 13:51 0

...so mori tu...uite ca eu am fost intr-un dosar penal in recurs in luna mai anul asta si instanta m-a acceptat cu toate ca la fond a fost ridiata asa zisa exceptie, deci aveau in dosar dovada ca sunt de la un barou legal. S-a creat folclor ca la Cluj instantele nu lasa...

# felicitari ! date 16 June 2013 17:19 +1

Fa niste copii de pe hotarari sau incheieri de sedinta(inclusiv de la instanta de fond) si comunica-i-le lui Bota, pentru a le publica pe site-ul uniunii noastre. Probabil ca  faceai acest lucru si fara recomandarea mea... Cred ca esti colegul de la Botosani caruia i s-a recunoscut calitatea de avocat de catre mai multe instante, inclusiv de catre ICCJ. Felicitari !

# C.S. date 16 June 2013 21:18 -1

Ok, tu vino cu spada caci eu imi aduc Walther-ul! :lol:

# Dediu Dorina date 15 June 2013 13:54 0

 Trăim, luptăm pe Horea Ovidiu Tocan îl apărăm. 

# lupta fraiero date 15 June 2013 14:10 0

Fraiero, zici ca \"traim, luptam, pe Tocan il aparam\". Ai uitat esentialul:\" SI CU EL NE REGULAM ! \"

# avocat traditional date 16 June 2013 13:30 +1

Te salut mai fraiere de Gyu.Chiar mi-a fost dor sa te aud.Mi se pare ca imi reprosezi disparitia,dar ultimul apel catre tine eu l-am dat.Nu am mai aparut pe net pentru ca m-am saturat sa ma tot cert cu Bota.Asta ori scriu de bine ori de rau,ori serios ori neserios,tot se da laq mine.Atata stie,atata scrie.Bine c a ati scapat de el.Am impresia ca situatia voastra se va reglementa cat de curand dar cu o conditie:sa dispara de la voi smecherii si impostorii.Cu Bota ori cum Botomei nu mai puteti merge inainte.Eu ,oriunde se va discuta prob lema voastra o voi sustine (cu amendamente-care pe tine nu te afecteaza,sunt convins).Nu mi-ai raspuns in legatura cu problema ta la organele de urmarire penala.Nu ai publicat hotararea aia cu care te-ai laudat.In rest,imi vad de treaba.Nu o duc rau(dar nici nu ma laud).oricum sunt multumit.mai sunt probleme de sanatate (am avut un infarct,dar sa nu zici la nimeni,ca iarasi sare in sus de bucurie legea 3/48)dar nu grave.merg la pesti,mai merg si in afara(cu rost ori fara rost).Sper ca nu ai probleme(de nici un fel) Trebuie odata sa gasim o solutie pentru a ne vedea.Gandeste-te cum am putea-o rezolva.O sa ma gandesc si eu.O saptamana fericita in continuare.

# EU date 16 June 2013 18:21 +4

DE ZIUA AVOCATURII AM SI EU INTREBARE PENTRU FLOREA GHEORGHE. CUM DE NU ARE INFIINTATA ENTITATEA ADICA UNBR-UL ASA-ZIS TRADITIONAL, IN LIPSA ACTELOR NEAVAND CAPACITATE DE EXERCITIU SI DE FOLOSINTA. APOI CUM SE FACE CA UNBR GHEORGHE FLOREA DESI PRIN LEGEA 255/2004 A FOST INTERZISA INFIINTAREA DE BAROURI SI UNBR, A INFIINTAT UNBR TRADITIONAL IN 2006.NU CUMVA S-A SCOS SINGUR IN AFARA LEGII? RASPUNDE FLORICA FARA PULICA.

# anunt UNBR date 16 June 2013 22:17 0

UNBR ORGANIZEAZĂ ÎN 28 iunie 2013 EXAMEN DE PRIMIRE ÎN PROFESIE - DREPT PENAL, DREPT PROCESUAL PENAL, DREPT CIVIL, DREPT PROCESUAL CIVIL, LEGEA NR. 51/1995, REPUBLICATĂ - INFORMAȚII – TELEFON UNBR: 021/3150244 Acte necesare înscrierii 1.Copii după actele de identitate şi stare civilă – xerox 2.Dovada calităţii de licenţiat în drept – xerox 3.Certificat de cazier din care să rezulte că nu vă găsiţi în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute de art. 13 din Legea nr. 51/1995, replublicată – original 4.Două fotografii color – 3×4 cm; 5.Taxă de înscriere (o donaţie de min. 2.000 RON); 6.Certificat medical (clinic sănătos, nu este în evidenţă cu boli cronice neuropshihice şi contagioase) – original; Calitatea de AVOCAT DEFINITIV se dobândeşte conform art. 20 alin. 1, 2, 5 din Legea nr. 51/1995, republicată.

# Codrura date 17 June 2013 08:31 0

  Tocan, deasta om nu mai gasim noi, 

# si ne-am infratit si cu Chisinaul,protocoale,protocoale date 17 June 2013 14:01 +1

http://www.unbr.ro/fisiere/file/Diverse_2013/MESAJ_PRESEDINTE_UNBR_BAROUL_ALBA_2013.pdf

# Dutu date 29 June 2013 12:00 +1

Da! singura meserie de escroc în România este meseria de avocat . Ce fel de avocați sânt aceia care în grup de dopi-trei-ppatru nu fac față unui neavocat ? Ce avocați sunt aceia care vând probele părții pe care o reprezintă și aceasta pierde procesul , dreptul .? Ce avocați sunt aceia care se opun actului de justiție ? ce avocați sunt aceia care refuză să lupte la bară în fața instanței cu mandatari neavocați ? Vorbesc doar pe probe , iar în opinia mea sunteți nilște escroci , oameni care înșeală justițiabilii cu numele vostru de avocați . Poate 1 % dintre voi dacă merită numele de advocat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.03.2023 – Blocaj in cazul pensiilor de serviciu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva