25 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AU VOTAT 52% - Curtea Constitutionala are de ales intre tradare si respectarea votului cetatenilor. Numarul romanilor cu drept de vot nu este 18.292.514, cum a comunicat MAI catre BEC pe baza unor liste neactualizate, ci 16.527.971. Rezulta ca referendumul a trecut cu 52%! Falsul se datoreaza regimului Basescu, care a mentinut in baza de date a Internelor 1,77 milioane de morti (Documente)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

31 July 2012 17:04
Vizualizari: 9120

 

Referendumul pentru demiterea presedintelui Romaniei a trecut, Traian Basescu fiind demis fara niciun dubiu. Rezultatele transmise de Biroul Electoral Central (BEC) privind participarea la vot a doar 46% din cetatenii cu drept de vot, din minimum necesar de 50% plus unul, se bazeaza pe cifre false comunicate catre BEC de Directia pentru Evidenta Persoanelor din cadrul MAI, care a informat ca numarul de alegatori inscrisi in copiile listelor electorale permanente este destinate referendumului ar fi de 18.292.514 alegatorivezi adresa atasata la finalul articolului. In realitate, numarul real al cetatenilor cu drept de vot este de doar 16.527.971 alegatori. Diferenta de peste 1.770.000 alegatori sunt persoane decedate, care nu au fost sterse din baza de date in mod intentionat de catre exponenti ai regimului Basescu, care au urmarit sa previna din timp un vot care ar putea fi defavorabil lui Traian Basescu sau PDL-ului. Biroul Electoral, dar si Curtea Constitutionala au obligatia sa verifice corectitudiena listelor cu algatori, inainte de a da vreo decizie!


Cum s-au umflat artificial listele electorale cu 1,77 milioane de morti si cu persoane cu acte de identitate expirate

In realitate, listele de evidenta a populatiei au fost falsificate, pentru ca masa cetatenilor cu drept de vot sa fie marita artificial cu 1,77 milioane alegatori, fapt care a fost posibil – spun surse neoficiale – printr-un soft secret cu care baza de date a evidentei populatiei, administrata de MAI, a fost „imbogatita” cu persoanele decedate in ultimii ani, dar si cu persoane cu carti de identitate expirate, desi acestea trebuiau eliminate din listele cu votanti.

Demonstratia falsului a fost facuta in premiera luni, la Antena 3, de catre senatorul USL, Dan Sova (vezi foto) care a prezentat documentul bomba: adresa Institutului National de Statistica nr. 4725 din 26.07.2012, care intr-un raspuns oferit USL a aratat: „numarul provizoriu al populatiei stabile din Romania la recensamantul din 2011 a fost de 19.042.936 persoane”. Datele oferite nu pot fi puse la indoiala, intrucat acestea au fost mentionate inca din 2 februarie 2012, printr-un document oficial postat pe siteul www.recensamantromania.ro.

Lectia de aritmetica a senatorului Sova: au votat 52% din romanii cu drept de vot

Plecand de la cifra de 19.042.936 de cetateni romani, inregistrati la recensamantul din 2011, senatorul Sova a adaugat numarul de cetateni romani cu drept de vot, de pe listele din strainatate, ajungand la cifra de:

20.254.866 care reprezinta totalul cetatenilor romani din tara si strainatate

din aceasta cifra s-a scazut:

3.726.895 – numarul populatiei cu varsta de pana la 18 ani, care potrivit Constitutiei nu are drept de vot;

Rezultatul: 16.527.971 – alegatori (persoane cu drept de vot)

Conform ultimelor date furnizate de BEC la 30 iulie 2012, orele 14.00, dupa numararea a 99,97% din voturi, s-a stabilit ca la nivel national au votat 8.455.336 alegatori, reprezentand 46,23% din numarul persoanelor cu drept de vot.

Ca atare, daca raportam cifra reala de alegatori (nu cea falsa comunicata de Interne) de 16.527.971 la numarul de 8.455.336 persoane care au votat la referendum, rezulta ca au votat circa 52% dintre romanii cu drept de vot – deci REFERENDUMUL A TRECUT!

Curtea Constitutionala trebuie sa valideze referendumul si sa constate ca Traian Basescu este demis!

In urmatoarele zile, cel mai probabil joi, Curtea Constitutionala va trebui sa se pronunte asupra rezultatelor finale pe care le va comunica Biroul Electoral Central. Oricum Curtea Constitutionala a comis deja pacatul de a impune prin decizia nr. 731 din 10 iulie 2012 un cvorum de 50%, plus 1, care contravine Constitutiei, fiind evident ca aceasta Curte compusa din politruci a ignorat art. 2 din Constitutie si principiul de baza al unei democratii – forta votului popular. In decizia nr. 731 din 10 iulie 2012, Curtea Constitutionala a hotarat: „Constata ca Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente. Definitiva si general obligatorie.

Fata de datele oficiale de la Institutul National de Statistica si reactiile neconvingatoare ale celor de la Evidenta Persoanelor, care dau din colt in colt si nu pot explica de unde provine diferenta de 1,77 milioane de alegatori in plus, Curtea Constitutionala are obligatia sa valideze referendumul.

Curtea Constitutionala trebuie sa verifice realitatea listelor alegatorilor, chiar daca verificarea acestora ar dura saptamani de zile, in caz contrar judecatorii acestei Curti riscand sa tradeze poporul care ii plateste! Cu atat mai mult cu cat rezultatul referendumul este necrutator. 88% din alegatori au votat pentru demiterea lui Traian Basescu, devenit un presedinte ilegitim in conditiile in care a fost ales presedinte in 2009 cu doar 5,2 milioane de voturi, fata de cele 7,4 milioane de romani care i-au spus la 29 iulie 2012 sa plece acasa!

USL va depune in curand la Curtea Constitutionala un set de documente despre problema fraudarii listelor cu alegatori, pe care judecatorii CCR au obligatia sa o verifice.La fel cum acestia vor trebui sa ia in seama si boicotarea referendumului chiar de catre cel dedus judecatii poporului, intr-o maniera care constituie un atentat la democratie.

Totodata, Biroul Electoral Central are obligatia ca inainte de a da un verdict final, sa verifice corectitudinea numarului de alegatori ce i-a fost transmisa de MAI, inainte de a trimite rezultatele finale la Curtea Constitutionala.

Curtea Constitutionala va putea decide doar cu doua treimi din cei 9 judecatori - adica cu 6 voturi

 Mai exista insa o problema foarte mare pentru Traian Basescu, care nu mai detine controlul pe Curtea Constitutionala, prin judecatorii numiti de el. Si aceasta intrucat Curtea va putea decide asupra referendumului doar cu 6 voturi din 9. Cum pana in prezent, in deciziile in care Traian Basescu a avut mari interese, contrare celor politice din tabara adversa, judecatorii constitutionali s-au intrecut in opinii separate. Ramane de vazut daca Traian Basescu va mai gasi in ziua de azi 6 judecatori care sa-i fie fideli si sa inchida ochii la vointa populatiei care a votat cu 88% pentru demiterea sa.

*Cititi aici adresa cu care MAI a intoxicat BEC in privinta cifrei alegatorilor

*Cititi aici adresa INS care demonstreaza numarul real al populatiei la recensamantul din 2011

*Cititi aici rezultatele partiale la Referendum, comunicate de BEC la 30 iulie 2012

*Cititi aici Decizia Curtii Constitutionale nr. 731 din 10 iulie 2012

Comentarii

# xx date 31 July 2012 17:27 +11

conform legii nu conteaza datele INS ci LISTELE ELECTORALE. legea este clara si nu ai ce sa interpretezi. este culpa USL ca au fost idioti si s-au grabit sa faca referendumul fara sa stie SIGUR ce numar de alegatori trebuie sa se prezinte la urne ptr validarea referendumului. Degeaba tipa Sova ca o baba in piata, este vina lui ca nu au actualizat listele mai ales ca detin portofoliul MAI, adic tocmai ala ce trebuie sa actualizeze listele electorale. Prostia se plateste si Sova este bun de plata.

# x-files date 31 July 2012 17:56 +13

unde in in lume si in ce norme de drept (constitutional, privat, public, penal) un fals este legal???si cf.caror legi un mort este viu spre ex.???

# xx date 31 July 2012 17:59 +1

lipsa actualizarii listelor electorale nu este un FALS. daca nu stii atita lucru nu ai ce cauta pe un site adresat juristilor. iar daca esti jurist, atunci esti esti o nulitate - pune mina pe carte inainte de a vorbi.

# Uz de fals date 31 July 2012 18:01 +9

este uz de fals, cand s-au trimis listele neactualizate, stiindu-se ca nu sunt corecte. Caz de parnaie

# xx date 31 July 2012 18:09 +2

nu poate fi uz de fals daca nu ai si o infractiune de fals asociata. iar falsul nu exista, juridic vorbind

# DOREL date 1 August 2012 09:26 +3

Mai draga, cineva te-a conectat direct la 380 V, cum naiba sa nu fie fals ?? E, ma' nene, fals toata ziua, fals intelectual adica ! Asa ca, du-te fratioare si canta la alta masa, poate p-acolo sa ai mai multe succesuri ! Parerea mea ...

# x-files date 31 July 2012 18:13 +7

Lipsa actualizarii este contraventie in prima facie insa daca produce consecinte juridice adica invalidarea unui refrendum valid discutam de fals intelectual si uz de fals.Intoarce-te la scoala si o sa citesti elementele constitutive ale infractiunilor respective. Eu nu te-am jignit dar mai bine taceai si doar aveam impresia ca esti prost asa ai inlaturat orice dubiu.

# xx date 31 July 2012 18:18 +1

ce vorbesti Frantz? analizeaza elementul material al infractiunii de fals si poveste tu din putul gindirii unde se incadreaza neactualizarea unei liste electorale in infractiunea de fals. ai creierul spalat or what?

# x-files date 31 July 2012 18:39 +7

Omisiunea de a actualiza ce constă în abţinerea de a efectua o acţiune pe care legea pretinde să fie îndeplinită, încălcându-se astfel o normă onerativă.Când printr-o normă (onerativă)care prevede in mod expres obligatia de a avea o anumita conduita, se pretinde membrilor institutiei să facă ceva şi aceştia nu îndeplinesc obligaţia, se săvârşeşte o infracţiune omisivă. Mai mult, actiunea de-a emite listele electorale în care sunt atestate împrejurări necorespunzătoare adevărului, oare ce inseamna?

# xx date 31 July 2012 18:43 -4

bah taticule, vorbesti aiurea si pe linga subiect. te-am rugat sa analizezi elementul material al infractiunii de fals (asa cum apare in CP) si sa imi spui unde se incadreaza fapta omisiva de a nu actualiza listele electorale. dovedirea infractiunii se face printr-o asemenea analiza si nu prin boscorodeli electorale de postaci de partid. ori discutam dpdv juridic ori batem cimpii pe argumente electorale. alege, ca sa stiu unde ne situam.

# x-files date 31 July 2012 18:52 +4

Ti-am raspuns mai sus.Citeste cu atentie, vorbeam de drept penal nu de PD-L.Cat iti da sa postezi?Sau esti pe faras daca pica ta******? Elementul material al infracţiunii de uz de fals constă în acţiunea de folosire a unui înscris oficial nereal.Pentru realizarea elementului material al infracţiunii, este necesar ca folosirea înscrisului fals (lista electorala cu morti care ar avea drept de vot este un fals) să fie efectivă, iar înscrisul folosit să fie susceptibil de a produce consecinţe juridice (produce invalidarea referendumului), adică de a servi ca probă.

# Timur Lenk date 31 July 2012 19:14 -4

Te intreba care e latura obiectiva(contrafacere,alterare?). Nu ai raspuns. Dar spune-mi mie, ce fel de fals e? Material sau intelectual? Cine il poate comite? Cei de la Starea Civila sau cede la MAI? De ex, daca nu se trimite la Evidenta un deces. Hai, zi-mi mie!

# x-files date 31 July 2012 19:29 +1

Contrafacerea s-a produs prin omisiunea actualizarii.Cititi inainte sa intrebati, tocmai spusesem in al doilea comentariu, nu cred ca e nevoie sa desenez.Despre ce fel de fals e iar am raspuns mai sus in primul comentariu.Il comite functionarul din cadrul primariei (starea civila) care nu introduce in baza de date a programului informatic unic (gestionat de Directia Evidentei Po******tiei) datele persoanei decedate, el pe langa a emite certificatul de deces are obligatia sa actualizeze si datele...de fapt citeste legea.In rest ma opresc aici cu postaci portocali de meserie nu am ce sa discut am comentat deja prea mult si nu e cazul, in cazul vostru singurul comentator competent este medicul psihiatru.

# Timur Lenk date 31 July 2012 19:48 -4

Contrafacere prin omisiune?  Incredibil! N-ai citit nici abc-ul falsului. Cei de la Starea Civila falsifica, dupa creierasul tau,listele? Baiatule, te banuiam imposor, dar chiar atat de prost sa fii... Ma infioara. Si inca ceva. Ce legatura are cu politica ce am intrebat eu? Te-ai panicat pt ca ti-ai dat seama ca habar nu ai? Esti bou, mah? Auzi, citeste legea... Citeste tu Capra cu trei iezi, acolo e nivelul tau

# Thimur Flenk date 31 July 2012 20:30 +2

DEX:FALSIFICÁRE, falsificări, s.f. Acţiunea de a falsifica şi rezultatul ei; CONTRAFACERE. [Var.: (pop.) falşificáre s.f.] Falsificarea unui inscris oficial cu prilejul intocmirii acestuia....prin omisiunea cu stiinta de a insera unele date sau imprejurari. Cu starea civila citeste art.9 din L.119/1996 Am rabdare cand e vorba de prostie, insa nu cu cei care sunt mandri de ea.Despre jignirile care constituie argumentele tale juridice nu am ce sa comentez asta e nivelul tau de pretins intelectual cu IQ de molusca

# Timur Lenk date 31 July 2012 20:57 -5

Trimite,bah, un cv la Ecarisaj, du-te acolo ca javra sa exerseze hingherii prinderea cu latul. Oricum, osa-ti dea 300 RON, sa iei o vodca pe zi. Astfel, ne scutesti de "argumente" de drept din DEX. Nu mai fi nervos, nu e vina mea ca parintii tai(frate si sora) , nu ti-au mai platit taxa la Spiru . Au dat banii sa-ti " contrafaca" diploma de BAC :lol:

# Timur Flenk date 31 July 2012 21:07 +3

Pe drumul vieţii dacă dai de proşti,/Cu uşurinţă poţi să-i recunoşti,/ Dar, cât te-ai strădui să îi îndrepţi,/N-ai nici o şansă: ei se cred deştepţi.

# Timur Lenk date 31 July 2012 21:15 -6

Rascolitor... Trebuie sa-ti treci poezia de invatat pe maine(clasa a2-a, la scolile speciale pt retardati) pe site? Asta e replica? Credeam ca ma mai distrez cu tine,dar esti lipsit si de haz. Adevarul e ca prost cu umor nu exista. Stric orzul pe gaste,vorbe de duh cu un microcefal. Hai,inapoi la abac si cartea de colorat :lol: :lol:

# xx date 31 July 2012 21:52 -3

avocat de 3 parale, vii si argumentezi o analiza in drept penal cu explicatia din DEX? unde dracu ai invatat drept? asa v-au spus voua la scoala de maistri in drept penal ca analiza unei infractiuni se face cu dex in brate? bahh usl, trimite macar la postare pe unii care se pricep in domeniu si nu idioti de 3 parale.

# Securistii lui Base pe LUJU date 31 July 2012 18:15 +8

Ce-a sarit repede SRI-ul lui Basescu sa intoxice LUJU cu comentarii pro-Chiorul! Mai usor baieti, mai rasfirati :D :D

# Emil date 31 July 2012 22:31 -4

Pe aici e cineva JURIST? Eu observ cam multi securisti :-) PS Sova daca a votat, e fals. Pentru ca el a refuzat recenzarea! Voi ati trecut clasa? Sunteti juristi? Pai mai ma mir ca traim in Romania cum traim :-( Are careva habar ce legatura exista intre recensamant si listele electorale? Nu prea se vede. Sar multi ca oile ca "marele" jurist" SOVA a zis. Si citata sursa de incredere A3. Daca erati din alta tara ma bufnea rasul; asa .. :P

# Alberto Kurtyan date 5 August 2012 21:20 0

Dan Sova este un politician mascarici care crede ca are dreptul sa spuna orice prostie la televizor justificandu-le ca "declaratii politice". Declaratiile politice prostesti arata ca este un om fara coloana vertebrala pentru care adevarul este o simpla carpa cu care se sterge el cand vrea si unde vrea. Sau aceeasi carpa este un drapel. Nu are onoare si este isteric (si am senzatia ca ii plac drogurile).

# Artagosul date 4 August 2012 19:30 0

De actualizarea listelor electorale are datortia sa se ovupe Autoritatea Electorala apermanenta, adica d-na Ana Maria Patru, adica prietena de chefuri a lui baselu si a lui nuti udrea. DEEEEEEEECI raspunde Guvernul MRU care a aprobat aceste liste in martie 2012. Ati inteles basistilor????????????

# Antonie Iorgovan date 31 July 2012 17:33 -4

În temeiul art.81 alin.(1) din Constituţie, este declarat ales candidatul care a întrunit în primul tur de scrutin majoritatea voturilor alegătorilor înscrişi în listele electorale.

# x-files date 31 July 2012 18:03 +8

Se rascoleste Antonie Iorgovan in mormant ca micul pe gratar cand vede ca ti-ai luat ca pseudonim numele sau: 1)art.81 se ref.la alegerea presedintelui ci nu la demiterea sa 2)pe logica asta falsa daca s-ar merge ar fi demis deoarece a intrunit majoritatea voturilor alegătorilor înscrişi în listele electorale, dar sa fie DEMIS.

# Timur Lenk date 31 July 2012 18:16 -5

Istetule, omul trimite la "liste electorale", respectiv la alegatorii inscrisi pe aceste liste, nu la INS. Asta voia sa spuna. Frate, v-a orbit oftica,nimic nu mai vedeti...

# seflemench date 3 August 2012 13:53 0


Citeza pe Timur Lenk
Istetule, omul trimite la "liste electorale", respectiv la alegatorii inscrisi pe aceste liste, nu la INS. Asta voia sa spuna. Frate, v-a orbit oftica,nimic nu mai vedeti...
bine, bine, dar ce ne impiedica sa refacem acum listele? Le refacem, scoatem mortii din ele, ca asa e normal si corect, si dupa aia ne raportam la ele cat vrem

# Alberto Kurtyan date 5 August 2012 21:22 0

Antonie Iorgovan este vinovat de Constitutia asta defecta. Reparati Constitutia!

# Emil date 31 July 2012 22:51 -2

(ne)Stimati tovarasi! Voi, juristi (i)remarcabili nu aveti propietatea termenilor! Nu au fost alegeri. A fost o mascarada de referendum . Atat.  PS Cat va sustine gasca GRIVCO?

# GRIVCO date 1 August 2012 07:40 +2

Răspunderea Preşedintelui poate fi de natură „exclusiv politică” sau de natură juridică. Răspunderea juridică nu poate fi cu totul disociată de cea politică, iar răspunderea politică este, la rândul ei, angajată pe temeiul legii constituţionale şi conduce la consecinţele arătate de Constituţie-Instituţii şi proceduri constituţionale, ed. CH Beck, Bucureşti, 2006,Ion Deleanu.Ar însemna să negăm un adevăr izbitor, să eliminăm din orizontul nostru patimile din Parlament, afişele şi panourile campaniei pentru referendum, dezbaterile politice şi vocaţia cetăţenilor de a-şi susţine sau nu Preşedintele suspendat. Demiterea prin referendum cuprinde o latură politică şi alta juridică ce nu se exclud.

# ba,nu tine! date 31 July 2012 18:03 +8

si chiar imi pare rau.Da' pa "statistici", chiar nu merge!Daca astia demonstreaza ca pe liste au fost aia o suta, doua, trei sute de mii de morti care ar depasi 50%(si io cred ca se poate demonstra),atunci poti sa spui ca ai dovedit ceva...ca de-aia suntem juristi! Pe de alta parte sintagma "asigura cel putin jumatate plus unu"poate fi interpretata,asa ca...speram!!!

# consilier juridic date 31 July 2012 18:08 -6

Fratilor !, USL este in erore rau de tot, mari juristi pe care ii au, poate or fi priceputi la invocarea unor excepti de procedura la instanta, dar la drept constitutional sigur sunt varza :lol: , impreuna cu postaci de serviciu :-*

# Timur Lenk date 31 July 2012 18:11 0

Xx are dreptate. MAI detine singura evidenta legala a persoanelor cu cetatenie romana si drept de vot. De aceea, in legislatia electorala, se vorbeste doar de listele electorale, neexistand o alta baza a evidentierii numarului acestora. Neactualizarea acestora nu are nicio relevanta in acest moment. Asa se intampla cand e mare graba...

# consilier juridic date 31 July 2012 18:12 -4

Intrebare pentru USL si luju.Cum s-a reusit performata votului de 250 % in comuna Lepsa -Vrancea, pe urma in Olt, Mehedinti, Teleorman 8) , acesta fiind cele mai sarace judete ale tarii. :-* :-x

# xx date 31 July 2012 18:16 -5

atit timp cit se putea vota ORIUNDE este de asteptat sa ai asemenea cifre deoarece in orice comuna puteau vota persoane din afara acesteia. ramine de vazut daca au fost voturi multiple sau erau doar in trecere prin zona.

# Ezoteric date 31 July 2012 21:50 +4

La fel cum la paris s a votat la 11 secunde acum cativa ani ! Doar ca atunci nu ai avut intrebari pentru pdl,poate nu erai nascut,iar la paris nu era saracie ? Esti fata mare,nu ai cunostinta de cum se fura la alegeri,esti legalist doar cand pierde basescu. Bine,din 87 la suta,vreo zece procente sunt furate. Sau 20 . Esti multumit ? Povestea cu parisul a decis un rezultat la 0,ceva,iti amintesti,corectule care esti,ai pus ceva intrebari atunci ? Sa continuam cu istoria,stii ce l a omorat pe ceausescu ? Or fi fost doua sau patru gloante ? Astia au zis ca patru,dar daca erau doua ? Propun sa il inviem,s a furat la numaratoare ! Nu se poate ?!! Tot mort e,la fel ca base,87,80,75,72,chiar conteaza acea comuna ? Po******tia care a votat,pro sau contra e po******tia care plateste tva,taxe,cumpara benzina, mancare,etc Mai e o masa de boschetari care nu sunt activi,care spala parbrize,parcagii etc. Si unii oamenii,cam un milion de oameni seriosi care l au ascultat pe presedinte. se schimba sensul?

# jfg date 31 July 2012 18:24 -5

hmmm... sa il cred pe d-nul Sova... nu prea.....miroase a facatura....dar...are grija CCR sa ii ajute

# BERCEA MONDIAL : durere la frații mei,, date 31 July 2012 18:51 +7

XX cred că tu ești căzut în cap. Este vorba de liste electorale REALE și nu FALSE, nu știu dacă înțelegi ?. Oamenii au demonstrat că listele nu sunt reale, dacă au trecut și morții pe liste, după mintea ta de gâscă ar fi trebuit URNE la fiecare CAPELĂ și la IML. OK ? nu mai comenta tu ai apă în cap sau ești plecat de acasă

# Tovarasul Nicolae Ceausescu si Crinutza date 31 July 2012 19:28 -2

USL a dus urne la spitalele de psihiatrie, in baruri pe litoral, in weceuri publice, puteau sa duca urne si la fiecare capela si la iml, poate asa faceau pragul de 50%. Daca prin "judietzul uolt, fruntash in intriesherrea socialista pi tzarra" au realizat prezente prin secti de 300%, iti dai seama ce prezente adunau in cimitire!

# cum ar fi ...corect date 31 July 2012 19:00 +7

ce este nul produce efecte nule, corect? ca juristi ar trebui sa vedem cum se remediaza problema decedatilor si a persoanelor care nu au ce cauta pe listele electorale. nu cred ca este ceva imposibil de realizat.dupa ce se "curata" lista, atunci se poate valida sau invalida referendumul. in cazul in care se ia de buna lista care contine erori ne intoarcem la adagiul pe care l-am enuntat anterior.

# Emil date 31 July 2012 22:55 -5

"Ca juristi"  Hopa! Da' tu cand te consideri fiinta rationalka esti in REALITATE un FALS.  Ar trebui sa stati mai la rand. Rade lumea de voi.  :sigh:

# trompeta lui Sova date 31 July 2012 20:26 -5

fratilor, frizati grotescul !

# Sa vedem ce mai zice CCR acum? date 31 July 2012 20:36 +15

Decizia CCR nr.682 din 27 iunie 2012, privind modificarea sistemului de alegere al senatorilor şi deputaţilor, “numărul deputaţilor şi al senatorilor se stabileşte prin legea electorală, în raport cu po******ţia ţării, care, conform ultimului recensământ, a scăzut în număr considerabil”

# bibi date 31 July 2012 22:44 0

bine mai1 asa e. corect.

# ionica date 1 August 2012 01:25 -1

Ce treaba avem cu recensamantul? Romanii din strainate i-a recenzant cineva? Le-a luat cineva dreptul de vot a acestora? Le-a retras cineva cetatenia romana? Ce tot o da USL cu recensamantul pe care tot ei l-au boicotat sa ne aducem aminte isteria CNP-urilor?

# lulica date 1 August 2012 07:43 +2

Da i-a recenzat, printre intrebarile de la recensamant era si cea legata de rude de gradul.I aflate temporar sau permanent in strainatate.

# iulica date 1 August 2012 08:31 0

Pe mine unul nu m-a intrebat nimeni asa ceva.... Si apoi daca nu exista rude de gradul I in Romania si familia s-a mutat cu catel si purcel in strainatate? ...sa nu mai vorbim despre moldovenii de peste Prut multi cu cetatenie romana. Daca exista o baza de date cu CNP-uri mi se pare mult mai reprezentativa...fata de un recensamant la care foarte multe persoane nu au fost recenzate.

# tutmes date 31 July 2012 21:59 -5

Bai Sova, cum e ba cu ministeru unbr, ba baiete? Ba, cum dracu va nimeriti voi in politica asta de cacat, toti ratacitii de prin cotloanele partidelor..?!?!?!?

# tot io, tutmes date 1 August 2012 20:03 +1

Sova, Monkey Pompa, Clism Antonescu...Iliescu taica, puteti sa-mi dai minusuri pana lesinati, tot niste nimeni sunteti. Niste trogloditi oportunisti, care habar n-aveti pe ce planeta traiti!

# gogi date 31 July 2012 23:13 -4

Ce conteaza, bah! Ie multi si prosti! Nu stie ce vrea!

# Catalin date 1 August 2012 07:57 -5

INS inseamna Institutul National de Statistica, nu? Aha, deci de statistica. Eu, spre exemplu, nu am fost "recenzat" (din diverse motive nu am fost pe-acasa). Inseamna ca nu exist? Sau ca nu am drept de vot? La serviciu utilizez Baza de date privind evidenta persoanei si pana in prezent nu am intalnit un "mort viu". Poate or fi si din astia, nu zic nu. Dar USL nu a demonstrat nimic, nu a venit cu situatii de genul asta. Adica sa vina cu liste electorale si sa zbiere: "Ba, uite aici, astia a decedati". Bine ca acum PDL-ul s-a abtinut de la vot ca va dati seama ce trafic era pe sosele cu atata turism electoral? :lol:

# bercea mondial: ,,cătălin e manevra la frații mei,, date 1 August 2012 08:57 +1

Nu cătăline, ins inseamnă individ nesănătos, tu chiar nu ai văzut sau auzit de listele cu morți ? dacă chiar ești interesat, au făcut o mare greșeală aceea că situația primită de la ,,ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A CIMITIRELOR,, în loc să o scadă din numărul celor cu drept de vot ei au inclus pe liste 334.285 015 decedați. E clar, această situație a fost prezentată pe un post TV.

# Aramis date 1 August 2012 09:16 0

Cu privire la validarea/invalidarea referendumului prezint mai jos unele propuneri, care ar putea fi utile. De la bun început doresc să precizez că nu sunt de profesie jurist, însă mă consider un român onest şi responsabil, ca mulţi alţii în această ţară. Doua sunt problemele care mi-au atras atenţia: 1)Respectarea principiului de a nu schimba regula în timpul jocului. Astfel, înainte de promulgarea de către dl Crin Antonescu a legii care stabilea pragul electoral, toată lumea avea în vedere, aşa cum e şi normal, asigurarea prezentei la vot a alegătorilor. În favoarea acestui argument s-au pronunţat(şi oricum nimeni nu s-a pronunţat împotrivă) toţi actorii politici, inclusiv PDL şi mai ales Traian Băsescu. Ulterior, se ştie, aceast princiu a fost încălcat cu brutalitate de Băsescu şi PDL, cu nerespectarea evidentă a principiilor democaţiei şi chiar a Constituţiei. Sunt convins că dacă dl Antonescu ar fi ştiut despre ce aveau în vedere Basescu şi PDL, ar fi fost pe deplin îndreptăţit să nu promulge legea şi să o retrimită la Parlament. 2)Cu referire la listele de alegători. Un verdict/decizie-aşa cum va să fie şi cea pe care o va lua Curtea Constituţională-nu se poate baza pe argumente sau documente, foarte posibil nereale. Nu ştiu cine ar putea accepta aşa ceva, prin urmare aspectul trebuie musai clarificat. S-ar mai putea constata, că plecand de la presupunerea realizării cvorumului prin prezenta la vot a 9,15 milioane de alegători, respectiv de la certitudinea celor 7,4 milioane care au votat DA pentru demitere, rezultă că procentul demiterii ar fi tot copleşitor, respectiv 81%. Având în vedere cele sus menţionate, în cererea pe care USL o va depune la Curtea Constituţională, probabil joi 02 august a.c, ar trebui să solicite, în ordinea de prioritate: • Validarea referendumului • Refacerea referendumului Prin urmare, Curtea ar trebui ca la luarea Deciziei să ţină cont de argumentele de mai sus, şi să aprobe una din cele două soluţii solicitate. În motivarea sa, Curtea ar putea sau chiar ar trebui, fie să ia în calcul informaţiile oficiale solicitate instituţiilor de specialitate, fie apelarea la o comisie de experti. Abia atunci Curtea s-ar putea considera în slujba poporului român(care îi asigură toate cheltuielile de întreţinere) şi nu a unor politicieni vremelnici(care au interese personale şi de grup). În paralel, cred că s-ar impune unele sancţiuni la nivelul MAI.

# catalin date 1 August 2012 09:31 +2

Bercea (io sper ca nu chiar Mondialu .... :-) ) Ce treaba are administratia cimitirelor? Eu stiu ca sunt operate certificatele de deces in aplicatia informatica, nu mormintele din cimitire. Si .... au aparut pe listele electorale 300 si ceva de milioane de morti? :sad:

# catalin date 1 August 2012 09:37 +1

A, mai e o vorba: "prosti aia, prostia aia". USL s-a grabit mai ceva ca fata mare la maritat. Asezau cadrul legislativ cum le convenea, numarau bine popo(r)ul elector si apoi purcedeau la suspendare. Au fost asa de prosti ca-mi face impresia ca tin cu Basescu. Pe de alta parte, hotul astalalt era normal sa profite de prostia alorlalti. asta era singura lui sansa: cvorum-ul.

# Ilarion date 1 August 2012 09:51 +4

Daca numarul de alegatori folosit de BEC ar fi real ar insemna ca po******tia Romaniei,ar trebuii sa fie 23,8 milioane cifra pe care nici statistica lui Ciuruitul nu a indraznit sa o foloseasca.Pe Critic Atac gasiti un articol foarte bine documentat cu citate din lucrari publicate.

# Socrate date 1 August 2012 09:59 +3

Cineva care semneaza “recensamant 2002” a postat pe dcnews un link si un comentariu : http://www.insse.ro/cms/files/rpl2002rezgen1/9.pdf “ aveti aici toate datele recensamantului din 2002. numarul total al po******tiei cu drept de vot este 16.833.541 => referendumul e validat chiar si dupa datele recensamantului din 2002 “ Intr-adevar, scazand numarul celor intre 0-17 ani, obtinem ca po******tia cu drept de vot este de 16.833.541 ( am verificat, asa este ). In litera legii se citeste “ listele electorale permanente” In spiritul legii trebuie citi “numarul total al persoanelor cu drept de vot”, care, teoretic, ar trebui sa fie egal cu numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente. In plus, boicotul declarat public a distorsionat participarea la vot. Numaru real al votantilor la referendum este egal cu suma dintre numarul celor care au participat la vot si numarul celor care, constienti de ce fac, au boicotat referendumul ( votanti virtuali ).

# Catalin date 1 August 2012 10:45 +3

Reiterez ideea ca mai mare credibilitate o dau bazei de date a MAI, decat recensamantului, dar in sfarsit. Basescu poate fi acuzat de foooooarte multe, in special, acum, de actualitate, de instigare la neexercitarea unui drept constitutional (umbla unele zvonuri ca s-au oprit la sediu buletinele unor membrii PDL in ziua cu pricina :-* ). Si asta ar fi o alta socoteala.... :-* Nu mai vorbim de morala, nu mai vorbim ca a ingradit un drept constitutional. Dar mizeria asta cu fata de om se mai poate petinde aparator al democratiei? Cand tocmai tu obstructionezi asta .... Sa mai vorbim si de maghiari? :o

# dan matei date 1 August 2012 12:46 +1

Ce fel de site specializat in lumea justitiei poate sa puna botul la elucubratiile unui neica nimeni care s-a trezit vorbind. Cred ca d-na Dinculescu se intreaba unde a gresit in educatia odraslei.

# jkle date 1 August 2012 13:09 -3

SOVA face legea in Roamania  dupa se trezeste dimineata se numeste DICTATURA..STIL NEOBOLSEVIC

# capatu` satului date 1 August 2012 15:11 -1

interesant este ca absolut intamplator, in presa de astazi au aparut interviuri date de tovarashii sova, ponta si nastase in care acestia sfatuiau anu` trecut po******tia ca ar fi mai bine daca nu ar participa la referendum - ziaru` adevaru`; listele electorale au fost comunicate BEC de MAI aflat sub conducerea usl - daca imi amintesc bine pe la atat la lectia de drept roman (la care sigur sova si ponta au lipsit) cat si la aceea de drept procesual civil se mentiona explicit ca: nimeni nu poate invoca propria turpitudine in apararea sa; binenteles usl n`are calitate procesuala in procesu` de validare/invalidare a referendumului, procedura prin definitie cu caracter NECONTENCIOS; suntem saraci, da` nu suntem prosti.

# avocatTM date 1 August 2012 16:23 -1

...descalificant articol pentru luju care incepe sa semene tot mai mult cu Antena 3.

# EBA date 1 August 2012 18:02 0

ce cool - de maine o sa ma cheme Eleana Duzina(12%) ca pe tati - dupa rezultatul la referendum 

# Av. Tiberiu KOVACS date 1 August 2012 22:34 0

Abordarea juridica a situatiei impune a se stabili daca listele electorale avute in vedere la referendum sunt ori nu sunt legale. Daca la 31 Martie 2012 acestea au fost validate atunci sunt partial legale. Asta pentru ca 1. legea se aplica in litera si spiritul ei. 2 Suveranitatea romaniei se manifesta si prin votul cetatenilor nu si prin neparticiparea la vot. Una este sa declari un act ca fiind legal alta este sa fie asa si in spiritul legii. Prezumtia de legalitate poate exista in cazul listelor electorale dar in acelasi timp aceasi prezumtie poate fi rasturnata prin probe clare. Un alt aspect al ipotezenlor este acela ca BEC ARE ATRIBUTIUNI IN CONFIRMAREA CONTINUTULUI ACESTOR LISTE,iar Mininisterul de Interne ca autoritate coordonatoare a evidentei po******tiei este direct responsabila si garanta a legalitatii acestor liste. I concluzie, daca se constata ca aceste liste sunt neconforme cu realitatea, CCR nu poate valida referendumul pentru ca nu are competente MAI dar poate declara nul referendumul. In consecinta ar trebui sa isi dea demisia imediat PONTA, RUS, BASESCU CARE STIA DESPRE SITUATIE SI DE ACEEA SE BUCURA CA S-A IMPUS UN PRAG,iar Parlamentul trebuie sa procedeze al numirea unui guvern care sa organizeze alegeri anticipate genrale si prezidentiale. In locul Presedintelui demisiopnar vine presedintele senatului ca interimar. Astfel s-ar constata ca in Romania administratia publica si toate partidele politice sunt sistemul de referinta general valabil al mizerabilitatii une=i democratii. Romania ar devenii o democratie mizerabila precum acele dictaturi africane de tip gherila/junte militare dar formate din analfabeti si imbecili politici.

# Catalin date 2 August 2012 07:43 0

Tiberiu are dreptate. Inteleg ca listele electorale la alegerile locale din 10 iunie nu au fost legale? Iar la inceputul lui iulie INS declara ca toate datele din recensamant vor fi terminate de procesat d-abia in toamna. Le-au terminat mai devreme, adica luni dimineata? Acuma fiecare o cârmeşte cum îi convine.

# Avocat Ovidiu Nistea date 2 August 2012 12:11 0

De acord Tibi, un singur aspect, acuma in conditiile astea de recesiune economica, nu cred ca era necesar un astfel de referendum.

# Catalin date 2 August 2012 12:52 0

De data asta trebuie sa fiu de acord, spre surprinderea mea :lol: , cu dl. Nistea. Niste bani aruncati degeaba. Mi-e teama ca nu cumva CCR-ul sa dispuna invalidarea si reluarea referendumului.

# Avocata Mavrocordită date 3 August 2012 14:07 +2

situatia e simpla, si in directia asta merge si CCR. Ne referim la listele electorale, dar le verificam si le refacem. De abia acum la validare trebuie sa conteze numarul real de pe liste. Prin faptul ca in ziua votului s-a avut invedere un alt numar de votanti a produs efecte doar in raport cu SONDAJELE.

# cei 53,77% de cetateni care nu au mers la vot date 5 August 2012 00:17 -1

Cum este posibil sa se faca atatea diversiuni? Marea majoritate a alegatorilor, adica cei 53,77 % care nu s-au prezentat la vot este foarte evident ca nu au fost de acord nici cu suspendarea presedintelui si nici cu Referendumul! Acestia, asa cum s-a si prezentat intr-un studiu efectuat de straini, sunt in majoritate intelectualii acestei tari si cetatenii de buna credinta, care nu au fost la vot fiindca nu au voit sa contribuie la validarea referndumului prin participarea lor la vot. In realitate, ei au inteles ca au fost de dat 2 voturi, si anume: unul privitor la oportunitatea suspendarii si a referendumului facute fara motive reale de catre parlament - astfel ca prin neprezentare cei 53,77 % dintre alegatori au votat ca nu au fost de acord, si alt vot prin DA sau NU ce era oricum inclus in primul, iar cei care nu s-au prezentat au votat deja NU. Ce este asa greu de inteles pentru unii, cei care fac tot felul de comentarii denaturand realitatea clara! A fost dovedit ca actualul parlament (ca urmare a traseismului politic si al setei de putere) a ajuns sa nu mai reprezinte poporul care l-a ales. S-ar impune, intr-un stat de drept, nu suspendarea presedintelui, ci dizolvarea parlamentului... dar lipeste deocamdata din Constituitie o asemenea posibilitate! Un alt refendum insa, ar putea avea ca obiectiv dizolvarea parlamentului... Noroc ca se apropie oricum alegerile parlamentare. Dar se pare ca de fapt, a inceput in forta pregatirea lor, in acest mod incorect. Dar, zau ca cei 53,77% nu sunt morti! Si intre timp, vor mai implini si altii varsta de 18 ani, si listele de alegatori vor fi si mai mari! A... era sa uit! Mi-a povestit cineva de la tara ca a auzit ca striga primarul la poarta lui, probabil sa-l intrebe daca a murit... dar pana sa vina din gradina, ca uda ceapa, a plecat primarul si desigur ca acum se va gasi pe liste ca fiind mort! ... dar imi mai spuse si un vecin, din oras, ca a sunat cineva la usa, si era omul in bae... asa ca nu aputut sa deschida... Si asta era ingrijorat ca l-o fi sunat cineva sa vada daca a murit, si fiindca nu a putut sa raspunda, si el era ingrijorat ca va fi taiat de pe lista de la refendum pe care el a votat NU, dar acum se va raporta ca era mort! ... :sad:

# fricosu date 5 August 2012 00:56 -1

Oameni buni cu drept de vot! Aveti cu totii grija, fiindca pentru a veni la putere, unii dau dovada ca sunt in stare sa ne omoare cu zile ca sa fim mai putini si sa le iasa procentul! Nu exagerez, din moment ce primele lor ganduri au fost la morti... pe care tot ii invoca in mod insistent ca sa ajunga la putere! De ce nu s-au gandit ca, in compensatie cu mortii, au mai implinit si altii varsta de 18 ani si dreptul de a vota? De ce despre acestia nu vorbeste nimeni?

# avocata mavrocordita date 6 August 2012 14:13 +2

habar nu ai despre ce vorbesti. asa zisul de 53 la suta al tau nu e format doar din cei care au vrut sa-l sustina pe basescu. in procentul asta se includ si cei absenti, cei neinteresati sa voteze,iar aici intervine chestiunea: nu e normal ca votul lor sa conteze. pur si simplu nu e democratic

# cei 53,77% de cetateni care nu au mers la vot date 6 August 2012 16:13 -2

D-na "avocata", ori nu ati citit cu atentie, ori va faceti ca nu pricepeti, ori chiar nu pricepeti! Cei 53,77 % sunt in primul rand cei care nu au fost de acord cu aceasta bulversare politica si administrativa, si cu aceasta cheltuiala enorma pusa la cale de majoritatea fortata a parlamentarilor, astfel ca numai prin neprezentarea la vot se putea vota activ impotriva acestei aberatii costisitoare si cu atatea daune pentru cetateni si pentru imaginea Romaniei. Daca ati gandi putin, ati constata ca nu pot fi deloc inclusi "cei neinteresati sa voteze" fiindca participarea la vot nu a fost obligatorie! Nu se intelege nici la ce "absenti" va referiti, fiindca numai prin absenta la vot se puteau da corect cele 2 voturi simultane si abil mascate doar intr-unul de DA sau NU. Intelectualii adevarati si majoritatea cetatenilor au inteles f. corect, numai d-voastra nu aveti aceasta capacitate. Saracii cei care s-au prezentat la vot si au votat NU! Ei nu au avut capacitatea intelectuala sa-si dea seama ca numai prin neprezentare la vot isi puteau exprima corect optiunea lor de NU, fiind inselati sa se prezinte! Ma bucur ca aceasta tara are, oricum, o majoritate de 53,77% de cetateni care au putut sa judece corect si sa se descurce cu onoare in fata cacealmalei politice in care au fost tarati! Prin urmare nefiind obligatorie participarea le vot, a fost foarte democratic ca acesti cetateni sa spuna NU la cele 2 voturi dintre care un vot a fost mascat si obtinut fortat prin indemnurile insistente la vot. Este democratic fiindca votul trebuie sa fie "liber exprimat", deci numai cu convingerea ca sau daca trebuie dat! Asta inseamna democratie! In legea Refendumului, mai intai este art. 5, care prevede pentru validare o particpare de peste jumatate plus unu dintre toti cetatenii cu drept de vot, si apoi vine art. 10 care, dintre cei care s/au prezentat, si numai daca s-au prezentat mai mult de jumatate plus unu, se ia in considerare daca au votat in vreun fel sau altul, mai multi. Dar in cazul nostru, nici nu a fost trecut primul prag, fiindca majoritatea de 53,77% dintre cetatenii cu drept de vot, au spus NU acestei mascarade politice prin care s-a destabilizat tara, economia, moneda nationala etc. fiindca unii erau nerabdatori sa acapareze cat mai repede puterea. Deci referendumul trebuie invalidat in primul rand, pentru acest motiv. Majoritatea cetatenilor maturi si la cap, au judecat corect ca au avut la dispozitie numai varianta neprezentarii la urne pentru a a-si exprima simultan cele 2 voturi de NU pe care le-au dat, si ma bucur enorm pentru ca inca odata, acest popor roman se dovedeste a fi foarte intelept, in marea lui majoritate.

# avocata mavrocordita date 9 August 2012 16:44 +2

esti agera la minte. Dar cu asa o agerime ar trebui sa observi ca in aia 53 la suta sau cati or fi se includ absentii cronic. Draguta, e o chestie de logica simpla sa observi ca nu toti cei 53% au fost si sunt impotriva demiterii. Cand pdl se lauda ca au iesit victoriosi dupa referendum o fac pentru ca sunt politicieni, care au un stil mai aparte de a comunica, nu intodeauna logic, corect, argumentat. Pe ei ii inteleg, dar pe un privat care sa sustina ca toti cei 53% sunt impotriva demiterii il consider ori tembel, ori lipsit de logica de nivelul clasei a 2-a, ori idiot, ori retardat, ori pur si simplu nu-l ajuta mintea si e tampit.

# nume date 4 April 2013 16:23 0

basescu trebuia sa cada pt a fi „„schimbarea mult asteptata„„ dar cu cine ca doar nu vrem cu voiiiiiiiiiiiiiiiii. Si voi sunteti vinovati pt acea gresala SUGETI-O

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.04.2024 – Gulutanu s-a mai captusit cu o acuzatie. Doua refuzuri la noua SIIJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva