12 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADEVARUL DESPRE DECESELE DE COVID – Dezvaluire exploziva despre numarul mortilor cauzate de coronavirus, comparativ cu decesele provocate de alte afectiuni respiratorii: ”Media de 17 decese/zi ale infectatilor cu covid-19 este situata la jumatatea mediei zilnice a deceselor cauzate, in perioada 2010-2016, de afectiuni ale aparatului respirator (37 decese/zi)... Cat de corecte sunt datele comunicate de Guvern privind Covid-19?”

Scris de: B.G. | pdf | print

30 April 2020 11:11
Vizualizari: 13697

Dezvaluire exploziva facuta de organizatia APADOR-CH despre numarul mortilor cauzate de coronavirus, comparativ cu numarul deceselor provocate de alte infectii respiratorii. Citand date oficiale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si ale Ministerului Afacerilor Interne, APADOR-CH arata ca in Romania se moare de boli ale aparatului respirator de doua ori mai mult decat se moare din cauza imbolnavirilor cu coronavirus, atunci cand nu este pandemie. Asta cel putin daca avem in vedere statistica pentru anii 2010-2016.



APADOR-CH sustine ca media deceselor zilnice cauzate de Covid-19, comparativ cu media deceselor inregistrate in Romania de diverse boli, in perioada 2010-2016, ridica intrebari la care autoritatile ar trebui sa raspunda. De asemenea, organizatia se intreaba cat de corecte sunt datele comunicate de Guvernul condus de Ludovic Orban (foto) privind decesele provocate de coronavirus.

Astfel, potrivit APADOR – CH, din datele oficiale existente pana in prezent, in perioada dintre data primului deces covid-19 in Romania (23 martie 2020) si 27 aprilie 2020, deci in 37 de zile, s-au produs in Romania, 631 decese. Adica, in medie, 17 decese pe zi ale infectatilor cu Covid-19.

Pe de alta parte, potrivit datelor publice din anuarele statistice ale Romaniei, in perioada 2010-2016, media zilnica a deceselor din Romania este de 700, din care:

– 7 decese/zi cauzate de boli infectioase si parazitare, inclusiv tuberculoza;
– 3 decese/zi cauzate de tuberculoza;
37 decese/zi cauzate de boli ale aparatului respirator;

Astfel, APADOR-CH arata ca media de 17 decese/zi ale infectatilor cu Covid-19 este situata la jumatatea mediei zilnice a deceselor cauzate, in perioada 2010-2016, de afectiuni ale aparatului respirator.

In acest context, organizatia se intreaba daca stam atat de bine din punct de vedere statistic, incat atunci cand nu este pandemie de Covid-19, se moare de boli ale aparatului respirator de doua ori mai mult decat se moare de Covid-19.

 

Iata comunicatul APADOR – CH:

 

"Media deceselor zilnice de Covid 19, comparativ cu media deceselor inregistrate in Romania de diverse boli, in 2010-2016, pune cateva intrebari la care autoritatile ar trebui sa dea un raspuns.

Cat de corecte sunt datele comunicate de Guvern privind Covid-19? Desi pare o intrebare cu tenta blasfemiatoare, ne-am pus-o totusi, dupa ce am inceput sa facem unele comparatii de date statistice privind rata deceselor produse in Romania, in vremuri normale, inainte de Covid-19, si a deceselor celor infectati cu Covid-19.

Am folosit datele oficiale de pe site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde sunt postate comunicatele Grupului de Comunicare Strategica.

Concluzia pe care am tras-o poate fi una controversata, dar nu din vina noastra, ci din 'vina' datelor oficiale, cel putin cele cu privire la numarul deceselor persoanelor infectate cu Covid-19.


Dupa cum vom detalia mai jos, in raport de datele oficiale existente pana in prezent, in perioada dintre data primului deces covid-19 in Romania (23 martie 2020) si data de 27 aprilie 2020, deci in 37 de zile, s-au produs in Romania, 631 decese, deci, in medie 17 decese pe zi ale infectatilor cu Covid-19.

Potrivit datelor publice din anuarele statistice ale Romaniei, in perioada 2010-2016, media zilnica a deceselor din Romania este de 700, din care:

– 7 decese/zi cauzate de boli infectioase si parazitare, inclusiv tuberculoza
– 3 decese/zi cauzate de tuberculoza
– 37 decese/zi cauzate de boli ale aparatului respirator.


Deci, media de 17 decese/zi ale infectatilor cu covid-19 este situata la jumatatea mediei zilnice a deceselor cauzate, in perioada 2010-2016, de afectiuni ale aparatului respirator (37 decese/zi) si de 2.5 ori mai mare decat media zilnica a deceselor cauzate, in perioada 2010-2016, de boli infectioase si parazitare, inclusiv tuberculoza (7 decese/zi).

Intrebarea care se pune este daca nu cumva aceasta medie de 17 decese/zi a persoanelor infectate cu Covid-19, medie aflata la jumatatea mediei deceselor produse in perioada fara pandemie de afectiuni ale aparatului respirator, exprima sau nu cu adevarat realitatea consecintelor letale ale Covid-19.

Chiar asa de bine stam statistic, pe vreme de Covid-19, incat atunci cand nu este pandemie de Covid-19 se moare de boli ale aparatului respirator de 2 ori mai mult decat se moare de Covid-19?


Au fost testate toate persoanele decedate in perioada 23 martie – 27 aprilie 2020, pentru a se putea stabili cine era sau nu infectat cu Covid-19?

Cum s-a procedat practic pentru ca Guvernul sa poata comunica, zilnic aproape, ca X este numarul decedatilor infectati cu covid-19?

Acestea sunt cateva intrebari pe care am vrea sa le punem in discutie publica.

Iata, in detaliu, cum am ajuns la cifrele prezentate mai sus:

Pe site-ul Institutului National de Statistica, este publicat
Anuarul statistic al Romaniei. Cea mai recenta editie este din 2017.

In contextul pandemiei de Covid-19, in care, in toate tarile afectate sunt prezentate date privind numarul deceselor zilnice provocate de aceasta boala infectioasa transmisibila, ne-am gandit sa introducem un termen de comparatie, si anume rata zilnica a deceselor din tara intr-o perioada in care nu era coronavirus.

Desigur, nu suntem experti in sociologie, iar demersul nostru este mai degraba unul empiric, dar, in lipsa altor termeni de comparatie, oferit de profesionistii in domeniu, poate ca si aceste date ajuta la o abordare cat mai rationala a acestui subiect atat de delicat si sensibil.

Astfel, din anuarele statistice din 2016 si 2017 am extras datele privind perioada 2010-2016, cu referire la:

numarul total al deceselor din Romania
numarul total al deceselor din Romania cauzate de boli infectioase si parazitare, inclusiv tuberculoza
numarul total al deceselor din Romania cauzate de tuberculoza
numarul total al deceselor din Romania cauzate de boli ale aparatului respirator.

Din aceste date, printr-o prelucrare deloc sofisticata, am stabilit – empiric – o rata zilnica a deceselor, atat in general, cat si in cazul bolilor infectioase.  Poate ajuta ca termen de comparatie in evaluarea rationala a datelor comunicate in prezent cu privire la coronavirus.

Rezultatele sunt urmatoarele:








Deci, in perioada 2010-2016, in Romania, s-au produs circa 700 decese pe zi, din care:

- 7 decese/zi cauzate de boli infectioase si parazitare, inclusiv tuberculoza

 -3 decese/zi cauzate de tuberculoza

 -37 decese/zi cauzate de boli ale aparatului respirator

Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), la data de 27 februarie 2020, in Romania era confirmat 1 caz de infectare cu Covid-19.

La aceeasi data, 27 februarie 2020, in Europa erau confirmate 107 cazuri noi, iar in lume 1066 cazuri noi.

Potrivit acelorasi date OMS privind Romania, la data de 23 martie 2020 au fost inregistrate primele 2 decese ale persoanelor infectate cu covid-19. La data de 27 aprilie 2020 totalul acestor decese era de 608, potrivit OMS si de 631, potrivit comunicatului Grupului de Comunicare strategica din 27 aprilie 2020.

Din pacate, cifrele nu se vor opri aici, dar aici ne vom opri cu datele pentru calcularea unei medii. Cum am mai precizat, fara pretentiile unei analize statistice profesioniste.


Deci, in perioada celor 37 de zile avute in vedere, 23 martie – 27 aprilie 2020, s-au produs, in medie, 17 decese/zi ale persoanelor infectate cu covid-19 (631:37).

Media de 17 decese/zi in caz de covid-19 este situata la jumatatea mediei zilnice a deceselor cauzate, in perioada 2010-2016, de afectiuni ale aparatului respirator (37 decese/zi) si de 2.5 ori mai mare decat media zilnica a deceselor cauzate, in perioada 2010-2016, de boli infectioase si parazitare, inclusiv tuberculoza (7 decese/zi).


Ramane de vazut cum va evolua aceasta medie, in functie de modul in care autoritatile vor gestiona criza pandemica in perioada urmatoare.

Daca pare o medie relativ scazuta si daca datele oficiale pe care se bazeaza sunt reale, ea se datoreaza masurilor ferme de preventie adoptate de autoritati si nu trebuie pierdut din vedere efortul depus de medici, care pot fi considerati adevaratii eroi ai zilelor noastre.

Ar fi pacat ca, prin masuri dictate de ratiuni politice si electorale, in loc de argumente stiintifice, eforturile si sacrificiile medicilor sa fie compromise, iar rata deceselor celor infectati cu Covid-19 sa creasca substantial in perioada urmatoare.

In acest context, este de salutat decizia anuntata de presedintele tarii ca anul scolar sa fie continuat doar la distanta, fara a se mai proceda la rechemarea elevilor si studentilor la scoala/facultate. Nu trebuie create situatii suplimentare de risc.

Va fi destul timp de relaxare, dupa pandemie, desi se pare ca, pentru unii, relaxarea deja a inceput".

Comentarii

# ada date 30 April 2020 11:40 +12

Ati stricat intreaga mizerie propagandistica cu aceste cifre si cu acest articol. Bravo....

# Scârbitul date 30 April 2020 14:39 +1

Ce bine ca exista si o asemenea pagina! Cinste celor care o conduc!Altii reusesc sa minta intr-o zi cât altii in o suta de ani!

# vaduva date 30 April 2020 17:26 0

nu inteleg de ce se obosesc ca, in cazul in care un bolnav decedeaza de alte boli, sa se ofere sa plateasca familia defunctului pentru a le permite sa il declare decedat de COVID- 19....TERMINATI ODATA CU PROSTIA ASTA....EU IMI ASUM RISCUL SA MOR DAR VREAU SA MOR IN LIBERTATEEEEEEEEEEEEE.....

# DODI date 30 April 2020 19:33 +3

Așa cum PNL, sub conducerea lui ciolaniSS, este o adunătură de imbecili, tot așa și statistica lor cu decese covid 19 este o maculatură în care sunt adunate de-a valma toate tipurile de decese, fără autopsie, fără istoric și... fără cap. Pupincuriștii din PNL, care fac coadă zilnic la intrarea în lupanarul de la Cotroceni, s-au uitat pe vremuri prea mult la spectacolele ”cu mască, fără mască” și au rămas cu nostalgii ceaușiste. Asta dacă nu au o ”directivă” UE primită de la fuhrer Merkel (prin pupincuristul ei ciolaniSS). Mai plauzibilă pare varianta 2.

# Eugen Petrache date 30 April 2020 21:33 +2

Circula acum pe internet( am postat și eu) un interview cu Dr Rashid Buttar, cetățean american, acest om spune tot adevarul despre acest virus și de toată vânzoleala asta globala Totul este un fake cu acest virus Dacă nu l ați văzut, vizionati, îl găsiți și pe Ieșirea din Matrix

# DuraLex date 1 May 2020 10:08 -2

https://www.facebook.com/leonard.chesca/videos/10222413575716663/

# Ioana Popa date 3 May 2020 18:43 0

Am vizionat videoclipul cu Dr. Rashid Buttar , da este un adevar dureros ce ne sune acest medic minunat , de o integritate de neegalat.A dat pe fata acest scenariu al unor bolnavi mintal dezacsati , progenituri ale Satanei. Intreb ; de ce procuratura , justitia , cineva o forta competenta a acestei tari nu ii leaga pe toti cei implicati , va trebuiesc dovezi ? deshumati pe toti cei care au decedat si sa se faca autopsie , dar cu medici din afara , nu cu javrele de aici. Gasiti medici care respecta juramantul depus nu slugoi fara verticabilitate, bun simt , respect , etc...

# Stefan date 4 May 2020 07:29 0

Pentru ca sunteti un site de specialitate, doresc sa va pun o intrebare ce vizeaza consecintele juridice ale unei asemenea decizii. Internarea pacientilor este urmata de anchete epidemiologice ce stabilesc, in multe cazuri, contactii pe care i-ai avut pana la momentul spitalizarii. Daca unul dintre acesti contacti ai tai decedeaza, iar pe certificatul de deces figureaza covid-19 ca si cauza principala a decesului, exista consecinte penale sau civile pentru tine ca si sursa a imbolnavirii? Nu vorbesc de cazuri precum cel de la Gerota, ci de situatii in care nu ai ascuns faptul ca esti bolnav, dar in prealabil ai mers la serviciu in perioada de incubatie a bolii in care nu ai avut simptomatologie. Va multumesc.

# Martin Mitroi date 9 June 2020 18:36 0

Legea 119/1996 Art. 34. - (1) Întocmirea actului de deces se face la autoritatea administraţiei publice locale în a cărei rază administrativ-teritorială s-a produs decesul, pe baza declaraţiei verbale făcute de către membrii familiei decedatului, iar în lipsa acestora, de către colocatari, vecini, administratorul imobilului, medicul sau alt cadru din unitatea sanitară unde s-a produs decesul, şi a certificatului medical constatator al decesului. Art. 37.(1) Certificatul Medical Constatator al decesului, în care se consemnează cauza decesului, se întocmeşte şi se semnează de către medic sau, în lipsa acestuia, decătre un cadru mediu sanitar care a făcut constatarea Art. 40.(1) Ofiţerul de stare civilă, după întocmirea actului de deces, eliberează declarantului o adeverinţă de înhumare sau de incinerare a cadavrului. Art. 70. - M S, cu avizul M A I şi al Administraţiei Publice Locale, va stabili, potrivit legii, conţinutul şi forma certificatelor medicale de constatare a decesului

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.12.2024 – ICCJ n-a cutezat sa se atinga de CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva