1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANEXA LULUTEI SATISFACE BINOMUL – PICCJ a clasat dosarul "Sufrageria lui Oprea" privind modul de organizare a alegerilor prezidentiale din 2009 si cina de taina din casa lui Gabriel Oprea, la care au participat Coldea si Kovesi: "Nu s-a decelat niciun element/indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca s-ar fi incercat/initiat de catre persoanele nominalizate, acte/actiuni ce ar intersecta sfera ilicitului penal". Toti "musafirii" au fost audiati, mai putin Kovesi

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

27 June 2017 14:03
Vizualizari: 4576

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie condus de Procurorul General Augustin Lazar a clasat dosarul "Sufrageria lui Oprea" in care procurorii au efectuat verificari cu privire la modul de organizare a alegerilor prezidentiale din 2009, dar si cina care a avut loc in seara de 6 decembrie 2009 acasa la fostul vicepremier Gabriel Oprea, eveniment privat la care au participat, printre altii capii "Binomului SRI-DNA". Este vorba despre fostul sef operativ al SRI Florian Coldea si sefa DNA Laura Codruta Kovesi, dar si despre fostul director general al SRI George Maior.


In comunicatul din data de 27 iunie 2017, Ministerul Public a justificat clasarea dosarului "Sufrageria lui Oprea" prin aceea ca in urma verificarilor efectuate de procurori "nu s-a decelat niciun element/indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca s-ar fi incercat/initiat de catre persoanele nominalizate, acte/actiuni ce ar intersecta sfera ilicitului penal, respectiv ce ar contura textul incriminator al infractiunii de abuz in serviciu si al infractiunii de falsificarea documentelor si evidentelor electorale".

Concluziile retinute in comunicatul Ministerului Public vin sa confirme practic dezvaluirile lui Dan Andronic in legatura cu persoanele care au fost prezente in casa lui Gabriel Oprea. Mai exact, formularea din comunicatul PICCJ confirma ca atat Laura Kovesi, cat si Florian Coldea s-au aflat in sufrageria lui Oprea.

Pe de alta parte, din informatiile pe care le detinem toti cei care au fost in sufrageria lui Gabriel Oprea in noaptea turului 2 al alegerilor prezidentiale din 2009 au fost audiati de catre procurorii PICCJ, inclusiv generalul Florian Coldea. Sursele avizate spun insa ca a fost insa scutita de la audieri chiar sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, fiind de altfel singura persoana care nu a fost citata la PICCJ pentru a justifica prezenta sa la un eveniment privat tinut in casa unui politician.

Iata comunicatul PICCJ de marti 27 iunie 2017:

"In urma solicitarilor primite din partea reprezentantilor mass-media referitoare la stadiul cercetarilor, respectiv solutia pronuntata pronuntata in cauza cunoscuta generic sub denumirea “Alegerile din decembrie 2009”, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:
Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus clasarea cauzei mentionate anterior, intrucat - din coroborarea probelor administrate - s-a stabilit ca nu s-a decelat niciun element/indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca s-ar fi incercat/initiat de catre persoanele nominalizate, acte/actiuni ce ar intersecta sfera ilicitului penal, respectiv ce ar contura textul incriminator al infractiunii de abuz in serviciu, prev. de art.297 alin. 1 Cod penal cu aplic. art.5 Cod penal (art.248 rap. la art.2481 din vechiul Cod penal) si al infractiunii de falsificarea documentelor si evidentelor electorale, prev. de art.391 alin.3 si 4 din Codul penal cu aplic. art.5 Cod penal (fost art.62 alin. 3 si 4 din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei)
."

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 27 June 2017 14:26 +5

ales pules cum am mai zis.a inceput ,inceputul sfirsitului,DACA NU SE MERMELESTE

# DODI date 27 June 2017 14:41 +5

Încă o dată zdreanță s-a achitat față de luluța pentru postul primit. Singura persoană care putea explica motivul confiscării și distrugerii ulterioare a voturilor din 2009 era luluța. Și a făcut asta tocmai pentru a înlătura orice dovadă a raptului realizat de trupa din sufragerie pentru reinstalarea frauduloasă a bețivului de hăhăilă în fotoliul de președinte.

# Olga date 27 June 2017 15:22 +2

După cum arată în poză te întrebi ce e mai întâi : zdreanţă sau ... măscărici ?

# Daktari date 28 June 2017 18:16 0

Lolec si Bolec ... Ce mai cauta astia in Magistratura ? Alo, traficantul de case (gurile rele zic ca si de copii , catre canadieni) sti ceva ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva