20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ARBITRAJUL IN CONSTRUCTII, SUB ANALIZA ZRP - Avocatii Cosmin Vasile si Alina Tugearu de la Zamfirescu Racoti & Partners au facut o analiza despre cum se realizeaza arbitrajele in constructii in Romania. Analiza avocatilor de la ZRP a fost publicata in revista Global Arbitration Review, liderul global in materie de arbitraje

Scris de: L.J. | pdf | print

1 August 2017 12:02
Vizualizari: 7600

Avocatii Cosmin Vasile (foto dreapta) si Alina Tugearu (foto stanga) de la ZRP au publicat in Global Arbitration Review (GAR) o analiza asupra reglementarilor legale aplicabile arbitrajelor in domeniul constructiilor. Lucrarea realizata de Cosmin Vasile managing partnerul Zamfirescu Racoti & Partners, coordonatorul practicii de arbitraj a ZRP, si Alina Tugearu, partner ZRP are rolul de a-i informa pe investitorii sau actorii pietei locale cat de libere sunt partile sa aleaga legea sub care sa se deruleze contractul lor, care sunt limitarile alegerii, care sunt normele arbitrale si cum se deruleaza, in practica, arbitrajul in constructii, sub auspiciile legii romane, ce se intampla in caz de intarzieri in realizarea contractului sau de intreruperi in derularea lui, dar si la ce trebuie sa se astepte partile in caz de forta majora.


Prezentam in continuare comunicatul societatii de avocatura Zamfirescu Racoti & Parteners:

"Global Arbitration Review (GAR), publicatia ce listeaza elita juridica globala in materie de arbitraje, a publicat, in editia sa din luna iulie, o analiza asupra reglementarilor legale aplicabile arbitrajelor in domeniul constructiilor, ai carei autori au fost Cosmin Vasile, managing partnerul Zamfirescu Racoti & Partners, coordonatorul practicii de arbitraj a ZRP, si Alina Tugearu, partner ZRP.

Din analiza amintita, investitorii sau actorii pietei locale vor putea afla cat de libere sunt partile sa aleaga legea sub care sa se deruleze contractul lor, care sunt limitarile alegerii, care sunt normele arbitrale si cum se deruleaza, in practica, arbitrajul in constructii, sub auspiciile legii romane, ce se intampla in caz de intarzieri in realizarea contractului sau de intreruperi in derularea lui, dar si la ce trebuie sa se astepte partile in caz de forta majora.

Global Arbitration Review (GAR) este liderul mondial al publicatiilor ce abordeaza exclusiv domeniul arbitrajului international, oferind stiri de ultima ora, comentarii si analize, dar si opinii ale celor mai renumiti practicieni. Analiza realizata de partenerii ZRP raspunde scopului GAR, de a oferi informatii complete si de incredere din mai multe jurisdictii, in asa fel incat sa ajute la cimentarea elementelor de baza ale practicii internationale de arbitraj.

Totodata, GAR editeaza si GAR 100, un clasament anual prin care sunt selectionate firme de avocatura din intreaga lume cu expertiza remarcabila in arbitraje internationale, pe baza unei analize amanuntite a proiectelor semnificative de arbitraj pe care respectivele firme le desfasoara constant in fata unor arbitri consacrati. Valoarea practicii de arbitraj a ZRP a fost recunoscuta, societatea fiind listata constant in GAR 100."

Despre Zamfirescu Racoti & Partners

Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business si al consultantei fiscale.

ZRP are o echipa de 53 de avocati, dintre care opt asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu si Antoniu Obancia (asociati) si un asociat of counsel – profesor Valerian Cioclei.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva