12 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BINE CA NU I-AU FACUT REZERVARE PE VIATA - Inculpata Laura Kovesi tine blocat vreme de sapte ani un post la DIICOT. Procurorii din CSM i-au rezervat lui Kovesi locul de la DIICOT Sibiu pana cand aceasta isi va termina mandatul de la sefia Parchetului European. CSM i-a trimis presedintelui Iohannis propunerea de eliberare din functia de procuror DIICOT a Laurei Kovesi (Minuta)

Scris de: George TARATA

29 octombrie 2019 16:31
Vizualizari: 3938

Inculpata Laura Kovesi (foto) va tine blocat timp de sapte ani un post de procuror la DIICOT Sibiu. Desigur, totul cu aprobarea procurorilor din CSM, cunoscuti sub denumirea “Brigada Nufarul” dupa ce au spalat-o ca la carte pe fosta sefa DNA in dosarele disciplinare. Si totul in contextul in care fel de fel de asociatii #rezist se plang de ani de zile ca sunt prea putini procurori la structurile specializate, astfel incat acestia nu fac fata numarului mare de dosare penale.

Concret, Sectia pentru procurori a CSM a decis marti, 29 octombrie 2019, inaintarea catre presedintele Klaus Iohannis a propunerii de eliberare din functia de procuror la DIICOT Sibiu a Laurei Kovesi, ca urmare a numirii acesteia la conducerea Parchetului European. Insa nu doar atat. Aceiasi procurori reuniti in “Brigada Nufarul” au hotarat sa ii rezerve Laurei Kovesi postul de procuror la DIICOT Sibiu pana cand aceasta isi va incheia mandatul de procuror sef european.


Practic, inculpata Kovesi se va afla in situatia, deloc normala credem noi, de a detine functii la doua parchete. Una in Romania, unde postul ii va fi rezervat vreme de sapte ani, celalalt la nivel european. O situatie pe care o lege stramba o permite.

Practic, DIICOT Sibiu se va afla in situatia de a functiona timp de sapte ani, desigur daca Laura Kovesi isi va duce la final mandatul la conducerea Parchetului European, cu un post in minus. Asta desi acest post ar fi putut fi ocupat de un alt procuror, care chiar sa lucreze in dosarele DIICOT. Mai mult, se poate ajunge in situatia in care postul sa ii fie rezervat degeaba Laurei Kovesi, timp de sapte ani, caci nu este deloc exclus ca dupa terminarea mandatului de la Parchetul European aceasta sa plece din magistratura sau sa fie numita intr-o alta functie.

Prezentam minuta Sectiei pentru procurori a CSM:

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie a doamnei LAURA CODRUTA KOVESI, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul teritorial Sibiu, ca urmare a numirii sale in functia de procuror sef european al EPPO, incepand cu data de 31.10.2019.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat rezervarea postului de procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul teritorial Sibiu, post pe care il ocupa in prezent doamna LAURA CODRUTA KOVESI”.

Comentarii

# EU date 29 octombrie 2019 17:03 +9

SI JOHANNIS TINE LOCUL BLOCAT LA CATEDRA DE FIZICA LA SIBIU.E NORMAL

# Vorba poetului : "cum plm ? " date 29 octombrie 2019 18:56 +6

Hai sa cerem toti pastrarea postului actual, pana incercam altele ... Cum vine asta ? Aceasta plagiatoare trebuie facuta jumari .CSM trebuie darmat , ca si DNA .

# DODI date 29 octombrie 2019 20:21 -1

Mai bine li s-ar rezerva la amândoi câte un locșor la Târgșor, respectiv Aiud. Îl merită cu prisosință.

# golan date 29 octombrie 2019 20:33 0

Daca spuneti ca e inculpata,probabil ca nu va fi legala ocuparea functiei de procuror Sibiu,in caz de condamnare.Aceasta situatie eventuala, nu ati mentionat-o.

# PRO. ROU date 29 octombrie 2019 23:09 +2

Presedintele Donald Trump si presedintele Klaus Johannis marti 20 august 2019 in Biroul Oval al Casei Albe :...."actionam IMPREUNA ca prieteni si aliati pentru a avansa paterneriatul nostru strategic robust si durabil...." Ce a sematHans Klemm si George Maior in numele Romaniei NIMENI NU STIE SI AZI . DAR STIE TOT cetateanul ROMAN CINE va fii in mod SIGUR viitorul PRESEDINTE la 24 noiembrie. Asa se face ISTORIA. "ALEA JACTA EST".

# Gigica Hardea date 30 octombrie 2019 08:47 0

Daca justitia a fost batjocorită de această zeiță a dreptății, și nu a putut face nimic împotriva ei...înseamnă că ...nu e oarbă.. Dimpotrivă....justiția vede fff bine, dar, nu întreprinde nimic.

# escu date 30 octombrie 2019 10:57 -1

Hă, hă, hă, o mai vede cineva la DIICOT Sibiu pe Luluța? Ar fi de mirare! Se va mai coborî ea la județeană? Dacă mergem în această logică ar trebui rezervate locurile și pentru parlamentari, miniștri, ce-i ce sunt numiți în funcții în structuri centrale etc., astfel ca la încheierea mandatului să se întoarcă la un loc de muncă deținut înaintea accederii în alte funcții. Asta, ca să nu se ajungă în situația paradoxală în care este premierul desemnat, Loți Orban, care nu ne spune ce funcție și de unde își câștigă existența de 3-4 ani de zile, fiind considerat de către unii șomer.

# semiramida date 30 octombrie 2019 12:17 +1

Așa, și???!!!! Kaizerul ține un post de profesor la Colegiul Bruckenthal blocat de 20 de ani! și onor sindicatele din învățământ și ministrii de resort din toate timpurile se văicăresc pe toate canalele media că nu sunt suficienți profesori... La fel, și parchetarii se aolesc mereu că nu sunt suficienți procurori care să îi bage pe români ala bulău. Și câți ca ăștia doi mai sunt, în toate structurile statului, catapultați pe locuri plătite gras de tot, unde freacă menta cu grație, dar cu limbi experte în alintat fesele străinilor și umerii împovărați de grade acordate de alte state. Iar românii, oameni buni și răbdători, blazați și scârbiți, le plătesc aici lefurile astronomice, în timp ce ei se mulțumesc că salarii degradant de mici față de nivelul european. Și iarăși zic, România trezește-te!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.11.2019 – Ana nu a putut sa deschida gura. Predoiu a intrat in paine

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva