18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

„Bostina si Asociatii” a obtinut la CNSC suspendarea procedurii de atribuire a serviciilor de asistenta juridica pentru constructia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia (Decizia)

Scris de: Ramona LICA | pdf | print

27 September 2012 17:27
Vizualizari: 11122

 

Casa de avocatura „Bostina si Asociatii”, fondata de cunoscutul avocat Doru Bostina (foto), a obtinut la Consiliul National pentru Solutionare a Contestatiilor (CNSC) suspendarea procedurii de atribuire a serviciilor de asistenta juridica pentru disputele si litigiile generate de constructia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia. Potrivit comunicatului remis Departamentul de Comunicare al Casei de Avocatura Bostina si Asociatii „Bostina si Asociatii”, la data de 7 septembrie 2012, s-a formulat contestatia, nr. 11927/20.09.2012, impotriva documentatiei de atribuire, elaborata de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale S.A. in calitate de autoritate contractanta, in cadrul procedurii de atribuire, prin licitatie deschisa, a contractului de achizitie publica, avand ca obiect „Servicii de asistenta juridica pentru reprezentarea C.N.A.D.N.R. S.A. in instantele arbitrale si de judecata in vederea solutionarii disputelor si litigiilor din cadrul Contractului de Proiectare si Executie a tronsonului de autostrada Cernavoda – Medgidia, Proiect POST/2009/1/1/001”.


Continutul contestatiei elaborate de Casa de avocatura „Bostina si Asociatii”

Prin aceasta contestatie, Casa de avocatura „Bostina si Asociatii” a solicitat, in principal, „obligarea CNADNR SA la eliminarea prevederilor restrictive si nelegale ale documentatiei de atribuire si la modificarea acesteia, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare, iar in subsidiar, in masura in care sa constata ca nu pot fi dispuse masuri de remediere, anularea prezentei proceduri de atribuire, in conformitate cu prevederile art. 209 alin. (1) lit. c) si alin. (4) din O.U.G. nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare; Un al treilea capat al solicitarii a fost „suspendarea procedurii de achizitie publica pana la solutionarea pe fond a contestatiei.” Potrivit avocatului coordonator, Doru Catalin Bostina, motivul pentru care s-a depus contestatia a fost „pe de o parte, caietul de sarcini contine prevederi nelegale si discriminatorii, de natura a restrictiona accesul operatorilor economici interesati la procedura de achizitie publica ceea ce, pe de alta parte, aduce atingeri grave principiilor care guverneaza modalitatea de atribuire a contractelor de achizitie publica” spune Avocatul Coordonator Doru Catalin Bostina”.

Iata Decizia Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor

Prin Decizia Nr. 669 S/64 C7 /4127/4145, cererea de suspendare a procedurii de atribuire, formulata de casei de avocatura, a fost admisa de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor:Admite cererile de suspendare a procedurii de atribuire, formulate de catre „BOSTINA SI ASOCIATII” SOCIETATE PROFESIONALA CU RASPUNDERE LIMITATA, cu sediul profesional in Bucuresti, str. Jean Louis Calderon nr. 70, sector 2 si de catre S.C.P.A. POPOVICI NITU & ASOCIATII, cu sediul in Calea Dorobanti nr. 239, etaj 6, sector 1, in contradictoriu cu COMPANIA NATIONALA DE AUTOSTRAZI SI DRUMURI NATIONALE S.A., cu sediul in Bucuresti, b-dul. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1. Dispune suspendarea procedurii de atribuire pana la solutionarea cauzei. Obligatorie. Impotriva prezentei decizii, se poate formula plangere, in termen de 5 zile de la comunicare.

Iata ce prevederi din fisa de date a procedurii au fost contestate

O parte din prevederile din fisa de date a procedurii de atribuire care au fost contestate de „Bostina si Asociatii” sunt:

- Autoritatea Contractanta (CNADNR) impune ofertarea de servicii de experti tehnici cu precizarea valorii onorariilor acestora. In cazul procedurii arbitrale expertii sunt desemnati insa de catre instanta arbitrala care de asemenea stabileste si onorariile ce urmeaza sa fie achitate acestora, si ignorand de asemenea imprejurarea ca obiectul contractului ce se atribuie nu include servicii de expertiza tehnica.

- CNADNR impune ca expertii cheie nominalizati pentru aceasta procedura sa nu fie angajati in contracte aflate in derulare. Astfel, pe de-o parte autoritatea contractanta nu a justificat necesitatea ca expertii cheie nominalizati pentru aceasta procedura sa nu fie angajati in contracte aflate in derulare, iar pe de alta parte, avocatii pot fi implicati in solutionarea mai multor dosare in cadrul aceleiasi perioade fara ca acest aspect sa afecteze apararea intereselor clientilor pe care ii reprezinta.

- Autoritatea Contractanta CNADNR impune ca in cazul in care expertul cheie a participat la mai multe proiecte/contracte, perioadele alocate proiectelor/contractelor care se suprapun se vor lua in considerare doar o singura data.

Tronsonul Cernavoda-Medgidia al Autostrazii Soarelui a fost deschis in luna iulie, circulandu-se insa pe o singura banda pe sens, in regim de drum national. Dupa ce Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit sa realizeze tronsonul de autostrada Cernavoda - Medgidia, a fost organizata o noua licitatie castigata de consortiul Astaldi - Max Boegl, acelasi care lucreaza si la tronsonul Medgidia - Constanta. Semnarea contractului a avut loc in 21 septembrie 2011, iar in 7 octombrie au inceput lucrarile. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmeaza sa fie finalizati complet in ianuarie 2013.

*Cititi aici Decizia CNSC

Comentarii

# nedumerit date 27 September 2012 19:26 +3

si totusi  dupa condamnarea pentru o infractiune de drept comun in baroul traditional nu se i-au masuri de excludere? mai poate exista o casa de avocatura cu reputatia  patata? da intelegem ca in baroul spagar totul e mai presus de lege, traiasca pilele, ilegalitatile si magistratii corupti.

# Aburel date 28 September 2012 06:25 +3

Mare fas ce a facut vestita casa de avocatura, acolo o reusita, dar nicium un mare succes de dat la ziar cu titluri pompoase. Banuiesc ca motivele de contestatie au fost muncite de vreun amarat de stagiar, caruia sunt convins ca nu i s-a dat vreo prima, ca e criza! ....si ca tot veni vorba ....cu condamnarea cum ramane..? Se mai aplica sau nu codul deontologic? ...si tot apropos de criza ....e un articol platit bine, nu-i asa? Se mai spala un pic obrazul, se mai face un pic de reclama, criza mare dom'ne!!!!!

# jiji date 28 September 2012 07:58 +1

Majoritatea licitatiilor sunt sunt suspendate. Nu trebuie prea multa carte pt a suspenda una.

# Juristu date 28 September 2012 16:55 0

Poate sa ne spuna CNADNR cum este cu prevederea aia legala referitoare la angajarea caselor de avocatura daca ai angajati juristi? Procedura trebuia suspendata si numai pentru simplul fapt ca in caietul de sarcini s-a mentionat reprezentarea si in instantele de drept comun,pentru care sunt platiti foarte multi juristi cu sef si director cu tot, desi ar fi trebuit mentionat in caietul de sarcini doar atribuirea contractului de prestari servicii juridice doar pentru situatiile litigioase de la curtile de arbitraj...Unde este limita legala?

# Alberto Kurtyan date 29 September 2012 20:46 +1

Un infractor, condamnat. Baroul accepta infractorii! Este mostenirea pe care o va lasa Florea. www.kurtyan.ro

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva