21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BRICIU, CURATA AVOCATURA DE ACOPERITI! - Presedintele UNBR Traian Briciu este chemat sa apere avocatura de infiltrati. Avocatul Corneliu-Liviu Popescu ii cere noului sef UNBR sa modifice Statutul profesiei de avocat si sa faca demersurile pentru completarea Legii nr. 51/1995: "Introducerea expresa a interdictiei ca un avocat sa fie membru al personalului care isi desfasoara activitatea acoperit in cadrul organelor de stat cu atributii in domeniul securitatii nationale"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

20 August 2019 14:40
Vizualizari: 10575

Avocatul Corneliu-Liviu Popescu din Baroul Bucuresti continua lupta impotriva acoperitilor care au acaparat institutiile sistemului judiciar si persevereaza in demersurile sale pentru apararea avocaturii de astfel de infiltrati. Recent ales presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, avocatul Traian Briciu (foto dreapta) este chemat de avocatul Corneliu-Liviu Popescu (foto stanga) sa apere demnitatea si independenta avocaturii prin masuri concrete care vin sa curete avocatura, ori daca nu, macar sa o verifice daca este impanzita de lucratori, informatori, ori colaboratori ai serviciilor de informatii.


Concret, printr-o adresa trimisa in data de 15 august 2019, pe care Lumea Justitiei o prezinta in integralitate, avocatul Corneliu-Liviu Popescu ii solicita noului presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Traian Briciu, sa faca demersurile care se impun pentru completarea Statutului profesiei de avocat, in sensul introducerii exprese a interdictiei ca un avocat sa fie "membru al personalului care isi desfasoara activitatea acoperit in cadrul organelor de stat cu atributii in domeniul securitatii nationale", precum si in alte structuri ministeriale de informatii, avand o alta identitate decat cea reala.

In acelasi timp, avocatul Corneliu-Liviu Popescu cere completarea Statutului profesiei de avocat si cu introducerea obligatiei ca avocatii activi sa depuna anual la baroul din care fac parte o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu sunt acoperiti infiltrati in avocatura, propunand in acest sens si sanctiunea neinscrierii in tabloul avocatilor cu drept de exercitare a profesiei si excluderea din profesie.

Avocatul Corneliu-Liviu Popescu: "Solicit expres ca de aceasta data sa primesc un raspuns... Organele profesiei de avocat sa-si asume expres si motivat o eventuala solutie negativa data solicitarilor mele"

Referindu-se la prevederile din Legea nr. 51/1009 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, profesorul Corneliu-Liviu Popescu ii solicita presedintelui UNBR Traian Briciu sa propuna Guvernului initierea unui proiect de lege care sa prevada completarea actului normativ mai sus indicat cu mentiunile propuse pentru modificarea Statutului profesiei de avocat.

In acest sens, avocatul Corneliu-Liviu Popescu ii pune in vedere noului presedinte UNBR ca si in 2016, cand in Parlament se efectuau o serie de modificari la Legea nr. 51/1995, a formulat aceste propuneri, cu stiinta conducerii UNBR si a Baroului Bucuresti de la acea data, insa fara rezultat.

Din acest motiv, de aceasta data, avocatul Popescu insista sa primeasca un raspuns din partea actualei conduceri a UNBR, cu mentiunea ca in cazul in care acesta va fi negativ "sa fie motivat, in temeiul principiului bunei administratii, astfel incat organele profesiei de avocat sa-si asume expres si motivat o eventuala solutie negativa data solicitarilor mele".

Publicam in continuare solicitarea trimisa de avocatul Corneliu-Liviu Popescu catre avocatul Traian Briciu, presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania:

"Domnului Avocat Prof.univ.dr. Traian BRICIU

Presedinte

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania

Stimate Domnule Prezident, Stimate Confrate,

Subsemnatul, Corneliu-Liviu POPESCU, avocat in Barourile Bucuresti si Paris,

Avand in vedere constituirea noilor organe de conducere a profesiei la nivel national, in urma Congresului Avocatilor din anul 2019,

Am onoarea a reitera in mod expres cererile mele formulate incepand cu anul 2014 de a supune spre analiza Consiliului UNBR urmatoarele propuneri privind apararea demnitatii si independentei avocaturii ca serviciu de interes general si ale Corpului Avocatilor, precum si efectivitatea dreptului la aparare, constand in adoptarea unor hotarari ale organelor profesiei de avocat prin care:

1. sa se completeze Statutul profesiei de avocat in sensul introducerii exprese a interdictiei ca un avocat sa fie membru al personalului care isi desfasoara activitatea acoperit in cadrul organelor de stat cu atributii in domeniul securitatii nationale sau al structurilor ministeriale interne de informatii, politist lucrand sub acoperire, investigator sub acoperire, ca lucrator operativ din cadrul politiei judiciare sau al organelor de stat care desfasoara activitati de informatii, colaborator cu o alta identitate decat cea reala al organelor de urmarire penala, informator al organelor de urmarire penala sau informator al politiei;

2. sa se completeze Statutul profesiei de avocat in sensul introducerii exprese a indatoririi pentru avocatii aflati in exercitarea profesiei de a depune anual la baroul din care fac parte o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu fac parte din categoriile enumerate la pct. 1, sub sanctiunile neinscrierii in tabloul avocatilor cu drept de exercitare a profesiei si excluderii din profesie;

3. sa se propuna Guvernului initierea unui proiect de lege prin care sa se completeze Legea nr. 51/1995, in sensul introducerii in mod expres in Legea nr. 51/1995 a interdictiei de la pct. 1 si a indatoririi si sanctiunilor de la pct. 2.

Amintesc faptul ca, in anul 2016, in timpul procesului legislativ de modificare a Legii nr. 51/1995, am adresat o petitie Camerei Deputatilor, prin care am solicitat adoptarea acestei solutii legislative, precum si petitii Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Justitiei, Consiliului Suprem de Aparare a tarii, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Departamentului de Informatii si Protectie Interna din MAI, Directiei Generale de Informatii a Apararii din MAN, Serviciului de Protectie si Paza si Serviciului de Telecomunicatii Speciale, prin care am solicitat acestor autoritati ca, in limita competentei, sa sustina adoptarea acestei solutii legislative. Am informat atat UNBR, cat si Baroul Bucuresti despre demersurile mele si am solicitat aducerea lor la cunostinta Corpului Avocatilor.

Pana in prezent, toate aceste demersuri ale mele au esuat, dar eu insist sa le sustin. Solicit expres ca de aceasta data sa primesc un raspuns, iar daca el va fi negativ solicit ca el sa fie motivat, in temeiul principiului bunei administratii, astfel incat organele profesiei de avocat sa-si asume expres si motivat o eventuala solutie negativa data solicitarilor mele.

Consider ca aceasta chestiune trebuie sa faca obiectul unor dezbateri reale ale intregului Corp al Avocatilor, motiv pentru care va solicit sa postati cererea mea pe site-ul oficial al UNBR si sa solicitati tuturor barourilor sa o posteze pe site-urile lor.

Prezentul demers nu submineaza securitatea nationala, deoarece intr-un stat de drept si democratic trebuie pastrat un just echilibru intre interesele generale ale societatii si respectarea drepturilor individuale, acestea din urma neputand fi suprimate. Apararea sigurantei nationale nu se poate face prin violarea legii si a drepturilor omului. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a statuat ca "un sistem de supraveghere secreta destinat sa protejeze securitatea nationala creeaza un risc de a submina si chiar de a distruge democratia, pe motivul apararii ei."

Am onoarea a va ruga, Stimate Domnule Prezident, Stimate Confrate, sa binevoiti a primi asigurarea deplinei mele consideratiuni confraternale.

Av. Corneliu-Liviu POPESCU"


Comentarii

# Cetateanul date 20 August 2019 15:10 +5

Ce frumos ar fi să fie așa. Din nefericire Cariciu nu este decât un jalnic exponent al uneia și aceleiași găști. Aș întreba unde și în fața cui a pus genunchiul drept în pământ? 8)

# danndeac date 20 August 2019 17:19 0

Doamne bine ar fi ca noul Președinte al UNBR să țină cont și de avocații din UNBR -BOTA deoarece și ei funcționează tot pe această lege și să nu mai fie prb în instanște deoarece ne pretindem stat al U.E.Doamne Ajută Domule Avocat

# marius date 21 August 2019 06:30 +4

Sa nu uitati ca Misu Baco a fost politist. E si el mare sef sub acoperire.

# Avocat date 21 August 2019 10:07 0

A mai fost initiat un asemenea demers de catre un alt distins avocat dar care a fost respins chiar de catre actualul presedinte, pe vremea cand era vicepresedinte, si de catre fostul presedinte. Nici nu au vrut sa auda de asa ceva!

# constantin date 21 August 2019 11:49 +2

Cred ca ar fi bine ca barourile sa nu mai fie po******te cu avocati fosti securisti, militieni, judecatori la marele instante, procurori etc.Daca primesti o pensie de peste 15.000 lei ce mai cauti in barourile de avocatura decat: trafic influenta, santaj etc.Sunt cazuri de asa zisii "mari avocati"care scot numai solutiile care le convine.Daca un avocat "de rand" invoca aceleasi exceptii sau pun aceleasi concluzii instantele nu se uita la ele.Fiind mare sef la DNA iti convine sa culegi tot ce aduc onorarii foarte mari Asa fac si cei ce au activat in CSM.cRED CA A VENIT VREMEA SA SE MAI FACA PUTINA ORDINE IN SISTEMUL AVOCATILOR.

# struto-avocatura date 21 August 2019 15:34 +1

Eheeee, cine va mai crede? NIMENI! avocatura a fost demult confiscata de catre o gasca de mafioti care hranesc tanarul jurist-viitor avocat(ori nu?), cu momeli false si dusi pe piste false.Ia puneti pe masa documentele de infiintare a asa zisului ,,unbr''?

# rahat date 21 August 2019 15:42 0

https://m.luju.ro/avocati-dormiti-linistiti-casa-de-asigurari-a-avocatilor-a-infiintat-un-srl-pe-care-face-afaceri-hoteliere-sc-complex-balnear-si-de-recuperare-c-a-a-srl-in-care-asociat-unic-este-casa-de-asigurari-a-avocatilor-a-construit-un-hotel-in-techirghiol-in-care-s

# doctorelul date 22 August 2019 08:33 0

Asta este o ciorovaiala intre doctori. Cu siguranta, rezultat-zero. Praf in ochii cui... se uita la asemenea artificii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva