29 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIUDATA DETASARE – Judecatoarea Rodica Mihaela Dobrin de la Tribunalul Dolj a fost adusa in CSM dupa ce s-a judecat cu CSM: “Sectia pentru judecatori a hotarat detasarea la Consiliul Superior al Magistraturii a doamnei Dobrin Rodica Mihaela pe o perioada de 3 ani”. In 2020, judecatoarea a cerut in instanta suspendarea concursului pentru numire in functii de conducere. Cine o fi cerut detasarea: Dobrin sau CSM?

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 August 2022 14:06
Vizualizari: 4214

Mutare extrem de ciudata facuta in Consiliul Superior al Magistraturii si trecuta cu vederea pana acum. O judecatoare care s-a judecat cu actualul CSM a fost adusa fix in CSM. Ne referim la judecatoarea Rodica Mihaela Dobrin de la Tribunalul Dolj.


 

Astfel, de trei saptamani judecatoarea Dobrin lucreaza in CSM. Aceasta a fost detasata in Consiliu pe o perioada de trei ani, incepand cu data de 15 iulie 2022. Decizia a fost luata de Sectia pentru judecatori a CSM in sedinta din 24 iunie 2022: “Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat: detasarea la Consiliul Superior al Magistraturii a doamnei DOBRIN RODICA MIHAELA, judecator la Tribunalul Dolj, pe o perioada de 3 ani, incepand cu data de 15.07.2022”.

Conform hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM nr. 1799 din 24 iunie 2022 (atasata la finalul articolului), judecatoarea Dobrin urmeaza sa activeze la Directia resurse umane din CSM. Nu reiese insa cine anume a cerut detasarea lui Dobrin in Consiliu: judecatoarea sau CSM, prin presedintele Marian Buda (foto)? De asemenea, detasarea judecatoarei Rodica Mihaela Dobrin are loc in conditiile in care la Tribunalul Dolj, unde activa aceasta, nu sunt ocupate toate locurile prevazute in schema de functionare.


Inainte sa lucreze in CSM, Dobrin a fost in conflict cu CSM


Asa cum precizam la inceputul articolului, detasarea judecatoarei Dobrin la CSM este una ciudata. Spunem asta fara a pune la indoiala cumva pregatirea sau profesionalismul Rodicai Mihaela Dobrin, ci pe motiv ca nu cu multa vreme in urma judecatoarea s-a judecat fix cu CSM.

Concret, in 2020, judecatoarea Rodica Mihaela Dobrin de la Tribunalul Dolj a dat in judecata CSM, cerand suspendarea hotararii de organizare a “concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor la curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecatorii” (click aici pentru a citi). Actiunea a avut loc dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM a decis organizarea concursului cu incalcarea legii. Mai exact, asa cum Lumea Justitiei a aratat in articolul “CSM zburda pe langa lege”, publicat in 4 august 2020, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a organizat “concursul sau examenul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor la curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecatorii” cu incalcarea Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 care, la art. 27 alin. 3, stabileste ca: “Pe durata starii de alerta, in institutiile si autoritatile publice se suspenda orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau functiilor vacante si temporar vacante, cu exceptia celor prevazute la alin. (1) si (2), precum si la art. 11 si 12, precum si a posturilor de predare vacante din unitatile de invatamant preuniversitar si a posturilor si functiilor vacante din institutiile de invatamant superior, institutele de cercetare, Academia Romana si academiile de ramura” (click aici pentru a citi).


Dosarul 824/54/2020 a fost inregistrat in 12 august 2020, la Curtea de Apel Craiova, iar solutia a fost pronuntata doua saptamani mai tarziu, in 25 august 2020, actiunea judecatoarei Dobrin fiind respinsa: “Respinge ca lipsita de obiect cererea privind suspendarea efectelor Hotararii nr 898/25.06.2020 a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, formulata de reclamanta RODICA MIHAELA DOBRIN în contradictoriu cu paratul CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII. Respinge ca lipsita de obiect cererea privind suspendarea validarii rezultatului concursului pentru numirea în functii de conducere a judecatorilor la curti de apel, tribunale si judecatorii organizat in perioada aprilie-iulie 2020, formulata de reclamanta RODICA MIHAELA DOBRIN in contradictoriu cu paratul CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII. Admite exceptia lipsei de interes privind cererea de suspendare partiala a efectelor Hotararii nr 188/20.02.2020 a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. Respinge ca lipsita de interes cererea avand ca obiect suspendarea efectelor articolului 15 alin. 5 din Hotararea nr 188/20.02.2020 a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru aprobarea regulamentului privind numirea in functii de conducere a judecatorilor si de revocare din aceste functii, formulata de reclamanta RODICA MIHAELA DOBRIN în contradictoriu cu paratul CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII. Cu recurs in 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmand a se depune la Curtea de Apel Craiova. Pronuntata azi, 25.08.2020, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei. Document: Hotarare 151/2020 25.08.2020”.

Desi pe portalul Curtii de Apel Craiova apare mentiunea ca Rodica Mihaela Dobrin a formulat recurs impotriva hotararii (vezi facsimil), pe site-ul ICCJ nu exista nicio informatie privind vreo solutie data in recurs.

 


* Cititi aici hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM nr. 1799 din 24 iunie 2022 privind detasarea la CSM a judecatoarei Rodica Mihaela Dobrin

Comentarii

# maxtor date 12 August 2022 17:31 0

mai e si cazu fostei prezidente js3.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva