23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COMPLETUL NEGRU RAMANE NESPALAT – Judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie de la Inalta Curte nu au reusit sa treaca de CSM. Cererea formulata de cei trei magistrati privind apararea independentei autoritatii judecatoresti ca urmare a reactiilor aparute dupa condamnarea abuziva a avocatului Robert Rosu nu a intrunit voturile necesare pentru a fi adoptata. Corbu s-a jelit cu succes in CSM, Mateescu a inganat-o aprobator

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 June 2021 16:53
Vizualizari: 7371

Completul negru de la ICCJ” ramane nespalat. Judecatorii Ionut Matei (foto), Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie nu au reusit sa isi treaca de CSM, marti, 29 iunie 2021, cererea prin care se plangeau ca, vezi Doamne, ar fi fost afectata independenta autoritatii judecatoresti in ansamblul ei, ca urmare a reactiilor virulente cauzate de condamnarea abuziva a avocatului Robert Rosu pentru simplu fapt ca si-a exercitat profesia si si-a aparat clientul, condamnare dispusa de “Completul negru ICCJ”.


 

Cererea formulata in decembrie 2021 (click aici pentru a citi) de judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie (primii doi iesiti la pensie intre timp) nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptata. Mai precis, in Plenul CSM nu s-a reusit constituirea unei majoritati pentru adoptarea cererii formulate de cei trei judecatori, astfel incat “Completul negru ICCJ” sa fie spalat si apretat. In acest sens, au fost inregistrate 9 voturi pentru apararea independentei autoritatii judecatoresti, 5 voturi impotriva si 4 voturi nule (vezi facsimil). Pentru a fi adoptata cererea “Completului negru” era nevoie de o majoritate de 10 voturi, ceea ce nu s-a intamplat.


Inalta Curte, succes la limita


In schimb, de Plenul CSM a trecut cererea de aparare a independentei autoritatii judecatoresti in ansamblul sau formulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie. O cerere venita tot ca urmare a reactiilor provocate de condamnarea abuziva a avocatului Robert Rosu, in care erau infierate Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR), Baroul Bucuresti si evident Lumea Justitiei. Cererea a fost sustinuta in Plenul ICCJ de sefa instantei supreme Corina Corbu, aceasta fiind inganata in timp ce se jelea de seful CSM Bogdan Mateescu, surprins de transmisia live cand dadea aprobator din cap cand o asculta pe presedinta Inaltei Curti.

Totusi, cererea ICCJ a fost adoptata la limita. Concret, pentru apararea independentei autoritatii judecatoresti in ansamblul sau s-au inregistrat 11 voturi, impotriva 5 voturi, alte 3 voturi fiind nule (vezi facsimil).

 


Comentarii

# MN date 29 June 2021 17:17 +44

Nu pot sa inteleg cum s-a putut asa ceva, cum a fost Corina Corbu pusa sefa ICCJ cand iea a fost inculpata atatia ani. Nu inteleg chiar nu mai ierau magistrati curati destepti si cinstiti?, lucrurile sunt clare aceasta femeie a batut mana cu deavolu,e clar securista, colaboratoare cu schelete in dulap. Sa ii fie rusine este un magistrat de joasa speta, imi este sila cand aud si o vad

# santinela date 30 June 2021 07:00 +3

Nu exista atita detergent sa poata spala un nima-n drum ca papagalul asta din poza !

# escu date 30 June 2021 09:54 +1

Cred că este o știre falsă. Nu cred că a avut loc așa ceva dacă cererea a fost formulată „în decembrie 2021”. În rest apărarea independenței autorității judecătorești în ansamblul este valabil numai pentru cei din gruparea rezist? Pe când acest lucru și pentru judecătorii și procurorii care doresc să promoveze cu adevărat un act de justiție corect, ferit de ingerințe politice și diverse sforării determinate de răzbunări personale.

# Pamfil date 30 June 2021 16:03 +2

Și ce dracu' mai asteptam,cand ăștia se pisa pe noi. In fața tuturor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva