24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM L-A STORCIT PE VASILICA – Sectia pentru judecatori in materie disciplinara l-a ars pe guralivul judecator Cristi Vasilica Danilet. Judecatorii din CSM au constatat ca Danilet a incalcat Legea 303/2004 atunci cand a indemnat armata sa iasa in strada pentru "a pazi democratia" de partidele de la putere. Ghinion, Vasilica Danilet nu mai are voie sa promoveze la o instanta superioara timp de 3 ani

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 May 2019 15:55
Vizualizari: 10666

Zecile de iesiri publice, indemnurile la proteste sau criticile aduse puterilor Statului, nevoia de a se pronunta asupra orice, caci "publicul avea nevoie de explicatiile" pe care le ofera, i-au venit de hac judecatorului Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii l-a sanctionat disciplinar pe judecatorul Danilet (foto) pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, privind "manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu". Postarea, caci despre o postare pe Facebook este vorba, care i-a atras sanctionarea disciplinara judecatorului Cristi Vasilica Danilet dateaza de la inceputul anului 2019 si se refera la indemnarea Armatei de a iesi in strada impotriva partidelor de guvernament pe care le acuza ca vor sa preia controlul politic asupra mai multor institutii ale Statului.


Conform minutei Sectiei pentru judecatori in materie disciplniara a CSM, Danilet a fost sanctionat cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 5% pe o perioada de 2 luni. Decizia Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a fost luata cu majoritate.

Decizia de sanctionare disciplinara a judecatorului Cristi Vasilica Danilet a fost luata marti, 7 mai 2019, si vine dupa o amanare de pronuntare. Caci, astfel cum ne amintim, in 16 aprilie 2019, ziua in care s-a constatat incalcarea Codului deontologic de catre Danilet pentru postarile cu caracter politic de pe Facebook (Click aici pentru a citi), Sectia pentru judecatori a CSM a amanat pronuntarea in dosarul disciplinar al acestuia pentru data de 7 mai 2019.

Danilet nu mai pupa promovarea

Spre deosebire insa de constatarea incalcarii Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor de catre Cristi Vasilica Danilet, lipsita de orice efecte, sanctionarea disciplinara a judecatorului de la Tribunalul Cluj are efecte dureroase pentru acesta. Concret, conform Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor – Capitolul V Promovarea judecatorilor si procurorilor si numirea in functiile de conducere in urma sanctionarii sale disciplinare, judecatorul Cristi Vasilica Danilet nu va mai putea promova la o instanta superioara pentru urmatorii 3 ani. Acest lucru este prevazut la articolul 44 alin. (1) din Legea nr. 303/2004: "Pot participa la concursul de promovare pe loc, in gradul profesional imediat superior, judecatorii si procurorii care au avut calificativul «foarte bine» la ultima evaluare, nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani si indeplinesc urmatoarele conditii minime de vechime".

Iata minuta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara in cazul judecatorului Cristi Vasilica Danilet:

Amintim ca intr-un raspuns acordat jurnalistului Florin Puscas de la Stiripesurse.ro, Inspectia Judiciara a precizat ca actiunea disciplinara a fost exercitata fata de judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj pentru "manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu", abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

"Inspectorii judiciari au retinut ca postarea de catre judecator, pe pagina sa de Facebook, a punctului de vedere potrivit caruia sugereaza, intr-o modalitate elevata, ca iesirea Armatei in strada pentru a pazi democratia este o solutie constitutionala, in contextul atacurilor la adresa institutiilor de forta ale statului si al preluarii controlului politic asupra acestora, contravine obligatiei de rezerva impusa judecatorilor si procurorilor".

Iata ce a postat pe Facebook, la inceputul anului, judecatorul Vasilica Danilet:

Poate ca cineva remarca totusi succesiunea atacurilor, destructurarilor si decredibilizarilor la adresa urmatoarelor institutii: DGIPI, SRI, SPP, Politia, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par intamplatoare dupa declararea sus si tare a 'abuzurilor institutiilor de forta'. Stim cu totii ce ar insemna lipsirea de eficienta sau, mai rau, preluarea controlului politic asupra acestor institutii: servicii, politie, justitie, armata? Si, apropo de Armata: oare s-a aplecat cineva asupra dispozitiilor art. 118 alin. (1) din Constitutie potrivit carora 'Armata este subordonata exclusiv vointei poporului pentru garantarea (...) a democratiei constitutionale'? Ce ar fi daca intr-o zi am vedea armata pe strada pazind ... democratia, ca tot am vazut azi ca e in scadere coeficientul?! Nu v-ar surprinde sa realizati ca ar fi ... constitutional!? Eu cred ca nu vedem padurea din cauza copacilor...”.


Comentarii

# unul din lumea cea mare date 7 May 2019 16:43 +10

totata mermeleala arata ,,dupa chipul,, acestei tenii anaerobe

# DODI date 7 May 2019 16:43 +8

După această delicată ”băgare de pumn în gură” corect ar fi să urmeze și o trimitere a narcisistului în afara magistraturii pe care, prin prestațiile lui penibile, a înjosit-o și batjocorit-o. Rușine lui nu are cum să-i fie, mintea sa puțină nu îl poate îndemna la acest lucru și nici o oglindă nu îi arată ce penibil este. Rușine ar trebui să le fie celor care l-au promovat și încurajat în ieșirile lui penibile, respectiv macovei et co și a lentorii cu care CSM s-a ”autosesizat” în a apăra imaginea justiției.

# marius date 7 May 2019 16:55 +2

Penibili, 5 la suta diminuare. Bine ca nu i-au dat 0,01 la suta pe o jumatate de luna. Oamenii statului paralel se manifesta cum vor, noi cum putem.

# faracatuse date 7 May 2019 19:56 +2

Vasi, nu dispera, e loc la CCR si pentru tine. Toti mutantii s-au strans acolo. Bulbucata, sprancenata, e loc si de femeia cu barba partiala. Cand vei avea tot testosteronul acasa, vei putea fi chiar capul la CCR.

# Toti ca el date 7 May 2019 22:10 +2

Danilet =Soros. Pt a da din gura tot felul de inepții, Macovei si Soros l- au finanțat, personaje strâmbe ca el, mereu împotriva românilor, ce consideră că drepturile si libertățile cetateanului sunt un LUX. Ce merit are acest om cu grad de Tribunal , obținut asa cand era pe la CSM? Sta si da din gura ca ultima toapă de pe marginea santului. BINE ar fi sa nu iasa din casă ca am un nepot si s- ar speria, o zic cu toată sinceritatea.

# In vitro date 7 May 2019 22:49 +2

Da asta din poză, e om? S-a nascut viu?

# omul date 8 May 2019 06:49 +2

CARICATURA , SPERIETOARE IN LANUL DE PORUMBI!

# santinela date 8 May 2019 07:56 +2

La bani trebuia sa-l arda pe nemernic !

# zeno date 8 May 2019 10:19 +2

sa fim seriosi..5% si interzicerea avansarii pe 3 ani e "storcit"?storcit era daca era scos din magistratura si eventual,bagat la racoare

# daniletz poponetz date 8 May 2019 14:31 +1

Golanul asta soros are un salariu exorbitant.Cum sai dai vatunci ca la milogi doar 5% retinere din salar? A, ca la milogii lu soros , asa da. Ar trebui scoasa armata impotriva acestei Coloane a cincea fomata prin soros si care ameninta democratia.

# DIFERENTA date 8 May 2019 15:57 0

DIFERENTA MARE ESTE CA ACEST magistrat DĂNILEȚ joaca pe FAȚĂ. Ce te faci cu aia care joaca la minuta? TE FAC PRAF SI PULBERE DIN O JUMATATE DE COALA A4 SI APOI MINISTERUL DE FINANTE SI RESTUL GUVERNULUI LE TIN PALMA LA CEAFA..pardon..SPATE... NU CARE CUMVA SA RASPUNDA MACAR MORAL PENTRU CE FAC. DE domnul DăNILEț TE POTI FERI MACAR...CA ESTE CA UN FAR PENTRU MUSTE.

# lege-faradelege date 9 May 2019 11:04 0

Acest personaj a primit o sanctiune extrem de blanda raportat la conduita sa,Incitarea la greva , participarea sa la STRABOURG denota ca acesta se manifesta ca un real lider politic . SANCTIUNEA CORECTA ERA EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA, NU FACE CINSTE STATUTULUI DE MAGISTRAT.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva