28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

De la concursul pierdut, la delatiune, iar apoi la DNA, in tandem cu procurorul care a solutionat delatiunea. Incredibila drama a prim-procurorului Nelu Carpen, traita din cauza colegei sale Florentina Mirica (Documente)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

22 noiembrie 2011 18:01
Vizualizari: 19025

Lumeajustitiei.ro va prezinta incredibila patanie a prim procurorului Nelu Carpen, de la Parchetul Judecatoriei Buftea, care a ajuns sa fie interceptat vreme de un an de zile de catre DNA, in urma unei delatiuni adresata Parchetului Anticoruptie de catre colega sa Florentina Mirica (foto). Aparent, conflictul dintre cei doi a pornit in toamna anului 2008, cand procurorii Nelu Carpen, Mihai Betelie, Florentina Mirica si Aurelia Constantinescu au participat la examenul pentru numirea in functia de prim procuror al PJ Buftea. Concursul a fost castigat de Nelu Carpen, care a obtinut nota 9,17, Mirica iesind din cursa cu nota 8,13. Ca atare, Nelu Carpen a fost numit prim procuror al PJ Buftea, incepand cu 2009.


La nici trei luni dupa instalarea lui Nelu Carpen ca sef al parchetului, subalterna sa Florentina Mirica, din motive numai de ea stiute, a depus la DNA o delatiune (un aparent denunt) in data de 25 martie 2011, iar pe coltul dreapta sus al denuntului seful Sectiei I a scris: „D-le procuror sef V. Cerbu efectuati acte premergatoare in cauza”. In delatiune, Mirica si-a dat in primire seful, dar si alti colegi, insirand nenumarate situatii de fapt, asa cum au fost de ea percepute, toate legate de asa zise mite in scopul solutionarii intr-un anumit fel a unor dosare. Denuntul, in forma integrala, la adresa sefului sau si a colegilor ei de parchet il puteti citi atasat la finalul articolului – este absolut uluitor! Procurorii cu care am discutat despre acest denunt nu au cuvinte prin care sa califice acest gest, considerat in termeni diplomatici cel putin necolegial, cu atat mai mult fata de o persoana in fata careia ai pierdut concursul pentru postul de sef al parchetului.

Pe baza acestei delatiuni, DNA a obtinut mandat de interceptare pentru Nelu Carpen, pentru aproape un an de zile, actiune prin care DNA a ascultat pe toti cei 20 de procurori si grefieri ai PJ Buftea, afland totul despre acestia. Cum s-a dat mandatul de interceptare telefonica veti afla intr-o editie viitoare. Important de retinut este ca singura „proba” care a stat la baza emiterii autorizatiei pentru telefoanele fixe si mobile ale PJ Buftea a fost delatiunea Florentinei Mirica, care, in final s-a dovedit a fi una falsa/inventata, in sensul ca DNA i-a dat lui Nelu Carpen neinceperea urmaririi penale, pe litera a) – faptele nu exista, pentru faptele denuntate de Florentina Mirica.

Un fapt de natura sa ingrijoreze orice magistrat si nu numai este acela ca procurorul Viorel Cerbu a preluat ancheta si l-a trimis in judecata pe Nelu Carpen pentru pretinse fapte de coruptie (cu mize minore), iar Florentina Mirica a avansat brusc de la PJ Buftea, la DNA, pe baza unui simplu interviu. Si culmea a ajunsa sa faca dosare impreuna cu Viorel Cerbu, cel care i-a „rezolvat” delatiunea. Apara asadar banuiala legitima ca a denunta colegi, cu fapte ireale, este suficient pentru a ajunge la DNA, acest parchet preferand sa-si selecteze personalul cu procurori care fac acuzatii nefondate la adresa colegilor lor.

Procesul lui Nelu Carpen se afla in prezent in faza de fond, fiind stramutat de la Curtea de Apel Bucuresti (unde i s-au dat, atentie, 14 termene intr-o singura luna – fapt nemaintalnit in istoria Justitiei romane), la Curtea de Apel Brasov.

Fara a ne pronunta asupra vinovatiei sau nevinovatiei prim procurorului Nelu Carpen (suspendat in prezent din functie ca urmare a trimiterii sale in judecata) este incredibil cum a ajuns acesta tinta DNA, in urma delatiunii unei colege in fata careia a castigat la concurs postul de sef de unitate, pentru ca ulterior autoarea delatiunii sa fie primita cu bratele deschise la DNA (in compania aceluiasi Viorel Cerbu), desi s-a stabilit de catre procurorii anticoruptie ca a facut un denunt nefondat. Iata prin urmare cine ajunge la DNA!

 (va urma)

* Cititi aici delatiunea adresata DNA de catre Florentina Mirica la 25 martie 2009, pe care seful de Sectie a repartizat-o procurorului Viorel Cerbu

* Cititi aici rezultatele concursului pentru postrul de prim procuror al PJ Buftea, pierdut de Florentina Mirica in decembrie 2008, in fata lui Nelu Carpen

* Cititi aici un referat care demonstreaza ca Florentina Mirica a ajuns sa lucreze impreuna cu Viorel Cerbu, cel care i-a solutionat delatiunea

* Cititi aici solutia de NUP data lui Nelu Carpen in urma denuntului Florentinei Mirica

Comentarii

# DOREL date 22 noiembrie 2011 18:54 +6

DNA = carte multa nu se cere, sa fii p----, sa ai putere !

# Turnatoarea date 22 noiembrie 2011 19:54 +8

Ce pramatii lucreaza la DNA! Te crucesti nu alta! P-asta n-o vede CSM-ul s-o dea pe brinci afara, in tara asta turnatoria face cariera

# CI date 22 noiembrie 2011 19:56 +5

Să o dea afară! Este inadmisibil să-ți torni șefii că iau mită! Orice, dar asta, nu...! 8)

# CI date 22 noiembrie 2011 19:15 0

Cât a plătit Nelu Carpen pentru articolul ăsta din care aflăm nimic? Interesează dacă Nelu lua sau nu mită! Dacă nu vă pronunțați care mai este rostul articolului? Iat un subiect: cum de acceptau neghiobii ăia de procurori să dea soluții pe gustul lui Nelu, cel care le scotea la tarabă pentru orice făptuitor-cumpărător?

# nelu carpen date 22 noiembrie 2011 19:38 +10

...nu as fi vrut sa intervin,cu un comentariu propriu in favoarea sustinerilor mele,insa sunt nevoit,intrucat niste NIMENI,care nu ma cunosc,vorbesc despre mine in acesti termeni.Prin ce scriu acum,cer ORICUI care are astfel de date, despre fapte de coruptie(sau asa zise "abuzuri") presupus a fi savarsite de mine sa faca denunt sau plangere,si ulterior sa le faca publice prin orice mijloace.NU vreau sa polemizez cu nimeni,nu vreau sa ma apar in acest proces absurd prin intermediul presei(desi in acest mod am fost terfelit si decredibilizat)vreau doar sa arat niste lucruri grave care se intampla in sistemul judiciar si care ar trebui sa nu se mai intample;cu probe si pentru cine are capacitatea sa inteleaga...si pentru cei care trebuie sa stopeze aceste lucruri!!!

# CI date 22 noiembrie 2011 19:29 -4

Dorel+Nelu= Love! :roll:

# alt procuror date 22 noiembrie 2011 19:50 +6

Esti un mare bou! D-astea scriam prin clasa a IV-a...Asta va-nvata pe voi la DNA????De fapt, scuze, am uitat ca acolo se spala creierele si se injecteaza cu venin!!!! :-| :D

# CI date 22 noiembrie 2011 19:59 -3

Nu te întrec, Nelule! :P

# 2NA date 22 noiembrie 2011 19:40 +3

Doamna nu este una si aceeasi persoana care, pe blogul personal, se vaicarea cu iz filozofic de prigoana la care era supusa de CSM cu nu stiu ce actiune disciplinara? Retin ca mi-a placut postarea de la acea vreme. Si-mi placea ca-si posta si fluturasii cu indemnizatia <img src=ops:' />

# oana date 22 noiembrie 2011 19:51 +6

Ezact! Si nu numai....posta si rechizitorii!!!!!

# 2NA date 22 noiembrie 2011 20:13 +1

Recunosc ca pe rechizitorii nu m-am aplecat, dar daca descrierile avea acelasi stil ca postarile filozofice... inseamna ca erau frumoase! Sau erau ale sefilor?

# CI date 22 noiembrie 2011 20:02 +2

Și în plus, e grasă!

# doru date 22 noiembrie 2011 20:15 +9

CI, nu intelegi esentialul. Mirica a facut CU STIINTA o sesizare FALSA in baza careia DNA a interceptat TOTI procurorii de la Parchetul Buftea. Ulterior DNA a dat NUP pentru faptele "sesizate" de Mirica. Si, cel mai grav este ca Mirica este procuroare (nu un neica-nimeni) iar acum chiar la DNA (se poate banui ca lipsa de scrupule este criteriu de recrutare pentru DNA)

# Dan date 21 februarie 2012 14:27 -3

De ce atatea supozitii ca denuntul lui Mirica a fost fals? Daca se da NUP pe litera a, asta inseamna ca denuntul e fals? Doar niste persoane care nu cunosc legea pot sustine asa ceva, sau cele care, desi o cunosc, vor sa induca o idee neadevarata. In privinta faptelor denuntate s-a dat NUP pentru ca nu au putut fi dovedite. Din pacate pentru Carpen, cu ocazia inteceptarilor au fost sesizate alte fapte de natura penala, si de aia a intrat la bulau.

# Ina date 22 noiembrie 2011 20:59 +9

Pai ce sa ne mai mire, la ''Domana Procuror Mirica''... ''Stimabilei'', cu aere de intelectual, i se parea ne la locului lui ca soferul institutiei sa conduca o alta doamna, si da dansa era o doamna, insarcinata in 9 luni pana la statia de autobuz...  Ca a mancat CACAT la adresa domnului Prim Procuror nu ne mira, ca doar ea otraveste pana si aerul pe care il respira ...., si  ii este tare greu sa vada ca cineva ii este mult superior, ca om si ca magistrat ... Cat despre faimoasa institutie ''high level'' :D (cum le place lor sa se numeasca) DNA este plina de frustrati, de omameni care ar vinde-o si mama lor doar ca sa aiba o functie, de domnisoare cu functii care mai mult stau pe sub birouri decat sa isi faca treaba, dar cu toate astea au salarii de ''merit'', ca doar au lucrat bine ...... Halal tara, halal oameni, halal justitie ... Respect Nelu Carpen ;-)

# A_L_I_E_N date 22 noiembrie 2011 22:13 +5

CI este de fapt CERBU IOAN ( si viorel ... ) . De ce atata ura si hotarare sa-l "faca" pe Carpen ? Se spune ca Cerbu, personal, a taiat din transcrierea unor discutii ale lui Carpen - pasajele in care acesta discuta pe marginea numelui (predestinat) al lui Cerbu - de fiinta incornorata ... Adica a scos pasajele in care Carpen discuta despre problemele conjugale ale lui Cerbu ... Cat de compatibil era Cerbu dupa acest episod sa mai faca acte in dosar, o va stabili in alte vremuri un Parchet normal, nu lichelele vandute si santajabile de astazi. Gretos ...

# justitia date 22 noiembrie 2011 22:21 +4

actul de justitie prin oamenii-de calitate indoielnica- s-a degradat. se pare ca examenele de admitere in sistem sunt un fiasco, au intrat tot felul de oameni "cu mintea bolnava" . ati auzit ca unii judecatori se lauda ca sunt d-zei in sala de judecata si ca fac ce vreau ei si primesc acte de la petenti numai daca vor muschiul lor? un sistem bolnav plin de impostori care nu au in cap decat sa ocupe posturi de conducere si la pensionare sa se faca avocati. jenant pentru o parte dintre magistrati.

# Lumina date 22 noiembrie 2011 23:06 +3

Pai inamovibilitatea , pe care Macaveica le-a dat-o magistratilor iar acestia o interpreteaza fiecare dupa intelepciunea lui , motiv pentru care justitiabili sunt convinsi ca justita este corupta.Vai , vai de aceasta justiei !

# Stilistu" date 23 noiembrie 2011 05:56 +3

Ce fata de scarba nenorocita si psihopata are procuroarea asta.

# pt CI date 23 noiembrie 2011 08:31 +2

CI plus SRI egal LOVE!

# puftea hilfev date 23 noiembrie 2011 10:04 +3

de ce nu publicati rezolutia de nup in intregime. sa o citim intreaga

# un avocat date 23 noiembrie 2011 13:42 +4

..."rezolutia" este pct.19 din rechizitoriu,care are 500 de pagini de literatura de proasta calitate...e public la C.A.Brasov!!!

# DOREL cel rosu date 23 noiembrie 2011 14:15 -5

potrivit art. 263 Cod penal ,,fapta functionarului public care luand cunostinta de savarsirea unei infractiuni in legatura cu serviciul in cadrul caruia isi indeplineste sarcinile, omite sesizarea de indata a procurorului conform legii penale se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 5 ani". Asa ca Nelule mi-e mila de tine dar si mai mila de pielea mea.

# un simplu procuror date 23 noiembrie 2011 16:30 +4

...ba,retardatule!tu nu intelegi ce se discuta aici?inteligenta si corecta asta(se vede pe fata ei,de altfel!)i-a reclamat pe toti colegii...S-a dovedit ca a spus numai aberatii,dar a gasit alt nebun,care a urmarit(sub acest paravan fo` 20 de magistrati-astia zic ca un an de zile-!)...unde dracului traim?

# doru date 23 noiembrie 2011 18:52 +5

nu, ei sunt mai perversi de atat. Mirica face sesizare falsa contra lui Carpen la DNA (se poate banui ca chiar la cererea acestora - sesizare "rasplatita" ulterior cu angajarea la DNA).Sub pretextul verificarilor DNA obtine autorizare de interceptare a TUTUROR telefoanelor de la Parchetul Buftea si asculta tot personalul Parchetului 1 an de zile. Pentru a justifica asta, ca doar nu erau sa dea NUP dupa ce au inregistrat un Parchet intreg 1 an de zile, lu' Carpen i se coace un dosar penal. Dar din lipsa de fapte reale se umple dosarul cu fapte de genul: fals in acte oficiale (a redus "din condei" cheltuelile ocazionate de cercetarea penala de la 2500 lei la 1500 lei pentru un amarat care amenita ca se sinucide); a primit 2 pesti (corect era sa-i zica "denuntatorului" sa le dea la vreun cerseor, da deh, e om si el), a primit spaga 500 euro (denuntatorul declara ca i-a lasat la poarta sub o piatra sau geva de genul asta) si lista poate continua.

# Felicia Sprincenatu date 23 noiembrie 2011 20:11 -4

Nelu Carpen- doar unul dintre dezgustatorii mafioti care tranzactioneaza "justitia" romaneasca...

# MIRIFICA date 24 noiembrie 2011 11:13 +3

Bine, draguto, las' ca poate maine vei pati asta chiar tu!!!

# th58m date 26 noiembrie 2011 22:21 +1

....si borcănata asta cine e ? :o...procuror ?...al cui stat ?...sigur nu este trans...? aduce din pro-file, cu dana international... :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva