29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SOARTA BINOMULUI SE JOACA LA ICCJ – Instanta suprema poate aplica lovitura de gratie Sistemului ocult care a condus Romania. Inalta Curte finalizeaza in cateva zile cel mai cunoscut dosar pe abuz in serviciu: “Gala Bute”. Achitarea Elenei Udrea va consfinti sfarsitul Binomului, care a folosit abuzul in serviciu pentru dosare politice si pentru aruncarea a mii de oameni in puscarie. In schimb, condamnarea Elenei Udrea va fi o gura de oxigen pentru sefa DNA si Binom. E meci de care pe care

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 February 2017 12:39
Vizualizari: 14353

Saptmana viitoare Inalta Curte va finaliza, pe fond, dosarul “Gala Bute” in care inculpata este Elena Udrea. Probabil este cel mai cunoscut dosar de abuz in serviciu, ramas in picioare dupa Decizia CCR care a constatat ca abuzul in serviciu este neconstitutional. Stirea ca la instanta suprema se va judeca ultimul termen din “Gala Bute” si ca ICCJ va ramane in pronuntare a fost deja anuntata in presa. Avem de-a face insa cu mai mult de o stire.

Lumeajustitiei.ro va prezinta in continuare o analiza foarte interesanta care circula in mediile politico-judiciare. Elena Udrea a fost si va fi tinta criticilor noastre pentru ceea ce a facut sub regimul Basescu si pentru ca a contribuit la crearea acestui sistem represiv, dar cu toate acestea consideram ca orice persoana, indiferent de cum o cheama sau culoarea ei politica, trebuie condamnata strict in baza legii si a probelor. Sentinta din dosarul “Gala Bute” este extrem de importanta nu atat prin prisma personajul implicat in acest caz, ne referim la Elena Udrea, ci la efectele pe care le poate avea asupra Sistemului ocult care a condus Romania. Potrivit informatiilor in posesia carora Lumeajustitiei.ro a intrat, in mediile politico-judiciare se discuta faptul ca de sentinta din “Gala Bute” depinde chiar soarta Binomului SRI-DNA, a Sistemului de care vorbeam ceva mai devreme. Asta intrucat, exista foarte multe voci care sustin ca achitarea Elenei Udrea – cel mai cunoscut politician si om din Romania acuzat de abuz in serviciu – va consfinti practic sfarsitul Binomului. O achitare pe abuz in serviciu a unui personaj de asemenea calibru, venita dupa un val de achitari pe abuz in serviciu, va reprezenta lovitura de gratie pentru sefa DNA Laura Kovesi, dar si pentru Sistemul care a pus stapanire pe Romania. Un Sistem care, trebuie sa ne amintim, a fost creat inclusiv cu ajutorul Elenei Udrea, om de baza al regimului Traian Basescu.


In schimb, o condamnare a Elenei Udrea va veni ca o gura de oxigen pentru sefa DNA Laura Kovesi si Sistem. Bagata in corzi dupa ultimele dezvaluiri privind activitatea DNA (a se vedea cazul Negulescu, spre exemplu), dupa dezvaluirile privind existenta protocolului secret PICCJ-SRI semnat in perioada in care Kovesi era Procuror General, dupa achitarile din ce in ce mai dese dispuse de instante care astfel confirma ca DNA fabrica dosare, dar mai ales dupa dezvaluirile lui Sebastian Ghita, sefa parchetului anticoruptie se va folosi de o eventuala condamnare pe abuz in serviciu pentru a legitima toate dosarele referitoare la aceasta infractiune. Practic, aparatul de propaganda aflat in slujba DNA va utiliza o condamnare a Elenei Udrea pentru a pretinde ca abuzul in serviciu nu a fost dezincriminat de CCR si ca DNA nu a facut abuz la randul ei de aceasta infractiune pentru a executa oameni politici si pentru a trimite mii de oameni in puscarie.

Asadar, sentinta din dosarul “Gala Bute” nu trebuie privita doar prin prisma Elenei Udrea. Conform analizei pe care v-am prezentat-o si care este larg raspandita in mediile politico-judiciare, de sentinta Elenei Udrea depinde soarta “Binomului SRI-DNA”, a Sistemului ocult care a condus Romania. Un Sistem care se clatina serios si care poate primi o lovitura de gratie prin acest dosar. Sistemul poate fi lovit cu un dosar in care implicat este chiar unul dintre creatorii sai: Elena Udrea. Avem de-a face deci cu un meci de care pe care. Arbitru va fi Inalta Curte de Casatie si Justitie.

DNA forteaza condamnarea pe probe indirecte

Cat despre acuzatiile impotriva Elenei Udrea, Lumeajustitiei.ro a aratat inca din 2015 ca in dosarul facut de procurorii DNA Ana Dana si Marius Bulancea nu exista vreo proba directa impotriva Elenei Udrea, care sa ateste savarsirea de catre aceasta a infractiunilor de care este acuzata: abuz in serviciu, luare de mita si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE. Am aratat inca de atunci ca DNA forteaza condamnarea Elenei Udrea prin coroborarea unor probe indirecte, strecurand in actul de sesizare a instantei inclusiv trimiteri la jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit careia actele de folosire a influentei pot fi probate si prin coroborarea probelor indirecte. Mai exact, autoritatea de lucru judecat invocata in rechizitoriul intocmit de procurorii Ana Dana si Marius Bulancea este chiar sentinta pronuntata pe fond in dosarul „Trofeul Calitatii”, in care fostul premier Adrian Nastase, asa cum ne amintim, a fost condamnat pe baza unor presupuneri rezonabile. Parcurgand integral rechizitoriul intocmit in dosarul “Gala Bute” - document pe care il prezentam la finalul articolului -, se poate observa ca DNA isi intemeiaza acuzatiile la adresa Elenei Udrea pe declaratiile date la parchet de fosti apropiati si subordonati ai acesteia si pe interpretarea, adesea subiectiva, a unor discutii telefonice.

Revenind la fapta de abuz in serviciu, trebuie spus ca aceasta este practic imposibil de probat atat timp cat la dosar nu exista niciun document care sa fie semnat de Elena Udrea. Favorita lui Traian Basescu este acuzata de abuz in serviciu pentru incalcarea unor articole dintr-o Hotarare de Guvern si din Ordonanta de Urgenta 34/2006 privind achizitiile publice.

In ceea ce priveste Hotararea de Guvern, incalcarea acesteia nu poate fi retinuta pentru a proba o eventuala fapta de abuz in serviciu, atat timp cat Decizia CCR 405/2016 prevede ca pentru a se comite abuz in serviciu trebuie incalcata o lege, o ordonanta de urgenta sau o ordonanta a Guvernului. In ceea ce priveste cele cinci articole din Ordonanta de Urgenta despre care DNA sustine ca ar fi fost incalcate de Udrea, acestea contin prevederi care nu au legatura cu atributiile unui ministru. In orice minister exista un lant decizional mult mai mare, plecand de la directori, sefi de servicii, pana la sefi ai institutiei. Oricum, chiar si in situatia in care acuzatiile de incalcare a OUG 34/2006 ar fi reale, este curios cum DNA nu s-a indreptat impotriva responsabililor cu achizitiile din minister - directori si sefi de servicii achizitii, juridic, economic etc. Elena Udrea a fost singura acuzata din intreg ministerul referitor la presupusul abuz in serviciu.

*Cititi aici rechizitoriul DNA din dosarul “Gala Bute”

Comentarii

# Ilie date 26 February 2017 13:38 +19

Noroc ca nu mai e Livia Stanciu la ICCJ. Stanciu este "suflet de procuror" (asta daca este ceva sfat intr-un procuror) adica vede infractori peste tot. Fara ea la ICCJ mai e o sansa pentru dreptate! Poate scapam pe politia politica.

# Cetateanul date 26 February 2017 16:57 +8

Problema este ca acolo i-au ramas "ciracii"... micile liviutze care se c... pe ele de frica binomului. Completul 8, cu care a fost "incaltata" Udrea nu este "arbitrul" de care are nevoie justitia romana pentru a-si asuma independenta. Chiar daca in ultima vreme s-a stopat "hemoragia" de "sclavi" catre ICCJ din partea csm, cei care au prins "caruta" sunt sificienti pt a inclina balanta. La fel se intampla si la alte completuri : 9 si 10, fix aceiasi sistemisti...in tot acest marasm de securisti, vestea buna este ca Ionut Matei si Foitos au perceput semnalul "camelia bogdan"... dar chiar si pentru a percepe semnale evidente iti trebuie ceva doza de creier si realism... autismul si aroganta prosteasca sunt f periculoase la judecatori ... pentru tara mai ales ... 

# Andy date 27 February 2017 08:47 +3

Problema nu e daca un fost procuror ajunge sa ,,judece la ICCJ ci cum a ajuns insul acolo si mai ales cum judeca. Sistemul a avut grija ca sa umple salile de judecata cu portocale. Ca-s judecatori, procurori sau avocati n.are importanta, atata vreme cand ei raspund la comenzi. De voie sau de nevoie. Pentru a se ,,pune bine'' cu sistemul, pentru a promova sau pentru ca-s stransi cu usa iarasi n-are importanta. Uite ca de cand Bute nu mai bate pe nimeni a ajuns ca dosarul sa-i faca o mai mare ,,reclama'' decat boxul. Sa faca din dosarul asta unul crucial pentru existenta sistemului este cel putin de SENZATIONAL. Cei din sistem rad cu lacrimi cand citesc articolul. Da-i bine ca prin asemenea ,,articole'' tin cititorii aproape. Daca sistemul o sa considere ca o sentinta favorabila elenei va fi in graficul lor sigur ca n-o sa-i impiedice ,,judecatorii'' de la ICCJ. Sigur ca au ei cateva portocale care pot rezolva cum trebuie. Asa ca sa nu fie prea rau nici pentru elena si nici pentru sistem

# DODI date 26 February 2017 14:00 +2

Vom trăi și vom vedea cum se va aplica legea. Care e una pentru toți. Dar pentru toa(n)te?

# alex date 26 February 2017 14:23 -3

in ce hal s a ajuns...ne bucuram daca "scapa" udrea de abuz in serviciu. poate scapa...si zecile de milioane cum le a facut?

# Jeni date 26 February 2017 15:38 +7

Recuperarea banilor - si inteleg ca nu sunt putini deloc - ar trebui sa fie prioritara. Problema este in  ce temei se face si de catre cine. In speta fostului ministru, in cazul in care a fost incalcata o hotarire de guvern, care este sanctiunea si de catre cine este aplicata? Daca se va gasi si da raspuns din lege - poate, poate - se vor recupera banii!! 

# Florin date 27 February 2017 00:08 0

Greu cu cititul..... Intrebarea era cum poti sa incalci ceva, atata timp cat nu AI semnat nimic. Nastase a fost executat PE art. 13 folosirea influntei politice si nu PE abuz in serviciu. Daca se dovedeste ca a primit bani deci luare de mita si nu abuz in serviciu, atunci este altceva. PS. Nu mai tin minte dar gala bute nu a cost aprobata prin Hg? Deci cum poti incalca UN Hg atata timp cat actiunea ta a cost aprobata prin HG ?

# Pif date 27 February 2017 09:26 0

Ca si chestiune de principiu, repararea prejudiciului se face in temeiul raspunderii civile delictuale reglementata de Codul civil. Daca paguba a fost produsa printr-o fapta incriminata de legea penala, pagubitul se poate constitui parte civila in procesul penal, instanta penala solutionand si latura civila. In toate celelalte situatii, competenta de solutionare apartine instantelor civile sau de contencios administrativ, dupa caz.

# cezar lefter date 26 February 2017 21:23 +4

NAVETISTUL SIBIU BUCURESTUII SI RETUR SE PLIMBA PE BANII ROMANILOR PENTRU CA NU IUBESTE ROMANIA SI POPORUL ROMAN !!!!! ;-)

# simplu date 27 February 2017 08:59 +4

E de dorit să nu se facă greșeală de a repeta cuvintele doctoritei de la bilanț: "CCR nu a dezincriminat abuzul..". Aceasta e mani******rea care demonstrează că respectiva cunoaște ca art 297 nu mai face parte din codul penal.Iar prin raportare nici art13.2 din legea 78. Pentru că CCR NU POATE DEZINCRIMINAT atâta vreme cât nu poate legifera. Acest lucru îl poate face numai parlamentul sau guvernul ceea ce s-a si întâmplat. Tacit. Ca hoții! Aseară Tinel Gheorghe a zis la tvr : " Ciolos nu a vrut, nu a vrut , NU A VRUT!" De trei ori a zis. Ciuma portocalie îmbrăcată în haină galbena a reușit ajutată de tinerii frumoși adunați la " timbildinge" în fiecare seară să-și scape oamenii. Susținuți de ambasadorii țărilor care au promis imunitate lui Bădescu si găștii lui in schimbul printre altele a cedării suveranității României. Sau nu ne amintim de acest lucru? Atenție la discursurile doctoritei !!! Ele reprezintă cheia manipulării !

# gica70 date 27 February 2017 10:33 +2

Am ajuns intr-o situatie de rasu-plansu; oricum ar fi sentinta pe mine nu ma multumeste; deci una din doua, ori scapa Udrea si va pica binomul ori va fi condamnata Udrea si binomul mai primeste o gura de aer! Din cele 2 rele as alege-o pe prima.

# Dan Nestor date 27 February 2017 13:20 0

NIMIC MAI FALS DECAT IDEEA ACESTUI ARTICOL. Condamanrea sau necondamnarea doamnei Udrea nu are nici un efect asupra Binomului. Kovesy a demonstrat de nenumarate ori ca nu-i dispusa sa piarda. Dumneaei nu va parasi functia decat la terminarea mandatului sau doar daca va fi obligata prin condamnarea de catre vreo instanta juridica pentru incalcarea legii, cand a semnat protocolul. Mult timp de acum inainte Kovesy nu va mai da declarati, evitand sa mai dea ochii cu jurnalistii caci a ramas datoare cu un raspuns legat de semnarea protocolului cu SRI. Daca LUJU.RO o va da in judecata, in numele unei imputerniciri date de cativa petenti care au suferit din cauza binomului pentru incalcarea legii cand a semnat protocolul cu SRI, atunci doamna Kovesy va fi nevoita sa paraseasca functia si sa si raspunda cu libertatea, conform legii. Chiar si daca CCR va spunea ca DNA a anchetat ilegal guvernul Grindeanu pe marginea OUG 13, Kovesy nu-si va da demisia pentru distrugera imaginii Guvernului Ro

# Aoleu date 27 February 2017 16:06 +1

Pa mine ma intere cum au ajuns , Coldea si Kovesi, cu evidente probleme psihice , in posturile alea ? Ar trebui reviziuta procedura de evaluare a cerebelelor pt. functii de conducere. Pe de alta parte , sefii din justitie ar trebui sa fie numiti de parlament si nu de catre presedinte !

# escu date 27 February 2017 16:30 -1

E!, hai să nu o mai credem pe Nutzy măicuță, chiar dacă face studii de teologie. Furtul, tot furt rămâne. Nu uitați că și Monica Ritzi a fost condamnată tot pentru că a băgat mâna în buzunarul statului, cei drept pentru campania la europarlamentare a Gogoșici EBA.

# FRanklin date 28 February 2017 10:13 0

Una-i una si alta-i alta. Udrea la puscarie si sistemul reformat urgent.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva