18 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CINE ISI BATE JOC DE WERNER? - De rasul curcilor: o noua actiune a presedintelui Iohannis a picat la CCR dupa ce a fost depusa prea tarziu: “Curtea a respins, ca inadmisibila, obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.317/2004 privind CSM... Curtea a constatat depasirea termenelor de sesizare... Termenul in care presedintele putea solicita verificarea constitutionalitatii respectivelor dispozitii a expirat”

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 iunie 2018 16:57
Vizualizari: 8432

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) este facut de ras, tot mai mult, chiar de catre colaboratorii sai. Episodul in care obiectia de neconstitutionalitate privind Legea 304/2004 privind organizarea judiciara a fost respinsa de Curtea Constitutionala pe motiv ca a fost depusa prea tarziu (click aici pentru a citi) s-a repetat, marti 5 iunie 2018, tot la Curtea Constitutionala. CCR a respins, pe acelasi motiv de tardivitate, obiectia de neconstitutionalitate in legatura cu modificarile aduse Legii 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii. Ceea ce inseamna ca, asa cum am mai spus, Iohannis trebuie sa isi faca de urgenta curatenie printre consilierii sai oficiali, dar si neoficiali.


Astfel, cu majoritate de voturi, CCR a respins ca indamisibila obiectia de neconstitutionalitate a lui Iohannis, constatand depasirea termenelor de sesizare, in conditiile in care actiunea a fost inregistrata in data de 11 mai 2018, cu depasirea termenului de 10 zile care incepuse sa curga din data de 30 martie 2018.

Totodata, CCR a constatat ca o parte din criticile formulate de presedintele Iohannis vizeaza continutul normativ al unor dispozitii ale legii in forma adoptata initial de Parlament, care nu au fost supuse procedurii de reexaminare, pentru care termenul de 20 de zile de exercitare a dreptului de sesizare a Curtii Constitutionale a inceput sa curga din data de 27 decembrie 2017, data la care legea a fost trimisa Presedintelui spre promulgare. Drept urmare, CCR a decis ca termenul in care Iohannis putea solicita verificarea constitutionalitatii respectivelor dispozitii a expirat.

Iata comunicatul CCR:

In ziua de 5 iunie 2018, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.a) teza intai din Constitutie si al art.11 alin.(1) lit.A.a) si art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a pronuntat, in cadrul controlului anterior promulgarii, asupra urmatoarelor obiecții de neconstitutionalitate:

Obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, formulata de Presedintele Romaniei.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Pentru a pronunta aceasta solutie, Curtea a constatat depasirea termenelor de sesizare a Curtii Constitutionale, deoarece sesizarea a fost inregistrata pe rolul instantei constitutionale in data de 11 mai 2018, cu depasirea termenului de 10 zile prevazut de art.77 alin.(3) din Constitutie, care, in speta, a inceput sa curga din data de 30 martie 2018, cand Parlamentul a trimis legea spre promulgare, ulterior reexaminarii acesteia intemeiate pe Decizia Curtii Constitutionale nr.61 din 13 februarie 2018. Prin urmare, Curtea a constatat ca sesizarea nu intruneste conditiile prevazute de lege si Constitutie pentru a putea fi analizata pe fond, fiind depasit stadiul procedurii constitutionale in care ar fi putut fi formulate critici de neconstitutionalitate cu privire la prevederile legale reexaminate. De asemenea, intrucat o parte din criticile formulate de Presedintele Romaniei vizeaza continutul normativ al unor dispozitii ale legii in forma adoptata initial de Parlament, care nu au fost supuse procedurii de reexaminare, pentru care termenul de 20 de zile de exercitare a dreptului de sesizare a Curtii Constitutionale a inceput sa curga din data de 27 decembrie 2017, data la care legea a fost trimisa Presedintelui spre promulgare, in temeiul art.77 alin.(1) din Constitutie, Curtea a retinut ca termenul in care Presedintele Romaniei putea solicita verificarea constitutionalitatii respectivelor dispozitii a expirat, astfel ca instanta de contencios constitutional nu este indrituita sa efectueze un atare control.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei”.

Comentarii

# Sorin date 5 iunie 2018 17:02 +17

El singur trebuie sa spuna cine isi bate joc de el, ca pana acum, in loc sa fie atent la termene, el era atent numai cum sa o scape pe Kovesi din mana lui Tudorel :)

# DODI date 5 iunie 2018 21:35 +2

Răspunsul la întrebare este simplu: de ciolanis își bate joc singur. La nivelul său intelectual țara este prea mică. Ar fi bine să fie trimis să se reculeagă la Jilava.

# Lorenzo date 6 iunie 2018 09:10 +2

Dle Savaliuc , si poate le spuneti si colaboratorilor de la Antena3 ,nu ii mai dati atata credit acestui personaj sinistru ,e facut de ras , e sfatuit prost , oare ce decizie va lua...etc.Nu el ia decizii pt Dumnezeu , el e o lichea cu tinichele (dosare) agatate de coada , omul e o marioneta in mana stiti voi cui , e sluga lor , el doar executa si probabil regreta profund situatia lui linistita de la Sibiu unde vindea copii, lua case cu acte false etc.Si acum sincer ,la ce sa ne fi asteptat din partea unuia ca el ?S-a stiut tot ce a facut , profilul psihologic aferent era cunoscut dar probabil toate astea au cantarit foarte mult pt alegerea lui -sluga perfecta dominata de oportunism infect

# Tică date 5 iunie 2018 17:16 +11

Nu există o dată anume când a devenit "prost" pentru simplul motiv că aşa a fost mereu, iar după dictonul "spune-mi cu cine te-nsoţeşti ca să-ţi spun cine eşti" , toate creaturile care-i bântuie prin preajmă sunt după chipul şi asemănarea lui : ... de bubuie !!!

# DOREL date 5 iunie 2018 22:22 +1

Prostu' nu e prost destul, daca nu e si fudul (=proverb romanesc) ! Si, b) pen' ca - stiind f. bine ca nu are nici o sansa - a zis ca e f.f. destept ca o trimite tardiv, ca sa nu se vada cat de gaunos e si el si aia care-l conduc si aia care-l "ajuta" = tactica prostilor cu staif ! ! Parerea mea ...

# Werner e sluga sistemului date 6 iunie 2018 01:16 +2

O fi prost, n-o fi prost, un lucru e sigur: Werner e rau intentionat. Si nu ca nu poate sa inteleaga, NU VREA SA INTELEAGA.Werner vrea ca sistemul ilegal de justitie sa fie in continuare. Vinovati sunt tot cei de la guvernare. De ce nu dau AMNISTIE SI GRATIERE?si asa toata justitia s-a facut ilegal si toate achitarile sau condamnarile din Ro nu sunt cele corecte plus ca cei din parnaie nu sunt adevaratii infractori sau pericol pt Ro. Pericol pt Ro sunt cei care judeca,cei din servicii,procurorii.De ce nu dau o lege:TOTI CEI CARE VIN CU DEZVALUIRI SI PROBE despre ilegalitatile din justitie sa fie amnistiati chiar daca sunt si ei implicati ?Treburile ar fi foarte simple plus ca s-ar scurta timpul cu impostorii si mizeriile lor din justitie! Raspuns: PT CA NU VOR. LE este frica ca or sa cada toti si nici asa nu le convine, le este frica ca daca golesc puscariile nu or sa mai castige banii murdari obtinuti de pe spatele detinutilor plus alte magarii. In realitate nu vor REFORMA.

# Gilu date 5 iunie 2018 20:17 +9

D= le Presedinte , fii destept si de buna credinta , macar in al doispezece - lea ceas : da drumul la legile justitiei , nu te mai face de ras si semneaza decretul de revocare ! Te afli pe un drum gresit ! Oricat de pregatiti ar fi consilierii dumitale , daca le ceri imposibilul , pastrarea postului ii obliga sa fie duplicitari. Cu cat lungesti aceasta boala , cu atat va fi mai rau !

# Duty date 5 iunie 2018 21:14 +1

Nimeni..... Asa.i el de când a fost votat, la primărie, la președinție. Nu mai visați ca își revine , nu poate. De aceea a fost PUS președinte, nu gândește, doar executa cu multa URĂ! Asa sunt aleși/puși mai toți șefii din instituțiile de forță?!?!?

# Azumix date 5 iunie 2018 21:35 +4

Probabil Werner citeste numai documentele traduse in limba germana...cum documentul de la CCR era in limba romana probabil a fost trimis la tradus in germana si apoi a facut contestatie in limba romana!!!dar este doar parerea mea...

# Dovada ca-i Retardis , la propriu date 5 iunie 2018 23:48 +4

Pai eu zic ca Mama-Natura si-a batut joc rau de tot . Va rog sa ascultati cu atentie ce zice prostu` : ”Aștept motivarea Curții, pe care o vom citi până o înțelegem sau până înțelegem ceva din ea, după care voi comunica ce trebuie făcut sau ce voi face eu mai exact...."

# livia date 6 iunie 2018 07:44 +2

Nici nu mai conteaza cine; au gasit teren slab si isi bat joc de el pentru ca au de cine. A recunoscut si el: voi citi pana voi intelege, adica niciodata; el este klaus minte agera. Nu degeaba a ajuns pres-edinte; doar nu punea sistemul unul cu mintea brici. Ce ziceti?

# Cristian Miloș date 6 iunie 2018 16:08 0

Ce pretenții să ai de la un om care cum vorbește așa gândește, așa actioneaza? (adică în reluare).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.10.2021 – Casatorie doar cu certificat de vaccinare. Arafat s-a radicalizat (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva