8 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FARISEISM LA INALTA CURTE – In loc sa explice odioasele protocoale care au pus Justitia la cheremul SRI, Inalta Curte vrea sa bage pumnul in gura politicienilor care indraznesc sa comenteze condamnarea lui Dragnea. Pentru prima data in istorie ICCJ a iesit cu comunicat de presa dupa pronuntarea unei sentinte. Curios, ICCJ a tacut cand propagandistii Sistemului si #rezistentii au acuzat judecatorii Inaltei Curti pentru achitarile date

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 June 2018 17:58
Vizualizari: 19377

Halucinanta pozitia Inaltei Curti de Casatie si Justitie dupa sentinta de condamnare la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare a presedintelui PSD Liviu Dragnea. Instanta suprema condusa de judecatoarea Cristina Tarcea (foto alaturi de presedintele Iohannis) vrea nici mai mult nici mai putin sa bage pumnul in gura politicienilor care au indraznit sa critice sau sa comenteze solutia judecatorilor, ca si cum nimeni nu ar avea voie sa discute in legatura cu o hotarare judecatoreasca, fie ea si nemotivata sau data in prima instanta.

Astfel, intr-un comunicat de presa emis vineri, 22 iunie 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie sustine ca membrii Guvernului si cei ai Parlamentului nu ar avea nicio cadere sa aprecieze daca o sentinta va fi sau nu mentinuta in caile de atac, asa cum nu ar avea nici competenta legala sa constate ca legea este aplicata in mod arbitrar.


Asadar, Inalta Curte le cere politicienilor sa nu discute despre hotararile judecatoresti, in niciun fel, dar uita ca Inalta Curte insasi si alte instante si parchete nu au nicio problema sa critice si sa acuze legile adoptate de politicieni. Cu alte cuvinte, politicienii nu au voie sa isi puna semne de intrebare despre hotararile Inaltei Curti, dar Inalta Curte are voie sa atace public deciziile si legile adoptate de politicieni, asa cum se stie ca s-a intamplat in ultimul an. Curat murdar...

Inalta Curte a tacut la atacurile propagandistilor si #rezistentilor

Foarte interesant este insa ca Inalta Curte reactioneaza cand politicienii critica sau isi exprima dezacordul in legatura cu o sentinta de condamnare si isi pun intrebari despre modul in care ea a fost data, dar aceeasi Inalta Curte a tacut malc atunci cand propagandistii Sistemului si agitatorii #rezist au acuzat public judecatorii instantei supreme pentru hotararile de achitare date, urland ca acestia s-ar fi vandut politicienilor. S-a intamplat spre exemplu chiar cu completul de judecatori care a dispus condamnarea lui Dragnea, complet care de curand a fost infierat pentru sentinta de achitare data in cazul lui Calin Popescu Tariceanu.

Mai mult, observam ca Inalta Curte nu a avut nicio problema cu ce s-a intamplat cu cateva zile inainte de anuntarea sentintei din dosarul lui Dragnea. Zile in care unul dintre cei trei judecatori ai completului a fost acuzat pe diverse canale propagandistice ca ar fi subordonat PSD. La fel, tot in aceste zile pe aceleasi canale propagandistice s-a creat o uriasa presiune asupra judecatorilor ICCJ astfel incat acestia sa pronunte o condamnare a lui Liviu Dragnea, dar si atunci Inalta Curte a tacut la fel de asurzitor.

Nu in ultimul rand, sa amintim si cazul familiei Cosma, cand judecatorii care au dispus trimiterea dosarului la rejudecare, dupa condamnare la fond, au fost pur si simplu calcati in picioare de agentii de influenta ai Sistemului plantati in presa si in fel de fel de ONG-uri #rezist, fara ca Inalta Curte sa se simta ultragiata.

Pe de alta parte, vedem ca Inalta Curte vrea sa reduca la tacere politicienii care indraznesc sa critice hotararile judecatoresti sau sa isi exprime indoiala in legatura cu modul in care ele au fost adoptate, in loc sa dea explicatii publice despre actele care au nenorocit Justitia. Acte printre care se regaseste si odiosul Protocol SRI-PICCJ-ICCJ, prin care judecatorii au renuntat la independenta lor si au ales sa devina colaboratori ai unui serviciu de informatii.

Toate aceste reactii ale Inaltei Curti si faptul ca pentru prima data in istorie, din ce stim noi, instanta suprema iese cu un comunicat dupa pronuntarea unei sentinte ne intaresc ideea ca dosarul Dragnea nu este altceva decat unul politic, asa cum politica este si condamnarea acestuia.

Iata comunicatul Inaltei Curti de Casatie si Justitie:

“Avand in vedere anumite pozitii publice recente, exprimate ca o consecinta a solutionarii anumitor cauze de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, Biroul de Presa al instantei supreme este abilitat sa faca urmatorul

Comunicat

Potrivit art. 126 alin. 1 din Constitutia Romaniei, justitia se realizeaza prin Inalta Curte de Casatie si Justitie si prin celelalte instante judecatoresti stabilite de lege.

Prin urmare, respectarea Constitutiei si a principiului separatiei puterilor in stat impune ca justitia sa se realizeze numai in sala de judecata si numai in baza dispozitiilor constitutionale ale legii.

Derularea procedurilor judiciare intr-un stat de drept presupune faptul ca judecatorii sunt singurii in masura sa se pronunte asupra temeiniciei unei acuzatii, in baza probelor aflate la dosar, dar si faptul ca orice analiza asupra celor statuate in prima instanta nu poate fi realizata decat prin intermediul cailor de atac prevazute de lege.

De aceea, membrii executivului sau legislativului nu au caderea sa aprecieze in ce masura o hotarare judecatoreasca va fi mentinuta sau nu in caile de atac si nici nu au competenta legala de a constata ca aplicarea legii este sub influenta arbitrariului, toate aceste competente apartinand instantelor de control judiciar sau Inspectiei Judiciare, atunci cand exista indicii ca s-ar fi savarsit o abatere disciplinara.

Inalta Curte a apreciat intotdeauna libertatea de exprimare dar reaminteste ca, potrivit jurisprudentei CEDO, libertatea de exprimare nu are caracter absolut nici macar atunci cand este vorba de justitie.

De aceea, a sustine ca Inalta Curte a incalcat deciziile Curtii Constitutionale inainte de a cunoaste continutul si rationamentul logico-juridic al hotararii nu poate sluji in nici un fel la corecta informare a publicului si este de natura a arunca indoiala si neincrederea asupra actului de justitie.

Apreciem indemnul la cumpatare, dar ne indoim de sinceritatea unui astfel de demers atunci cand el este dublat de afirmatii potrivit carora este evident ca hotararile au fost politizate sau reprezinta un raspuns vindicativ la presiunea strazii.

Cumpatarea, atunci cand este vorba de hotarari judecatoresti, presupune cunoasterea aprofundata a procedurilor judiciare, dar, mai ales, a motivarii hotararii judecatoresti in discutie”.

CSM, indemn la echilibru si calm

O reactie dupa comentariile despre sentinta de condamnare a lui Liviu Dragnea a venit si din partea CSM. Mai precis din partea Sectiei pentru judecatori. Astfel, judecatorii din CSM atrag atentia ca acreditarea ideei ca sistemul judiciar nu este independent si ca judecatorii isi desfasoara activitatea la comanda politica reprezinta afirmatii grave la adresa justitiei din Romania. Totusi, judecatorii din CSM nu au mers atat de departe incat sa le transmita oamenilor politici sa-si puna botnita, ci au indemnat la echilibru in discursul public, cu respectarea principiului separatiei puterilor in stat:

Avand in vedere lansarea, preluarea si amplificarea in spatiul public, prin intermediul mass media, a unor afirmatii, declaratii si mesaje cu privire la activitatea institutiilor judiciare, provenite din zona reprezentantilor clasei politice,

Considerand ca acestea pot fi de natura sa afecteze independenta si credibilitatea justitiei,

Sectia pentru judecatori apreciaza ca afirmatiile lansate in spatiul public, prin care se contureaza imaginea unui sistem judiciar care nu este independent si, respectiv, a unor judecatori care isi desfasoara in mod discretionar activitatea, la comanda politica, cu incalcarea cadrului legal si a libertatilor civile ale cetatenilor, conduita apreciata ca fiind abuziva din perspectiva interpretarii deciziilor instantei de contencios constitutional sau a modului de adoptare a unei decizii penale, reprezinta afirmatii grave la adresa justitiei din Romania.

Respectand dreptul la opinie al tuturor cetatenilor, avand in vedere si stadiul procesual al cauzei mediatizate si fara a aduce atingere libertatii de exprimare a oricarei persoane sau a presei, Sectia pentru judecatori invita, deopotriva, reprezentantii autoritatilor statului, ai formatiunilor politice, institutiile de presa si societatea civila, la o abordare echilibrata si rezonabila a dezbaterii publice, ca semn de asumare a pozitiei democratice si a echilibrului intre puteri, in concordanta cu principiile separarii puterilor in stat, al cooperarii ferme si loiale intre institutii, al independentei justitiei si cu efectiva respectare a limitelor dreptului la libera exprimare.

Consiliul Superior al Magistraturii, prin Sectia pentru judecatori, asigura, si cu aceasta ocazie, opinia publica asupra asumarii unor reactii publice ferme, atat in ceea ce priveste apararea independentei sistemului judiciar, cat si referitor la luarea unor masuri ce implica responsabilizarea intregului corp al magistratilor”.

Tudorel Toader ii pune la punct: “Sa ne cunoastem si sa ne respectam competentele!”

Excelenta a fost insa replica ministrului Justitiei Tudorel Toader, dupa aceste doua pozitii prezentate mai sus. Pe Facebook, acesta a transmis scurt si la obiect urmatoarele:

Recapituland:

Justitia se realizeaza in sala de judecata;

Legile se fac in parlament;

CSM da avize consultative doar pentru legile justitiei!

In rest - sa ne cunoastem si sa ne respectam competentele!

Comentarii

# nu conteaza date 22 June 2018 18:07 +34

Cum sa explice sau sa chestioneze protocoalele, cand totul in tara, functioneaza in continuare in baza lor? Cat despre restul, nu e normal sa se ratoiasca la "plebea" care comenteaza hotararile judecatorilor? Doar magistratii (procurorii si judecatorii, in ordinea asta!), sunt detinatorii adevarului si puterii absolute! Si ai catuselor dar asta e de la sine inteles... Restul, "ciocu' mic, voi nu contati"!

# DODI date 22 June 2018 20:58 +5

Acoperita securistă nu scapă ocazia de a se da în spectacol. Câtă diferență profesională între cei demiși de macovei peste noapte și acești carieriști care au inundat peste toate funcțiile din justiție. Singura definiție a carierei pentru ei este cea a carierei de piatră. Profesionalismul este lăsat la mâna trepădușilor și a celor care nu cunosc ”casele de protocol” ale SRI.

# un mizantrop date 22 June 2018 21:53 +6

Eu tot astept s-o intrebe cineva cum, dracu', a facut facultatea de drept pe vremea odiosului regretat, daca, asa cum spune, avea origine nesanatoasa prin bunic... pentru ca eu, leat cu dansa, doar ca bucurestean (o fi fost vreo interdictie speciala pentru "capitalisti") am avut o lista intreaga de interdictii, facultatea de drept fiind prima pe lista... Bine intrebarea e retorica, stim toti cum se eluda dosarul, doar ca a depus o declaratie pe proprie raspundere, echivalenta unui juramant. Odata tot vor trebui sa raspunda acesti magistrati tablagii de Secu.. Si poate va raspunde chiar SRI, ca tot se dovedeste, pe zi ce trece, o institutie inutila, ba chiar daunatoare statului...

# patriotu date 24 June 2018 11:39 0

Acesti magistrai platiti cu bani grei de talpa tarii sunt primii tradatori de neam si tara, tradatorii tinerilor care au murit pentru libertate in 1989! Nu pot sa uit cum TVR ne arata in 1990 in direct si la o ora de varf cum erau distruse echipamentele de ascultare din Piata Romana a tuturor romanilor prosti care au murit pentru libertate. Baietii din ziua de azi pentru care numai banul conteaza si uita de mormintele bunicilor lor de la Marasesti-Maresti -Oituz si de cele 150.000 de morminte de la Cotul Donului sunt in linia intai a tradarii nationale la 100 de ani de la Marea Unire!

# Rihana date 22 June 2018 18:12 +5

Mai bine şi-ar căuta de lucru la spălat closetele statului paralel că oricum anul ăsta va rămâne fără job

# nu conteaza date 22 June 2018 18:22 +3

Dupa cum merg treburile, ma tem ca ramanem noi fara tara inainte sa ramana astia fara joburi... Daca nu cumva ne leaga pe toti intre timp!

# Mihail date 22 June 2018 18:54 +5

Daca inchina tara veneticilor, ei sunt primii care trebuie sa plece. Raman fara tara si fara avere. Asta o stiu si ei. Noi nu o sa plecam niciodata toti, pentru ca fibra noastra este indisolubil legata de ceea ce avem aici - locul de sub soare. Asa am facut dintotdeauna si au plecat altii care voiau sa ne impinga pe noi de aici. Nu vreau sa ma refer la pretul ce ar putea fi platit. Se stie cat am platit de fiecare data si a meritat.

# nu conteaza date 22 June 2018 19:05 +11

Dintr-un patriot militant, n-am devenit cu siguranta, anti-patriot. Dar uitandu-ma in jur si vazand unde suntem, tare-mi vine sa zic ca in decembrie '89 am sarit din lac in put si parca... n-a meritat. Nu stiu ce varsta ai tu, eu merg spre 60. De cand ma stiu, am luptat pentru pastrarea demnitatii si cinstei, apoi ca sa le asigur copiilor mei o viata mai buna. Parintii mei, au facut parte dintr-o generatie de sacrificiu. Eu, din alta. Copii mei, la fel. Cate generatii mai trebuie sa fie sacrificate, pentru A INCEPE drumul spre normalitate? Merita toate sacrificiile astea, ale generatiilor? Nu stiu ce sa zic...

# Mihail date 23 June 2018 10:22 +3

Aici ma simt cel mai confortabil, deci sa-i spun patriotism. Si eu sunt in cumpana dintre 50 si 60. Aici am trait mai prost decat au trait altii, mai ales in vestul Europei. sa-i spunem sacrificiu. Dar daca vorbim de sacrificiu, am fost dintotdeauna un popor de sacrificiu si trebuie sa ne asumam asta, daca vrem sa traim aici. Asa se traieste in spatial Carpato-Danubiano-Pontic. Avem vocatia sacrificiului pentru noi si pentru altii. Copiii mei ar vrea sa plece si nu-I condemn, dar in acelasi timp spun si ei ca tara aceasta asa este facuta sa fie. Deci... ne place asa cum este sau plecam. Sacrificiul merita pentru ca nu ne-a dislocat nimeni de aici de vreo 7500 ani(studii genom, and etc) si nici nu cred ca o vor face.

# nu conteaza date 23 June 2018 23:56 0

Ca locul fiecarui om este printre ai lui, in tara lui, e indiscutabil. Ca am trait mai prost sau nu decat altii, n-as zice ca e un real sacrificiu, mai ales tinand cont de faptul ca mereu am avut mai mult decat strictul necesar. OK, n-am avut mereu acces la ultimele noutati tehnice, de stiri sau chiar culturale dar nici asta n-as zice ca a fost vreun mare sacrificiu. Insa din 1947 incoace, nici o autoritate nu ne-a considerat Oameni, drepturile si libertatile noastre au fost numai in scris iar obligatiile ne-au fost impuse incincit fata de cat ar fi trebuit legal. Votul nostru a fost luat in consideratie NUMAI daca a convenit elitelor politice iar de castigat, a castigat mereu numai cine "trebuia". Cai invatati sunt dispretuiti, trogloditii fac Legea. Ca eu cu tine, cand nu suntem de acord argumentam si nu ne injuram, e deja o exceptie in conditiile actuale.

# nu conteaza date 24 June 2018 00:08 0

Vorbind de sacrificii si utilitatea lor, nu la o eventuala bunastare materiala ma refeream, desi intr-o oarecare masura conteaza si asta! Eu m-am referit la dreptul fiecaruia, de a ocupa locul meritat in societate, FARA a fi memru al vreunui grup de interese. La dreptul la respectul cuvenit de fiecare. La dreptul la liniste al fiecaruia. La dreptul fiecaruia de a se bucura de rezultatele muncii sale, fara a fi vanat, furat, urat, invidiat sau suprataxat. La dreptul de a vedea ca se creeaza ceva durabil din ceea ce fiecare din noi, dam statului. Si reiau intrebarea: merita sacrificiul asta, facut de inaintasii nostrii si de noi, merita sa-i obligam pe urmasii nostrii sa faca aceleasi sacrificii si poate si mai multe, numai pentru a putea spune ca am ramas veacuri intr-un loc care nu ne vrea? Sigur, nu Tara e de vina! Poate ca nu stim noi, romanii, sau poate n-am avut niciodata voie sa ne alegem administratori in folosul fiecaruia dintre noi si al tuturor.

# nu conteaza date 24 June 2018 00:16 0

Poate ca suntem cu adevarat blestemati sa fim eternul adormit pe care Imnul il cheama la desteptare, poate ca Romania este tara care pe vecie va exista si va functiona in spiritul Mesterului Manole si al Mioritei... Si atunci, au meritat sacrificiile deja facute, cele prezente si viitoare, doar pentru a ne putea numi Romani? Merita sa ne acceptam pentru asta, soarta de supusi ai ticalosilor din tara sau ai celor din afara care ne vor sclavii lor si sa renuntam la orice dorinta (absolut fireasca la orice animal), de a evolua, de a merge inainte? Sa ne sacrificam pentru a ramane in istorie, sau sa mergem inainte, incercand sa FACEM istorie? Eu unul, nu stiu ce sa zic...

# Mihail date 24 June 2018 14:27 0

Ne victimizam mereu, nu suntem uniti, fiecare are parerea proprie despre orice subiect luat in parte, fiecare vrea sa vorbeasca el mai intai si sa fie ultimul care vorbeste. Nu asculta pererile celorlalti, ceea ce ne scoate in evidenta egoul nostru magnific. Toata energia si puterea de a actiona si de a schimba lucrurile se afla in noi. Daca vrem cu tarie sa le schimbam, se vor schimba. Lucrurile din jurul nostru sunt asa cum sunt pentru ca noi le programam sa fie asa. Pentru mine raspunsul este clar: raman unde ma aflu, chiar daca voi colinda lumea din nou si din nou. Cei care raman aici nu isi pun problema sacrificiului. Daca romanilor li s-ar promite o tara mai frumoasa, mai manoasa, cu trai decent etc. majoritatea ar spune: "Noi de-aicea nu plecam, nu plecam de-acasa!"

# Mihail date 24 June 2018 14:39 0

Nu trebuie neaparat sa ne numim romani, ne putem numi geto-daci. (Cuvantul rumun in geto-daca insemna om/taran liber, mai sunt si alte pareri). Noi suntem un popor stravechi care cunostea faptul ca mintea umana concentrata pe o anumita actiune intr-un grup cat mai mare de participant ducea la materializarea acelui fapt, la implinirea lui. Daca fiecare dintre noi si-ar propune sa se gandeasca ca in Romania avem tot ce ne trebuie ca sa fim fericiti si s-ar gandi frecvent la aceasta, s-ar produce si schimbarile dorite de cei mai multi dintre noi. Mintile noastre sunt o forta pe care nu o poate invinge nimeni. Suntem tratati cu radiatii din toate directiile, controlati cu aparatura sofisticata pentru a ne adormi simturile. Si acest motiv ar trebui sa ne faca sa ne gandim serios cum sa ne concentram asupra binelui pe care ni-l dorim. A gandi pozitiv inseamna sa ne gandim si la binele nostru si la binele celor care ne fac rau.

# livia date 24 June 2018 15:42 0

Cainele de circ nu inlocuieste ursul carpatin,stii de ce Mihail? :P :P :P

# un mizantrop date 22 June 2018 18:32 +15

Niste notabilitati din ICCJ (cei cu nasu'n suflet, indiferent de numele nasului) se tot fac de rasul curcilor, ba comentand comentarii, ba ignorand decizii ale CCR, ba consiliindu-l pe Iohanis, care, la randul lui e monument de penibil...Inainte de a "reinterpreta" decizii ale CCR, nu mai bine punem la punct numirile la ICCJ, unde, de ani buni, se practica un stalinism pervers, niste executii politice slugarnice, numai sai faca pe plac sotului soatei sale, monstruosi ambii (a se analiza motivul pentru care condamnata pentru fals si uz de fals si invinuita penal pentru nereturnarea "prejudiciului" aplauda o manifestatie absolut aberanta, in "sprijinul presedintelui"...). Dupa ingramadirea gloatei la casa vatafului de Sibiu si mangaierea "sfioasei" monstrulite (ce, dracu', om sa fii sa aplauzi ca un altul merge la puscarie, nu se stie de ce, in timp ce tu te lafai in casele obtinute ilegal, conform instantei?!) e clar in beneficiul cui s-a dat ilegala sentinta

# ?????? date 22 June 2018 18:36 -39

Opinați că justiția fiind o putere independentă ar trebui să își scrie singură legile de organizare și funcționare, prin instituțiile ce compun sistemul de justiției, parlamentul votându-le doar, pentru a confirma independența puterii judecătorești , fără a interveni cu modificări la forma propusă de puterea judecătorească fără acordul acesteia , conform Constituției?

# Pintea date 22 June 2018 19:24 +7

Nu opinam asta. Opinam ca intretineti o confuzie in mod deliberat. Justitia reprezinta nu numai corpul magistratilor, ci si aparatul auxiliar si MINISTERUL, toti fiind pusi in serviciul public. Actul de justitie este un act banal al vietii cotidiene. Dvs va referiti la o gasca care doreste sa instaureze o asa-zisa ”putere judiciara”, in afara Constitutiei, care neaga puterea executiva, insulta si nesocoteste puterea legislativa. In aceasta independenta pe care o reclamati si proclamati nu s-au inscris si protocolalele? A mai fost puterea dvs independenta? Nu, si-a pus un jug si o eticheta! Acum ce mai vreti? Sa faceti ce vreti in continuare? Nu se poate, mai exista o putere independenta: cea executiva. Si inca una: cea legislativa!

# Pintea date 22 June 2018 19:00 +7

Inalta s-a simtit ofensata aiurea! E culmea! Guvernul nu a comentat, Dragnea nici atat, desi trebuia! Santem cumva la Phenian? Parca judecatoarea Arghir acum cateva saptamani se plangea de niste presiuni insuportabile, si Inalta a fost surda! Dar are atributii Inalta sa ne spuna ce sa comentam si ce sa nu comentam? Mai bine s-ar uita atent in propria ograda, ca atat de compromisa ca acum nu a fost niciodata aceasta institutie! Cu asta vrea sa isi recapete onorabilitatea? Nu am vazut nici o reactie sau macar un pâs mic la abuzurile DNA sau fata de aberatiile din dosarele delegatilor DNA, care se prezinta in fata sa.

# Casatia s-a casat date 22 June 2018 19:13 +3

si de pe locul ei se vede cum se ridica un nor negru de putoare pana la limita atmosferei terestre. poate-l vede parintele Terhes din America sa-i mai puna prezidentei de tourvel niscaiva intrebari.

# Pintea date 22 June 2018 19:34 +3

Lui Uncheselu, lui Matei Adrian George li s-a prelungit delegatia pana pe 14 noiembrie. A cata oara? De cate ori se poate prelungi delegatia unui magistrat? La nesfarsit sau de 2 ori? Aici nu sant ilegalitati sau asta este manifestarea independentei justitiei in sensul ”facem ce vrem!”

# Grosz Iosif date 22 June 2018 19:51 +1

Primul pas spre recistigarea increderii in institutiile care au avut incheiate protocoale cu SRI este denuntarea oficiala prin Comunicat Oficial din partea acestor institutii a protocoalelor!!!! De ce nu isi asuma nimeni acest lucru????Denuntarea protocoalelor ar pune punct aplicarii si efectelor acestora!!!!!! Cu stima,Iosif

# Statu-Palma-Barba-Cot date 22 June 2018 20:27 +5

N--am crezut ca ICCJ ar fi încheiat un protocol cu SRI pana n-am văzut cu ochii mei mârșăvia. Din acel moment ,pt mine cel puțin, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a transformat brusc în mărunta curte de casație și justitie ,stabiliment care are ulucile atât de sparte încât SRI-u ,in nemernicia ,lui a pătruns-o așa de profund încât i-a paralizat coloana vertebrală. Cred ca și ăia 20÷24% care mai aveau încredere în justiție or sa treacă de partea ailaltă. Ce pretenție poți sa ai de la niște judecători care au zabala SRI-ului în gura.Mi-e rușine de rușinea lor!

# ^^ date 22 June 2018 20:31 +5

Doamna Tarcea, dar pe nerespectarea unei decizii a CCR privind revocarea unei ilustre (cu caracter general OBLIGATORIU), ilustra care o arde anticorupta pe la Timisoara, INCA IN FUNCTIE, ce ziceti? Malc?

# Rusinea iccj date 22 June 2018 22:40 +7

Garcea Tarcea vede doar presiuni din exterior asupra supremilor care in proportie enormă nu au ce cauta la această instanță. Oare de ce nu vorbește de presiunile pe care aceasta asa zisa presedinta suprema le face public asupra judecătorilor?de exemplu pt a le prelungi sefimile de secție mirelei soricela popescu si lavinia curelea?sau deontologia nu se aplica si lui garcea?

# nae girimea date 23 June 2018 06:24 0

"In rest - sa ne cunoastem si sa ne respectam competentele!” De acord , insa propun sa nu respectam incompetentele !

# santinela date 23 June 2018 07:59 +4

Ete drace s-a indignat TUTA.Ba putem si trebuie sa comentam deciziile instantei fiindca au fost date si sint publice,mai ales atunci cind aceste decizii sfideaza orice logica.Sint curios sa vad motivarea condamnarii lui Dragtnea,atunci sa vedeti circ.Le va fi greu celor doi berbeci de judecatori sa motiveze o condamnare fara nici o proba si mai ales sa explice de ce zeci de instante din tara nu mai condamnau abuzul in serviciu iar altele da .Se pare ca vom avea o noua motivare, mai halucinanta decit cea "made" Livia Stanciu ,ceea ce parea imposibil !

# justinianus date 23 June 2018 08:11 +1

Va reamintesc ce spunea dna Tarcea recent, la iesirea din CSM: "m-am saturat sa vad ca se face politica prin justitie"! Atunci a recunoscut asta, acum ce vrea? Nu stie ca s-a intrevenit la greu la completul de 3 care a dat verdictul in dosarul cu Dragnea?

# lelia date 23 June 2018 10:01 0

Orice om normal la cap intelege ca pana nu se ANULEAZA PROPTOCOALELE.... JUDECATORII si legea sunt încă sub influenţa ‘arbitrariului’, că decizia este ‘politizată’, fiind răspunsul ‘vindicativ’ la presiunea străzii, că decizia este ‘aberant de nedreaptă"...... asa ca acest comunicat al AMR este.....apa de PLOUA !!!

# AndreiV date 23 June 2018 10:24 +3

Toti judecatorii,la intrarea in magistratura,au jurat cu mana pe CONSTITUTIE ca vor fi in slujba cetatenilor si ca vor apara cu orice pret ADEVARUL SI DREPTATEA,DREPTURILE SI LIBERTATILE FUNDAMENTALE ALE CETATENILOR.Asta a fost doar pana la depunerea juramantului,pentru ca imediat s-au transformat in politie politica si au actionat,la comanda politica(si probabil nu degeaba,vezi averile lor)desi cei care ii platesc,regeste, sunt cetatenii saraci si flamanzi.Au nerusinarea sa incalce flagrat CONSTITUTIA SI LEGILE care guverneaza aceasta societate. Nu lasa guvernantii sa modifice legile justitiei, implicandu-se ilegal in actul de legiferare si nu respecta hotararile CCR,sau le aplica in functie de interese si comenzi politice sau semneaza ilegal,motivatii care nu sunt ale lor(Tarcea) De altfel,asta face si succesorul nazist,iohannis,nu considera ca in Romania,hotararile CCR trebuie respectate,dar pentru a boicata activitatea Parlamentului si Guvernului,abuzeaza cu nerusinare tot de CCR.

# lelia date 23 June 2018 10:29 +1

Orice om normal la cap intelege ca pana nu se ANULEAZA PROPTOCOALELE.... JUDECATORII si legea sunt încă sub influenţa ‘arbitrariului’, că decizia este ‘politizată’, fiind răspunsul ‘vindicativ’ la presiunea străzii, că decizia este ‘aberant de nedreaptă"...... asa ca acest comunicat al AMR este.....apa de PLOUA !!!

# ?????? date 23 June 2018 10:54 -5

@Ce nu pare a pricepe totuși ministrul de la justiție este faptul că legile organizare și funcționare de la justiție, fiind putere independentă, ar trebui făcute de cei care acționează ca putere independentă a justiției ? Opinați că ministrul de la justiție înțelege și rolul pe care îl are în CSM ?

# Pintea date 23 June 2018 18:58 +2

Dvs in afara de 2 idei fixe - cu puterea independenta a justitiei cu legi proprii emise de dvs. probabil, publicate in M.OF. de care Parlamentul sa ia act - mai opinati si altceva?? De ce puterea independenta a justitiei nu se autofinanteaza, ca magistratii care doresc independenta in afara Constitutiei, sa nu mai primeasca salariile grase de la statul asta pe care il submineaza ? Sau de ce nu va duceti pe Luna, ca vi se potriveste mai mult?

# ^^ date 24 June 2018 12:21 0

Ca legiuitorul e unul singur. De-aia. Puterile nu sunt de capul lor, conform Constitutiei.

# Baran Gheorghe date 23 June 2018 12:16 +4

Majoritatea dintre dumneavoastra , cei care comentati pe acest site, puneti cit un punct pe fiecare i. Observatiile sunt pertinente si concludente. Faptul ca ne pleaca copii nu-i asa rau. Merg , invata acolo unde se produce spolierea Romaniei si se intorc si fac ce trebuie in tatra. Nu uitati ca asa au facut si cei din generatia lui Nicolae Balcescu. Tot ceea ce spuneti dumneavoastra se comprima in citeva cuvinte pe care le-am mai spus. JUSTITIA DIN ROMANIA IN LOC SA SE OCUPE DE CEI CARE FURA GAINILE DIN OGRADA SE OCUPA DE CEI CARE LE BAGA IN COTET . Inteligenta dumneavostra pricepe . Cu respect

# Mitică date 23 June 2018 18:26 +1

... ICCJ ar trebui să ne atragă atenția cu privire la folosirea unui articol din CP ( articol SUSPENDAT după HOTĂRÂREA CCR ) de către membrii ICCJ și să ne muștruluiască pentru că am îndrăznit să citim CP , CPP și despre cine trebuie să lucreze ÎN NUMELE LEGII !!! ( articolul SUSPENDAT mai putea fi aplicat ÎN NUMELE LEGII ??? )

# Pavel date 23 June 2018 18:56 +3

Hai lăsaţi...lăsaţi... Că nu doar ICCJ pune umărul..întru' susținerea Sistemului.. O mai fac şi alţii..care se dau luptători şi bravi. Nu se îndură să se lepede de Sistem şi îi mai pun câte o perfuzie..ca să-l întremeze..Cunoaştem..lăsaţi...nu e nevoie să dăm vina doar pe unii.. Uitaţi-vă cu atenţie în jurul vostru..e roi de securişti. Îi urâm pe securişti dar iubim securismul până în măduva oaselor. Ţărişoara asta..e vai de ea

# Popa gelu marian date 23 June 2018 19:17 +4

Nu-i caruta ca Mertanu !!! Ps.Din meditatii!Oare ce urmeaza dupa citire si lecturare ? Poate o meditatie transcedentala alaturi de d-nul Bivolaaru si doamnelle Macovei , Gusseth si Pruna!

# cozma ioan date 23 June 2018 19:37 0

stimati vizitatori ai paginii va rog sa observati duplicitatea terciulesei . in privinta protocoalelor , a legilor justitiei si a onoarei justitiei . vorba dnei leanca vaduva -care trebuie reperata mereu, si unele afirmatii din capul scarii referitor la activitatea nemaipomenita a completelor, uitand sa spuna ca o instanta de ex a fost de acord cu cererea lulutei de a primi 300.000 lei pentru reperearea onoarei !si ca anii de condamnare sunt aiurea fata de fapte !

# Gicu date 23 June 2018 20:34 +1

Oare credeți în puterea blestemelor??? Dacă, da, să ne unim energiile şi să blestemăm...Toţi cei care au pus umărul şi au sprijinit aceste forţe malefice, să se tăvălească în chinuri...până la a 9-a generaţie..Credeți-mă, se va prinde de ei. Deci, să-i blestemăm. Să rămână praful şi pulberea în locul lor!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.05.2024 – DNA isi schimba regulamentul

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva