9 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSAR PENAL PENTRU BOICOTISTI – Avocatul Adrian Toni Neacsu ii nimiceste pe membrii CSM care au blocat a patra oara validarea Adinei Florea la sefia SIIJ: „Principala atributie de serviciu a membrilor CSM este participarea la sedinte... Nu exista posibilitatea legala a 'boicotului' fara a savarsi abuz in serviciu... ICCJ a fost sanctionata pentru refuzul aplicarii unor legi ale Parlamentului... Intr-o justitie functionala, in acest moment parchetul trebuia deja sa se autosesizeze”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

3 iulie 2019 15:17
Vizualizari: 7315

Parchetul ar trebui sa le faca din oficiu dosar penal de abuz in serviciu membrilor Consiliului Superior al Magistraturii care boicoteaza sedintele de Plen ale CSM in care ar trebui sa fie validata procuroarea Adina Florea la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Fapt ce s-a petrecut pana in prezent de patru ori, ultima data miercuri, 3 iulie 2019, cand sedinta Plenului CSM nu s-a putut tine, din nou din cazua lipsei cvorumului. Ideea a fost exprimata de catre avocatul Adrian Toni Neacsu (foto), el insusi fost judecator si membru CSM.


Mai precis, Toni Neacsu explica faptul ca refuzul pucistilor de a participa la sedintele institutiei nu reprezinta altceva decat refuzul acestora de a-si indeplini obligatiile de serviciu prevazute de lege. Pentru a-si ilustra argumentul, Neacsu pune in oglinda situatia de acum – generata de boicotul prelungit – cu ceea ce s-a intamplat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, despre care Curtea Constitutionala a Romaniei (prin Decizia nr. 26/2019 – click aici pentru a citi) a stabilit ca a incalcat Constitutia si legea prin neconstituirea aleatorie a Completurilor de 5 judecatori.

Amintim ca ultimele patru sedinte consecutive ale Plenului CSM (de pe 20 iunie, 24 iunie, 1 iulie si 3 iulie) au fost boicotate constant de catre mai multi membri ai Consiliului, printre care procurorii Nicolae Solomon, Cristian Ban, Florin Deac si Tatiana Toader, si judecatorii Bogdan Mateescu, Andrea Chis si Mihai Balan, acestia urmarind blocarea validarii Adinei Florea la conducerea SIIJ. Pe de alta parte, sedintele Sectiei pentru procurori si ale Sectiei pentru judecatori s-au tinut in tot acest rastimp.

Redam mesajul de pe Facebook, de miercuri, 3 iulie 2019, al avocatului Adrian Toni Neacsu:

Principala atributie de serviciu a membrilor CSM este participarea la sedintele de Plen si sectie. Nu exista posibilitatea legala a 'boicotului', cel putin fara a savarsi un abuz in serviciu in forma cea mai clara. CSM-ul isi exercita atributiile exclusiv prin sedintele de Plen sau de Sectii, imposibilitatea desfasurarii acestora insemnand blocarea activitatii. Refuzul participarii la sedinte inseamna refuzul indeplinirii unor obligatii de serviciu prevazute in legi primare. A fi la serviciu inseamna pentru membrii CSM nu a fi in cladire 8 ore ci a participa la sedintele CSM. Convingerile se exprima prin vot in sedinte, majoritatea urmand sa decida. Dupa ce ICCJ a fost sanctionata pentru refuzul aplicarii unor legi ale Parlamentului, am ajuns ca o alta autoritate constitutionala, CSM-ul, sa refuze aplicarea unor legi in vigoare.

Intr-o justitie functionala, in acest moment parchetul trebuia deja sa se autosesizeze.

Sigur, ironia crunta face ca ar trebui sa fie tocmai Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie”.

Comentarii

# Corect ! Sa fie trasi pe roata apoi arsi pe rug in piata ! date 3 iulie 2019 15:34 +13

Asa e cu nesimtiti : le dai bani garla , privilegii maxime, pensii nesimtite si apoi ei nu vine la servici ca e smecheri .... :o

# Pintea date 3 iulie 2019 17:29 +11

Care parchet trebuia sa se autosesizeze? Adica al cui? Ca nu mai este niciunul! Toate sant acaparate de rezisti, pucisti, boicotisti, s.a.m.d. Vorbim despre institutii ale statului boicotate din interior de catre angajati. Ca asta sant, atata timp cat primesc o leafa de acolo: angajati! Dar Ministerul Justitiei, ce face? Ministra aceea penibila, cu plete ca de cantareata de muzica populara, se incrunta crezand ca pare mai inteligenta! Ce greseala a facut PSD inlaturandu-l pe d-nul Tudorel Toader! Acum sa ii iasa pe nas, dar se pare ca nu ii mai pasa de nimic din justitie!

# TITUS date 7 iulie 2019 22:35 0

Ce se întâmplă azi în „Justiție” e abominabil! Singura „Putere” în stat în care era obligatoriu să crezi, a aruncat la Ghena de gunoi, legea, statul de drept și drepturile omului. …. Desigur mă refer la vârfurile vinovate ale autorității judiciare! Dacă politicienii, parlamentarii, guvernanții, funcție de orientare politică, pot avea opțiuni nelegale – care sfidează legea sau principiile statului de drept – vine a III-a putere, JUSTIȚIA, cu autoritatea ei, de a judeca, și restabilește dreptatea în societate. Acum, la noi în România haosul, abuzurile, încălcarea legilor, a procedurilor judiciare, au condus la degradarea competă a judecății, a Justiției! Din acest motiv România este pe magina prăpăstiei, pe cale de a se dezmembra! Urmează o intervenție străină care să ne ocupe efectiv și să ne impună legea ei. Ce facem? Ne lăsăm ocupați? Ne alegem stăpânul ? - sau doar cărui colonizator să ne predăm?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 148
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.07.2020 – Strategia pe COVID, data peste cap. Ciolacu vrea consultare cu ONG-urile sorosiste

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva