15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSARE LA HECTAR CU DECAPARI DE NEVINOVATI – Avocatul Cristian Winzer, dupa achitarea fostului vicepremier Sevil Shhaideh: „Obiectul legal al urmaririi penale e strangerea de probe... Nu siluirea oamenilor si a principiilor, nu intocmirea de dosare la hectar, doar pentru a inhata sau a decapa nevinovati ce trebuie sa devina trofee. Obligatia reala a procurorilor este de a asigura, pe baza de probe, aflarea adevarului, respectand prezumtia de nevinovatie si dreptul la aparare”

Scris de: V.B. | pdf | print

21 February 2023 17:34
Vizualizari: 3573

Directia Nationala Anticoruptie trebuie sa se dezvete de naravul decaparilor la hectar, doar de dragul strangerii de trofee. Nu de alta, dar acest obicei a creat si continua sa creeze nenumarate victime nevinovate, care intra in malaxor doar pentru ca unul sau altul dintre procurorii DNA vrea sa vada o anumita parte a poporului aplaudand spectacolul dosarelor.Concluziile de mai sus au fost exprimate de catre avocatul Cristian Winzer (foto) marti, 21 februarie 2023, imediat dupa ce judecatoarele Sabina Adomnitei si Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut definitiv achitarile pronuntate de magistratul Bogdan Alexandru Dari de la Tribunalul Bucuresti in dosarul Belina – atat fata de fostul vicepremier Sevil Shhaideh, cat si pentru ceilalti inculpati din dosar. Si nu doar ca judecatoarele Adomnitei si Jderu au pronuntat achitari definitive, dar, spre deosebire de prima instanta, au schimbat temeiul solutiilor in „fapta nu exista” (click aici pentru a citi).

In acelasi context, Winzer a subliniat ca pe toata durata anchetei, procurorul trebuie sa respecte prezumtia de nevinovatie, iar aflarea adevarului trebuie sa se faca respectand caracterul echitabil al procesului penal, cu strangerea de probe atat in acuzare, cat si in apararea suspectului ori a inculpatului.


Redam postarea de pe Facebook a avocatului Cristian Winzer:


„Ceea ce nu inteleg unii procurori este ca obiectul real / legal al urmaririi penale este strangerea de probe cu privire la existenta infractiunilor, la identificarea persoanelor care au savarsit acea infractiune si la stabilirea raspunderii penale a acestora, pentru a se constata daca este sau nu este cazul sa se dispuna trimiterea in judecata!

Nu siluirea oamenilor si a principiilor, nu intocmirea de dosare 'la hectar', doar pentru a 'inhata' sau a 'decapa' nevinovati care trebuie sa devina (sub pretinsa protejare a interesului public de catre procurori si pentru satisfactia unui anumit public) 'trofee'…

Obligatia reala a procurorilor este de a asigura, in dosarele pe care le instrumenteaza, pe baza de probe, aflarea adevarului cu privire la faptele si imprejurarile cauzei si cu privire la persoana vinovata de savarsirea faptelor prevazute si pedepsite de legea penala.

Iar aceasta obligatie trebuie indeplinita respectand principii precum prezumtia de nevinovatie, aflarea adevarului, caracterul echitabil al procesului penal, dreptul la aparare, strangand si administrand probe atat in favoarea, cat si in defavoarea suspectului / inculpatului, fara a obtine acele probe in mod nelegal, etc…”

#NUabuzurilor”

Comentarii

# maxtor date 21 February 2023 17:49 +1

"Cercetarea penala se efectueaza de catre organele de cercetare ale securitatii, indiferent de calitatea faptuitorului, in urmatoarele infractiuni prevazute de ..."

# Exista si se aplica prezumtii. Cum ar fi cea de vinovatie. date 21 February 2023 18:17 0

Pana la proba achitarii o persoana se considera vinovata. La simpla acuzatie. Apoi exista ANABI.

# DODI date 21 February 2023 19:13 +7

Avocatul Cristian Winzer face o greșală elemnetară: le atribuie unor PORCurori inteligență. Ceea ce nu este cazul. Nu poți fi un om inteligent dacă nu ai pregătire profesională, coloană vertebrală și bun simț. Este și motivul pentru care sunt atrât de ieftin racolați, șantajați de Noua securitate. Iar rezultatele se văd: dosare la ordin, defilarea cu cătușe, infoirmarea presei acoperite a SRI (pe surse!!!!), aruncarea oprobiului asupra unor cetățeni, renunțarea la principiul nevinoviăției și, nu în ultimul rând. Principala cauză pentru care acești PORCurori se comportă în asemenea hal este lipsa oricăror repercursiuni profesionale asupra lor, ceea ce le permite să distrugă carierele și viețile unor semeni.

# LuciParizianul date 22 February 2023 01:23 +3

Sînt unul dintre aleşii locali care a fost cinstit si ptr ca a refuzat sa fie de acord cu atribuirea unui contract baban unei firme acoperite a SRI, am fost 7 ani victima unui dosar confecționat.O putoare de procuror m-a trimis cu probe false in judecata. Am albit , nu mai pot dormi, am facut ulcer, am glicemia praf in fiecare zi, ochii nu ma mai ajuta. Azi, 21 februarie 2023, Curtea de Apel Ploiesti a respins apelul procurorilor care pierdusera la judecatorie! Am pierdut 7 ani din viata si am pierdut o casa (plus sanatatea) ca sa fiu achitat! Procurorii infractori , a caror avere nu are cine sa o verifice, vor iesi la pensie bine mersi! Sint protejati de SRI! Multumesc pe aceasta cale redactiei Luju, fara de care as fi fost surd, orb si prost si nu as fi stiut nimic!

# baracobama date 22 February 2023 08:30 0

si? mai departe se oboseste cineva sa vada ce prejudiciu au facut procurorii in asa zisa asta ancheta ceruta de sri ca sa-i fac jocurile lui japitanis sluga bruxeleza? Lasam la o parte prejudiciile inculpatei care au fost foarte mari probabil. E vorba de diurne, salarii, deplasari, combustibil, intretinere parc auto, chirie, utilitati, cheltuieli la judecatorie etc. Cate sute de mii de euro au tocat acesti ratati ca sa obtina achitare pe toata linia si sa recupereze nimic? Cine le cere socoteala? Cat mai au de gand sa tina alesii popoului firma asta de stat falimentara numita dna? Intrebari fara raspuns intr-o tara administrata de imbecili in toate domeniile statului.

# @baracobama date 22 February 2023 16:36 0

Ce sa recupereze domnule draga? Achitare inseamna ca nu a fost veci vreo paguba de individualizat si , eventual, de recuperat. Magistrati au aberat slinos ca exista prejudiciu si alti magistrati au mestecat text 7 ani cu gandul ca e momentul sa recunoasca odata inculpatul. Ca poti sa recunosti si ce nu este, daah.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva