13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXAMEN – INM organizeaza in perioada 25 iunie 2013 – 11 octombrie 2013 concursul pentru admiterea in magistratura. A fost aprobata ocuparea unui numar de 70 de posturi de judecator la judecatorii (Documente)

Scris de: E.D. | pdf | print

26 June 2013 17:49
Vizualizari: 14284

 

Institutul National al Magistraturii a anuntat ca, in perioada 25 iunie 2013 - 11 octombrie 2013, se va desfasura concursul de admitere in magistratura, organizat pentru ocuparea unui numar de 70 de posturi de judecator la judecatorii. La concursul de admitere in magistratura se vor putea inscrie persoanele licentiate in drept, care au cetatenie romana, nu au antecedente penala sau cazier fiscal si au o vechime in specialitate de cel putin 5 ani. Totodata, pentru a participa la concursul de admitere in magistratura, candidatii vor trebui sa plateasca o taxa de inscrie in cuantum de 400 de lei. Examinarea candidatilor inscrisi se va face in doua etape, prima dintre ele fiind si cea eliminiatorie.


Prima etapa din concursul de admitere in magistratura are probe eliminiatorii

Astfel, potrivit calendarului stabilit de Institutul National al Magistraturii, in data de 25 august 2013, candidatii inscrisi vor sustine proba scrisa eliminatorie, tip grila, de verificare a cunostintelor juridice. Proba consta in rezolvarea a 100 de intrebari, cate 25 de intrebari pentru fiecare dintre materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. Lucrarile se vor nota cu "admis sau "respins", in functie de punctajul obtinut de cadidat. La testul grila fiecare raspuns corect va reprezenta un punct. Vor fi declarati admisi la acesta proba candidatii care au obtinut minimum 70 de puncte, echivalentul notei 7,00.

Ulterior, in data de 8 septembrie 2013, este programata a avea loc proba scrise, tip grila, de verificare a rationamentului logic, la care vor lua parte doar candidatii care au fost declarati admisi la testul grija de verificare a cunostintelor juridice. La aceasta proba, candidatii vor trebui sa rezolve un test grila de 100 de intrebari, la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditiile de concurs, ale caror raspunsuri nu se puncteaza. Pentru a fi declarati admisi la aceasta proba, candidatii trebuie sa raspunda corect la minimum 30 de intrebari din cele 100.

Nota sumelor obtinute la cele doua probe va reprezenta nota obtinuta la prima etapa. Concret, in proportie de 70% va conta nota obtinuta la testul grila de verificare a cunostintelor juridice si 30% nota de la proba de verificare a rationamentului logic.

Etapa a doua

Ultima proba din concurs, consta in sustinerea interviului si este programata in perioada 1-9 octombrie 2013.

La aceasta proba candidatii vor trebui sa elaboreze in scris o analiza cu privire la subiectul extras si sa il sustina oral. Tot la proba interviului, candidatii vor trebui sa faca analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifice profesiei.

Sunt declarati admisi la aceasta proba candidatii care au obtinut nota minima 7.

Nota obtinuta la concurs va fi suma notelor obtinute in cele doua etape, calculata cu o pondere de 75% nota de la prima etapa si 25% nota de la proba interviului.

Rezultatele finale ale concursului de admitere in magistratura organizat in perioada 25 iunie 2013 – 11 octombrie 2012 se va incheia odata cu afisarea rezultatelor celor admisi pentru ocuparea celor 71 de posturi de judecator la judecatorii.

In ceea ce priveste lista posturilor de judecator aprobate pentru concursul de admitere in magistratura organizat in perioada 25 iunie 2013 -11 octombrie 2013, precizam ca Judecatoria Constanta a scos la concurs cele mai multe locuri, respectiv un numar de 7 posturi de judecator, urmata de Judecatoria Galati, cu 5 posturi. Cate 3 posturi de judecator au fost scoase si la Judecatoria Giurgiu, Judecatoria Ploiesti, Judecatoria Buzau.


*Cititi aici anuntul privind organizarea concursului de admitere in magistratura organizat in perioada 25 iunie 2013 – 11 octombrie 2013

*Cititi aici calendarul concursului de admitere in magistratura organizat in perioada 25 iunie 2013 – 11 octombrie 2013

*Cititi aici tematica pentru concursul de admitere in magistratura organizat in perioada 25 iunie 2013 – 11 octombrie 2013

*Cititi aici lista posturilor de judecator aprobate pentru concursul de admitere in magistratura organizat in perioada 25 iunie 2013 – 11 octombrie 2013

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva