18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ICCJ FACE PRAF „REFORMA” PENSIILOR – Iata hotararile prin care Sectiile Unite ale Inaltei Curti au votat in unanimitate atacarea la CCR a proiectului privind taierea pensiilor magistratilor si cresterea varstei de pensionare, precum si a proiectului care interzice cumulul pensiei cu salariul. Sesizarile ICCJ vor fi dezbatute la Curtea Constitutionala in 26 iulie 2023 (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

30 June 2023 17:40
Vizualizari: 6845

Lumea Justitiei prezinta argumentele prin care Inalta Curte de Casatie si Jusititie – condusa de judecatoarea Corina Corbu (foto) – solicita Curtii Constitutionale a Romaniei sa desfiinteze legea care taie pensiile magistratilor si creste varsta de pensionare, precum si legea care interzice cumulul pensiei cu salariul.Amintim ca cei 87 de judecatori prezenti la sedinta de joi, 29 iunie 2023, a Sectiilor Unite de la ICCJ au votat in unanimitate atacarea la CCR a celor doua initiative de acte normative (click aici pentru a citi).

In esenta, pe partea de neconstitutionalitate extrinseca, instanta suprema reclama caracterul eterogen al celor doua proiecte de lege, nerespectarea ordinii de sesizare a celor doua camere ale Parlamentului, precum si incalcarea normelor de tehnica legislativa in materie de claritate si previzibilitate. Totodata, Inalta Curte reclama motivarea necorespunzatoare a actelor normative si lipsa avizului CSM.

Ca motive de neconstitutionalitate intrinseca, ICCJ invoca incalcarea principiilor privind independenta justitiei si statul de drept, egalitatea in drepturi, precum si separatia si echilibrul puterilor in stat (in special pe latura de cooperare loiala si respect reciproc intre autoritatile statului).

Incheiem, mentionand ca CCR stabilit dezbaterile pe cele doua legi pentru data de 26 iulie 2023.


* Cititi aici obiectia de neconstitutionalitate asupra proiectului privind pensiile

* Cititi aici obiectia de neconstitutionalitate asupra proiectului privind cumulul salariu-pensie

Comentarii

# Nicu24 date 30 June 2023 20:39 -110

Prost nu e ăla care cere ci ăla care da ! Să fie de capul.celui care a inventat pensiile speciale și de serviciu printre care actualul premier ....

# dulapul securelii, pelticiunii si pierzaniei nationale date 30 June 2023 21:05 +367

E vadit neconstitutionala legea! Nu exista dubiu!Incalca de prea incalca!. Si decizii anterioare ale CCR ! E momentul ca magistratura sa se lepede de secureala.ieftina, obedienta si.tradatoare si sa nu mai tolereze incalcarea CONSTITUTIEI si DECIZIILE CCR de catre toti securicii din sistem.ai statului paralel! MAGISTRATURA INTREAGA SA respecte DECIZIILE CCR! ACUM CA E VORBA DE DREPTURILE NOASTRE , RESPECTAM! SUPREMATIA SI SUVERANITATEA CONSTITUTIEI SA FIE PESTE TOTI! CINE NU RESPECTA -EXCLUDEREA! CONSTITUTIA GARANTEAZA DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE MAGISTRATILOR ,DAR SI a TUTUROR CETATENILOR! TRAIASCA SUVERANITATEA si SUPREMATIA DECIZIILOR CCR! CU ATAT MAI MULT CU CAT STAPANII LOR s-au lepadat de ei cu aceasta ocazie! I-au folosit si pa! aista-i o opinie

# Cetateanul date 1 July 2023 11:11 +308

Domnilor si Doamnelor Magistrati e cazul de acum inainte sa dati dovada de consecventa. Suprematia si suveranitatea constitutiei trebuie sa fie peste toti. Domnii si Doamnele procurori nu prea au in vrut sa inteleaga acest aspect , partea buna e ca a majoritatea judecatorilor si-au respectat menirea si statutul. Dupa acest atac la independenta justitiei prin taierea drepturilor magistraturii este cazul ca toata magistratura sa respecte constitutia si toate deciziile CCR. Constitutia si deciziile CCR toate trebuie aplicate nu numai cand ne avantajeaza! Dovediti in continuare ca sunteti aparatorii independentei si suveranitatii statului acesta si inlaturati e lementele vandute serviciilor si intereselor straine.

# Un cetatean date 1 July 2023 14:06 +109

Se vede ca lumea nu mai citește nimic.De ce huliți magistrații? Fără ei nu poate exista statul. Justitia este o putere in stat ,pe care voi care scrieți tot felul de aberatiinu o înțelegeți. De ce când vi se ia permisul apelați la justitie, de ce când vi se fura ceva apelați la justitie? Etc Judecatoroi spre deosebire de celelalte profesii , de când intra in magistratura pana când se pensionează nu au voie sa facă nici o alta activitate decât didactica atât ei cât și soția, spre deosebire de medici care au tot felul de cabinete, profesorii care dau meditații și au tot felul de societăți,inginerii care au societăți etc, deci despre ce vorbim?v-au îndoctrinat cei de la Antene,România TV, B 1, Digi 24 s.a așa-i?Puneti mâna S-i citiți și vedeți ca justitia este o putere in stat, aduce bani prin taxele de timbru iar parmanentarii care au afaceri babane cheltuie banii. Procurorii sa între puțin sa-i verifice pe toți latraii si atunci mai vorbim.Sa înceapă cu Dragos Bistrițeanul s.a.

# Ion date 1 July 2023 15:04 -40

Felicitări,hai sa dam drepturi unora iar altora nu!Trebuie ieșit în strada și trimiși guvernanții lângă speciali! Poate cu ocazia asta romanii vor vota un partid ce va pune cu botul pe labe specialii!Toți avem aceleași drepturi și obligații ,de nu va convine plecați la Putin!

# InNeuron date 1 July 2023 20:40 +152

Baiul lor este că lumea știe că sunt teleghidați , mani******ți de servicii, practic nu sunt judecători. Ei susțin că marea majoritate sunt curați. Pri problema de aici pornește, de la mica minoritate. Pentru că există acea minoritate . Le este permis să existe. Pe români poți să-i faci leneși, bețivi, curvalăi dar, au simțul realității. Când acceptați în rândurile voastre plicurile galbene sau indicații de la alții , puuulimea simte că sunteți farisei. Faceți curățenie în rândurile voastre și apoi aveți pretenții . Vă dau un exemplu, la fond 8 ani, la apel 4 apoi la recurs fapta nu există. Și aveți pretenția că sunteți speciali. De la 8 ani la achitare e cale lungă. Explicați cum slujiți voi justiția. Prin cuvinte simple.

# Adevarul este ca tara este in faliment. Gratie magistratilor date 1 July 2023 21:53 +2

Justitia si magistratii fiind o putere de mana a 3-a a participat activ la falimentare. Din bun simt ar trebui sa renunte la drepturi speciale si in plus sa ceara cel mai mic pachet salarial si cea mai mica pensie....ca uite unde ne-a adus munca lor "grea" si "miile de dosare" si marea "incarcatura" cu care se confrunta pana si duminica. Tarii i-ar fi mai bine cu magistrati costelivi. Astia grasi la portofel au multe probleme de sanatate

# carcotas date 2 July 2023 11:26 0

Un cetatean se legana, pe o panza de paianjen...tra la la la la. sictir, bre!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva