5 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

In atentia ministrului Traian Igas - La Glimboca - Caras Severin continua jefuirea bunurilor SC EDT RECYCLING SRL, cu complicitatea politistilor din zona!

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

13 septembrie 2011 15:46
Vizualizari: 9906

Lumeajustitiei.ro a publicat, in urma cu putin timp, o ancheta privitoare la jaful care are loc la Haldele 1 si 2 de la Glimova-Caras Severin. Toate bunurile apartin firmei EDT Recycling SRL, proprietara haldelor de zgura de la Glimboca-Caras-Severin, unde se depoziteaza in permanenta resturile ce provin din activitatea combinatului “Otelu Rosu”. De luni de zile, aceasta firma se bate cu mafia din zona, care prin intermediul societatii comerciale SC RECYCLE GROUP Banat SRL a pus stapanire pe bunurile EDT si pe deseurile de fier si zgura din perimetrul haldelor, acestea fiind ridicate si transportate pentru a fi comercializate de catre o alta firma-caraus. Politia din Resita, precum si sefii de la IJP Caras-Severin si parchetul din zona nu misca nimic de tot atatea luni buni. Cu toate ca, la finele lunii mai, un echipaj format din cinci oameni ai legii in fruntea carora se aflau doi comisari de politie (comisar sef Baranga Eugen si comisar sef Iana Viorel), au sosit la fata locului alertati de catre reprezentantii firmei EDT Recycling SRL exact in momentul in care niste personaje care s-au legitimat a fi de la SC PORTOFINO SRL scoteau nonsalante bunuri ale firmei EDT din perimetrul Haldelor 1 si 2, furtul nu s-a stopat.


Culmea, desi nu aveau acte care sa dovedeasca acordul proprietarului de a prelua aceasta marfa, si cu toate ca era in vigoare o ordonanta presedintiala prin care celor de la SC RECYCLE GROUP BANAT li se interzicea sa intre in zona firmei EDT pana la finalizarea in instanta a litigiului dintre EDT Recycling SR si RECYCLE Banat, politisti i-au lasat pe carausii de la Portofino sa iasa cu marfa, fara ca acestora sa li se intample nimic, si tot asa de fericit a plecat din incinta si reprezentantul firmei RECYCLE GROUP care avea interdictie de a intra in zona. Incurajati de aceasta delasare voita a organelor de politie, pe care nu stim ce interese le guverneaza pentru a nu aplica legea, cei de la Recycle Banat continua sa scoata marfa prin aceaiasi carausi. In acest timp, EDT RECYCLING a fost ogligata sa se adresese instantei cu o noua ordonanta presedintiala.

Instanta a decis interdictie pe toata linia pentru RECYCLE GROUP BANAT!

Instanta Tribunalului Caras-Severin a deliberat la finele lunii august asupra acestei noi actiuni comerciale si a admis cererea de ordonanta presedintiala formulata de SC EDT Recycling SRL in contradictoriu cu parata SC RECYCLE GROUP BANAT SRLsi a dispus de urgenta”fara trecerea vreunui vreunui termen sau efectuarea vreunei alte formalitati, pana la solutionarea irevocabila a actiunii de fond principale, ce face obiectul dosarului nr.2652/2011 al Tribunalului Caras-Severin, INTERZICEREA ACCESULUI PARATEI IN CADRUL PERIMETRULUI SI INCINTEI HALDEI 1 si HALDEI 2 GLIMBOCA, cu consecinta interzicerii accesului la bunurile si la materialul existent in cele doua halde : obligarea paratei sa opreasca activitatea desfasurata de exploatare si valorifichare a zgurii si deseurilor industriale, proprietatea reclamantei (...) SISTAREA SCOATERII SI INSTRAINARII BUNURILOR MOBILE SI A MATERIALELOR REZULTATE DIN ACTIVITATEA DESFASURATA DE PARATA a zgurii si deseurilor industriale, din cadrul perimetrului si incintei Haldei 1 si Haldei 2 Glomboca, obligarea paratei sa permita ridicaea, relocarea si transportul bunurilor, a zgurii si deseurilor industriale, propirtatea reclamantei, din cadrul perimetrului incintei Haldei 1 si Haldei 2 Glimboca”.

Este cat se poate de clar faptul ca orice ridicare si iesire pe poarta cu bunuri si alte materiale apartinand firmei EDT RECYCLING SRL este FAPTA PENALA. Cu toate acestea, jaful continua, producand firmei reclamante mari prejudicii ce pot deveni de nerecuperat daca politia locala mai freaca menta degeaba pe banii statului fara sa aplice legea. In alta ordine de idei, poate fi vorba aici si de complicitate a autoritatii politienesti, motiv pentru care Lumeajustitiei.ro solicita ministrului de interne Traian Igas sa trimita la Resita si Caras Severin o echipa de control. Acolo, ministrul ar avea ce sa descopere. In caz contrar, acesta ar fi un argument pentru a considera reforma lui Igas un mare fas!

* Cititi aici ordonanta prezidentiala data de Tribunalul Caras Severin

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar - 4.06.2020 - Presedintia Romaniei a ajuns oficina SIE

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva