Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

BOBITA CU COADA INTRE PICIOARE – Judecatorul militar Constantin Udrea i-a inchis gura membrului CSM Bogdan Mateescu, oferindu-i cea mai importanta lectie despre Statul de drept: "Considerati ca e firesc sa dam explicatii cu privire la masurile dispuse?... - La ce va referiti?... - La o emisiune la TVR 1. E o prezenta fireasca pe platourile televiziunilor?... - In unele imprejurari, e necesar. Cand valorile constitutionale sunt terfelite, este necesar!"

Joi, 20 decembrie 2018 14:59 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Ce si-a furat-o judecatorul Bogdan Mateescu (foto stanga) din CSM! "Bobita Matilet", asa cum i se mai spune lui Bogdan Mateescu a vrut sa faca pe desteptul in fata judecatorului Constantin Udrea (foto dreapta) de la Curtea Militara de Apel Bucuresti insa a sfarsit prin a amuti complet cand mai experimentatul magistrat i-a dat o lectie de stat de drept, atat de mult clamat de Bobita si de aparatul de propaganda. Prezent in 19 decembrie 2018 in Sectia pentru judecatori din CSM, pentru a-si sustine cererea de mentinere in functie dupa implinirea varstei de 65 de ani, judecatorul Constantin Udrea a fost solicitat, la finalul prezentarii motivelor pentru care solicita sa ramana in continuare in magistratura, sa spuna daca este normal ca un judecator sa apara la televizor si sa dea explicatii cu privire la masurile dispuse.


Curiosul de serviciu, poate chiar tendentiosul, dupa modul in care a formulat intrebarea, a fost nimeni altul decat Bogdan Mateescu, care a dorit sa afle pozitia lui Udrea legata de aparitia sa intr-o emisiune de televiziune la TVR 1, unde a criticat protocoalele secrete.

Dialogul, nu foarte mare, s-a bazat in esenta pe incercarea lui Mateescu de a-si explica intrebarea, reprezentatul CSM fiind vizibil deranjat de pozitiile publice ale lui Constantin Udrea si incercand sa acrediteze ideea ca acesta din urma si-a depasit competentele si limitele de exprimare.

Punctul culminat al schimbului de replici dintre cei doi a fost atunci cand Bogdan Mateescu l-a intrebat pe judecatorul de la Curtea Militara de Apel Bucuresti daca este fireasca prezenta sa pe platourile televiziunilor.

Raspunsul a venit prompt si cutremurator: "In unele imprejurari, e necesar. Cand valorile constitutionale sunt terfelite, este necesar!"

Il felicitam pe judecatorul Udrea pentru verticalitate si speram ca mai tinerii judecatori sa ia lectii de drept de la acesta! Poate asa isi iau si ei aminte care este rolul judecatorului intr-un stat de drept.

Prezentam in continuare dialogul dintre judecatorul Constantin Udrea si membru CSM Bogdan Mateescu din cadrul sedintei Sectiei pentru judecatori din 19 decembrie 2018:

Bogdan Mateescu: Eu aveam o intrebare domnul presedinte. V-am urmarit intr-o emisiune televizata si voiam sa va intreb, chiar cu avizul, pentru mine, apropo de prezenta judecatorilor si in limitele de exprimare ale colegilor, considerati ca e firesc sa dam explicatii cu privire la masurile dispuse?

Constantin Udrea: La ce va referiti?

Bogdan Mateescu: La o emisiune la TVR 1 legat de anumite chestiuni pe care le-ati vazut in calitate de judecator de curte militara.

Constantin Udrea: Nu m-am referit la chestiuni legate de cele ce le-am vazut, ci la alt gen de... daca vreti, dezvolt.

Bogdan Mateescu: Mi se pare util si firesc sa ne prezentam de fiecare data ca judecatori la curti, judecatorii, tribunale... E o prezenta fireasca pe platourile televiziunilor, domnule presedinte?

Constantin Udrea: In unele imprejurari, e necesar. Cand valorile constitutionale sunt terfelite, este necesar!

Accesari:5107

Comentarii

# Canarul date 20 decembrie 2018 15:21 +23

Intreb pentru un prieten: e fireasca prezenta printre impartitorii de dreptate a unui pui de colaborator al Securitatii? Ce o fi invatat in primii 7 ani: cum sa scriem un denunt, pe cine turnam mai intai: familia, prietenii, colegii, pe cine pupam in cur: partidul, securitatea etc.

# DODI date 20 decembrie 2018 16:20 +6

Nu vă așteptați ca mătileț să învețe ceva din acest dialog. Lui i se pare că el a ieșit învingător din ecuație. Asta făcând abstracție de lipsa lui de decență și deferență în fața unui profesionist. Dar puiul de securist nu știe a învăța decât din lecțiille de la SRI. Pe care le aplică, precum prostul, și când e și când nu e cazul. Atât îl duce mintea. Trebuie să îi plângem de milă. Gena comunistă a tatălui a făcut pui. Cu deficiențe carateriale și morale.

# JosMatilet! date 24 decembrie 2018 11:09 +1

:-x :-x Asa tata, asa fiu....doi perversi care se gandesc cum sa le fie lor bine trecand peste orice, fara sa le pese ca fac rau altora! Culmea este, ca ei chiar cred ca sunt oameni extraordinari! :-x :-x

# KANT date 20 decembrie 2018 16:26 +4

Un OM cum rar găsesti în România acestor zile ... RESPECT !

# Golan date 20 decembrie 2018 17:59 0

Ce stie despre activitatea unui judecător de Curte de Apel?Nu a judecat o singură zi intr-un complet colegial dar își permite să interogheze un judecător cu 25 de ani vechime. Jenant ca de obicei acest personaj intitulat din nefericire judecator

# Nicula date 20 decembrie 2018 18:43 0

Sunt onorat si mandru ca ti-am fost coleg de liceu Costica! La multi ani!

# Ronin Ronin date 20 decembrie 2018 19:39 +1

Dar de ce nu verificati si de unde provine dl.Udrea inainte sa fie judecator....dintr-o data a devenit aparator al valorilor constitutionale.Verificati hotarari ale CEDO in care dl.Udrea apare in ele ca judecator ce le-a incalcat si pentru care Romania a fost condamnata.

# VasilicaTheOne date 24 decembrie 2018 10:51 +1

Bobita Matilet asta vorbeste si el sa nu adoarma...sau sa se dea important, sau ambele. Oricum ar fi, nu e ok!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER