Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

PENIBILUL PRESEDINTE – Iohannis a mers la CSM, dar nu a scos un cuvant despre problemele din Justitie, despre beneficiarul actului de justitie, cetateanul, si nici despre respectarea drepturilor fundamentale. In schimb, a calcat in picioare prezumtia de nevinovatie, pentru a-i ataca pe Dragnea si Tariceanu. Iohannis a militat impotriva amnistiei si gratierii, desi Romania e aproape de o Hotarare-Pilot CEDO din cauza conditiilor din peniteniciare, si a inventat o noua infractiune: minciuna penala

Vineri, 6 ianuarie 2017 13:01 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Discurs halucinant sustinut de presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto), vineri 6 ianuarie 2017, la sedinta de constituire a noului Consiliu Superior al Magistraturii. Dorind probabil sa adopte modelul predecesorului sau Traian Basescu si sa pozeze intr-un „presedinte jucator”, Iohannis nu a reusit decat sa provoace stupefactie in randul magistratilor din tara, dovada fiind reactiile acestora din urma de pe Facebook. Iohannis s-a folosit de prezenta sa la CSM pentru a se razboi cu Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, pe care a i-a atacat pe acelasi motiv ca ar fi „penali”, calcand in picioare prezumtia de nevinovatie. Acelasi Iohannis a tinut un monolog despre cat de nociva ar fi o lege de amnistie si gratiere, ignorand faptul ca Romania este foarte aproape sa incaseze o Hotarare-Pilot la CEDO din cauza conditiilor din penitenciare. Si tot Iohannis a starnit amuzamentul atunci cand a inventat o noua infractiune: minciuna penala. O infractiune pentru care ar fi judecat Calin Popescu Tariceanu, cel pe care Iohannis il curta in urma cu cateva zile, fara a avea vreo problema cu faptul ca acesta este acuzat de „minciuna penala”.


Mai grav este insa altceva. Si anume faptul ca Iohannis nu a scos insa nici macar un cuvant despre adevaratele probleme cu care se confrunta Justitia. Probleme semnalate chiar de o parte din magistratii din noul CSM. Iohannis nu a vorbit decat despre Justitia penala, desi cele mai multe dosare sunt cele civile. Acelasi Iohannis nu a scos un cuvant despre implicarea serviciilor secrete in actul de Justitie si transformarea instantelor in camp tactic, lucru semnalat de judecatori pe care astazi ii gasim in CSM si de asociatiile profesionale ale magistratilor. Klaus Iohannis nu a facut nicio referire la o alta problema grava cu care se confrunta judecatorii din intreaga tara, si anume volumul urias de munca si incarcatura mare de dosare. De asemenea, Iohannis nu a vorbit despre situatia grefierilor si a personalului auxiliar din instante si parchete.

Cel mai important este insa ca Iohannis nu a scos nici macar un cuvant despre beneficiarul actului de justitie, cetateanul simplu. Presedintele Romaniei a mentionat importanta statului de drept, dar nu a vorbit nici macar o data despre respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, o conditie esentiala pentru existenta unui stat de drept. Drepturi si libertati fundamentale care nu sunt deloc respectate in Romania, nici macar la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa cum chiar CEDO a constatat de atatea si atatea ori.

Prezentam discursul lui Klaus Iohannis de la CSM:

Dati-mi voie, in primul rand, sa va spun 'La Multi Ani!' si sa va felicit pentru alegerea in Consiliul Superior al Magistraturii. Stiu ca a fost destul de dificil parcursul pana aici. Asa cum politicienii au alegerile lor care s-au finalizat recent cu constituirea Parlamentului, asa sistemul de justitie a avut alegeri care, iata, se finalizeaza astazi cu constituirea Consiliului Superior al Magistraturii si, desigur, cu alegerea primei conduceri in Consiliul Superior al Magistraturii.

Dati-mi voie sa bazez cele cateva idei la inceputul acestei sedinte pe un articol din Constitutie, articolul 133, aliniatul 1, care va defineste activitatea: 'Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei'.

Greu de gasit o sarcina mai dificila descrisa in mai putine cuvinte. Aceasta este sarcina dumneavoastra, sa garantati independenta justitiei. De ce o fi asa de importanta aceasta independenta a justitiei. Nu este doar asa importanta, este fundamentala. Nicio democratie, niciun stat de drept nu poate sa functioneze fara o justitie independenta. Justitia independenta inseamna, si asta inteleg toti foarte usor, ca nimeni nu trebuie sa se amestece in treaba judecatorilor si in treaba procurorilor, dar inseamna in aceeasi masura si faptul, si asta este stipulat tot in Constitutie, ca nimeni nu este mai presus de lege. Si aici cred ca ajungem la un punct la care voi reveni peste cateva paragrafe.

Nu si-a imaginat nimeni ca un simplu hot se poate considera sau are pretentia sa fie deasupra legii. Dar sunt unii care chiar au impresia ca lor poate li se cuvine sa fie deasupra legii, si ma refer aici la persoane care, de regula, au pozitii publice, or asa ceva nu se poate. Statul de drept in Romania este o notiune care s-a vehiculat intens in ultima vreme. Personal, sunt convins ca pentru asta trebuie sa ne implicam cu totii.

O democratie puternica, fara stat de drept, fara justitie independenta, nu exista. Mi-am permis, si domnul ministru sigur isi aminteste, sa spun aceste lucruri si la investirea Guvernului. Sistemul judiciar singur nu are cum sa-si pastreze independenta. Intregul aparat de stat, toate institutiile statului, trebuie nu doar sa constientizeze importanta acestui lucru, ci sa se implice activ pentru a sprijini sistemul judiciar in a ramane independent. Un sistem judiciar vulnerabil este ceea ce isi doresc dusmanii Romaniei, fiindca, daca sistemul judiciar devine vulnerabil, nimic nu mai sta in picioare in Romania. Daca statul de drept devine un stat de stramb, atunci democratia dispare in scurt timp. Stabilitatea si securitatea interna ale Romaniei sunt posibile numai intr-un stat de drept si cu o justitie independenta.

Dumneavoastra cunoasteti foarte bine evolutia sistemelor judiciare in ultimii 2000 de ani si stiti foarte bine ca, ori de cate ori s-a incercat o varianta alternativa, rezultatul a fost invariabil disparitia statului respectiv sau al imperiului respectiv. Sa nu isi imagineze cineva, chit ca unii din zona noastra geografica cred ca isi imagineaza, ca se poate construi un stat puternic, national, fara o justitie independenta.

Eu cred ca asa ceva nu se poate si Romania in niciun caz nu doreste sa experimenteze cu asa ceva. Pe de alta parte, sistemul judiciar nu se poate izola. Nu se poate construi ceea ce unii au numit, neintelegand foarte bine despre ce e vorba, 'republica procurorilor' sau 'republica judecatorilor'. Nici nu cred ca cineva din sala isi doreste asa ceva, fiindca un stat puternic este un stat cu institutii puternice, care colaboreaza, este ceea ce se numeste colaborarea loiala intre institutiile statului. Si ma astept de la dumneavoastra sa aveti o colaborare loiala cu toate institutiile si autoritatile statului. Un izolationism ar fi contraproductiv, fiindca dumneavoastra, judecatorii, procurorii, nu sunteti doar persoanele care aplica legea si au grija sa fie respectata, ci sunteti repere morale.

Judecatorii si procurorii sunt repere morale, si atunci trebuie sa constientizati ca opinia dumneavoastra nu este doar valoroasa, este importanta pentru publicul general. Ar fi gresit, dupa parerea mea, sa va izolati si sa nu comunicati cu celelalte institutii si sa nu comunicati opinii care tin de independenta justitiei si de statul de drept.

Spuneti aceste lucruri, spuneti-le cu voce tare! Nu va sfiiti! Altfel ajungem in situatii paradoxale, cand infractorii spun cu voce tare ce gandesc si cum vor sa indoaie statul de drept, iar cei care fac dreptate, nu reactioneaza din modestie. Fiti mai vocali, sunt politicieni care au impresia ca daca nu spuneti nimic, inseamna ca nu s-a intamplat nimic. Sunt politicieni care au impresia ca ce daca au dosar penal, sau sunt trimisi in judecata, sau sunt condamnati, ca ei de fapt sunt baietii buni, ca au luat multe voturi, iar dumneavoastra sa va vedeti de treaba. Asa ceva nu accept!

Din sistemul judiciar nu trebuie sa emane doar dreptate si jurisprudenta, ci si moralitate, ori moralitatea trebuie spusa. Altfel nu ajunge la destinatari. Romania a trait diferite faze in care s-a incercat, uneori aproape cu succes, supunerea justitiei politicului. Asta ar fi o mare greseala daca s-ar repeta. si aici vorbim despre un contact sensibil, cu implicatii multiple, intre sistemul judiciar si sistemul politic.

Politicienii, asta e bine, sa stiti, de regula, incearca sa acapareze tot. Asa functioneaza un politician, vrea puterea. De cele mai multe ori, trebuie sa recunoastem ca vrea puterea din motive legitime. Este ales de oameni ca sa exercite puterea, doar la unii cateodata, apare o nevoie excesiva de putere. si, aici, atunci apare un pericol. Iar dumneavoastra, in Consiliul Superior al Magistraturii sunteti chemati sa preveniti aceste imixtiuni, cand simtiti ca presiunea devine mare.

Fiti demni, nu obedienti! Si cu toata politetea si fermitatea care se impune, refuzati imixtiunea politicului in actul de justitie.

Doar asa, vom putea sa construim o Romanie puternica, o Romanie demna, o democratie puternica, printr-o justitie puternica.

Suntem la inceputul anului si, de regula, la inceput de an, in afara de urarile ce se cuvin, lumea se gandeste la ce va fi in anul care vine, ce ar putea sa fie bun, ce ar putea sa reprezinte amenintari. si despre una dintre ele trebuie sa vorbesc astazi, in acest loc, unde se conduce independenta justitiei, in Consiliul Superior al Magistraturii.

Este vorba despre speta nefericita care se numeste amnistie si gratiere, un deziderat al unor politicieni. Dumneavoastra cunoasteti foarte bine cand este bine si oportun sa apara produceri de amnistiere sau proceduri de gratiere, de care sunt si eu, intr-o oarecare masura, responsabil, daca vorbim de gratieri individuale.

Sigur, o sa spuna unii ca Presedintele, acum, bate campii, fiindca nu exista nicio intentie de a face asa ceva. Dar eu cred ca Presedintele trebuie sa spuna lucruri si preventiv.

Si, daca ne uitam un pic in jur, domnule Ministru, nu mi-o luati in nume personal, dar constat ca Ministrul Justitiei, in valtoarea audierilor, a spus, sper ca nu am inteles gresit, ca ar fi oportuna discutarea unei legi care se refera la amnistie si gratiere in Parlament.

In acelasi timp, si nu pot sa ma fac ca nu vad, Presedintele Camerei Deputatilor este o persoana condamnata penal si cu urmarire penala in curs. Presedintele Senatului este o persoana trimisa in judecata pentru minciuna penala. Asta, doamnelor si domnilor, este, ce numesc eu, circumstante ingrijoratoare.

Unii ar putea sa spuna ca, sigur, nu e niciun fel de problema, inchisorile sunt pline, foarte multe entitati internationale ne acuza ca nu facem nimic. Bani nu avem, ca ne trebuie scoli. Hai sa le dam drumul! Doar ca aceste bune intentii cred ca nu sunt numai in acest domeniu. Tare ma tem ca sunt politicieni urmariti penal, condamnati penal, care ar saluta o astfel de lege, care i-ar scapa de toate problemele.

Si aici unii ar putea sa spuna 'si ce daca?'. S-ar darama statul de drept si ar exista riscul sa dispara democratia din Romania. De ce? Odata acceptata ideea unei legi care amnistiaza si gratiaza inclusiv politicieni corupti, oricare Parlament ar putea sa faca la fel. Un astfel de precedent creat ar duce la disparitia egalitatii in fata legii. De asta spun ca ar duce la disparitia statului de drept din Romania. Ar duce Romania pe o traiectorie care o departeaza de valorile europene, pe o traiectorie care ar indeparta-o de la valorile, cum se spune, euroatlantice, in care romanii cred. Marea majoritate a romanilor cred in asta.

Un astfel de demers, o lege a amnistiei si gratierii, care ar spala pacatele nu numai ale unor hoti care pot fi periculosi pentru persoane, poate si pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofa pentru democratia romaneasca, domnule Ministru!

Daca ar exista o astfel de initiativa, eu m-as opune cu toata greutatea si puterea functiei prezidentiale! Sper sa nu fie cazul.

Si ca sa reducem probabilitatea unui astfel de demers, am spus aceste lucruri in public, in fata dumneavoastra, care, cu siguranta, le cantariti asa cum se cuvine.

Va doresc, doamnelor si domnilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, un mandat de succes! Sa ne vedem la anul, peste doi ani si in urmatorii anii, atata timp cat va dura mandatul dumneavoastra si al meu comun, sa ne vedem la inceput de an si sa constatam ca lucrurile merg din ce in ce mai bine, politicienii sunt din ce in ce mai bine intentionati la modul cel mai serios, iar infractorii nu mai indraznesc sa ridice capul. Va doresc mult succes! Va multumesc!”

Accesari:100003

Comentarii

# Ion date 6 ianuarie 2017 13:10 +41

Daca un sfert din ce spune Sebi Ghita e adevarat, inseamna ca multe dosare ale celor cu functii de decizie sunt fabricate si toti oamenii aia sunt santajati cu acele dosare si nu sunt lasati sa lucreze ci sunt pusi sa faca ceea ce "stapanii dosarelor" le comanda. Legea amnistiei ar elibera oamenii de sub santajul sistemului.

# unul din lumea cea mare date 6 ianuarie 2017 13:11 +44

nalt ca bradul prost ca gardul si cu mucii pe piept,chiar pe acolo pe unde/si tine mina(cit de fals incepe sa mi se para gestul caci se vede ca/i facut de ,,poza,, si nu cu credinta americanilor in acest gest de mare insemnatate.) asta,penalul penalilor vorbeste de funie in casa spinzuratilor(a nu se confunda cu padurea)chiar daca nu cred in blesteme ,DIN CE IN CE SINT MAI CONVINS CA MERMELICA A INTRAT IN BLESTEMUL A DOI PRESEDINTI PENALI SI TRADATORI.hai romanii in strada ,dupa viscol!!!!!!!!!(stiu ca/i ca si strigatul lui moise in desert,dar cine stie,poate si romanii vor urma calea spre promise land,caci se pare ca sintem sub zodia imprastierii in patru zari) hai dragnea fii tu moisele romanilor!!!!!!!!!si alunga tenebrele penale din viata romanilor si fa/i pe romani sa te urmeze spre promise land

# Emilian date 6 ianuarie 2017 19:29 +16

Imi este rusine ca avem asemenea presedinte, care si prin declaratii, nu numai prin fapte prejudiciaza Romania in fata intregii lumi. Singura solutie: SUSPENDAREA pentru a se trezi.

# VICTOR date 7 ianuarie 2017 06:43 +5

Cârnatul sasesc nu mai merita atentia noastra decât pentru a fi suspendat si a i se vota DEMITEREA !

# DODI date 6 ianuarie 2017 13:21 +49

Ciolanis nu e prost sfătuit, el e numai prost. El nu are nevoie de sfaturi, el le știe pe toate. La cuvântările sale ai impresia neștearsă că asiști la o ședință cu părinții, iar copiii despre care face vorbire provin de la școli de handicapați. Cel mai mare păcat pentru români este că nu l-a cunoscut mai repede, iar constituția țării nu permite alegerea sa pe viață. Am fi ajuns prima forță mondială iar statul ar fi luat poziție de drepți. Este singura poziție a statului de drept agreată de acest imbecil.

# Tica date 6 ianuarie 2017 13:25 +37

Am urmarit discursul interlopului difuzat live pe site-ul CSM. Este clar ca specimenul inca nu si-a revenit dupa socul provocat de rezultatul alegerilor, vezi grimasele de sictir pe care le afisa in vazul intregii tari la investitura guvernului. Foarte adevarat este ca tara ar fi intrat intr-o criza majora, insa parca ar fi trebuit sa refuze si a doua propunere de premier ca sa fie suspendat. In felul acesta ar fi scapat poporul de o lichea. Sa speram insa ca oportunitati de suspendare se vor mai ivi, in felul acesta tara fiind scutita de supliciul de a mai tolera un infractor la conducerea tarii platit din banii nostri.

# vai de capul nostru date 6 ianuarie 2017 15:42 +20

unde mai pui ca daca sta pana la sfarsit de mandat  trebuie sa ii dam si a 7-a casa

# Tica date 6 ianuarie 2017 17:44 +11

Da, sunt doua ansambluri rezidentiale la margine de Bucuresti, numai bune pentru interlopul Ciolannis : una la iesire din oras spre Alexandria, pe partea dreapta, iar a doua in comuna Jilava. Ambele au tot confortul cuvenit pentru o sedere indelungata si benefica.

# nuibai date 6 ianuarie 2017 22:23 +2

Daţi-i sediul ambasadei de la Berlin (dacă-l primesc nemţii), sau sediul mini-consulatului de la MiMi-USA

# Silvia sabau date 6 ianuarie 2017 13:33 +30

Ataata ura si inversunare arta lipsa de intelepciune,si mult mult artag( vorba aia artag, partag) Nu ma astept ca un om cu limitele lui sa poata macar de dragul diplomatiei sa disimuleze. Si-a aratat potentialul in toata splendoarea la fel ca alti doi predecesori ai sai.

# laleu date 6 ianuarie 2017 15:06 -26

Partagul e la cei ca  tine, lacheii ai minciunii ,pcristii lui draknea si papagaliceanu !

# Capac date 6 ianuarie 2017 21:59 +6

Securiștii lui Coldea să mai facă o profesională și să meargă înapoi la oi.

# Panturu Nelu date 6 ianuarie 2017 13:35 +32

Un malai mare,un...monument de prostie! Are si el un scop in viata acum.Dragnea.

# cici date 6 ianuarie 2017 13:35 +19

Du-te si culcare mister johanesburg e si pe dinafara cu justiția.

# Cum de mai GRAITI STIMABILILOR ??? date 6 ianuarie 2017 13:39 +32

La afirmațiile fără precedent făcute în direct la Televiziunea Națională de Directorul Executiv al Instituției ONU pentru Indicele Global al Sustenabilității, Călin Georgescu, potrivit caruia " România nu mai este un stat, ci o corporație condusă de străini. În ultimii 26 ani, România a pierdut peste UN TRILION de euro, mai mult decât a pierdut de la Ștefan cel Mare până-n '89".Constat ca la aceasta afirmatie nu s-a sesizat Presedintele statului, PARTIDELE,CSM-ul, PARGHETUL, DNA-ul, si  nici o alta institutie fundamentala a statului. Nu l-a contrazis nimeni  de pe glob pana in acest moment. Inseamna ca d-nul Calin Georgeascu are dreptate si exista probe in acest sens. Se pune firesc intrebarea. Daca frauda este de asemenea proportii , UNDE AU FOST INSTITUTIILE STATULUI IN ULTIMII 27 de ANI??? Cum isi justifica existenta?

# Florșică de clonț date 6 ianuarie 2017 13:52 +19

„Judecatorii si procurorii sunt repere morale iar când afirm acest tezism răsuflat am în vedere înalta probitate și anvergura morală a mult iubitei și stimatei tovarășe livia stanciu-button - mamă heroină și femeie model, tovarășă căreia îi adresez pe această cale cele mai fierbinți urări de senectute onctuoasă alături de cele mai sincere mulțumiri - „Mulțumesc, tovarășă președinte livia button!”

# candiano popesu date 6 ianuarie 2017 13:54 +22

Mai țineți minte primul discurs al lui iohanis la csm la începutul anului trecut? Absolut normal și echilibrat, într-atât că a generat ridicări din sprânceană în plen. Ce s-o fi întâmplat apoi nu știm dar cert este că discursul s-a deteriorat total și a început să repete (mecanic normal) niște clișee penibile. Acu ma întreb, în condițiile în care toți cei care au recomandat adoptarea unei legi de amnistie au spus că nu se va aplica și persoanelor condamnate pentru corupție, de unde această obstinație împotriva amnistiei. Îmi place să cred ( că nu vreau să mă gândesc la rele) că e pur și simplu o încercare de subiect de scandal pentru societatea moftologică (apud Tipătescu); io așa le zic la „tinerii frumoși și liberi” că nu știu câți sunt frumoși, iar de liberi ... ha,ha,ha. În rest nu știm cine o fi scris discursul, dar este pe cât de nătâng pe atât de - da! - halucinant.

# romanita date 6 ianuarie 2017 16:44 +8

Domnule , Candiano. Sa va dea D-zeu sanatate. Ati reusit sa botezati ceea ce eu nu reusesc, de multa vreme : " societatea moftologica". Asa sa fie numita USR-ul, caci asta e esenta a ceea ce sunt si exprima. Numele e colosal. Chiar daca nu se va incetateni, eu il voi folosi pentru ca este ESENTA asa zisei "societati civile", "tinerii frumosi si liberi", sau USR.

# UNUL CARE MAI STIE (CATE PUTIN) date 6 ianuarie 2017 14:00 -20

Distinsi autori ai articolului si comentatori indarjiti; Onorabilului domn Dragnea nu ii poate fi aplicabila prezumtia de nevinovatie, deoarece pentru condamnatul penal prin hotarare definitiva, aceasta nu opereaza. Acesta are calitatea de infractor, iar prezumtie, Canci !, asta ca sa-i citam si pe caontionalii nostri. La un site juridic este cam de rusinica sa invoci institutii de drept penal anapoda; de aceea cred ca nici in conducere nu sunt avocati adevarati, ci poate de la Bota, ori nici macar. In rest, mai rasfirati si dati cu rosu la greu ca asta va creste IQ pana plezneste.

# dorin date 6 ianuarie 2017 15:59 +5

vezi bai desteptule cu nivel IQ comparabil cu al lui Becali ca Ciolanis a zis ceea ce combati tu !

# Geanina date 6 ianuarie 2017 18:12 +10

Dar acea hotarare definitiva de ce nu este si motivata desi a trecut termenul motivarii si de ce toata hotararile controversate sunt date de aceleasi complete? Ca tot mai stii cate ceva (putin, foarte putin!)!

# Distinsa GEANINA, date 6 ianuarie 2017 20:39 -16

Doresc numai sa-ti reamintesc (desi este pierdere de timp virtual) ca in materie penala, motivarea/nemotivarea hotararii nu este cauza de inexistenta a acesteia. infratorul este tot infractor in urma hotararii definitive. Daca idealul tau in viata este sa fii condusa de infractori, tine-o marunt ca sa ai numai succesuri ... Cu infra. Dragnea in frunte vei avea succesuri multe ! Numai 8 insemnari cu rosu, este cam de rusine pentru voi. Mobilizati-va ca la votarea de referendum (pour les connaisseurs); banii se castiga greu... dati cu rosu, indarjitiva,; alta data ati reusit 43. Erati mai bine platiti, sau acum sunteti mai beti de succesuri ?

# Capac date 6 ianuarie 2017 22:04 +9

Suntem deja conduști de un escroc care a pierdut două case în instanță. Noi, tinerii frumoși și liberi, suntem fericiți.

# Ciolannis a galanton cu nemții și jigodie cu noi date 6 ianuarie 2017 22:25 +6

În schimb i-a fericit pe nemți cu anularea datoriei că prea o duc bine românii! http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/klaus-iohannis-renunta-la-datoria-istorica-a-germaniei-fata-de-romania-de-19-miliarde-de-euro-158063

# paduraru c. date 7 ianuarie 2017 05:11 0

[quote name="Ciolannis a galanton cu nemții și ****** cu noi"]În schimb i-a fericit pe nemți cu anularea datoriei că prea o duc bine românii! http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/klaus-iohannis-renunta-la-datoria-istorica-a-germaniei-fata-de-romania-de-19-miliarde-de-euro-158063[/quote]

# Capac date 6 ianuarie 2017 22:02 +6

Dragnea și-a pus oamenii să numere votanți. E frumos spus că ar fi penal, practic, e victima unui regim mafiot. În țara din care multinaționalele fură procente din PIB și ne chelesc pădurile de se vede și pe google maps, politicienii sunt penali când numără. :-*

# livia date 6 ianuarie 2017 14:26 +27

De ce mai analizati ce spune talambul asta? Legea amnistiei si gratierii va fi data. Majoritatea va vota pentru. Talambul o va retrimite la Parlament, iar acesta i-o va returna neatinsa. Cu ceva intarziere datorita plimbarii, va fi adoptata, si el va ramane ceea ce este: popa prostu'.

# SBARNU ION date 6 ianuarie 2017 14:27 +14

Vezi cum se simte lipsa unui om de stat ? Un om de stat nu da inapoi nici un pas , din cele spuse . Dragnea suporta acum ca si Ponta lipsa de decizie , ca atunci cand avea poarta goala si putea sa inscrie (sa-l demita pe Iohannis ) nu a facut-o . Acum va trebui sa -l poarte -n spate mult timp , pana mai face o tampenie . De suportat , asemenea indecizii , le vom suporta noi si chiar copiii nostri prin periclitarea programului . Timpul conteaza extraordinar de mult in aceasta incercare si in acest context trebuie inlaturata orice piedica , cu mult inainte ca ea sa apara....

# vai de capul nostru date 6 ianuarie 2017 14:30 +17

lasati omu'  sa vorbeasca, sa vorbeasca si asta cat mai des daca tace pare inteligent, mai poate pacali pe unii cu IQ similar asa vede si natiunea ce prostovan cu doi neuroni- si aiai incleiati - o conduce si poate se decide sa il goneasca, sa isi aleaga un lider de care sa nu ii fie rusine la cel mult doua zile

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 6 ianuarie 2017 14:39 +18

„It is better that ten guilty persons escape than that one innocent suffer” – Sir William Blackstone Așadar pornind de la postulatul lui Blackstone, hai să vedem cum se traduce „poziția” strict personală, egoistă a președintelui „tuturor românilor” „Decât să scape Dragnea sau Tăriceanu, e mai bine să fie pline pușcăriile cu tot felul de fraieri care au furat de foame un baton de salam din market, au zmuls 3 țăruși de grănițuire sau au condus fără permis, un moped pe drumuri forestiere.” Cam asta este atitudinea acestui android TOTALMENTE rupt de realitatea socială, de crunta realitatea din penitenciarele patriei – supraaglomerate de fraieri și nenorocoși, altminteri cetățeni onești și fără predispoziții native către infracțiune.

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 6 ianuarie 2017 14:41 +14

O lege a amnistiei pedepselor de până la 3 ani cred că ar constitui un act de reparație morală și 95% dintre cei eliberați sau amnistiați ar fi din categoria acelor fraieri care s-au căpătuit cu cazierul mânjit pentru niște fapte „penale” de un penibil și de un derizoriu de-a dreptul oripilant. Așadar, JWK – președintele tuturor românilor, a mai năruit un mit: Mitul REPREZENTATIVITĂȚII TUTUROR ROMÂNILOR. JWK dovedește că este DOAR președintele RMSR (Republica Magistraților Scelerați Rroemenica), președintele liviei stanciu, al lulutzei kovesi, al lui florian coldea, al milițienilor – infractori bugetați, al jandarmilor bătăuși prin ordin de zi pe unitate. JWK ESTE PREȘEDINTELE ORICUI, mai puțin al TUTUROR ROMÂNILOR! AM ZIS!

# Taranu de la Tara date 6 ianuarie 2017 14:44 +14

De doi ani, ma tot gandesc la o informatie primita de la o matuse din Germania, imediat dupa alegerea clampaului national. Matusa mi-a spus ca noul pres. are si cetatenie germana!!! Altfel, nu putea primii CEA MAI INALTA DISTINCTIE A STATULUI GERMAN, acordata individului PENTRU MERITE DEOSEBITE IN SLUJBA GERMANIEI. Distinctia se acorda strainilor, daca sunt SEFI DE STAT, pe cand clampaul era doar primas de Sighii, devenind national pres. dupa cativa ani. Asadar, daca matusa de peste 85 ani are dreptate, E BELEA MARE! Vom trai si vom...VOTA !!! ;-)

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 6 ianuarie 2017 16:23 +7

ptr Taranu de la Tara// asta am spus si eu (chiar daca nu am rude in germania si nu stiu legile germane) si am spus chiar mai mult din anumite surse din olanda(serviciul antitero) ca/i si racolat de BND ul german organizat dupa vechiul abwehr,deci canalia este urmasul lui canaris

# Edelweiss date 6 ianuarie 2017 19:09 +6

Tzărane, fiindcă ai arătat că iești nepot de-al Vrâncioaiei, hai să-ț dezvălui o trebușoară pe care n-am mai zâs-o la niminea. Da' nu mai zîci la niminea, știm doar noi doi și tăt poporul, da? Inga: Io* în 2014 am fost de partea Gânditorului de la Hermannstadt. Chiar poci să zic că am fost unul din influencerii grei din zona Suceava, care distribuia atât postări ale lui Tăușance (FB JWK), cât și impecabile analize proprii. În fine, la subiect: prin toamnă, imediat după turul I, mă pune draaqu să-i trimet un e-mail lu' Aisha Merkel, la adresa oficială de pe site-ul bundeskanzlerin.de. E-mail în care, în germană, spuneam că un mesaj de susținere din partea ei, în sprijinul lui JWK, ar face mult la impresia artistică a momentului. A năibii COINCIDENȚĂ (că nu-s așa de paranoic să cred că Aisha Merkel o pus boticul la mailul eu) nu trece nici o stămână și ... zbang: 13 nov. 2014 Scrisoarea Angelei Merkel de susţinere a lui Klaus Iohannis. A năibii... COINCIDENȚĂ!

# profesionalism date 6 ianuarie 2017 14:44 +15

"refuzati imixtiunea politicului in actul de justitie" ...si el ce cauta acolo? ?!

# maria date 6 ianuarie 2017 14:48 +14

Eu am trait si inainte de 1989 dar si atunci pentru anumite infractiuni Ceausescvu a dat anual sau la 2 ani decret de gratiere iar in l988 a dat marele decret nr. 11/1988 si de amnistie,Este ceva normal ,lucru pe care acest presedinte profesor de fizica nu il intelege. Pacat ca nu are consilieri care sa il informeze corect.Doar penitenciarele sunt aceleasi , si nu cred ca inainte de 1989 erau mai putini detinuti sau acum sunt mai multi .A se analiza situatie si sa intram la normal.

# cezaralx date 6 ianuarie 2017 14:52 +18

Nu reusesti si n-ai facut-o vreodata, domnule presedinte, sa ne de creezi convingerea ca meriti sa fii unde esti DEOCAMDATA acum!  Gresim si noi, poporul roman, deoarece stam si il acceptam pe sas-ul asta sa ne conduca dupa proastele si incetele lui vorbe, ca fapte NU POATE, acceptam sa stea in continuare frumos pe aceiasi functie cu zambetu' sarcastic si de o ironie iesita din comun sa ne calce-n picioare pe noi si implicit pe copii nostrii!  Tii oameni nevinovati la puscarie prin ura asta prosteasca pe care o ai doar de frica dl-lui Dragnea ptr ca stii cat de capabil este si ca oricand iti poate lua locul! RUSINE!!!!

# pelin date 6 ianuarie 2017 15:35 +18

Inceputul de an s-a lasat la COTROCENI cu o tulburare de posesie.Sa nu mergem cu gandul la oarece deposedari imobiliare.Nu!Nicidecum,justitia se preumbla in continuare pe drumuri incete.Dragnea a fost mai grabit decat,orice instanta.Si,nemilos a profitat de diziabilitatile predezentiale pt.a-l deposeda pe Kleine Iohannis de caruciorul guvernamental si acest lucru nu este putin,iar noi multimea putem trage speranta ca bunul mers a societatii va intra in normalitate,ce inseamna prosperitate si un trai mai decent.Nu de aceiasi parere parere este Iohannis care in lipsa "caruciorului"se afla in faza de "explozie"slabazand pe gura discursuri urat mirositoare,incompatibile cu functia de presedinte al tarii.S-a vazut la sedinta de constituire al noului CSM,un gest absolut gretos si penibil!Mai corect spus CURAT MURDAR!!!!!!!!!!

# Ma_mutul date 6 ianuarie 2017 15:41 +20

Primul penal al tarii, traficantul de copii si case, fiind acum santajat, exact ca Pontache, cum ca i-o vor lua pe Carmensita Georgeta (traducatoare-complice) la bulau , vine sa ne spuna el cum sta treaba cu independenta justitiei ! Bai acesta, ti-as da numai capete-n gura ( ca si lui Klemm ,bufonul labar, care n-a returnat ucigasul lui Teo Peter) pana ai vedea realitatea.Ciolanis trebuia suspendat, si parerea mea ca tot acolo se va ajunge doar ca pe ocolite. Derbedeul asta care si-a batut joc de Ziua Nationala trebuie scos de la Cotroceni de guler in pumni.Ar fi multe de zis aici dar sa nu fortam mana cenzurii.

# justo date 6 ianuarie 2017 15:50 +9

Unde-l pui...acolo tace!

# Sandokan date 6 ianuarie 2017 15:54 +11

''Şi acum talente, merite, virtuţi, onestitate, mergeţi să vă ascundeţi cu ruşine! Lăsaţi să treacă stupiditatea, imoralitatea, imeritul, purtate de bogăţie!'' Dimitrie Bolintineanu

# Marian Ionescu date 6 ianuarie 2017 17:12 +15

Ce am auzit azi la sedinat CSM, spus de catre presedintele Roamniei (si am scris bine presedintele cu p mic fiindca este o persoana la fel de mica intoate privintele ca si litera p din titlul de oficial al statului), pur si simplu ma lasat fara nici o replica ( pentru acel moment). In primul rand am sa-i fac o recomandare neamtului iohannis, sa ia exemplu de la tataroaica Sevil Shaideh, si sa studieze si sa invete limba romana asa cum trebuie (mai ales ca se mai si recomanda ca profesor). Am ramas uimit, cand l-am auzit cerand CSM sa fie loial organismelor statului (la care organisme ale statului s-a referit, cumva DNA, SRI sau judecatorilor si procurorilor incompetenti si corupti?). Asteptam un discurs in care sa faca recomandari la respectarea legii si drepturilor cetateanului roman ( fie el neamt, maghiar, sarb, tatar sau roman). Asteptam recomandari la respectarea constitutiei, a raporturi corecte si in limitele legi intre toate institutiile statului. In schimb doar ranchiuna.

# ssar date 6 ianuarie 2017 18:45 +15

In primul rand presedintele asta este penal dar il tin penalii din justitie in spate caci au aranjamente.nu se pot condamna la inchisoare unii pe altii, tin unu la altul caci e ca la domino cade unu cad toti.Trebuie terminat cu sistemul asta care a distrus tara. Sper ca Dragnea sa se tina de cuvant

# maimutoi date 6 ianuarie 2017 19:38 +13

Maimutoiul asta ar trebui sa taca chitic. El e cel mai mare infractor . Sa nu.i uitam trecutul sau si a lui nevasta.sa si modul obtinerii caselor. Ar trebui data amnistia si gratierea de pana la 10ani. Toti anii de regim nedrept din justitie

# mishugitza date 6 ianuarie 2017 19:53 -17

Sunt întru totul de acord cu cele afirmate de Președintele Iohannis: promovarea Legii amnistiei reprezintă un dezastru pentru statul de drept, pentru democrație. O asemenea lege va permite ca anumiți politicieni să scape de restricțiile legale sau să scape de răspunderea penală. Abia președintele Iohannis te face să fii mândru că ești român.

# Capac date 6 ianuarie 2017 22:08 +13

Acest subiect nu există. Propaganda securistă îl întreține prin postacul mishugitza. Iohannis ne întărește convingerea că este șantajat de binom și că mizează pe binom în speranța că nu-l prinde pârnaia. Mizează prost. :-*

# mishugitza date 6 ianuarie 2017 20:03 -13

Jalba hoților din închisori de Ion Luca Caragiale Dați-ne drumul din pușcărie, Dați-ne posturi, Cu bune rosturi, Dați-ne voie la tâlhărie, C-a sta în lanțuri Când alții danțuri Trag fără frică sus la putere, Și când ei fură Fără măsură, E anarhie!... însă... tăcere: Ei au putere!... Dați-ne drumul, căci, cum se poate Noi în catene, Pe când în pene Dânșii se umflă, și peste toate Pun pungășeala Și târnuiala?... Noi stăm la umbră pentru nimica Și... dânșii fură Fără măsură Și, ei sunt liberi!... Nu cunosc frica, Nu e nimica!... Dați-ne drumul: e nedreptate În pușcărie Ca să ne ție Colegii noștri! Oh! ce păcate!... A noastră școală A rămas goală, Căci toți elevii au chilipire, Au berechete, Grase budgete... Iar noi, acilea în amorțire Stăm în lihnire!... Dați-ne drumul! fără zăbavă! Dați-ne posturi Cu bune rosturi, Dați-ne totul: fiți de ispravă! La tâlhărie Țara să fie Pe mâna noastră a tuturor, Iar nu voi care Ați făcut stare..BLA BLA BLA

# Nicu date 6 ianuarie 2017 22:05 +12

Iohanis Prostalaul Pamantului esti cel mai de c... presedinte pe care l-a avut Romania vreodata ! Esti cel mai prost neamt pe care l-am vazut , esti pe dinafara cu toate ! Tu vorbesti de corectitudine ? sa te suspende astea sa vezi si tu cum este la puscarie ca sunt multe motive !

# Nickname date 6 ianuarie 2017 22:37 +12

Stimată Doamnă Presedintă a ICCJ și stimați magistrați membri ai CSM, Cum ați putut permite domnului președinte al Statului Român să facă politică astăzi în Plenul CSM? Cum ați putut pune capul în pământ cu toții când a venit să împartă țara în fața domniilor voastre în penali și nepenali? Cum vor mai fi judecați respectivii la ICCJ, când șeful stratului v-a transmis deja că sunt penali, adică vinovați? Iar dv. ați acceptat prin lipsa oricărei reacții de bun simț? Ce-ați zice dacă această înregistrare va fi trimisă de penali în dosarul lor de la CEDO? Ce vă determină să nu luați poziția demnă de această profesie? Până când veți permite distrugerea ideii de justiție în această țară? Nu vi se pare că e o criză fără precedent a sistemului judiciar? De ce permiteți adâncirea ei? Nu e oare destul???

# man maria date 7 ianuarie 2017 02:33 +9

Atacul la avocatul poporului se traduce astfel: daca va putea candida Dragnea la presedentie, Iohanis nu mai prinde un mandat. Sa dea Dumnezeu sa scapam de el.

# Tibi Fritz date 7 ianuarie 2017 11:23 +5

SUSPENDAREA SE IMPUNE !!! UN ASEMENEA PRESEDINTE NU MERITA ALTCEVA. AFARA CU POLITRUCUL!!! ADUCE DOAR GHINION.

# mike date 7 ianuarie 2017 18:27 +5

MARELE MINCINOS discuta despre minciuna penala. Pai tocmai el a inventat-o si se poate bucura ca e singura realizare a vietii lui de profesor MEDIOCRU de fizica. Oricat ar incerca, nu-si poate depasi conditia de a fi inalt astfel incat sa ajunga la borcanul de dulceata. Caci prostia o dovedeste, in ultimul timp, zilnic. Cum sa se gandeasca el la neajunsurile justitiei si implicit ale poporului cand atunci cand a fost ales, in locul Dlui Prim Ministru Ponta putea candida si un sef de asociatie de locatari, care acum ar fi in locul lui Kauvnos. degeaba se chinuie germanofilii sa-i aduca numelui Klaus o alta conotatie cand el vine de la Klaun (clovn). Ceea ce si dovedeste!

# Vasi date 7 ianuarie 2017 19:27 +5

Ar fi foarte buna o lege de grațiere

# Nicolae Ceausila date 7 ianuarie 2017 21:30 -7

Pentru Varan si altii ca el :D

# DOXA date 7 ianuarie 2017 22:48 +3

PRIVAREA DE LIBERTATE NU REPREZINTA PRIVAREA DE ALTE DREPTURI////// EVIDENT LEGEA AMISTIEI ESTE NECESARA

# jan date 8 ianuarie 2017 13:26 +2

s-a luat din discursul dl presedinte, doar o parte , referitor la aceasta parte cu amnistia e perfect ce a zis dl presedinte cei care au probleme sa se dea deoparte. Este inadmisibil ca persoane cu probleme in justitie sa ocupe functie cheie in stat.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - De ce nu e inca inculpat si retinut de DNA procurorul Mircea Negulescu pentru nenorocirile comise?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.09.2017 – Diversiunea propagandistilor

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER