4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IOHANNIS NU ARE CUM SA ACOPERE SRI – Asociatia Procurorilor din Romania ii cere presedintelui sa cheme la raport SRI cu privire la implicarea serviciului in Justitie: “Va rugam sa convocati o sedinta extraordinara a CSM pe care sa o prezidati, sa cereti SRI sa-si precizeze pozitia si sa solicitati ministrului justitiei sa incrimineze fapta de a fi ofiter acoperit in Justitie”. Anterior, AMR i-a cerut lui Iohannis sa puna in discutia CSAT problema acoperitilor din randul magistratilor (Adresa)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 mai 2015 11:36
Vizualizari: 6584

Continua reactiile din randul Justitiei in urma declaratiilor generalului Dumitru Dumbrava, seful Directiei Juridice din SRI, care a explicat cum instantele au devenit “camp tactic” si cum serviciul urmareste dosarul nu doar in faza de parchet, ci pana la solutionarea sa definitiva. Recent, Asociatia Magistratilor din Romania i-a solicitat presedintelui Klaus Iohannis sa puna in discutia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii problema ofiterilor acoperiti din randul judecatorilor si procurorilor, precum si declaratiile generalului Dumitru Dumbrava privind implicarea SRI in Justitie. De asemenea, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a cerut CSM sa ceara explicatii de la SRI cu privire la aceasta problema.


Pana acum, solicitarea AMR nu a primit raspuns din partea lui Iohannis, din cate stim noi, iar CSM a respins cererea UNJR, probabil nedorind sa deranjeze cumva SRI. Iata ca acum o noua solicitare privind aceeasi problema ii este adresata presedintelui. Ea vine din partea Asociatiei Procurorilor din Romania, condusa de Constantin Sima (foto). Practic, Iohhanis nu are cum sa ignore solicitarile venite din partea AMR si APR, avand obligatia sa dea curs demersului judecatorilor si procurorilor si sa ceara explicatii de la SRI.

Astfel, Asociatia Procurorilor din Romania ii transmite lui Klaus Iohannis ca declaratiile generalului Dumitru Dumbrava aduc grave prejudicii de imagine Justitiei, mai ales ca ele au fost facute dupa ce anterior fostul presedinte Traian Basescu afirmase ca exista ofiteri acoperiti in Justitie. APR ii cere lui Klaus Iohannis sa convoace o sedinta extraordinara a CSM, pe care sa o prezideze, si sa ceara SRI sa-si precizeze pozitia oficiala cu privire la declaratiile generalului Dumbrava si la existenta ofiterilor acoperiti in Justitie. De asemenea, Asociatia ii cere lui Iohannis sa ii solicite la randul sau ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, sa incrimineze fapta de a fi ofiter acoperit in Justitie.

Iata adresa Asociatiei Procurorilor din Romania catre Klaus Iohannis:

Excelentei Sale

Domnului Klaus Werner IOHANNIS

Presedintele Romaniei

Asociatia Procurorilor din Romania este o organizatie profesionala, non-politica si non-guvernamentala care si-a propus sa militeze pentru respectarea normelor si principiilor general recunoscute la scara internationala in scopul asigurarii independentei in efectuarea urmaririi penale, sa contribuie la recunoasterea rolului crucial pe care procurorii il exercita in cadrul justitiei penale, la cresterea credibilitatii justitiei.

Ne adresam Dumneavoastra in temeiul art. 80 alin. (2) din Constitutia Romaniei care va acorda prerogativele de a veghea la buna functionare a autoritatilor publice si de a exercita functia de mediere intre puterile statului.

Folosim aceasta cale intrucat cererea noastra de acordare a unei audiente de lucru a fost amanata sine die de catre directia de specialitate a Administratiei Prezidentiale.

In urma cu aproximativ doua saptamani un director din cadrul Serviciului Roman de Informatii a facut o declaratie publica potrivit careia serviciile de informatii se implica in solutionarea cauzelor penale pana la pronuntarea hotararii definitive si ca se considera parteneri cu judecatorii, procurorii si politistii.

Evident, o asemenea declaratie aduce grave prejudicii imaginii justitiei si a provocat reactii dure in presa, cea mai cunoscuta fiind a redactorului sef al ziarului ”Cotidianul”.

Amintim ca aceste luari de pozitii survin dupa ce fostul Presedinte al Romaniei a afirmat ca exista ofiteri acoperiti in justitie.

Una din asociatiile profesionale ale magistratilor a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa apere independenta justitiei iar acest organism, dupa indelungi dezbateri contradictorii, a hotarat sa ceara Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sa verifice daca exista ofiteri acoperiti in justitie.

Domnule Presedinte, Consiliul Superior al Magistraturii nu poate rezolva singur aceasta problema, este necesar sa-i conferiti un plus de autoritate prin prezenta Dumneavoastra.

In acest sens, va rugam sa convocati o sedinta extraordinara a Consiliului Superior al Magistraturii pe care sa o prezidati, in calitatea pe care legea v-o acorda, sa cereti Serviciului Roman de Informatii sa-si precizeze pozitia in mod oficial prin organele sale de conducere si sa solicitati ministrului justitiei sa incrimineze fapta de a fi ofiter acoperit in justitie.

Numai in acest mod putem repara imaginea justitiei si asigura buna functionare a acesteia in continuare.

Nu ne pronuntam pentru intreruperea oricarei cooperari cu serviciile de informatii dar cooperarea trebuie efectuata strict in limitele pe care le permite legea.

Justitia, Domnule Presedinte, este pilonul central al Statutului de Drept si orice disfunctionalitate a acesteia afecteaza grav democratia si libertatea cetateanului.

Sunteti singura autoritate publica ce poate interveni in mod salutar, redand functionalitatea normala, fireasca a institutiilor statului.

Va rog sa primiti expresia respectului nostru”.

*Cititi aici adresa Asociatiei Procurorilor din Romania catre presedintele Klaus Iohannis

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 19 mai 2015 14:03 +9

vrajeala de procurator!!!!!cred ca 80% din (in)justitie au state de plata dublesi stele tatuate sub maieu sau ,,bretele,,

# mulder, agentul mulder date 19 mai 2015 15:32 +6

si restul de 20% la celelalte servicii...... :-x :-x :-x :-x

# obiectiva date 19 mai 2015 16:14 +7

unule si mulder, va aplaud intotdeauna pentru ceea ce scrieti...... :-) :-) :-) 

# mulder, agentul mulder date 19 mai 2015 18:25 +10

Doamna, odata scriam pt tara....acum pt locuitorii ei. Multumesc....la fel de..."obiectiva".. :lol:

# obiectiva date 19 mai 2015 21:36 +4

@mulder, eu scriu pentru tara, NU si pentru locuitorii ei.... :P  NU vezi ce se ingrozeste werner ca au rapit un roman agent de securitate  la minele lui FRANK TIMIS din BURKINA FASO ? tocmai ce fu si pe acolo o revolutie....cu aparitie trasa la indigo ca la noi in 1989  :lol: ASTEPT SA FACA ACEEASI MISCARE CU BANII DE RASCUMPARARE CA SI BASSESCU CU ZIARISTII IN IRAK ! :o daca l-or fi rapit CHIAR FRANK TIMIS SI CERE BANII ??? :eek:

# obiectiva date 19 mai 2015 15:45 +7

eu NU inteleg de ce AMR , UNJR si APR solicita DE la CSM aceste lucruri ...nici werner NU are ce cauta la CSM cu asa ceva, TOTUL TREBUIE SOLUTIONAT DE CATRE CSAT, acolo TREBUIE sa mearga, conform LEGII, toate declaratiile SEMNATE ALE  judecatorilor si porcurorilor din ROMANIA, ca NU au treaba cu SRI ul.......CSAT ul e cheia si lacata..........acolo se fac verificarile ! :P

# mulder, agentul mulder date 19 mai 2015 18:30 +3

Experienta mea de...spy...imi spune ca si la Moscova daca se cerea o solutionare corecta in referire la identificarea si sanctionarea, cf legii, a celor care au mintit in legatura cu caliatea de lycrator/colaborator al serviciilor din Ro, pana acum aveam un raspyns oficial si mult mai corect (in ton cu ce se vede si se simte in instante). Asa ca.....vivat la revolution! Dar nu la noi! :-*

# Vai, Ciolannis tine cu SRI! date 20 mai 2015 15:15 +2

Iohannis (întrebat de i se pare normal să fie ofițeri acoperiți în presă și politică): "Da. Face parte din activitatea serviciilor și nu cred că este o problemă. Nu cred că trebuie noi să le spunem cum să-și facă treaba". Cu prima ocazie a întors-o, fu mai tare tentația jobului la Cotroceni decît tăria de caracter. http://www.dcnews.ro/iohannis-spioni-in-presa-i-politica-ceva-normal_454990.html

# livia date 21 mai 2015 14:38 0

Intrebare :Cati din procurorii postdecembristi sunt progeniturile exsecuristilor ceausisti, calificati doar pe politie politica,in afara Codrutei Kovesi?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva