26 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LAZARICA SI KOVESI SI-AU LUAT NASUL LA PURTARE – DNA ignora art. 132 din Constitutie care prevede ca procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei si ii transmite lui Tudorel Toader ca nu se va supune decat evaluarii CSM: „Actele si solutiile dispuse de procurori sunt supuse controlului instantelor de judecata, iar evaluarea profesionala a procurorilor este realizata numai de catre CSM”. Augustin Lazar tine cu dintii de scaun

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 March 2017 14:23
Vizualizari: 8594

Au aparut reactiile din partea sefilor PICCJ si DNA, Augustin Lazar (foto stanga) si Laura Kovesi (foto dreapta), dupa ce ministrul Justitiei Tudor Toader a anuntat ca va declansa o evaluare a activitatii celor doua parchete, inclusiv din punct de vedere managerial, vorbind si despre o analiza proprie pe care cei doi ar trebui sa si-o faca. Asa cum era de asteptat, atat Procurorul General Augustin Lazar cat si sefa DNA Laura Kovesi refuza sa isi dea demisia, in pofida abuzurilor comise de PICCJ si DNA care au fost constatate de CCR. Atat Lazar cat si Kovesi il sfideaza, pe fata, ministrul Justitiei Tudorel Toader.

In ceea ce-l priveste pe Augustin Lazar, acestuia, asa cum a declarat luni dimineata 13 martie 2017, nici prin cap nu-i trece sa isi dea demisia. Intrebat daca intentioneaza sa renunte la conducerea PICCJ, Lazar a explicat: „Va spun doar atat: Nu. Nu intru nici in polemici publice”.


Reactia parchetului condus de doctorita Laura Kovesi a fost mai ampla. DNA a emis luni dimineata un comunicat de presa, in care se apara cu o sentinta de redeschidere a dosarului penal privind „Erata CCR”, dosar instrumentat de PICCJ. Cea mai importanta idee din pozitia DNA se regaseste insa la finalul comunicatului: „Avand in vedere statutul si atributiile conferite de Lege si Constitutie, actele si solutiile dispuse de procurori sunt supuse controlului instantelor de judecata, iar evaluarea profesionala a procurorilor este realizata numai de catre Consiliul Superior al Magistraturii”.

Practic, Laura Kovesi ii transmite cat se poate de clar ministrului Justitiei Tudorel Toader ca nu se va supune evaluarii acestuia. In momentul in care precizeaza ca procurorii reprezinta interesele generale ale societatii, apara ordinea de drept precum si drepturile si libertatile cetatenilor”, DNA face trimitere la art. 131 alin. 1 din Constitutia Romaniei, dar ignora prevederile de la art. 132 alin. 1, potrivit caruia: „Procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, al impartialitatii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei.

Asadar, atat Augustin Lazar, cat si Laura Kovesi activeaza sub autoritatea ministrului Justitiei. Iata insa ca cel putin sefa DNA nu se supune acestei autoritati, refuzand sa se lase evaluata de catre ministrul Justitiei.

Iata comunicatul DNA:

Cu referire la cauza mediatizata prin comunicatele nr. 190/VIII/3 din 27 februarie 2017 si 126/VIII/3 din 2 februarie 2017, constituita ca urmare a unei sesizari formulate de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate in competenta de solutionare a Directiei Nationale Anticoruptie, in legatura cu modalitatea de adoptare a unor acte normative,

pentru a raspunde interesului public pe care aceasta cauza l-a suscitat, interes sustinut de amploarea dezbaterilor, in vederea corectei informari a opiniei publice, Biroul de Informare si relatii Publice este abilitat sa prezinte aspecte referitoare la obiectul dosarului penal si masurile dispuse:

1.Dosarul penal a vizat investigarea de fapte prevazute de legea penala descrise in cuprinsul denuntului cu care au fost sesizate organele de urmarire penala. http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=8044

Cercetarile au fost efectuate de procurori in concordanta cu dispozitiile legale si cu jurisprudenta constanta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie care statueaza ca procurorul are obligatia de a desfasura o ancheta efectiva pentru aflarea adevarului, inclusiv in situatiile in care sesizarea priveste adoptarea unor acte publicate in Monitorul Oficial.

Sub acest aspect, sunt relevante considerentele sentintei penale nr. 529 din 4 iunie 2014 a inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a aratat ca:

'In cazul in care sustinerile petentului au o baza factuala decurgand din fapte notorii, orice deficienta a anchetei care ii reduce capacitatea de a stabili imprejurarile cauzei sau persoanele responsabile risca sa duca la concluzia ca ea nu corespunde cerintelor unui proces echitabil.

In acest context, cerinta de promptitudine si diligenta rezonabila este implicita.

Mai mult, in circumstante cum sunt cele in speta, in care plangerea vizeaza aspecte care decurg dintr-un act publicat in Monitorul Oficial, este de asteptat o rigoare mai mare din partea autoritatilor in ancheta desfasurata'.

Astfel, respectand dispozitiile legale si practica Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea stabilirii imprejurarilor cauzei, au fost administrate probe constand in declaratii de martori, ridicari de documente, procurorul avand obligatia de a efectua o ancheta penala efectiva.

2. Aparitia unor decizii ale Curtii Constitutionale care interpreteaza dispozitiile constitutionale intr-o modalitate diferita de cea adoptata de alte institutii reprezinta un eveniment normal in procesul de interpretare a legilor.

Aceste decizii vizeaza principii constitutionale care nu au mai fost analizate pana la acel moment si care pot duce la aparitia unor puncte de vedere diferite, avand in vedere ca nu cuprind norme exprese cu privire la conduita pe care trebuie sa o urmeze reprezentantii institutiilor.

In acest sens, trebuie remarcat ca in perioada anterioara Curtea Constitutionala a constatat existenta unor conflicte de natura constitutionala, determinate de incalcarea unor principii constitutionale, intre:

- Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si Parlament - Camera Deputatilor si Senat (Decizia nr. 270/2008 publicata in Monitorul Oficial nr. 290 din 15 aprilie 2008);

- Presedintele Romaniei si puterea judecatoreasca, reprezentata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (Decizia nr. 1222/2008 publicata in Monitorul Oficial nr. 864 din 22 decembrie 2008);

- Guvernul Romaniei si Parlamentul Romaniei (Decizia nr. 1431/2010 publicata in Monitorul Oficial nr. 758 din 12 noiembrie 2010);

- Guvernul Romaniei si Parlamentul Romaniei (Decizia nr. 1525/2010 publicata in Monitorul Oficial nr. 818 din 7 decembrie 2010).

3. Potrivit Constitutiei, procurorii reprezinta interesele generale ale societatii, apara ordinea de drept precum si drepturile si libertatile cetatenilor.

Avand in vedere statutul si atributiile conferite de Lege si Constitutie, actele si solutiile dispuse de procurori sunt supuse controlului instantelor de judecata, iar evaluarea profesionala a procurorilor este realizata numai de catre Consiliul Superior al Magistraturii”.

UPDATEComunicatul PICCJ:

Avand in vedere solicitarile primite din partea mass-media referitoare la cursul cauzei cunoscuta generic sub denumirea de 'OUG 13', in contextul publicarii motivarii Deciziei Curtii Constitutionale nr. 68 din 27 februarie 2017, precum si unele speculatii aparute in spatiul public pe aceeasi tema, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

Cauza se afla pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, investigatia este in curs si priveste urmatoarele fapte prevazute de legea penala: sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, fals intelectual.

Dosarul a fost inregistrat la Sectia de urmarire penala si criminalistica ca urmare a declinarii acestuia de catre Directia Nationala Anticoruptie. Aceasta structura a fost investita cu o cauza privind savarsirea unor fapte prevazute de legea penala, respectiv: favorizarea faptuitorului; prezentarea cu rea-credinta de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului, prev. de art. 8 alin 1 lit. b din Legea 115/1999; sustragerea sau distrugerea de inscrisuri; sustragerea sau distrugerea de probe ori inscrisuri; fals intelectual.

Potrivit dispozitiilor legale, procurorul are obligatia de a asigura, pe baza de probe, aflarea adevarului cu privire la faptele si imprejurarile cauzei pe care a fost investit sa o solutioneze, controlul asupra actelor si masurilor dispuse de catre procuror fiind realizat de catre instanta de judecata”.

Comentarii

# PROFESIONALISM date 13 March 2017 14:36 +27

Daca maine s-ar desfiinta dna-ul, madam Kovesi ar continua sa faca dosare penale. Pana la urma ce treaba are ea cu legea sau cu Constitutia? Abuzurile de pana acum au aratat cum ca ar fi interesata de respectarea lor? I se rupe! Are ordin sa provoace haos? Provoaca! Asta e tot!

# Pavels date 13 March 2017 18:07 0

Excat , i se rupe ! N-are nicio treabă !”Suntem procurori, suntem DNA” wtf ?!

# Ați cerut punctu de vedere DNA??? date 13 March 2017 22:47 0

Articol scris de jurnalist incorect, nerespectînd Directiva Kovesi - „Dar apreciez la anumiti jurnalisti ca inainte de a scrie un articol cer un punct de vedere, chiar daca ulterior nu sunt de acord cu ceea ce DNA le spune, e important sa aiba un punct de vedere si sa il publice. Aceia sunt jurnalisti corecti”. E pregatit DNA sa aplice DIRECTIVA KOVESI? Vin jurnalistii buluc la sediu or altă dovada de "agerime tulburatoare"?

# BBW Ko e damă bine date 14 March 2017 13:47 0

„Kovesi e atacată pentru că arată bine”! Să te c... de rîs. O spune un redator șef cu pretenții, nu o baragladină de tractir ce-și apără prestatoarele de sevicii. "Big Beautiful Woman" (commonly abbreviated as BBW) is a euphemism for an overweight woman and is frequently used in the context of fat fetishism. Wiki

# istudor date 13 March 2017 14:52 +5

Mai erau unii care se supuneau doar MARII ADUNARI NATIONALE si au sfarsit=o rau de tot

# Vladimârrr...!!! date 13 March 2017 15:04 +7

Deja este mult prea mult din partea acestor Iohannis, Lazar, Kovesi & Co, niste nemernici tortionari reinviati parca din tenebrele vremurilor pe care le doream de mult apuse !!! Dar sa nu se creada infailibili, ca le va veni si lor vremea sa plateasca cu varf si indesat pentru toata batjocura cu care rasplatesc indestularea oferita de batjocoritii lor. SI ATUNCI SA NU SE ASTEPTE LA NICIUN DRAM DE MILA !!!

# Justitie date 13 March 2017 15:23 0

Deh, fraieri! Dacă-l băgau la-naintare pe Grindeanu... poate creșteau șansele să se lase evaluată. :lol: La dracu, cu onoarea nereperată!... :P Ma rog, mai rămânea să vrea și el... ;-)

# Paul date 13 March 2017 15:37 +5

D-na Kovesi uită ce funcţie ocupă şi vorbeşte doar de evaluarea CSM. Uită care e procedura ei de numire şi ignoră care e procedura ei de revocare. Dă lecţii de drept unui ministru al Justiţiei care are cărţi pe drept penal şi a fost zece ani judecător la CCR. Poate află şi ea cu ocazia asta, din presă, lucruri fundamentale de drept. În mod categoric, nu ar strica.

# vladone date 13 March 2017 15:52 +3

Sfidare la varful Justitiei! Deh...e greu s-al dai jos pe Ivan de pe divan , mai ales cand l-ai suit chiar tu, putere legislativa, fara sa te asiguri ca dispui de mecanisme legale eficiente pentru revocare/demitere. Impostura este obraznica , impertinenta chiar. Este ceea ce s-a intamplat cu Vasilica Danilet si alalaltele doua cand ce-i care i-au trimis in CSM n-au mai avut posibilitatea efectiva de a-i revoca! Blandetea cu care se misca ministrul Toader este luata drept slabiciune si pe buna dreptate! Mafiotii respecta doar actiunea in forta, cu forta Legii! Legislativul este solutia, in procedura de urgenta!

# Paul date 13 March 2017 16:15 +2

D-na Kovesi uită ce funcţie ocupă şi vorbeşte doar de evaluarea CSM. Uită care e procedura ei de numire şi ignoră care e procedura ei de revocare. Dă lecţii de drept unui ministru al Justiţiei care are cărţi pe drept penal şi a fost zece ani judecător la CCR. Poate află şi ea cu ocazia asta, din presă, lucruri fundamentale de drept. În mod categoric, nu ar strica.

# Dan date 13 March 2017 16:27 +2

„The Rule of Law” = „Statul de Drept” The rule of law = Domnia legii „În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este OBLIGATORIE” Acum, statul de drept al cui e? Al cui drept, ale cui drepturi, ale cui obligații?? Este statul de drept numai al unora, iar al altora NU!? Despre ce „Stat de Drept” mai vorbim, atunci când personajele NUMITE în funcții cheie calcă în picioare domnia legii, și mai grav, a Constituției statului care, teoretic, i-a numit ?? Domni procurori, voi, apărătorii cei mai apărători ai drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor, vă apărați pe voi cu șmecherii avocățești, cu interpretări forțate și articole de lege fragmentate? RUȘINE!! Statul nu sunteți voi, doi oameni trecători prin viață și prin funcții, ci „Statul suntem noi”. PS: Crede cineva că, vreodată, Președintele României va semna decretul de revocare din funcție al vreunuia dintre acești magistrali,magistrați-infractori?

# ADEVARUL date 13 March 2017 18:28 0

CODRUTA A FOST NUMITĂ DE BĂSESCU FĂRĂ CONCURS,CU EXCEPTIA CONCURSULUI DE IMPREJURĂRI,SEFA DNA ESTE O PLAGIATOARE CA TOATE CELELALTE PAȚACHINE CU PRETENȚII DE MAGISTRAT,IN VIZIUNEA EI...JUDECĂTORII ÎI VERIFICĂ SOLUȚIILE EI ȘI ALE COLEGILOR EI PROCURORI.ACESTE SPECIMENE CU PRETENTII DE MAGISTRAT I-AU CURAȚAT LUI BĂSESCU OUĂLE,DE-I ESTE SCÂRBĂ ȘI LUI BĂSILĂ,AZI,DE EI...CARE ÎNCEARCĂ SĂ-L INTIMIDEZE PE TODERAȘ,CA ȘICUM NU MINISTRUL NUMESTE SEFII PARCHETELOR-PĂI DACĂ NU-I SCHIMBĂ PE ACTUALII,MINISTRUL GIREAZĂ NU DOAR FAPTELE-TRECUTE,CÂT PE CELE CARE URMEAZĂ,ÎN LOGICA MAFIEI JUDICIARE BĂSISTE CARE A REDUS JUSTIȚIA LA CONDIȚIA DE VICTIMĂ...CU 0 %INCREDERE IN JUSTITIE,ROMÂNIA ARE HIV.

# Ko promovată cu încălcarea legii date 13 March 2017 21:12 +1

La numirea în importantul post de Procuror General, nu a existat nicio brumă de competiție și nici nu s-a ținut cont de realizările profesionale (cam inexistente în cazul Kovesi), ci strict de sex și vîrstă, încălcîndu-se O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, sunt discriminatorii prevederile, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajează anumite persoane, pe baza criteriilor de vîrstă, sex, naționalitate, religie etc.

# Base si principiul nulitatilor controlabile date 13 March 2017 21:15 +2

Conform unor procurori din cadrul PG și DNA, Băse & MLM l-au aplicat în cazul promovării lui Ko & Morar. Potrivit acestui principiu, în funcțiile cheie din instituțiile fundamentale ale statului au fost promovate persoane mediocre profesional, obediente și șantajabile, relativ tinere și originare din provincie, pentru a putea fi controlate și manipulate. Simptomatic este că, datorită obedienței manifestate, Băse a renominalizat-o pe Ko în funcția de procuror general al României în 2009, deși CSM (autoritatea supremă și reprezentatitvă a justiției din România) a respins categoric renumirea sa (cu 5 voturi contra și 1 vot pentru). Băse & Co au impus-o, cu ajutorul US EMBASSY, pe Ko în funcția de procuror șef al DNA în 2013, reușind să înfrângă opoziția inițială a premierului. meritocratia.ro

# nulitatea în acțiune: interviul cu Bloomberg NU există! date 13 March 2017 22:45 0

... interviu acordat de Codruţa Kövesi celor de la Bloomberg! În mod normal, fiind vorba despre cuvinte foarte tari la adresa politicienilor români, Codruţa Kövesi ar fi trebuit să apară public şi să dezmintă faptul că ar fi acordat vreun interviu trustului american de presă. N-a făcut-o, aşa încît putem presupune că i-a convenit nu numai apariţia articolului, ci şi felul în care s-a vorbit despre el în ţară, ca şi cînd americanii ar sprijini-o în faţa acuzaţiilor colosale care i s-au adus în ultima vreme! O dezinformare crasă, pe care Codruţa Kövesi a acceptat-o pentru că îi este convenabilă în acest moment, cînd pare îngrozită de dezvăluirile apărute în ultimul timp în spaţiul public la adresa sa, mai ales în ceea ce priveşte plagiatul său evident, dar mai ales despre modul ilegal în care a fost „spălată” în 2012, potrivit autodenunţui deputatului Sebastian Ghiţă! http://www.cotidianul.ro/codruta-kovesi-a-cerut-protectie-americana-de-la-agenta-de-influenta-andra-timu-289572/

# 11 întrebări fără răspuns date 13 March 2017 21:32 0

Cine v-a recomandat-o pe Laura Codruţa Kovesi, în 2005, pentru a fi numită procuror general al României: ministrul justiţiei, Monica Macovei, şi/sau ministrul de interne Vasile Blaga? Ce criterii de performanţă, experienţă, competenţă şi integritate au recomandat-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru această funcţie? De ce aţi renumit-o, în septembrie 2009, în funcţia de procuror general al României, deşi Secţia de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a respins renominalizarea sa (cu 5 voturi contra şi unul pentru)? De ce aţi menţinut-o în funcţie după ce Serviciul Român de Informaţii v-a informat că se află sub urmărire operativă atât soţul său Eduard Kovesi, pentru furnizarea de date şi informaţii serviciului secret ungar, cât şi tatăl său Ioan Lascu, pentru implicare în afaceri cu companiile naţionale Romgaz şi Transgaz?... http://www.avertisment.net/despre-cariera-laurei-kodruta-kovesi/

# Avocatul31 date 14 March 2017 12:30 0

Covesi C. este una dintre marionetele lui Băsescu,doar că fata-echivalentullui Pinochio-a prins viață,astfel încât putregaiul de Basescu se miră cum de sefa Gonflabilă nu tace când o abuzează,de parcă ar fi în comă. Covesi C. dacă nu face nimic in aceste momente,in care BASESCU O STRÂGE DE GÂT direct prin intermediul ”prietenilor” lui,nu doar că v-a părăsi pe ușa din dos scena justitiei,dar v-a fi imposibil de egalat in prostia,neajutorarea,suferința și naivitatea ei.EVIDENT și pe bună dreptate magistrații si colegii ei o urasc,cat despre oameni ...o privesc mai ceva ca pe ciumă,doar că acum(ultima)lupta se duce între ea si fantoma basescu,vrajitorul pervers care a cumparat-o de la L. si a abuzat-o,la fel ca pe Justitie,cănd,cum și căt a dorit el,Dodonul Romaniei.Ori intre băsescu si o fa****** neajutorată precum Laura,aleg și țin cu handicapata ajunsă pestenoapte procuror sef dna.

# un jurnalist se spovedește date 13 March 2017 21:49 -2

Am fost un jurnalist independent si am ramas independent. Desi am terminat liceul teoretic "Mihai Eminescu" din Iasi, sectia reala, cu 10 pe linie (inclusiv BAC) in anul 1973, nu am fost nici UTC-ist, nici membru PCR, dar mi-au barat accesul la Universitati, caci tata fusese detinut politic. Nu as dori sa treceti prin ce am trecut eu. Dupa terminarea Liceului am fost in audienta la Ministrul de Interne al Romaniei comuniste, sa cer dreptul de a urma o universitate. Raspunsul a fost: NU. Aveam nouasprezece ani si plangeam pe scarile MAI. Plangeam. Plangeam demn. Tot ce se intampla acum in Romania imi aduce aminte de copilaria mea, adolescenta mea, de viata traita in Tara. Trista Tara. Trist popor. M-am ridicat din cenusa sufletului si averii arse de catre comunisti. M-am ridicat si din cenusa televiziunii furate de catre securistii romani, mana in mana, cu Sandra Pralong. Dar sufletul a ramas in Tara, acolo unde este tata, surorile mele si fratele meu. Ticu Isari

# sfîntu Lazăr se-nchină ... la CNA date 13 March 2017 22:11 0

Procurorul general Augustin Lazăr cere CNA să pună botniță presei!

# Lazar a inceput sa faca ambasadelor cu ochiul date 14 March 2017 12:47 0

Lazar a inceput sa faca ambasadelor cu ochiul. Lazar a analizat situatia Justitiei din Romania si lupta anticoruptie cu ambasadorul Sloveniei la Bucuresti. Ce cauta un magistrat sa se intalneasca cu un reprezentant politic al unui stat strain? Viitorul ministru al Justitiei trebuie sa interzica magistratilor sa discute cu politicienii straini problemele interne ale tarii! luju.ro

# klopstock date 14 March 2017 12:55 0

Absolut nepotrivita aceasta vizita,dat fiind statutul nepolitic al diplomatilor, potrivit Conventiei de la Viena din 1961. Totusi,de ce Slovenia? Poate or avea o legislatie mai buna, dar nu e in caderea acestui personaj sa abordeze, de capul lui, un reprezentant al unui stat strain. El nu e de capul lui, actionand sub autoritatea ministrului justitiei, cel putin asa scrie in Constitutie.

# Edelweiss - Chronikar de Bukovina date 14 March 2017 16:59 +1

Ăsta-i comportament gregar de boiernaș ipocrit, care atunci când se schimbă Fanariotul, dă fuga cu cadouri, stofe și giuvaericale la mullierea Fanariotului, ca să-i arvunească grațiile persuasive. Așa și tractoristul ăsta din Erdely, metamorfoxat în procuror -torționar de rit Plumbuit; cum o auzât el că în America s-o ales Voivod unu a lui Tramp, care are țiitoare din Slovenia, hop și tractoristul-boiernaș cu plocoane la capuchehaia slovenă: sipete cu Haur, smirnă și tămâie, canari porn-grăitori în colivii de aur alb, saltimbanci pitici de grădină și suluri întregi de americă, pânză ordinară și vulgară dar care boiernașului reșapat i se pare a fi mătase din Chitai. Un PRUOST penibil și grotesc. Comportament medieval translatat în secolul XXI - anul de grație 2017 - velelat 7525 de la Facerea Lumii și 2768 Ab Urbe Condita.

# @ticu isari date 14 March 2017 07:40 0

Nu esti corect (ca sa ne spun altfel )pentru ca in 1973 nu mai erau restrictiile alea.Poate pentru Militie si Securitate .Pentru alte facultati aveai liber la intrare.

# Să te crucești, nu alta! date 13 March 2017 22:13 0

PICCJ deschide primele dosare postului Romania TV. 40 de jurnalisti sunt chemati in grup intr-o cauza de abuz in serviciu in care procurorii vor sa afle cine a livrat filmuletele lui Sebastian Ghita care au dus la caderea lui Coldea si la demascarea lui Kovesi.

# Protestaţi care doriţi, însă documentaţi-va date 14 March 2017 13:24 +2

„Va daţi seama ce sentiment de insecuritate s-a creat în România şi în întreagă Europa dacă, pe spusele procurorului general, toţi cei acuzaţi pentru abuz în serviciu nu mai pot fi interceptaţi şi scapă? E alegerea lui să nu-i convină prevederi din această ordonanţă, Augustin Lazăr însă are la dispoziţie o mulţime de pârghii legale şi democratice să o conteste, fără să arunce în aer credibilitatea României. Ce se întâmplă acum în România este o sfidare a tuturor regulilor democratice şi a separaţiei puterilor în stat. România este o democraţie originală în care instanţele sunt ‘câmp tactic’ pentru servicii, preşedintele spune că nu cei care sunt aleşi conduc ţară, iar procurorii se vede că fac legi, îi acuză pe oameni în baza lor şi îi şi judecă punând presiune pe judecători. Protestaţi care doriţi, însă documentaţi-va temeinic pentru că se manipulează la greu, inclusiv de către şefi de instituţii ale statului”. C. Terhes

# fă mata o plîngere, un denunț date 14 March 2017 13:45 0

Augustin Lazar: Eu cred ca am fost foarte clar. Noi, atunci cand deschidem o ancheta, trebuie sa analizam sa vedem elementele caror infractiuni sunt intrunite. Daca exista o infractiune. Pe de alta parte, ne-am astepta ca cei care fac o afirmatie in spatiul public sa depuna o plangere, sa depuna un denunt si sa arate care e infractiunea si care sunt probele pentru aceasta infractiune.

# Procuroru General nu le are la drept? date 14 March 2017 17:03 0

Cred ca cineva isi bate joc de Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar, altfel nu-mi pot explica cum si cine il poate face sa dea comunicate ori sa faca afirmatii care frizeaza notiuni elementare de drept si de logica-publicat de Chris TERHES President at Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptieidin Irvine,CA / U.S.A. http://www.radiometafora.ro/2017/02/16/cred-ca-cineva-isi-bate-joc-de-procurorul-general-al-romaniei-augustin-lazar-altfel-nu-mi-pot-explica-cum-si-cine-il-poate-face-sa-dea-comunicate-ori-sa-faca-afirmatii-care-frizeaza-notiuni-elementar/

# Lazăr o imită pe 1/4dokta Kovesi? date 14 March 2017 18:03 0

„Potrivit legii, am analizat sesizarea şi am constatat că ea nu întrunea toate condiţiile prevăzute de lege. Ca atare, această sesizare a fost restituită persoanei care a făcut-o. Însă, după câteva zile, una dintre persoanele care a semnat plângerea s-a prezentat personal la DNA, a completat exact aşa cum prevede CPP şi a depus această plângere.”, Kovesi. Un postac: „Este absolut ridicol că la cel mai înalt nivel al DNA se face confuzie între denunț și plângere...”

# avocat traditional date 14 March 2017 15:11 +2

AL:Noi,cand deschidem o ancheta,ne asiguram ca nu stie nimeni de ea.Apoi sunam la 021........la SRI sa ne ajute.Cand am terminat ,sunam la partenerii nostrii de incredere de la ICCJ sa ne asiguram de solutie. KWI:Bravo,asa trebuie procedat.

# penalu Ciolannis se crede as în drept? date 14 March 2017 17:32 0

Preşedintele Klaus Iohannis este foarte mulţumit de activitatea procurorului general Augustin Lazăr şi de cea a procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, potrivit unor surse din Administraţia Prezidenţială, informează News.ro.

# autocritica penalului Joiannis date 14 March 2017 17:36 0

Penalu' Ciolannis von Joiannis: „În România, statul de drept este funcțional, iar declarațiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru sunt lipsite de credibilitate.” DEMISIA, ce mai aștepți?

# penalu Ciolannis și bîrna date 14 March 2017 17:39 0

“Luptam cu gasca celor cu probleme penale!” Dar penalu' Ciolannis von Joiannis „uită” că și el e penal... https://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/klaus-von-munchhausen-presedintele-klaus-iohannis-minte-constient-cand-afirma-nu-am-fost-niciodata-in-nicio-calitate-urmarit-penal-nu-am-avut-dosare-nu-am-avut-probleme-iata-dovada-ca-presedintele-a-fost-urmarit-penal-pentru-abuz-in-serviciu-si-i-s-a-dat-

# avocat traditional date 14 March 2017 20:14 0

Erata:nostri.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.03.2023 – Agitatie in Baroul Dolj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva