LISTA NEAGRA DE LA BRUXELLES (II) – Inainte sa ii ceara Monei Pivniceru date privind stadiul unor dosare penale ale DNA, reprezentatul CE Catherine Day i-a scris ex-ministrului Justitiei Catalin Predoiu. Day a ordonat sa fie trimisa la Bruxelles o lista a cauzelor de coruptie cu membri ai Guvernului, Parlamentului, presedinti de CJ, primari, directori de companii de stat: "Sa detaliati calitatile detinute de inculpati, natura acuzatiilor, data emiterii rechizitoriului, numarul dosarului”
Inca o dovada ca institutiile europene interveneau cu bocancii in actul de justitie din "colonia" Romania. Jurnalistul Mihai Gadea de la Antena 3 a prezentat marti seara, 20 martie 2018, o noua scrisoare venita de la Bruxelles in care se ordona autoritatilor romane sa comunice date din dosarele penale, sub pretextul pregatirii unui nou Raport MCV pentru Romania. Este vorba despre o scrisoare pe care aceeasi Catherine Day (foto dreapta), fost secretar general al Comisiei Europene, cunoscuta ca o apropiata a Monicai Macovei, i-a trimis-o fostului ministru al Justitiei, Catalin Predoiu (foto stanga) inaintea vizitei delegatiei MCV in Romania din martie 2012.
In cuprinsul scrisorii semnate de Catherine Day, ex-ministrului Justitiei Catalin Predoiu i se solicita sa comunice date si informatii despre anumite institutii din sistemul judiciar din Romania, iar mai cu seama, despre activitatea DNA in cadrul unor dosare penale ajunse in instanta.
Reprezentata Comisiei Europene cere astfel de la DNA, in mod particular, "o lista completa a cazurilor de coruptie la nivel inalt privind actualii sau fostii membri ai Guvernului sau Parlamentului, presedinti ai consiliilor judetene, primari si directori ai companiilor de stat care au fost trimisi in judecata din 2007”.
Si nu doar atat, Catherine Day ii cere lui Predoiu si ca DNA sa detalieze calitatea fiecarui inculpat, natura acuzatiilor din rechizitoriu sau informatii despre stadiul dosarului din instanta.
Curat murdar! Ce stat european se face pres in fata unor institutii europene si accepta interventia brutala a acestora in treburile interne? De ce s-a acceptat ca in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, expirat in realitate din 2010 (CITITI AICI), sa fie solicitate date si informatii care nu vizau obiectul verificarilor?
Iata scrisoarea transmisa de Catherine Day ex-ministrului Justitiei Catalin Predoiu:
"Draga domnule Predoiu,
As vrea sa stabilim o serie de detalii legate de pregatirile Comisiei pentru lunile viitoare in cadrul Raportului privind progresele inregistrate de la data aderarii, care va fi adoptat in aceasta vara.
Dupa cum am discutat deja cu autoritatile romane, Comisia intentioneaza sa organizeze doua misiuni in aceasta primavara, o misiune de experti in saptamana 19 martie si o a doua misiune tehnica a serviciilor Comisiei, probabil pentru saptamana 30 aprilie.
Cele doua misiuni au functii complementare. Misiunea de experti ne va permite sa beneficiem de expertiza practicantilor care evalueaza situatia in lumina experientei proprii. Misiunea tehnica va fi mai asemanatoare cu misiunile anterioare, desi va avea si o perspectiva pe termen mai lung.
Pentru informarea dvs., am atasat o lista provizorie de institutii ce urmeaza a fi vizitate si de probleme care trebuie abordate in timpul misiunii de experti in timpul misiunii programate pentru 19 martie. Unele intalniri vor trebui organizate in paralel. Serviciile mele vor trimite in scurt timp ministerului un program mai detaliat.
Pentru a pregati ambele misiuni, as fi recunoscatoare daca autoritatile romane ar putea raspunde celor doua chestionare anexate. Chestionarul principal se axeaza in principal pe date factuale care vor fi folosite in misiunea expertilor; cel de-al doilea chestionar include mai multe intrebari analitice in legatura cu perspectiva de 5 ani a raportului de vara. As fi recunoscatoare daca raspunsurile la chestionarul principal ar putea fi furnizate pana la 14 martie, astfel incat sa se incadreze in misiunea expertilor. Intelegerea noastra este ca fata de aceste probleme exista deja date disponibile care trebuie doar sa fie colectate - dar daca exista elemente care necesita mai multa documentare din partea dvs., intelegem daca aceste informatii pot fi furnizate mai tarziu. Raspunsurile la al doilea chestionar pot fi furnizate pana la data de 13 aprilie.
Pe langa misiunea expertilor, Comisia poate completa cel de-al doilea chestionar cu probleme suplimentare.
As dori sa va multumesc anticipat pentru cooperarea dvs.in organizarea acestor misiuni.
Cu stima,
Catherine Day
(...)
Furnizati o lista completa a cazurilor de coruptie la nivel inalt privind actualii sau fostii membri ai Guvernului sau Parlamentului, presedinti ai consiliilor judetene, primari si directori ai companiilor de stat care au fost trimisi in judecata din 2007. Pentru fiecare in parte sa detaliati calitatile detinute de inculpati, natura acuzatiilor din rechizitoriu, data inceperii anchetei, data emiterii rechizitoriului, numarul dosarului”.
Iata facsimil cu scrisoare transmisa de Catherine Day ministrului Justitiei:
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Mandea
21 March 2018 17:27
+18
# Gilu
21 March 2018 17:43
+23
# nucu
21 March 2018 19:07
+9
# obiectiva
21 March 2018 20:51
+11
# luna catre avi
21 March 2018 21:44
+1
# un mizantrop
22 March 2018 02:53
+2
# Justitiabil
22 March 2018 07:49
+1
# imun/teanu
22 March 2018 09:31
+4
# snobu
22 March 2018 12:31
0
# imun/teanu
22 March 2018 14:21
0
# Gogulet
22 March 2018 10:32
-5
# Cristi
22 March 2018 12:08
0
# imun/teanu
22 March 2018 14:38
+1
# Cristi
22 March 2018 20:00
0
# Klaus-Klaus
26 March 2018 15:05
0