22 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUJU I-A TAIAT CRACA LUI DOREL – Presedinta CSM Lia Savonea ia masuri fata de abuzul savarsit de judecatorul George Dorel Matei in cauza "Toma-Iordan". Dupa anularea deciziei lui Matei si eliberarea functionarilor PS1, Savonea anunta: "Am decis sesizarea Inspectiei Judiciare, pentru a se aprecia in ce masura cele expuse in cuprinsul articolului sunt de natura a afecta independenta justitiei din perspectiva existentei sau nu a unui caz de incompatibilitate a judecatorului"

Scris de: Elena DUMITRACHE

5 iulie 2019 16:23
Vizualizari: 4827

Veste senzationala de la Consiliul Superior al Magistraturii! Presedinta forului care reprezinta garantul independentei justitiei din Romania, judecatoarea Lia Savonea (foto dreapta), a anuntat vineri 5 iulie 2019, ca a luat decizia sesizarii Inspectiei Judiciare cu privire la cauza celor doi functionari ai Primariei Sectorului 1, Dan Toma si Mihai Razvan Iordan, pe care judecatorul George Dorel Matei (foto stanga) a inteles sa ii judece desi se afla intr-o evidenta stare de incompatibilitate, condamnandu-i definitiv (impreuna cu judecatorul Alexandru Ciprian Ghita) la 6 ani 9 luni si 10 zile, dupa ce la fond fusesera achitati.

Decizia pronuntata in 4 iulie 2019 de judecatoarele Ana Mirea Pastoreanu si Lucretia Albertina Postelnicu de la Sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti in dosarul nr. 1840/2/2019, prin care a fost admisa contestatia in anulare  - formulata de fostul consilier al ex-primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman, Razvan Mihai Iordan, si fostul adjunct al Directiei Inspectie din Primaria Sectorului 1 Dan Toma, si anulata decizia de condamnare halucinanta a Completului Matei-Ghita, motivata pe declaratii si denunturi - a determinat-o pe sefa CSM sa ia masuri drastice fata de judecatorul George Dorel Matei.


Lia Savonea il baga pe Dorel Matei in verificari la IJ

Conform anuntului judecatoarei Lia Savonea, in cursul zilei de 5 iulie 2019 a fost sesizata Inspectia Judiciara in vederea efectuarii unui control fata de judecatorul George Dorel Matei, pentru a se stabili daca informatiile dezvaluite in exclusivitate de Lumea Justitiei "sunt de natura a afecta independenta justitiei din perspectiva existentei sau nu a unui caz de incompatibilitate a judecatorului vizat": "Astazi, de asemenea am decis sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la un caz care a aparut si in presa, ieri, in care am solicitat sa fie facute verificari, potrivit competentelor legale ale Inspectiei Judiciare pentru a se aprecia in ce masura cele expuse in cuprinsul articolului sunt de natura a afecta independenta justitiei din perspectiva existentei sau nu a unui caz de incompatibilitate a judecatorului vizat".

Intrebata fiind despre ce caz este vorba, judecatoarea Lia Savonea a precizat: "Este vorba despre domnul judecator Matei Dorel George, care a fost la Curtea de Apel Bucuresti."

Lumea Justitiei l-a demascat pe Dorel

Cum este binecunoscut, Lumea Justitiei a urmarit indeaprope speta celor doi functionari ai Primariei Sectorului 1, trimisi in judecata de echipa fantastica de procurori Lucian Onea-Mircea Negulescu intr-un dosar baza pe declaratii si denunturi, achitati la fond, dar arsi in apel cu cate 6 ani 9 luni si 10 zile de inchisoare cu executare de Completul format din judecatorii George Dorel Matei si Alexandru Ciprian Ghita.

Problema, astfel cum am semnalat-o si in editiile precedente, a fost la judecatorul Dorel Matei care, halucinant, nu a inteles sa se abtina de la judecarea cauzei, desi era intr-o evidenta stare de incompatibilitate si conflict de interese fata de cei doi functionari ai Primariei Sectorului 1.

Starea de incompatibilitate a izvorat din faptul ca Dan Toma, inainte de a fi judecat si aruncat in inchisoare de Matei, a respins in repetate randuri sesizarile formulate de judecatorul George Dorel Matei in numele tatalui sau la Primaria Sectorului 1. Era vorba despre adresele trimise de pe e-mailul judecatorului Matei, in numele tatalui sau, Marin Matei, la Directia condusa de Dan Toma din PS1, in care reclama presupuse neconformitati ale unei constructii cu 6 etaje edificate in vecinatatea imobilului in care locuia tatal magistratului (Click aici pentru a citi).

Comentarii

# Cetateanul date 5 iulie 2019 19:08 +1

Spalatoru nu va face nimic din pacate. In alta ordine, daca se doreste poate intreaba cineva cine sunt cele 2 persoane la care s-a plans babuinul....ca unul din ei s-a plans mai departe. PS Tot zicea Calin file din poveste ca nu are sectia militara de lucru...sa intrebe la 3litere.

# Goargăș date 5 iulie 2019 19:11 +12

Ce pot să mai spun? Tot un singur cuvânt semnificativ și din toata inima, dar, de data aceasta, cu satisfacție și maximă apreciere pentru doamna Lia Savonea: felicitări! Există justiție, există dreptate, începem să respirăm și în România aerul normalității.

# Hai cu egalarea, justitia ! date 5 iulie 2019 21:00 +7

Greu merge curatenia in justie, dar mai bine asa decat deloc ! Sa nu le mai vad pe Tarcea, Stanciu , Kovesi pe-acolo si ar fi deja mai bine. PS. Plesoianu, Olguta V, Serban N, Codrin S, ar trebui sa-si faca partid "esact" cum a facut si Puie Monta (de la SIE ) . Daca-l coopteaza si pe Tariceanu , Dragnea , vor castiga negresit alegerile prezidentiale si apoi parlamentare. Veorica , se pare ca a primit semnale "strategice" si s-a pus pe lins clante si dizolvat PSD . Ii scoate la inaintare tot pe clovnii sau carpele sau acoperitii din partid .

# Hopaa date 5 iulie 2019 22:56 +1

:lol:

# Flori Ciuca date 6 iulie 2019 08:57 +1

FIAT JUSTITIA!

# Dan date 6 iulie 2019 10:09 +2

O apreciez foarte mult pe doamna Savonea, pentru curaj.

# Homoroceanu Adrian Camil date 6 iulie 2019 22:15 +1

Cum s-a dat de gol USR ca este implicat alaturi dePNL in inserarea unor date false(rezultat al diversiunilor de sorginte securist comuniste)in continutul rapoartelor GRECO privind Ro.Criticat ca nu vrea sa intre la guvernare alaturi dePNL,PMP siUDMR., Barna(USR) a fost impins de Iohannis,Orban,Ciolos si Basescu sa ceara PremieruluiDancila publicarea rapoartelor GRECOsi desfiintareaSIIJ.Pai de unde stiau PNL si USR ce este in aceste rapoarteGRECOdaca nu ar fi fost furnizorii acestor intoxicari inclusiv de presa?De ce Dancila a autorizat publicarea rapoartelor GRECO dar s-a opus publicarii anexelor secretizate ale protocoalelor SRI- PICCJnegand existenta sistemul paralel care l a paradit pe Dragnea pt ca Dancila sa puna stapanire deplina pe PSD..G4 media se plange ca din cele 5 recomandariGRECOvezi Doamne doar una a fost implementata.ora22.10.ziua06.07.19.

# HomoroceanuAdrianCamil date 6 iulie 2019 23:09 +2

Care a fost interesul ocupantei M.Justitiei sa anunte pe pagina de facebook a M.Justitiei ca pe 9iulie vor fi publicate rapoarteleGRECO?Sa transmita un mesaj de complicitate catre boicotantii procurori ai Sectiei de procurori aiCSMcare acum pot veni la sedintele de plen alCSMcaci se vor discuta rapoarteleGRECO instigand astfel si pe #Rezist.?!S a tinut sa se precizeze in continutul comunicatului ca," urmare a propunerii GRECOs a convenit publicarea rapoartelor "pt.a se acoperi interesul criminal al mafiei de extrema dreapta ce pune presiune inumana in scopul desfiintarii SIIJ? ! ora23.07.ziua 6.07.19

# Răspunderea magistratului date 7 iulie 2019 02:17 +2

"Dublul " Matei / Ghiță ( ca tot suntem in perioada Wimbledon ) își făcuse încălzirea cu o luna înainte de a-i condamna pe cei doi funcționari , condamnând alți doi funcționari , dar cu suspendare ..Oare cum toti funcționarii ajung sa fie judecați de acești 2" judecători "...???Probabil sunt ghinioniști ... Poate ar trebuie verificate toate deciziile de condamnare ale tandemului Matei /Ghiță din anul 2018.. Daca se vrea cu adevarat ceva.. Altfel vor fi clienții Nufărului pana la pensie ..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cine va fi urmatorul presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2019 – Iar s-a sucit generalul din DNA. Bye, bye, Klemm!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva