luju luju luju

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

300 DE MAGISTRATI AU DOSARE LA DNA – Dezvaluire bomba a procurorului sef adjunct al DNA Marius Iacob: 300 de dosare cu judecatori si procurori aflate in lucru la DNA trebuie declinate la noua Sectie de investigare a infractiunilor comise de magistrati din PICCJ. Dezvaluirea lui Iacob confirma presiunile sub care sute de judecatori au solutionat dosarele DNA, cu teama ca pot fi inculpati daca “deranjeaza” (Document)

Vineri, 27 iulie 2018 15:48 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob (foto) a facut o dezvaluire exploziva in proiectul de management cu care a candidat pentru conducerea parchetului anticoruptie. Marius Iacob confirma ca sute de judecatori au solutionat dosare ale DNA cu teama ca oricand vor putea fi saltati si inculpati de DNA daca deranjeaza interesele acestui parchet.


Marius Iacob dezvaluie ca in momentul de fata aproximativ 300 de judecatori si procurori au dosare in lucru la DNA (vezi facsimil). Cifra este uluitoare, caci in conditiile in care in Romania activeaza circa 7.000 de magistrati, rezulta ca aproape 5% dintre acestia sunt vizati in dosare de coruptie. In plus, Iacob vorbeste de 300 de cauze cu magistrati, ceea ce inseamna ca pot fi mai mult de 300 de judecatori si procurori cu dosar la DNA, in conditiile in care un dosar poate privi mai multe persoane.

Adjunctul DNA face aceasta dezvaluire explicand faptul ca odata cu infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati trebuie predate toate dosarele cu judecatori si procurori aflate in lucru la parchetul anticoruptie:

Infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie duce la modificarea competentei DNA cu privire la persoanele care detin calitatea de judecator sau procuror.

Legea nr. 207/2018 prevede si obligatia Directiei Nationale Anticoruptie de a inainta cauzele in care sunt cercetati magistrati, la momentul la care sectia devine operationala.

In prezent, la Directia Nationala Anticoruptie sunt inregistrate aproximativ 300 de cauze care se afla in aceasta situatie.

Pentru ca se modifica in acest mod competenta Directiei, si dispozitiile referitoare la organizarea DNA din Regulamentul de ordine interioara trebuie modificate urgent, intrucat Serviciul pentru combaterea infractiunilor in justitie trebuie desfiintat, iar intreaga activitate a Sectiei de combatere a coruptiei trebuie regandita”.


Accesari:26140

Comentarii

# Dorina date 27 iulie 2018 14:24 +4

Elodia... de data asta … nu i-a mai fost de folos!

# 1 date 27 iulie 2018 14:24 +24

Ca sunt 300 de judecatori cu dosare, poate, asta e sistemul. Bolnav. Eu sunt curios altceva : cate din aceste dosare sunt mai vechi de 1 an. Pentru ca asta inseamna ca procurorii le-au tinut la sertar, pentru santaj. Si procurorii aia trebuie dati afara.

# amnistie si gratiere date 27 iulie 2018 14:50 +2

:lol: :lol: :lol: :lol: O asteapta astia se pare, nu noi... :lol:

# Suna toaca prin toata Doftana, suna o mare de voci ragusit date 27 iulie 2018 14:54 +1

!

# Iulian date 27 iulie 2018 14:58 +1

Incredibil!!!! Ce justite este in Romania? O tara de penali....,,de la cel cu țața”n gura pan” la cel cu barba sura”! Cu asemenea mentalitati justitia e handicapata si nu ...oarba!

# DODI date 27 iulie 2018 15:02 +4

Acest troglodit a picat pentru că a omis să treacă în CV marea lui realizare: aflarea adevărului despre Elodia.

# Ghita Bizonu' date 27 iulie 2018 15:33 +2

Deci magistratii nostri sunt fruntasi la infractiuni. 300 de dosare, adica mjnim 300 de 'penali' , la un toral de 7500 (Danilet anu trecut 2780 procurori si 4733 judecatori) inseamna ca un magistrat din 25 este PENAL ! Si mai sunt, mai sunt - de ex am banuieli legitime in privinta caciatii unui bugetar roman sa daruie 200 mii euro,sa economiseasca alte 90 si sa isi faca o modesta locuinta de297 mp..

# In atentia Presedintelui si "Romanilor LUI" date 27 iulie 2018 16:13 +5

Propunere: Referendumul pentru Justitie, care nu a fost inca organizat -motivul cel mai probabil fiind lipsa unei formulari adecvate a intrebarii sau intrebarilor la care sa raspunda orice cetatean roman cu drept de vot interesat  , sa adreseze cetetenilor si urmatoarea intrebare: De ce credeti ca s-a alterat credibilitatea tuturor Puterilor din Stat, inclusiv cea Judecatoreasca ? Evident, pentru o sistematizare mai buna a raspunsurilor, care pot fi foarte diverse, trebuie sa existe o grila cu toate raspunsurile posibile, intre care includem: nu stiu, de la lipsa de cap, de la lipsa de coada, de la corp, de la cretacic incoace, de la comuna primitiva. s.a.m.d.. Rugam toate "forzele, interne si esterne", sa fie pregatite sa apere averile obtinute cu truda in ultimii 28 de ani de retrocedari si demolari de intreprinderi controlate de stat. Toate gazele afara nu lasati petrolu-n tara. Sa nu cerem nimic pentru noi, sa despagubim mereu, fara sa stim cate titluri de despagubire au fos emise.

# Viorel date 27 iulie 2018 16:21 +2

Lasă-l încet că spune tot ! Nu-i așa că : Gura păcătosului adevăr grăiește !? Vrând să arate că ”este bun de șef DNA”, personajul devoalează - neintenționat - care era ”esența tăriei DNA” și cum va trebui să se ”orienteze” pe viitor, după Regulament și ”Indicații” pentru a reuși ”să facă ceva”. Ăsta DA, program de MANAGEMENT...

# Statu-Palma-Barba-Cot date 27 iulie 2018 17:49 +5

Nu-i nimic nou!Toată lumea știe ca magistrați aflați în funcție erau ținuți cu lațu' de gat de direcția națională antijustitie ,nu știam proporțiile dezastrului.Ei ,acum îl știm!Cel putin 300 de judecători și procurori.Vă dați seama cum jucau ăstia pe sârmă dacă le cerea DNA-ul?Neneeee,nu ne mai facem bine!Au distrus tot ce-nseamna justiție ,cu oameni nevinovați la pușcărie sau torturati ani in sir si apoi achitati și oameni vinovati scapati printre degete.Știu sigur ca în sistemul judiciar lucrează magistrați integri;de ce stați cu mainile-n san oameni buni?De ce acceptați sa va-jure lumea pentru niște ticăloși de-ai voștri? Revoltati-vă ,dați afară din sistem toate gunoaiele dacă nu vreți ca voi înșivă s-ajungeți victimele lor!

# KANT date 27 iulie 2018 18:57 +5

" J u s t i t i a .... " ( cea legata la ochi care tine in mana balanta dreptatii ) este o poveste pe care o mai crede #rezist , " poporul ...iohannist " si diaspora care va sa vina la "marele miting" ; este necesara adoptare legii raspunderii magistratilor, ramane de vazut daca actuala coalitie aflata la putere va avea capacitatea ( nu se va pierde in meandrele intereselor proprii) de a o adopta ?! Felicitari ministrului Toader (nimeni nu s-ar fi asteptat la asa ceva) pentru probitatea si , nu in ultimul rand, curajul de a face publice proiectele de management, fapt care da posibilitatea, tututor, de a afla adevarurile " ascunse " ale unei breasle care este, altfel, "foarte sensibila " la imaginea sa publica ! Intrebari de bun simt : - care este lista celor 300 ? - faptele de coruptie care fac obiectul cercetarii ? - vechimea dosarelor ? - CSM are cunostiinta despre aceste dosare ?

# Floare Albastra date 27 iulie 2018 19:03 -2

Eu is curioasa care e numele lor. :)

# Edelweiss - Masoret de Bukowina date 27 iulie 2018 20:27 +1

cf. Ieșirea 3.13-14 - „...Dar de-mi vor zice: Cum Îl cheamă, ce să le spun?" 14. Atunci Dumnezeu a răspuns lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt". ( ehyeh ’ăšer ’ehyeh) Apoi i-a zis: "Aşa să spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!" :eek: Așadar, răspunsul la întrebarea ta va rămâne sun semnul aceleiași paradigme indescifrabile: EI SUNT... CEI CE SUNT! :P :P :P

# Onu date 27 iulie 2018 21:37 +3

Acești dobitoci care au condus DNA la pușcărie,la pușcărie cu Luluta

# 300 juzix10 dosare penalex3 cercetati=9000 de masuri ilegale date 27 iulie 2018 23:14 0

MINIM 9000 DE INFRACTIUNI SAVARSITE PRIN COOOERAREA TRINOMULUI PROCUROR+GREFIER+JUDECATOR= LOVE

# ?????? date 28 iulie 2018 01:26 -9

Remarcați totuși cât este de lucru și la Inspecția Judiciară și la CSM care au atribuțiile de a verifica și de a hotărâ și despre răspunderea disciplinară a magistraților , conform legii de organizare și funcționare și a statutului procurorilor și judecătorilor ?

# Capac date 28 iulie 2018 10:07 0

Remarcați totuși la SRI că magistrații pot fi șantajați cu deschiderea de dosare? Adică 300 magistrați deja au apucat să aibă dosare, dar câte mii de magistrați s-au conformat șantajului și au scăpat? :-*

# mimul date 28 iulie 2018 11:03 0

Mimeaza (bine) lucrul ...

# nae girimea date 28 iulie 2018 07:18 +1

Astia sint reflexul arhivei SIPA. In alta ordine de idei ma bucur de modul in care Dl Ministru Toader spala pe jos cu "procororii"

# sceptic date 28 iulie 2018 10:33 0

coruptii din justite-s de zece ori mai multi, si procurori si judecatori. astia 300 nu-s decat papusile catorva golani dna, care la un loc oculteaza dezastrul ce explica saracia, deprimarea generala si calea disparitiei pe care a luat-o vertiginos romania.

# Amy date 28 iulie 2018 13:12 0

Cel putin de zece ori mai multi si din toate parchetele nu doar din DNA. Toata justitia este virusata. Nu mai ai ce alege. Si toata politica la fel. Nu vezi ca nimic nu fac? Doar se lauda pe la TV dar nu fac absolut nimic? Arhiva SIPA zero, Protocoalele ilegale intre institutii zero, Masuri zero, Codurile penale zero, legile justitiei zero. Au dat-o afara pe kovesi si gata. In rest nimic zero zero zero.

# vili rupa date 28 iulie 2018 13:06 0

Acești interlopi cu legitimație de la stat nu sunt demiși din magistratură ,acești diavoli judecă procese prin șantaje făcute de cei de la DNA ca să facă abuzuri cu bună știință în procese ,din această cauză cei de la DNA nu au trimis dosarele cu ei în instanțele de judecată pentru a fi pedepsiți .

# tamarislucian date 28 iulie 2018 13:59 0

La Cutea de Apel Brasov se lucreaza numai pe SPAGA. Lohanel si gasca lui ; Voda Codruta ; au primit fiecare cite 50 mii EURO pentru a "rezolva" un dosar . Informatia vine din interiorul CA Brasov.

# un mizantrop date 28 iulie 2018 15:15 0

Banuiam, unii chiar aveam dovezi...si la ce ne-ar folosi?! Cand un "magistrat" e cercetat penal, inainte de asta el nu intra in "disciplinar", nu se cere avizul CSM pentru cercetare, daca are legatura cu functia?! Eu vreau sa stiu ce stie CSM despre asta si ce parere are, e de interes public...Altfel, un exercitiu de logica: daca Kovesi e urmasa lui Macovei pe pamant, daca practicile "profetei" sunt respectate, daca e vorba de o noua transe de dosare in propozitie (dupa SIPA), pot sa presupun ca Slujirea n-a plecat pana nu le-a xeroxat, Macovei, gen?! Si daca raspunsul e da, am aflat asta din memoria xeroxului de serviciu, sau/si a denuntat-o "un colaborator"?! Daca la primele doua intrebari, raspunsul e da, ce, dracu' , cauta individa la PG?! Sa presupun ca valoarea ei sta in "materialul" de santaj pus la dispozitia lui Lazar, sau/si folosit ca mijloc de presiune fata de cei dispusi sa "vorbeasca" si poate sa se dezica...Conflict de interese, pe undeva?! Tarcea ce zice?

# ?????? date 28 iulie 2018 15:23 0

@ Ați remarcat și câți comentatori sunt interesați de subiect ?

# jurist date 28 iulie 2018 20:56 +1

Usor de inteles. Conduci prostimea prin santaj.

# ?????? date 31 iulie 2018 18:48 0

@Astfel de afirmații; printre cei ce ar fi membrii ai sistemului de justiție ?

# OOVI date 2 august 2018 09:49 0

astept publicarea listei / instante

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - A insultat Klaus Iohannis intreaga magistratura refuzand numirea la MJ a Danei Girbovan?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 16.09.2019 – Magistratii care isi numara zilele pana la pensie. Iohannis, in magazinul de cruci

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER