18 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOMBA: KOVESI E TERMINATA – Inspectia Judiciara i-a trimis in judecata disciplinara pe sclavii sefei DNA procurorii Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu, pe baza deciziei CCR care a retinut ca acestia au anchetat abuziv Guvernul Romaniei pentru OUG 13/2017. Uneltele coordonate de sefa DNA risca excluderea din Magistratura. Se apropie si sfarsitul lui Kovesi. Sefa DNA a afirmat pe inregistrarile de la sedinta de lucru a DNA ca ea a supervizat pas cu pas dosarul OUG 13 (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

6 septembrie 2017 11:13
Vizualizari: 36365

Cutremur de 9 grade pe scara Richter la DNA! Surse judiciare avizate ne-au informat ca Inspectia Judiciara a promovat actiune disciplinara - ca urmare a unei sesizari a redactiei Lumeajustitiei.ro formulata impotriva Procurorului General Augustin Lazar - impotriva vestitilor procurori Marius Bulancea (foto stanga), Paul Dumitriu (foto dreapta) si Jean Uncheselu (foto centru) din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilitate infractiunilor de coruptie. Cei trei subalterni de suflet ai lui Kovesi au fost trimisi in judecata disciplinara in fata CSM, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t din Legea nr. 303/2004 si risca sa fie exclusi din magistratura pentru ca au deschis, cu rea-credinta, dosarul penal pe Ordonanta nr. 13/2017, pentru a ancheta oportunitatea si legalitatea unui act normativ cu caracter de lege emis de o alta putere a Statul, respectiv Guvernul. La baza actiunii disciplinare sta decizia Curtii Constitutionale care a statuat ca DNA si niciun alt parchet nu poate ancheta modul in care se emite o ordonanta de urgenta, acest lucru constituind un abuz si o imixtiune in treburile altei puteri in stat.


Laurei Kovesi i se apropie sfarsitul

Pentru exercitarea functiei cu rea-credinta ar putea raspunde intr-un viitor apropiat insasi Laura Codruta Kovesi! Conform propriilor sale declaratii cuprinse in inregistrarile din sedintele DNA, despre care s-a stabilit ca ar data din martie 2017, Laura Codruta Kovesi recunoastea ca dosarul privind anchetarea modului in care a fost emisa OUG 13/2017 a fost asumat de aceasta si ca procurorii Dumitriu si Uncheselu nu au facut un milimetru fara acceptul ei in acest dosar. Iar potrivit aceleasi inregistrari, Laura Codruta Kovesi credea ca a facut ce era legal si corect!

Iata ce spunea Laura Kovesi despre dosarul referitor la OUG 13/2017, potrivit inregistrarilor difuzate de Romania TV:

Si-am auzit si comentarii cu dosaru' pe OUG 13. Domne, eu mi-am asumat acest dosar. Eu mi-am asumat acest dosar, impreuna cu domnul Dumitriu si cu domnul Uncheselu. N-au facut un milimetru la stanga si la dreapta fara ca eu sa nu spun 'da, domne, sunt de acord si sustin treaba asta', si cred in continuare ca am facut ce era legal si corect. Chiar sa zica Curtea Constitutionala ca am derapat institutional pentru ea. O sa iau cele 4 dosare existente in DNA cu acelasi obiect, facute exact in acelasi lucru si le duc in brate lu' Morar si i le pun in brate si-i zic 'ia-le, domnu' Morar, spala-te cu ele pe cap'”.

Iata ce a precizat Inspectia Judiciara in Rezolutia remisa Lumeajustitiei.ro:

Amintim ca in luna iunie 2017, cand Inspectia Judiciara a inceput verificarile in urma sesizarii redactiei Lumeajustitiei.ro, aceasta institutie ne-a raspuns: “In ceea ce priveste aspectele sesizate de petenta vizand faptul ca 'decizia Curtii Constitutionale din 27.02.2017, care a statuat ca procurorii nu au compententa de a cerceta acte normative cu caracter de lege, nici pe oportunitate, nici pe legalitate, a demonstrat ca DNA nu avea competenta sa instrumenteze un asemenea dosar', se retine ca, urmare verificarilor prealabile efectuate in prezenta lucrare, prin rezolutia din data de 31.05.2017, intocmita de inspectorii judiciari, a fost dispusa, in temeiul art. 45 alin. 6 lit. b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, inceperea cercetarii disciplinare, apreciindu-se ca exista indicii privind savarsirea de catre procurorii Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu, din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilitate infratiunctiunilor de coruptie, a abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata”. - (vezi facsimil)

 

*Cititi aici integral Motivarea Inspectiei Judiciare (in special pagina 30)

Comentarii

# mitica date 6 septembrie 2017 13:04 +29

Dar comunistul de Lazarica de ce nu e printre ei? Sau el primeste direct un sut! :P

# Vasile date 6 septembrie 2017 13:42 +3

Când iepurele ridică jalbă contra vulpii și îi face lupul judecata... Oricum, se va dovedi la CSM că au abuzat sub 4%...

# gogu de la strehaia date 6 septembrie 2017 13:49 +6

„Si-am auzit si comentarii cu dosaru' pe OUG 13. Domne, eu mi-am asumat acest dosar. Eu mi-am asumat acest dosar, impreuna cu domnul Dumitriu si cu domnul Uncheselu. N-au facut un milimetru la stanga si la dreapta fara ca eu sa nu spun 'da, domne, sunt de acord si sustin treaba asta', si cred in continuare ca am facut ce era legal si corect.si atunci intreb ;de ce numai cei trei vor fi sanctionati?luluta are imunitate,domnia sa nu poate fi cercetata macar disciplinar?Merita cu toti mult mai mult decat o sanctiune disciplinara .Chiar si excluderea din profesie este o sanctiune blinda.Poate odata se vor intalni in plen toti 4 undeva pe la beciurile domnesti.

# learn to question date 6 septembrie 2017 14:06 +1

@mitica Citeste documentul! Tocmai asat face inspectia: incepe cercetarea lui Lazarica!

# Sandu George date 6 septembrie 2017 14:14 +3

Daca pica Mafioata, majordomul Lazar nu mai rezista nici 2 minute.

# IF date 6 septembrie 2017 14:36 +2

Dacă pica Mafioata... Dar ambasadorul SUA care a făcut pîrtie la Min. Justiției, nu doarme. . .

# learn to question date 6 septembrie 2017 14:24 +5

Adevrata bomba este la penultimul alineat de la pagina 8! Minunea aia de actiune in contencios prin care cerea suspendarea OUG (repetent in anul doi la o facultate cat de cat serioasa) e scrisa de scoala de drept de la DNA - „va incurcati in legi”. Deci, Lazarica a primit si a executat, dar corifeii dreptului sunt la DNA!

# basicuta date 6 septembrie 2017 14:34 +3

daca nu cunosc carte, anchetezi pe ordin, pe cale de consecinta pleaca din magistratura inapoi in unitate ...corect...dar penal cum raspuns ? asta i intrebarea ?

# Popa Gratiela date 6 septembrie 2017 19:50 +2

Acesta ancheta trebuie sa scoata la iveala toate abuzurile facute in toate dosarele.Asa cum am vazut au fost dosare facute abuziv si la oamenii simpli.Aceste abuzuri au depasit puterea popirului de a suporta.

# ana date 7 septembrie 2017 15:10 0

Si pe procurorul Man Ciprian când ?????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.10.2021 – Casatorie doar cu certificat de vaccinare. Arafat s-a radicalizat (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva