Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

DEMASCAREA LUI KOVESI - Publicatia ejpress.org face radiografia activitatii sefei DNA: „Arestari mediatizate, denuntari si inghetari de active care au incalcat dreptul la un proces echitabil... Mecanismul 'progreselor necesare' in lupta impotriva coruptiei va genera mai multe abuzuri daca Bruxelles-ul continua sa aplaude metodele gresite ale doamnei Kovesi... Politicienii sai vor suporta consecintele comportamentului lor daca nu vor incepe sa o tina pe doamna Kovesi in frau”

Luni, 27 noiembrie 2017 15:33 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Un articol aparut in publicatia ejpress.org critica DNA si pe Laura Kovesi (foto), iar autorul vorbeste despre metodele folosite de procurori in multe cazuri pentru a inculpa oameni si a-i determina sa faca denunturi. In material se arata ca politicienii de la Bruxelles vor suporta consecintele daca nu o tin in frau pe sefa DNA.
Sa cada capetele: Producerea in masa a coruptiei de catre Laura Codruta Kovesi in Romania” este titlul articolului in care se arata ca valoarea monedei nationale a Romaniei este data de numarul dosarelor penale si ca sefa DNA isi face imagine cu cat mai multe dosare penale, ceea ce conduce la abuzuri.


In material se arata ca: ”Principalul instrument al DNA este denuntul. Acesta reprezinta sangele care circula prin arterele arestarilor si este suficient pentru obtinerea de condamnari grele in salile de judecata ale Romaniei de astazi. Metodele utilizate pentru a smulge denunturi arata un grad considerabil de continuitate cu practicile din Romania comunista”. Se face referire si la Dan Adamescu, care a decedat in inchisoare, dar si la fiul acestuia, care se afla la Londra si pe numele caruia DNA a cerut mandat de arestare.

Autorul mai atrage atentia ca ”cifrele doamnei Kovesi nu reprezinta doar simple jocuri matematice, ci si pietre de mormant ale miilor de vieti distruse in Romania", ca "Bruxelles-ul este complice in raportarea corupta", dar si ca "politicienii vor suporta in cele din urma consecintele comportamentului lor daca nu vor incepe sa o tina pe doamna Kovesi in frau”.

Prezentam fragmente din materialul publicat de ejpress.org:

Alexandru Adamescu, un cetatean german de origine evreiasca care locuieste la Londra din 2012, face obiectul unui Mandat European de Arestare (EAW) eliberat de autoritatile romane pentru ca este presupusul complice in cazul de frauda al tatalui sau, Dan Adamescu, care a murit intr-un spital din Bucuresti in ianuarie, in timp ce executa o sentinta de patru ani si patru luni pentru presupuse acte de coruptie. (...)

In calitate de fiu al unui om de afaceri proeminent care lucreaza in Romania, Adamescu, un dramaturg care a studiat in Franta, SUA si Marea Britanie, a facut tot posibilul pentru a sta departe de lumina reflectoarelor. Dar viziunile sale occidentale, democrat-liberale si faptul ca, compania tatalui sau detinea Romania Libera, un ziar pro-democratie si anti-coruptie foarte respectat, au facut din el o tinta politica. (...)
Mii de romani au fost condamnati intr-o frenezie a urmaririi penale: arestari zilnice mediatizate, denuntari si inghetari de active care au incalcat dreptul la un proces echitabil. Mecanismul 'progreselor necesare' in lupta impotriva coruptiei va genera mai multe abuzuri daca Bruxelles-ul continua sa aplaude metodele gresite ale doamnei Kovesi.

Laura-Codruta Kovesi s-a pripit in abordarea problemei coruptiei din Romania. De cand a inceput primul sau mandat de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in 2012, numarul persoanelor inculpate a crescut cu 50%, ajungand la 1.270 in 2016. Rata de condamnari a DNA a ramas la un incredibil nivel constant de 90% in ultimii ani . In fiecare an, doamna Kovesi a obtinut 'o crestere a numarului de urmariri penale', care a condus la mai multe arestari, mai multe condamnari si mai multe inghetari ale activelor. Prezentarea anuala a realizarilor facute de doamna Kovesi in primavara a devenit echivalentul aparitiilor publice ale lui Warren Buffet in Statele Unite. Elita Romaniei asculta cu uimire realizarile ei si se intreaba care dintre ei va fi urmatoarea tinta.

Bruxelles-ul este de asemenea entuziasmat de productia in masa a doamnei Kovesi de infractori cu gulere albe. Doamna Kovesi este aclamata alternativ ca un star rock in presa sau ca Ioana d'Arc a Romaniei de catre ambasadorii straini. Valoarea monedei nationale a Romaniei este data de numarul dosarelor penale.

Ca orice om de afaceri de succes, imaginea publica a doamnei Kovesi depinde de rezultatele pe care le poate livra maine. Ea trebuie sa sporeasca numarul de urmariri penale, trebuie sa obtina cat mai multe condamnari Si trebuie sa ramana in atentia continua a mass media. Statisticile bune cunosc o singura directie: in sus.

Aceasta presiune exercitata asupra doamnei Kovesi a afectat modul in care ea isi conduce cruciada anticoruptie. Pe masura ce productia a crescut, analiza amanuntita a activitatilor DNA arata ca metodele utilizate duc in mod frecvent la grave vicii de procedura. Principalul instrument al DNA este denuntul. Acesta reprezinta sangele care circula prin arterele arestarilor si este suficient pentru obtinerea de condamnari grele in salile de judecata ale Romaniei de astazi.

Metodele utilizate pentru a smulge denunturi arata un grad considerabil de continuitate cu practicile si atitudinile din Romania comunista. Suspectilor li se ofera imunitate in schimbul implicarii persoanei vizate sau, daca sunt recalcitrante, sunt retinuti in arest preventiv pentru perioade lungi de timp pana cand spun ceea ce se asteapta de la ei. Rudele persoanelor vizate sunt amenintate cu arestarea daca nu implica persoana respectiva. Numerosi romani, politicieni si oameni obisnuiti, au marturisit cum au fost santajati sa scrie denunturi suculente. Unii au platit cu viata lor pentru ca nu au facut cum li se cerea.

Ca o revenire la vremurile intunecate, doamna Kovesi a reusit sa obtina ajutorul organizatiei romanesti ce i-a succedat Securitatii, SRI. Serviciul Roman de Informatii (SRI) efectueaza in fiecare an 20.000 de interceptari telefonice din partea DNA-ului, initiaza anchete DNA si, dupa cum afirma chiar ei, considera sistemul judiciar ca fiind un 'domeniu tactic' al operatiunilor.

Recentele dezvaluiri ale ofiterului SRI, Daniel Dragomir, in fata unei comisii parlamentare romane despre actiunile sub acoperire ale agentiei de informatii a trimis unde de soc prin tara. Din nou, Bruxelles-ul a primit cu o tacere totala o asemenea stire tulburatoare.

Pentru sustinatorii doamnei Kovesi, rezultatele ei justifica metodele folosite. Atata timp cat cifrele cresc, totul este permis. Doamna Kovesi a fost inregistrata de catre colegii sai in iunie, deoarece i-a certat pentru ca nu au obtinut rezultate si i-a instruit sa-si indrepte atentia asupra Primului Ministru. Bruxelles-ul inchide cu buna stiinta ochii la incalcarile principiilor de baza ale acquis-ului comunitar, principii importante ale justitiei consacrate in Conventia Europeana a Drepturilor Omului si in Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene - toate in schimbul unor figuri marcante in productia de masa a infractorilor din Romania. Logica de afaceri a rezultatelor crescatoare in lupta impotriva coruptiei o va conduce pe doamna Kovesi la incalcari din ce in ce mai profunde ale drepturilor omului. Deoarece are nevoie de rezultate tot mai mari, presiunea de a produce rezultate, adica infractori, va creste.

Cresterea exagerata a productiei doamnei Kovesi amintesc de soarta Enron, 'cea mai inovatoare companie a Americii', timp de 6 ani consecutivi, pana cand aceasta s-a prabusit sub greutatea fraudelor interne. La fel ca Enron, raportarea DNA este sustinuta de statistici penale institutionalizate, sistematice si planificate in mod creativ. Dar, spre deosebire de Enron, cifrele doamnei Kovesi nu reprezinta doar simple jocuri matematice, ci si pietre de mormant ale miilor de vieti distruse in Romania. Bruxelles-ul este complice in raportarea corupta. Politicienii sai vor suporta in cele din urma consecintele comportamentului lor daca nu vor incepe sa o tina pe doamna Kovesi in frau”.

Accesari:10500

Comentarii

# secret... ARZĂTOR date 27 noiembrie 2017 17:28 +9

„Bruxelles-ul este complice in raportarea corupta”? Aflăm noutăți din dintr-o publicație ... nu chiar anonimă dar ni se cere un minim de efort intelectual. O fi europeanjustice?

# E nevoie de un pic de napalm să-i trezim pe birocrați date 27 noiembrie 2017 22:03 +2

Adică trebuie să corecteze străinii tîmpeniile 1/4doktei LCK? Ce-au făcut cei plătiți să vegheze la bunul renume al țării? MAE și SIE dorm?

# imprimanta etichete date 27 noiembrie 2017 17:54 -20

e doamna kovesi ca un iceberg, o adevarata stanca democratica si ca in reclama aia: si rezista si rezista :))

# ADEVARATA FATA A ANTICORUPTIEI date 27 noiembrie 2017 18:01 +11

Stimata redactie Lumea Justitiei. Daca doriti sa aflati adevarata fata a anticoruptiei va recomand sa solicitati DNA urmatoarele informatii publice: 1) Cate dosare au fost clasate ori s-a dispus neinceperea urmaririi penale in ultimii 5 ani, ca urmare a interventiei prescriptiei si care este valoarea prejudiciilor din aceste dosare care nu au mai fost recuperate? (asa veti constatat cati infractori au fost favorizati de DNA prin neinstrumentarea dosarelor). 2) Cate dosare de evaziune fiscala au fost inregistrate in ultimiii 10 ani, care este prejudiciul total cauzat bugetului de stat si ce suma a fost efectiv recuperata din acest prejudiciu (daca DNA nu minte o sa constatati ca valoarea prejudiciului depaseste 500 milioane de euro si nu s-a recuperat nimic). 3) Cate dosare de evaziune au fost inchise prin netrimitere in judecata si care este valoarea prejudiciilor din aceste dosare. Intrebati CSM si Ministerul Justitiei daca asemenea obiective au fost avute in vedere.

# carcotasul date 27 noiembrie 2017 21:49 +1

BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Adevarata fata a anticoruptiei..... Ce vreti mult mai edificatior , mai distrugator ??????? Vreau sa vad raspunsul DNA . Sa ne distram putin pe spinarea anticoruptiei.....

# ușor de zis date 27 noiembrie 2017 23:46 +6

Cine „sa o tina pe doamna Kovesi in frau”? Cu complicitatea lui Coldea și-a tras șef pe penalu' Lăzărică Azorică și ăsta se screme din toți rărunchii s-o scoată basma curată. CSM-iștii se tem și de umbra lor, nu pot uita că de n-o ascultă, descalescă la sediu' CSM să-i ia la rost. Însuși președintele, fiind, vorba lui Hăhăilă, PUȘCĂRIABIL, s-a bîlbîit penibil încercînd s-o apere de plagiat. Iar pe premieri îi mătrășește cucuveauamov folosind TeFeLeii, ațîțați la luptă de GEACA ROȘIE, în admirația presei străine...

# floarea-soarelui date 28 noiembrie 2017 11:32 +1

Pana la urma,Luluta se va aresta si pe ea insasi,caci nu va mai avea pe nimeni altcineva!

# corina date 28 noiembrie 2017 12:49 0

Tareeeeeee!!!!! Cei din dna, mai ales kövesi or pricepe ca la ei se refera????

# Paul date 29 noiembrie 2017 12:09 0

Luluta este produsul de top al sistemului compus din ignoranti, semidocti, autosuficienti, inculti, abuzivi si per ansamblu prost pregatiti, imagine emblematica pentru invatamantul superior de Drept ( sic! ). Din nefericire toti am intalnit studenti si/sau absolventi ai facultatilor din domeniu. In prima faza esti stupefiat, apoi te apuca rasul dupa care disperarea cand realizezi ca aceste specimene pot ajunge sa- ti hotarasca cursul vietii. Asa ca dejecarea lulutei trebuie urmata de un chatarsis de amploare a sistemului judiciar.

# carcotasa date 2 decembrie 2017 17:09 0

Stiti ceva ???? Aceasta LULUTA s-ar putea clatina mai usor daca cel "inalt ca bradul si prost ca gardul" ar fi dat jos. Basescu zice ca ar fi greu de acut, cu 2 experiente negative la activ, dar, dragii mei, PSD , daca nu i-ar avea pe cei doi nemernici- Dragnea si Tudose, er trebui s-o incerce, caci motive legale si constitutionale exista.... Clar ca , Dragnea ar trebui sa fie imposibilitat sa vorbeasca iar Tariceanu si Plesoianu si Serban Nicolae sa puna pe foc toate paiele de care dispun din punct de vedere legal pentru a-l face pe Iohanis sa cada. Intr-o luna, Tariceanu, cel care l-.ar inlocui, ar putea face toate miscarile de rigoare in justitie in serviciile secrete, in asa fel incat situatiile de azi sa nu se mai repete. As dori sa va AVIZEZ, ca fiind interesata si de politica italiana, am citit , in ultimele zile o informatie colosala : SONDAJELE, dau ca doritoare a instaurarii unei dictaturi, pentru cel putin 8 ANI, in Italia, pentru a corecta derapajele actualei politici, 25%

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Sefii Completelor de 5 ale ICCJ, care nu au fost trasi la sorti, prezideaza ilegal sedintele de judecata?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.10.2018 – Kovesi ramane la PICCJ, fratele traducatoarei Pruna nu a scapat

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER