Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

CURG ACHITARILE PENTRU DNA – Parchetul lui Kovesi continua sa inregistreze esec dupa esec. Tribunalul Ialomita l-a achitat pe primarul municipiului Urziceni Constantin Sava pentru acuzatiile de instigare la abuz in serviciu. Edilul a fost tinut o zi dupa gratii. In acelasi dosar, achitare a primit si sefa Directiei Impozite si Taxe Locale din Primaria Urziceni, Maria Irimie, acuzata de abuz in serviciu (Minuta)

Joi, 9 noiembrie 2017 14:52 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Ploua cu achitari la marele parchet anticoruptie condus Laura Kovesi. DNA a suferit un nou esec, de aceasta data la Tribunalul Ialomita. S-a intamplat in dosarul facut de DNA impotriva primarului municipiului Urziceni, Constantin Sava (foto), si al directoarei Directiei Impozite si Taxe Locale din Primaria Urziceni, Maria Irimia.

Tribunalul Ialomita a dispus, miercuri 8 noiembrie 2017, achitarea lui Constantin Sava pentru cele doua acuzatii de instigare la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Achitare a primit si directoarea Directiei Impozite si Taxe Locale din Primaria Urziceni, Maria Irimie, acuzata de doua infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Achitarile au fost dispuse in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza a II-a din Codul de procedura penala - “fapta nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”.


Dosarul a fost inceput initial de Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita, de unde a fost ulterior declinat de DNA, care l-a trimis in judecata pe Sava in septembrie 2016. Foarte importanta este insa o precizare. Si in acest caz avem de-a face cu o defilare de catuse, edilul fiind tinut timp de 24 de ore dupa gratii.

Sentinta definitiva va fi pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti.

Iata minuta Tribunalului Ialomita (dosar 1753/98/2016):

Tip solutie: Achitare

Solutia pe scurt: In baza art. 396 alin. 5 Cod procedura penala raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza a II-a Cod procedura penala, achita inculpatul SAVA CONSTANTIN (date) pentru doua instigari la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prevazute de art. 47 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal raportat la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000, cu art. 38 alin. 1 Cod penal. Ia act ca inculpatul Sava Constantin a fost retinut 24 ore de la 16 iulie 2015, ora 11,37 la 17 iulie 2015, ora 11,37. In baza art. 396 alin. 5 Cod procedura penala raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza a II-a Cod procedura penala, achita inculpata IRIMIE MARIA (date) pentru doua infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prevazute de art. 297 alin. 1 Cod penal raportat la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 cu art. 38 alin. 1 Cod penal. In baza art. 397 Cod procedura penala ia act ca persoana vatamata UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA URZICENI nu s-a constituit parte civila. In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu apel in 10 zile de la comunicarea prezentei, conform art. 407 alin. 1 Cod procedura penala. Pronuntata in sedinta publica, azi, 08 noiembrie 2017”.

Prezentam comunicatul DNA din 2 septembrie 2016 privind trimiterea in judecata a primarului din Urziceni, Constantin Sava:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata:

sub control judiciar, a inculpatului SAVA CONSTANTIN, primar al municipiului Urziceni, jud. Ialomita, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea a doua infractiuni de instigare la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit

si in stare de libertate a inculpatei IRIMIE MARIA, la data faptelor director executiv la Directia Impozite si Taxe Locale - Primaria municipiului Urziceni, in sarcina careia s-a retinut savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In datele de 04 iunie 2014 si 06 ianuarie 2015, inculpatul Sava Constantin, in calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat-o pe inculpata Irimie Maria, sa dispuna ridicarea popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societati comerciale, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fara ca societatea comerciala sa indeplineasca conditiile legale privind suspendarea sau incetarea executarii silite. In aceasta modalitate, inculpatul Sava Constantin a produs un prejudiciu primariei municipiului Urziceni in sumele mentionate anterior si o vatamare a drepturilor si intereselor legitime ale municipiului Urziceni.

In cauza nu au fost dispuse masuri asiguratorii intrucat toate impozitele si taxele cuvenite bugetului local, impreuna cu accesoriile aferente, au fost achitate integral, contribuabilul platind in plus, la bugetul local, suma de 4.190,69 lei.

Achitarea in timpul urmaririi penale a datoriei de catre contribuabil are natura unei acoperiri a prejudiciului dupa consumarea infractiunii si nu influenteaza existenta infractiunilor, ci doar gravitatea faptelor savarsite de inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ialomita, cu propunerea de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza”.

Foto: independentonline.ro

Accesari:2392

Comentarii

# Marinca date 10 noiembrie 2017 04:04 +1

Da, dar numai pentru cei din actualul pnl si fostii pdlaci ajunsi pe la pmp. Astia sunt neprihanitii Romaniei.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.12.2018 – Filari cu autoutilitara. Adevar sau provocare pentru junele Uncheselu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER