29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INALTA CURTE FACE ATENTAT LA STATUL DE DREPT SA NU SCAPE UDREA – Revoltator: instanta suprema refuza sa respecte legea si Constitutia Romaniei doar ca Elenei Udrea sa nu ii fie anulata pedeapsa din dosarul “Gala Bute”, dispusa de un Complet de 5 nelegal constituit. Desi deciziile CCR sunt obligatorii, Inalta Curte cere voie CJUE sa nu aplice hotararile Curtii Constitutionale. ICCJ incalca art. 14 din CEDO si OUG 137/2000 privind combaterea discriminarii (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 April 2019 15:22
Vizualizari: 5076

Incredibil la ce se preteaza Inalta Curte de Casatie si Justitie doar ca Elenei Udrea (foto) sa nu ii fie anulata condamnarea din dosarul “Gala Bute”, dispusa de un Complet de 5 judecatori nelegal constituit. Candva vazuta drept stapana Romaniei, la care multi (inclusiv judecatori de la Inalta Curte) apelau ca sa isi rezolve diverse probleme, Elena Udrea a ajuns in situatia de a fi tratata ca un personaj care nu are dreptul la un proces echitabil si care este folosit de instanta suprema ca sa forteze neaplicarea legii si a Constitutiei Romaniei.

Ceea ce se intampla in dosarul Elenei Udrea depaseste orice imaginatie. Pare greu de crezut pentru o tara democratica ce se pretinde a fi stat de drept, insa Inalta Curte refuza practic sa respecte legea si Constitutia Romaniei, si sa puna in aplicare deciziile CCR. Desi art. 147 din Constitutia Romaniei prevede ca hotararile CCR sunt obligatorii, completul din dosarul Elenei Udrea nu binevoieste sa puna in aplicare decizia Curtii privind nelegalitatea compunerii Completelor ICCJ de 5 judecatori.


Astfel, la ultimul termen din contestatia in anulare formulata de Elena Udrea impotriva deciziei de condamnare dispusa in dosarul “Gala Bute” de un Complet de 5 nelegal compus, judecatorii care solutioneaza actiunea favoritei lui Traian Basescu au hotarat sa intrebe Curtea de Justitie a Uniunii Europene daca trebuie sa aplice hotararea CCR. Asta desi repetam deciziile CCR sunt obligatorii, aspect prevazut de Constitutia Romaniei la art. 147 si de art. 11 alin. (3) din Legea 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale. Stupefiant! In opinia noastra avem de-a face cu o intentie clara a ICCJ de a nu ignora legea si Constitutia Romaniei, intentie demonstrata chiar de demersul de a se adresa Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Iar totul se intampla in timp ce potrivit art. 124 alin. (3) din Constitutia Romaniei: Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii”.

Trebuie precizat totusi ca sesizarea CJUE nu a fost luata in unanimitate, ci cu opinie separata. Cui a aparatinut opinia separata nu se cunoaste, intrucat numele magistratului nu este indicat in minuta ICCJ.

Altfel, contestatia in anulare formulata de Elena Udrea este solutionata de un Complet de 5 judecatori format din: Rodica Cosma, Ana Hermina Iancu, Oana Burnel, Dan Enescu si Silvia Cerbu. Dosarul a fost suspendat pana la primirea raspunsurilor de la CJUE.

Iata minuta ICCJ:

“Cu majoritate, Admite cererea de Sesizare a Curţii de Justitie a Uniunii Europene in vederea pronuntarii unei hotarari preliminare. Sesizeaza Curtea de Justitie a Uniunii Europene cu urmatoarele intrebari preliminare:

1.Art. 19 alin. (1) din Tratatul privind Uniunea Europeana, art. 325 alin. (1) din Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene, art. 1 alin. (1) litera a) si b) si art. 2 alin. (1) din Conventia elaborata in temeiul articolului K.3 din Tratatul privind Uniunea Europeana, privind protejarea intereselor financiare ale Comunitatilor Europene si principiul securitatii juridice trebuie interpretate in sensul ca se opun adoptarii unei decizii de catre un organ exterior puterii judecatoresti, Curtea Constitutionala a Romaniei, care sa aprecieze asupra legalitatii compunerii unor complete de judecata cu consecinta crearii premiselor necesare admiterii unor cai extraordinare de atac impotriva hotararilor judecatoresti definitive pronuntate intr-un interval de timp?

2.Articolul 47 alin. 2 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene trebuie interpretat in sensul ca se opune constatarii de catre un organ exterior puterii judecatoresti a caracterului lipsit de independenta si impartialitate al unui complet din care face parte un judecator având functie de conducere si care nu a fost desemnat aleatoriu, ci in baza unei reguli transparente, cunoscute si necontestate de parti, regula aplicabila in toate cauzele completului respectiv, hotararea adoptata fiind obligatorie potrivit dreptului intern?

3. Aplicarea prioritara a dreptului Uniunii trebuie interpretata in sensul ca permite instantei nationale sa inlature aplicarea unei decizii a instantei de contencios constitutional, pronuntata intr-o sesizare vizand un conflict constitutional, obligatorie in dreptul national?

Dispune suspendarea judecarii prezentei cauze pana la solutionarea cererii de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Cu recurs in 72 de ore de la pronuntare pe dispoziţia de suspendare a judecatii.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 22 aprilie 2019.

Cu opinie separata, in sensul: Respinge ca inadmisibila sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene in vederea pronuntarii unei hotarari preliminare, cu privire la interpretarea si aplicarea dispozitiilor legale comunitare invocate”.

Discriminare la ICCJ

Extrem de interesant, dosarul Elenei Udrea este, din informatiile pe care le cunoastem, singura cauza in care contestatia in anulare nu a fost admisa, iar judecatorii au ales sa nu se supuna legii si hotararilor obligatorii ale CCR. Si aici se ridica o noua problema, pe langa incalcarea legii si a Constitutiei. Mai exact, cea a discriminarii Elenei Udrea.

Modul in care Inalta Curte a ales sa judece contestatia in anulare a Elenei Udrea, total diferit fata de alte cauze similare, intra in contrradictie flagranta, credem noi, cu art. 1 alin. (2) din OUG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare care prevede urmatoarele:

“(2) Principiul egalitatii intre cetateni, al excluderii privilegiilor si discriminarii sunt garantate in special in exercitarea urmatoarelor drepturi:

a) dreptul la un tratament egal in fata instantelor judecatoresti si a oricarui altui organ jurisdictional”.

Avand in vedere aceste prevederi legale, ne intrebam: in conditiile in care contestatia in anulare a Elenei Udrea este singura care nu a fost admisa si in care s-a pus in discutie respectarea legii si a Constitutiei de catre ICCJ, are favorita lui Traian Basescu un tratament egal in fata instantei supreme cu cel aplicat altor condamnati ale caror contestatii in anulare formulate fix pe aceleasi motive au fost admise? Raspunsul, ca de altfel intreagul caz al Elenei Udrea, trebuie dat si analizat fara a se tine cont de eventualele antipatii fata de favorita lui Basescu ori apartenenta sa politica.

Nu in ultimul rand, modul in care ICCJ trateaza cazul Udrea contravine inclusiv prevederilor din Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Care, la art. 14 - “Interzicerea discriminarii” stabileste ca:

Exercitarea drepturilor si libertatilor recunoscute de prezenta Conventie trebuie sa fie asigurata fara nicio deosebire bazata, in special, pe sex, rasa, culoare, limba, religie, opinii politice sau orice alte opinii, origine nationala sau sociala, apartenenta la o minoritate nationala, avere, nastere sau orice alta situatie. Or, ne intrebam din nou: o avea legatura modul in care este tratata Elena Udrea de Inalta Curte cu opiniile, dezvaluirile si comentariile acesteia facute de-a lungul timpului despre o serie de judecatori ICCJ?

Comentarii

# DODI date 23 April 2019 15:57 +13

A nu respecta legea și hotărârile CRR la ICCJ a devenit un obicei periculos și cu efecte nefaste asupra încrederii po******ției în actul de justiție. Este și un efect parșiv prin exemplul negativ dat celorlalte instanțe de rang inferior din țară. Acestea este un alt efect mârșav al ”reformei” justiției făcute de bețivii naționali hăhăilă și macovei.

# IUL 2018 Comisia de la Veneția: Deciziile CCR obligatorii date 23 April 2019 19:36 +4

Alti activisti magistrati intrebasera asta in iul 2018, la Comisiia de la Venetia. Iar Comisia de la Veneția le zisese clar: Deciziile CCR sunt obligatorii! Acu, patru din cei cinci magistrati Cosma, Iancu, Burnel, Enescu sau Cerbu care au admis sesizarea sint cumva idioti, nu inteleg lucruri simple? Dupa parerea celor patru din cincimea lu tarcea, Comisiia de la Venetia poate sa dea verdict diferit de Curtea de Justitie a UE la intrebari identice? Puneti legea pe ei ca este pusa tara in pericol tot mai mult prin asa-zisi judecatori! https://www.antena3.ro/actualitate/comisia-de-la-venetia-deciziile-ccr-sunt-obligatorii-477350.html

# dracu date 23 April 2019 16:04 +3

Sesizati Sectia, si radetii pe gunoaiele alea de judecatori

# Tarcea la coșul de gunoi date 23 April 2019 16:26 +3

Dați ... moralist numit Tarcea la coșul de gunoi, dacă nu-i convine țara.legile, Constituțiua acestei țări. Ca alienați pe banii lu Soros, nu-i de mirare ce fac acește slugi. Uimitoare e lipsa de reacție a Statului, a Parlamentului, a CSM. Și trimiteți reptilele astea la Secția ptr judecarea magistraților.

# DOREL date 23 April 2019 16:26 +3

Eroare de gresala, ICCJ nu impotriva Elenei Udrea a facut sesizarea, ci impotriva CCR si impotriva Constitutiei Romaniei ! Livia Stanciu - de mult - a transformat ICCJ in instrument de subminare a statului roman. Dementa&disperarea sunt atat de mari ca au facut sesizarea pentru o infractiune pentru care Lenuta primise achitare, deci sesizarea nu are temei juridic ! Si b): astia ne sunt judecatorii supremi, "niste rai si niste fameni", bravos natiune, halal sa-ti fie ! Parerea mea ..

# așa e dacă ați lăsat finanțarea magistraților la Soros date 23 April 2019 16:36 +2

Căutați cei cinci judecători în listele de judecători-activiști. În mod sigur, cel carea făcut opinie separată nu e activist. așa e dacă ați lăsat finanțarea magistraților sulii pe seama lu Soros,azi avem tot felul de celule de statul paralel pe oriunde. Soros a parazitat justiția. Poporul, care finanțează justiția, are dreptul să știe care dintre prăpădiții ăștia de magistrați, Cosma, Iancu, Burnel, Enescu sau Cerbu Parlamentul nu aplică deciziile CCR și de ce Min Justiției nu are nici o reacție.

# gelu date 23 April 2019 19:57 0

Pentru ca e omul lor!!! Pus special ca sa tina de sase. E de nepermis ca sefa ICCJ si acolitii ei sa nu respecte Constitutia si deciziile CCR iar MJ, Tudorica Todorel Mermeleaca sa nu ia nici o masura de pedepsire a rebelilor !!!

# unul din lumea cea mare date 23 April 2019 17:16 +2

baaaa!!!!!!!!mermelica a ajuns mai rau decit un bantustan condus de saman!!!!!baaaaa sa nu va mai aud ca sinteti vexati cind sintem comparati cu vreo tara din africa austrolopiteca.hal de tara neguvernabila,si toata lumea clameaza statul de drept, asta estre mermelica cu ub bou de se uita la poarta noua de la cotroceni si care stie doar sa zica nNU cind nu/i in vacanta si cu o tagma de jefuitori(mermelitori natingi judecatori si procurori.presimt ca iese cu judecati publice,cu alergaturi pe strazi,cu razboi civil.macar dracului sa inceapa sa stie lumea incotro sa fuga

# anarhie cu ...ue date 23 April 2019 18:15 0

prostire in vrie

# Condamnat fără probe... date 23 April 2019 18:53 +3

Achitat pe fondul cauzei că fapta nu există și condamnat fără scrupule în apel la ÎCCJ de trei magistrați judecători... Unii judecători de la ÎCCJ se cred Dumnezei... Nu răspund în fața nimănui... Condamnă fără probe, consemnează în motivarea sentinței numai falsuri, fac trimitere la probe care nu există fizic la dosarul cauzei. Vreau să văd dacă procurori din cadrul SIIJ trimit în judecată câțiva magistrați judecători de la ÎCCJ pentru comiterea infracțiunilor de fals intelectual și represiune nedreaptă. Până atunci comentăm aici degeaba...

# Baran Gheorghe date 23 April 2019 19:01 +2

Nu pot sa uit si nu puteti nega faptul ca in media audio-video-scrisa ma blestemam singur si ziceam: Sa mor ca Dinu Patriciu!!Multi au ras, multi m au batjocorit, altii n au crezut. Traiasca Dinu Patrciu!!Regele a murit, traisca regele!. Mortii sa traiasca!

# Asta nu mai e UE ptr oligofreni date 23 April 2019 19:04 +1

Asta nu mai e UE ptr oligofrenii care se intitulează magistrați ICCJ. Asta e deja m..UE. PSD piere pe limba sa fiindcă nici un judecător-procuror rezist nu a plătit pînă acu cu jobul mizeriile aduse în sistem, de genul Eo nu recunosc CCR! Din momentul cînd primul pigmeu soros va fi dat afară din magistratură, relicve marxiste ca Tarcea,Cosma, Iancu, Burnel, Enescu, Lăncrănjan, Danileț, sau Cerbu vor redeveni magistrați, de frică. Pînă atunci, faptul că nu au pățit nimic pe ilegalitățile lor pînă acu îi încurajează.

# nae din dealul feleacului date 23 April 2019 19:20 +2

Bravo D-le"unul din lumea cea mare",un diagnostic perfect!Acum sa vedem ce-i de facut,ca nici Dumnezeu nu stie!Petre Tutea spunea:Am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti"!

# Pintea date 23 April 2019 19:42 +1

Asa cum altii au patimit, nevinovati fiind, numai ca asa dorea udrea si basescu, poate nu ii strica nici udrei putina ”vinovatie nevinovata”! Daca o fi chiar asa! Basescu, in continuare, intangibil!

# Imhotep... Magistratii din .ro imbalsameaza Connstitutia ? date 24 April 2019 13:10 +1

Bah - Astia de la ICCJ sa se duca sa-i plateasca Comisia de la VENETIA daca nu vor sa respecte Constitutia si Deciziile CCR... 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva