14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MESAJUL CARE ZGUDUIE CSM – Presedinta de onoare a AMR, judecatoarea Viorica Costiniu: “Vedeti ce se intampla cand judecatorii fac politica si CSM e mut, orb si surd?... Stimati membri CSM, v-ati anchilozat de atat stat in casa pe care ati dat-o pe 'Palat'! Va veti intoarce de unde ati venit (ca doar nu veti profita de actuala functie ca sa va aciuati in functii cu privilegii sau sa sariti trepte in ierarhie)... Sa fiti atenti sa nu fie vreo oglinda in preajma! S-ar putea sa va rusinati! Sau nu?”

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 July 2021 13:43
Vizualizari: 6994

Zdrobitor mesajul pe care judecatoarea Viorica Costiniu (foto), presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), l-a trimis miercuri, 30 iunie 2021, membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Un mesaj in care Costiniu le cere judecatorilor si procurorilor din CSM sa iasa din letargie si sa indrepte lucrurile din Justitie.


 

Reactia judecatoarei Viorica Costiniu vine in contextul situatiei fara precedent din cazul Liviu Dragnea, unde judecatorii care trebuiau sa il judece s-au abtinut pe capete, intrucat de-a lungul anilor au semnat memorii si sesizari impotriva PSD, a masurilor din domeniul Justitiei propuse de PSD, precum si impotriva lui Liviu Dragnea (click aici pentru a citi). Astfel, judecatoarea Viorica Costiniu arata ca ceea ce s-a intamplat este doar consecinta faptului ca judecatorii fac politica, iar CSM a fost si este mut, orb si surd: “Debarasati de treburile cetatii, de jocurile politice ce-i joaca feste cu atitudini vadit santajiste, judecatori si procurori, intoarceti-va la Codex, faceti cercetari si judecati dupa probele din dosare, indiferenti la judecatile prejudecate de opinia publica manipulata de politic, mediatic, dupa cum sunt interesele unora care nu au nicio incidenta cu interesele justitiei drepte, independente, obiective”.

De asemenea, judecatoarea Viorica Costiniu le transmite membrilor CSM ca s-au anchilozat in functiile pe care le detin, dar le aminteste ca se vor intoarce de unde au venit, adica in instante si parchete, la munca grea de judecator si procuror, “ca doar nu veti profita de actuala functie ca sa va aciuati in functii cu privilegii sau sa sariti trepte in ierarhie”. Nu in ultimul rand, presedinta de onoare a AMR ii avertizeaza pe aceiasi membri ai CSM ca s-ar putea sa se rusineze daca se vor uita in oglinda, desi este posibil ca ei sa fie multumiti de ceea ce vad.


Iata mesajul transmis membrilor CSM de judecatoarea Viorica Costiniu, presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania:


Vedeti ce se intampla cand judecatorii in exercitarea functiei fac politica? Si CSM e mut, orb si surd? Ne discreditam singuri!

CSM, analizati situatia, cugetati ce e de facut, luati taurul de coarne si indreptati lucrurile pe fagasul normalitatii! Reamintiti colegilor ca locul lor este in sala de judecata, nu pe veranda, ci in jiltul dreptatii asezat si fizic, solemn, ca simbol al demnitatii la inaltimea la care impricinatul, cu sau fara asistenta, justitiabilul ce-si cere dreptatea, procurorul ce apara ordinea de drept isi ridica privirile cu incredere (cel putin asa ar trebui sa fie) catre judecatorul lui pamantean!

Debarasati de treburile cetatii, de jocurile politice ce-i joaca feste cu atitudini vadit santajiste, judecatori si procurori, intoarceti-va la Codex, faceti cercetari si judecati dupa probele din dosare, indiferenti la judecatile prejudecate de opinia publica manipulata de politic, mediatic, dupa cum sunt interesele unora care nu au nicio incidenta cu interesele justitiei drepte, independente, obiective!

Nici ursii nu mai hiberneaza! Au iesit pe teren, indiferent ca e carare in munte sau drum asfaltat! Iesiti si dvs, stimati membri CSM, ca v-ati anchilozat de atat stat in casa pe care ati dat-o pe 'Palat'! Va veti intoarce de unde ati venit (ca doar nu veti profita de actuala functie ca sa va aciuati in functii cu privilegii sau sa sariti trepte in ierarhie) in mijlocul colegilor, daca nu va pensionati, si veti regasi tumultoasa viata a judecatorului / procurorului, a carui munca dupa 30 de ani nu este normata, inghesuit intre dosare, fara weekenduri, munca zi-lumina si tarziu in noapte, cu o logistica invechita, cu un Ecris antic si pusi, zilnic, la stalpul infamiei, de la vladica la opinca!

Si veti reflecta naiv: parca nici n-au trecut 6 ani, totu-i la fel, neschimbat!

Sa fiti atenti sa nu fie vreo oglinda in preajma!

S-ar putea sa va rusinati! Sau nu?

Comentarii

# Codlea date 1 July 2021 15:21 +103

Pana nu puneti SRI cu botul pe labe nu va fi justitie ! Primul pas : reduceti bugetul SRI la jumate , urgent ! :-?

# nae din dealul feleacului date 1 July 2021 17:44 +2

Fooaarte frumos D-na Costiniu!Dar si fooaarte putin D-na Viorica Costiniu!Cu "conferece" si cu "fesbucisme",stimata Doamna,e doar "o frectie la picior de lemn"(nici cel putin o frectie la piciorul de lemn a lui Prigoana).Parintii nostrii,precum si parintii D-vs.au muncit ,au construit o tara cu de toate din care si Domnia Voastra a beneficiat cel putin de studiile de Drept si cred gratuite.Acum cind foarte bine vedeti ca tara care v-a facut OM "o i-a la vale"intrati in arena la propiu si nu "corespondent on-line";"credinta fara fapta este moarta".Si gata!

# MN date 1 July 2021 18:19 +15

cand ierea in activitate tot asa ierea cinstita corecta si devotata profesiei de judecator. nici acum pensionar nu are liniste cand vede ca acesti ticalosi, eu nu inteleg cum a fost adus, cum a fost pus sef la CSM un neica nimeni din Valcea, care cauta protectie pe la Americani, ce presedinte de CSM-uisti este adta?, ce ati ales voi magistratilor aia si aveti

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva