5 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

O DULCEATA DE PROCURORI – Interviuri de senzatie cu candidatii pentru Parchetul European. Fosta sefa DNA Iasi Alina Moraru n-a fost in stare sa dea un exemplu concret de frauda intracomunitara a comerciantului disparut. Procurorul PICCJ Marius Bogdan Ionut Comsa a facut varza limba engleza. Comsa nu si-a amintit cuvantul englezesc pentru „tratate”. Cand i s-a sugerat „treaties”, procurorul Comsa a raspuns: „treats”, substantiv care inseamna „tratatii”, in special „dulciuri” (Video)

Scris de: V.B. | pdf | print

17 February 2022 15:59
Vizualizari: 7336

Anuntul publicat de Ministerul Justitiei marti, 15 februarie 2022, potrivit caruia procurorii Alina Moraru de la DNA Iasi (foto stanga) si Marius Bogdan Ionut Comsa de la PICCJ (foto dreapta) au fost respinsi la concursul pentru Parchetul European (EPPO) nu trebuie sa mire absolut deloc. Asta daca tinem cont de prestatia celor doi la interviurile sustinute la Ministerul Justitiei – in fata unei comisii din care facea parte inclusiv ministrul Catalin Predoiu. Interviuri care au avut cel putin un moment de tot rasul pentru fiecare dintre cei doi candidati, asa cum reiese din fragmentele date publicitatii de site-ul Sursazilei.ro.In schimb, admise pentru EPPO-ul condus de Laura Kovesi au fost procuroarele DNA Iulia Ioana Bilciu (structura centrala) si Gabriela Stanciu (serviciul teritorial Constanta)vezi facsimil.
Procuroarea Alina Moraru s-a blocat la „MTIC fraud”

 

Revenind la Alina Moraru si Marius Comsa, trebuie sa spunem intai ca fostei sefe a DNA Iasi i-a fost ceruta definitia infractiunii de „MTIC fraud” (missing trader intra-community fraud – frauda comerciantului intracomunitar disparut). Dupa ce a oferit cateva explicatii, Moraru s-a trezit ca intervievatorul ii cere sa dea un exemplu concret (nu neaparat real) de astfel de frauda. Iar aici s-a rupt filmul, dupa cum puteti vedea in primul dintre cele doua videoclipuri de mai jos. Filmul s-a rupt a doua oara cand Alinei Moraru i s-a cerut sa spuna ce este specific fraudei MTIC.

 


 

Procurorul Marius Comsa nu a nimerit sinonimul englezesc pentru „tratate”

 

In partea cealalta, la Marius Comsa, lucrurile au stat chiar mai rau. In primul rand, procurorul de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu a nimerit sinonimul englezesc pentru „tratate”. Ca si cand nu ar fi fost de ajuns, atunci cand intervievatorul i-a spus: „treaties”, Comsa a inteles gresit „treats” – cuvant care inseamna „tratatii” (adica mancare si bautura), in special „dulciuri”.

 


Comentarii

# barna dragos date 18 February 2022 00:00 -15

degeaba radeti de doamna Alina, ca s a descurcat foarte foarte bine , este un pic cam emotiva, dar oricum mai bine ca poc la interviu, parca.pentru sef DNA, poc de la brasov (de la formatia paraditorii pic si poc). E chiar bine pregatita si are spirit de echipa, intrebarea un pic cam in limbi straine pusa, pt ca sunt sigur ca raspundea bine daca i -o punea in limba romana , asa ca bucurativa ca avem oameni bime pregatiti care sa ne reprezinte peste tot in europa, sa mai exportam si noi inteligenta, caci numai sa platim consultanti de la BEI, fara export nu merge, ne dezechilinreaza balanta!!!!!

# maxtor date 18 February 2022 11:32 +9

(a fugit cu garantia...)

# @ Barna Dragos date 18 February 2022 14:52 +2

Alina s-a descurcat în limba engleză la fel de bine cum te descurci tu în limba română. Totul ține de ce știi să faci cu limba, Dragoș. Ce știi tu am văzut.

# Curiosu' date 18 February 2022 23:40 0

Asteptam candidatul care va fi intrebat in ce an a avut loc rascoala taranilor din 1907 ? Pai credeti ca astfel de posturi se dau asa oricui. Nu stiu cum functioneaza concret institutia europeana, cauzele se cerceteaza individual sau in colectiv dar ma gandesc, cei care candideaza cred sincer ca ar face fata functiei cand nu ii ajuta nimeni cu o parere ,cu o opinie,sfat, ca-n tara ? Apropo, sefa EPPO a sustinut vreun examen, nu de alta dar toate functiile pe care le-a ocupat in Ro, a fost dobandite prin numire. C-asa-i in tenis ! Ps. Ma intreb cum ar face fata Predoiu sau membri comisiei la un astfel de examen ? Ha,ha,ha e usor sa pui intrebari docte. Am avut un asistent la facultate,ulterior functionar international din parte Ro, evident numit nu cu examen, care stia asa o spoiala de materie intr-o zi la un seminar l-am inghesuit cu intrebari pe varianta falsa, a pus botul iar la sfarsit nu mai stia nici cum il cheama. Asa l-am potolit si am scapat de "iar n-ati invatat" ?

# Pdv date 19 February 2022 12:12 0

Procurorul reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor numai pe timpul când exercită efectiv funcția la un parchet din țară, unde îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalitãţii, al imparţialitãţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei (art 131 și art. 132 alin. (1) din Constituție). Funcția de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior (art. 132 alin.(2) din Constituție). CSM îndeplinește rolul de instanță de judecată în domeniul răspunderii disciplinare a procurorilor (art. 134 alin. (2) din Constituție). Prin urmare, instituția ”procurorului european delegat” care, ”își desfășoară activitatea în deplină independență față de autoritățile lor naționale”, este susceptibilă a fi neconstituțională.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.12.2023 – Iata viitorii sefi ai CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva