5 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OBSESIA LUJU – Sefa CSM Lia Savonea asediaza Inspectia Judiciara cu sesizari impotriva Lumea Justitiei. De fiecare data, Savonea acuza posibila afectare a “independentei si impartialitatii” judecatoarei Mariana Ghena. Sunt vizate 6 articole despre eroarea judiciara comisa de Ghena prin arestarea nelegala a avocatei Constantinovici la pachet cu o gravida in 8 luni, dar si articolul in care criticam infierarea Luju pentru lista judecatorilor care l-au condamnat pe Dragnea in complete nelegale

Scris de: George TARATA

11 noiembrie 2019 15:27
Vizualizari: 3857

Deja devine cert, credem noi, ca anumiti membri ai CSM au dezvoltat o adevarata obsesie pentru Lumea Justitiei. Publicatia noastra face obiectul unor sesizari in serie la Inspectia Judiciara pentru simplul fapt ca a prezentat o realitate faptica, demonstrata de hotarari ale unor instante: anume ca judecatoarea Mariana Ghena (foto dreapta) a comis o eroare judiciara in 2015, arestand-o nelegal pe avocata Rodica Constantinovici, la pachet cu sefa ANRP Crinuta Dumitrean, aceasta din urma fiind insarcinata in 8 luni. Dar nu doar atat, ci si pentru ca am criticat o decizie ridicola a Sectiei pentru judecatori a CSM, care ne-a infierat pentru simplul motiv ca am prezentat tot o realitate faptica, confirmata de aceasta data prin decizii ale CCR: mai exact lista judecatorilor ICCJ care l-au condamnat pe ex-liderul PSD Liviu Dragnea facand parte din complete nelegal constituite.


Asa cum Lumea Justitiei a anuntat deja prin articolele “Ghena vrea sa se dea cum parfum de CSM” din 5 noiembrie 2019 si “Raportul care a terminat-o pe Ghena” din 6 noiembrie 2019, sefa CSM Lia Savonea (foto stanga), poate la cerinta colegei sale din CSM Mariana Ghena, a sesizat Inspectia Judiciara pentru o serie de articole referitoare la eroarea judiciara comisa de Ghena in cazul avocatei Rodica Constantinovici. Este vorba despre articolele “Focul Ghenei” aparut la 1 noiembrie 2019, “Ghena a comis-o grav” aparut in 18 noiembrie 2018 si “Statul sa-i trimita factura lui Ghena” aparut in 12 octombrie 2018. Iata insa ca dintr-o informare a CSM data publicitatii luni, 11 noiembrie 2019, aflam ca aceeasi sefa a CSM Lia Savonea, poate si in acest caz la solicitarea Marianei Ghena, a sesizat, in 6 noiembrie 2019 si 8 noiembrie 2019, Inspectia Judiciara si pentru alte articole pe tema arestarii nelegale a avocatei Rodica Constantinovici si a unei gravide in 8 luni.

Ne referim chiar la primele doua articole mentionate mai sus - “Ghena vrea sa se dea cu parfum de CSM” din 5 noiembrie 2019 si “Raportul care a terminat-o pe Ghena” din 6 noiembrie 2019 - dar si la articolul “Selaru si Francisca i-au pus capac lui Ghena” din 7 noiembrie 2019. In toate aceste materiale dezvaluiam:

- demersul Liei Savonea de a sesiza Inspectia Judiciara pentru o posibila afectare a ”independentei si impartialitatii” judecatoarei Mariana Ghena;

- raportul magistratului asistent al ICCJ in cazul Rodicai Constantinovici prin care s-a stabilit ca decizia Curtii de Apel Bucuresti de condamnare a statului roman pentru arestarea nelegala dispusa de Mariana Ghena, considerata eroare judiciara, a ramas definitiva;

- fragmente din hotararea judecatorilor ICCJ Horia Valentin Selaru si Francisca Vasile care au stabilit ca Mariana Ghena a dispus arestarea avocatei Rodica Constantinovici si a Crinutei Dumitrean (insarcinata in 8 luni) fara ca aceasta masura sa se justifice la acel moment;


Luju a aparat independenta judecatorilor reclamati de Ghena


Pe de alta parte, in ceea ce priveste sesizarile de la Inspectie pe articolele din cazul “Constantinovici”, trebuie sa facem urmatoarea precizare: din informatiile pe care le avem, judecatoarea Mariana Ghena nu a avut nicio problema cu dezvaluirile din Lumea Justitiei facute in 2018 prin articolele “Statul sa-i trimita factura lui Ghena” si “Ghena a comis-o grav”. Nemultumirile si sesizarea Inspectiei Judiciare de catre sefa CSM Lia Savonea au avut loc abia dupa articolul “Focul Ghenei” din noiembrie 2019, in care devoalam ca judecatoarea Mariana Ghena le-a facut reclamatie disciplinara judecatorilor Anca Mihaela Median si Dumitru Marcel Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti, fix magistratii care au condamnat statul roman la plata unor daune morale de 50.000 lei catre avocata Rodica Constantinovici, stabilind ca aceasta a fost arestata nelegal de Mariana Ghena. Or, articolul in care am semnalat actiunea Marianei Ghena impotriva judecatorilor de la CAB a avut ca scop tocmai apararea independentei celor din urma.


Sesizare pentru ”Afectati ca au fost demascati”


De asemenea, din aceeasi informare a CSM de luni, 11 noiembrie 2019, aflam ca Inspectia Judiciara a mai fost sesizata cu inca un articol. Cel din 10 noiembrie 2019, intitulat “Afectati ca au fost demascati”, care insa nu privea cazul Constantinovici, ci aberanta decizie a Sectiei de judecatori a CSM care, in majoritate, a stabilit ca articolul “Chipurile raului” (click aici pentru a citi), in care am prezentat lista judecatorilor care l-au condamnat pe fostul lider PSD Liviu Dragnea desi se aflau in complete nelegal constituite, ar fi afectat “independenta" puterii judecatoresti si a independentei judecatorilor ICCJ. Culmea, si aceasta din urma sesizare face trimitere la aceeasi Ghena. Mai exact ca, vezi Doamne, din nou ar exista riscul efectarii “independentei si impartialitatii” Marianei Ghena. Asta desi in articolul respectiv singurele referiri la judecatoarea Ghena au fost cele in care am aratat ca aceasta face parte din dusmanii Luju si ca a votat impotriva publicatiei noastre:

“Altfel, asa cum precizam, decizia ca Lumea Justitiei ar fi afectat independenta puterii judecatoresti si a judecatorilor ICCJ prin articolul 'Chipurile raului' a fost luata cu 8 la 2. Adica, au existat 8 voturi pentru adoptarea unei asemenea hotarari si doua voturi nule.

Cine sunt 7 din cei 8 judecatori este simplu de intuit. Potrivit deductiilor noastre este vorba despre sefa CSM Lia Savonea, care a emis comunicatele de infierare a publicatiei Lumea Justitiei in cazul Ghena desi pana acum a avut pozitii corecte nelasandu-se prinsa in atacurile din Consiliu la adresa noastra, dusmanii Luju din CSM care ne-au si acuzat in timpul sedintei si s-au pozitionat impotriva raportului Inspectiei Judiciare, adica Bogdan Mateescu, Andrea Chis, Mihai Balan si Mariana Ghena, precum si judecatoarele ICCJ Corina Corbu si Simona Marcu, acestea fiind obligate sa sustina judecatorii de la instanta suprema a caror independenta chipurile am afectat-o”.

Suntem curiosi ce probleme se vor gasi si dupa articolul de astazi, unul care, dupa cum se vede, este cat se poate de echilibrat si nu face decat sa prezinte demersurile sefei CSM Lia Savonea la Inspectia Judiciara. Oare va fi sesizata Inspectia Judiciara si cu acest material, pentru o alta pretinsa afectare a independentei si impartialitatii? Nu ne-ar mira deloc.


Inainte de a va prezenta informarea CSM, iata o scurta recapitulare cu articolele din Lumea Justitiei pentru care a fost sesizata Inspectia Judiciara:


Statul sa-i trimita factura lui Ghena”, din 12 octombrie 2018 (click aici pentru a citi)

Ghena a comis-o grav”, din 18 noiembrie 2018 (click aici pentru a citi)

Focul Ghenei”, din 1 noiembrie 2019 (click aici pentru a citi)

Ghena vrea sa se dea cum parfum de CSM”, din 5 noiembrie 2019 (click aici pentru a citi)

Raportul care a terminat-o pe Ghena”, din 6 noiembrie 2019 (click aici pentru a citi)

Selaru si Francisca i-au pus capac lui Ghena”, din 7 noiembrie 2019 (click aici pentru a citi)

Afectati ca au fost demascati”, din 10 noiembrie 2019 (click aici pentru a citi)

 

Prezentam informarea CSM:

 

La data de 6 noiembrie 2019, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara cu privire la articolul de presa publicat pe pagina web www.luju.ro la data de 6 noiembrie 2019, precum si cele aflate in legatura cu acesta, respectiv din data de 5 noiembrie 2019, 1 noiembrie 2019, 18 noiembrie 2018 si 12 octombrie 2018, in vederea efectuarii de verificari, potrivit competentelor legale, sub aspectul riscului de a fi afectat independenta si impartialitatea doamnei judecator Mariana Ghena, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, fata de aspectele expuse in cuprinsul acestora.

La data de 8 noiembrie 2019, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara cu privire articolul de presa publicat pe pagina web www.luju.ro la data de 7 noiembrie 2019, precum si cele aflate in legatura cu acesta, respectiv din data de 6 noiembrie 2019, 5 noiembrie 2019, 1 noiembrie 2019, 18 noiembrie 2018 si 12 octombrie 2018, in vederea efectuarii de verificari, potrivit competentelor legale, sub aspectul riscului de a fi afectat independenta si impartialitatea doamnei judecator Mariana Ghena, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, fata de aspectele expuse in cuprinsul acestora.

La data de 11 noiembrie 2019, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara cu privire articolul de presa publicat pe pagina web www.luju.ro la data de 10 noiembrie 2019, precum si cele aflate in legatura cu acesta, in vederea efectuarii de verificari, potrivit competentelor legale, sub aspectul riscului de a fi afectat independenta si impartialitatea doamnei judecator Mariana Ghena, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, fata de aspectele expuse in cuprinsul acestora”.

Comentarii

# Stan Patitu date 11 noiembrie 2019 15:52 +7

Poate ca e momentul sa nu mai menajati niciun membru din CSM, cum ati facut o pana acum si sa puneti tunurile pe ei. Imparatul (sau imparatii din CSM) nu doar ca e in fundul gol, nu are deloc haine, dar mai e si fudul ca prostul. Sunt niste amarati ajunsi temporar in functii de demnitate publica si le-a luat Dumnezeu mintile. Scrieti si un articol despre diurna lui Savonea?

# Oficina CSM date 11 noiembrie 2019 16:14 +9

:-x Savonea a luat pe persoana fizica site-ul CSM? E plin doar de comunicate prin care se razboieste cu luju. Nu ar fi nicio problema, dar daca site-ul luju apartine unei firme private, care poate sa faca ce vrea ea....site-ul CSM apartine statului roman si tuturor cetatenilor in general. Situatia e abuziva si poate nu ar strica putin mai multa retinere in publicarea acestei avalanse de comunicate de presa hilare si tembele. :-x

# Marin TULUS, Olt date 11 noiembrie 2019 21:59 +1

Este, iata, o posibilitate să vedeti cum se comportă mai marii justitiei !Dar se poate dovedi cu cazurile noastre celor obiditi si amarati că acest CSM nu face nimic pentru a pedepsi pe faptuitorii magistrati care ne ingropa de vii cu hotararile nelegale pe care ei le pronunta in dispret fata de noi, cetatenii Romaniei!Dar ei au stiut tot timpul sa faca greve pentru salarii, pentru independenta și să fie crezuti de toata lumea politică din interior si din exterior!!!Ce stat putem sa avem in această situatie?!In opinia mea unul de clan care atenteaza la democratie, care incalcă drepturile Omului!!!Niciunul dintre acesti candidati poate cu exceptia lui Cumpanasu, nu au vorbit de statul de clan existent in Romania si niciuna dintre solutiile ce s/au prefigurat, de revizuire a Constitutiei, nu au vizat problemele de fond ale justitiei!!!

# obiectiva din IRan date 12 noiembrie 2019 09:25 -1

CER PUBLIC d-nei SAVONEA, in calitate de presedinte CSM sa inceteze atacurile la Luju si mai bine sa faca PUBLICE declaratiile de AVERE ale magistratilor, trecute, desi fac parte din categoria INFORMATII PUBLICE - la INFORMATII TOP SECRET.....asta ar trebui sa faca judecatoarea LIA SAVONEA - nu sa piarda timpul ca sa faca razboi cu A PATRA PUTERE IN STAT - PRESA....sa isi faca curatenie prin camerele ei, apoi sa faca scandal pentru curatenia publica.

# Procurorul date 12 noiembrie 2019 10:07 0

Și ce dacă. Să sesizeze Inspecția Judiciară cât vrea ea. Rapoartele inspecției pe tema ”afectării indpendenței” unor judecători de către presă n-au niciun efect juridic. Sunt fix zero. Libertatea presei este un element fundamental al democrației. Dacă vor să fie tratați altfel de presa care contează, atunci judecătorii să se comporte altfel. Presa independentă și profesionistă este ca o oglindă, te arată așa cum ești în realitate: frumos sau hâd. Nu trebuie să te superi pentru asta.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2019 – Inculpatul Berbeceanu, capatuit cu o sinecura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva