4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PEDEPSIT DE DOUA ORI PENTRU ACEEASI FAPTA – IPJ Constanta l-a amendat de doua ori in aceeasi zi, la distanta de nici trei ore, pe IPS Teodosie pentru ca a tinut slujba, in loc sa stea in carantina. Magistratii Traian Iancu si Gabriel Neacsu de la Tribunalul Constanta au mentinut definitiv sentinta prin care judecatoarea Monica Rizea de la Judecatoria Constanta a anulat a doua amenda primita de Arhiepiscopul Tomisului. Prima sanctiune a fost deja desfiintata definitiv de instanta (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 April 2023 15:18
Vizualizari: 2864

Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta l-a amendat pe Inaltpreasfintitul Teodosie (foto) de doua ori in aceeasi zi pentru aceeasi fapta, sanctiunile contraventionale fiind aplicate la distanta de nici macar doua ore una fata de cealalta.Realitatea reiese din cele doua hotarari judecatoresti definitive prin care Arhiepiscopul Tomisului a obtinut anularea celor doua amenzi primite in timpul starii de alerta din cauza ca a tinut slujba religioasa in loc sa stea in carantina la intoarcerea din Iordania (tara aflata in zona rosie de risc COVID-19, potrivit reglementarilor pandemice).

Astfel, la 4 aprilie 2023, judecatorii Traian Laurentiu Iancu si Gabriel Neacsu de la Tribunalul Constanta au confirmat definitiv sentinta din 14 octombrie 2022, prin care magistrata Monica Rizea de la Judecatoria Constanta anulase amenda primita de catre prelat in 24 ianuarie 2022.

Este un caz in oglinda cu cel de la sfarsitul lunii martie, cand tot magistratii Iancu si Neacsu de la Tribunalul Constanta i-au anulat definitiv clericului sanctiunea contraventionala primita tot in 24 ianuarie 2022. Singura diferenta consta in orele la care au fost emise cele doua procese-verbale: 11:10 in primul caz, 8:30 in speta de fata (click aici pentru a citi). In ambele procese, IPS Teodosie a fost reprezentat de catre avocatul Adrian Cuculis.


Redam minuta deciziei nr. 486/2023 a Tribunalului Constanta din dosarul nr. 5071/212/2022:


Respinge apelul, ca nefondat. Definitiva. Pronuntata astazi, 04.04.2023, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei”.


Prezentam minuta sentintei nr. 11821/2022 a Judecatoriei Constanta:


Admite plangerea. Anuleaza procesul verbal de contraventie seria PF nr 0064808/24.01.2022 ca netemeinic. Cu drept de apel in 30 de zile de la comunicare. Pronuntata azi, 14.10.2022 prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.


Cititi mai jos motivarea Judecatoriei Constanta (vezi facsimil):
* Cititi aici plangerea contraventionala a Inaltpreasfintitului Teodosie

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva